Dodaj do ulubionych

Gdzie: renowacja felg.

05.11.06, 12:32
Wczoraj objechalem cale Legionowo w poszukiwaniu warsztatu, w ktorym wyczyszcza i pomaluja mi felgi stalowe do autka. Znalazlem tylko warsztat na Warszawskiej 107, ale niestety sa zajeci robota i na razie mi tego nie zrobia. Cala reszta zajmuje sie tylko wymiana opon. Znacie moze jakies inne miejsce w Legionowie i okolicach, gdzie zajmuja sie renowacja felg?
Obserwuj wątek
    • e-legionowo Re: Gdzie: renowacja felg. 05.11.06, 17:29
      jesli lubisz sie pobawic przy samochodzie to proponuje:

astra.autokacik.pl/technika/napraw/felgi/felgi.html
      ja wlasnie mam zamiar to przecwiczyc :)
      • polokokt Re: Gdzie: renowacja felg. 05.11.06, 17:53
        witam
        ja tak odnawiałem felgi w dwóch autkach. Wyczyściłem całość szczotką drucianą
        ręczną i do tego szczotką drucianą na wiertarce i w miejscach w których ani
        jedno ani drugie nie wchodziło użyłem skrobaka. Po kilku dniach ostrej pracy
        otrzymałem felgi wyczyszczone do żywego metalu. Następnie użyłem farby Hemarite
        (wcześniej używałem jej do malowania zacisków i byłem zadowolony zarówno z
        efektów jak i późniejszej wytrzymałości). Położyłem chyba trzy warstwy tej
        farby. Efekt był super, ale... niestey był dość nietrwały bo wszystko wytrzymało
        może ze 3 miesiące. Jak dostało kilka razy kamieniami, wodą z piaskiem i jakimiś
        innymi syfami z drogi to felga po jednej zimie poniownie nadawała się do
        kompletnej renowacji.... Ja już sobie odpuściłem, zakładam kołpaki i nie zwracam
        na rudą uwagi i do każdego następnego autka kupuje felgi aluminiowe na zimę. Są
        o niecałe 100 PLN droższe na sztuce a przynajmniej nie trzeba ich odmalowywać po
        kilku latach (a wiem ile to pracy kosztowało, żeby ładnie wyglądało.
        Co do zakładu to w Dębe, jadąc z legionowa po przejechaniu tamy na tym pierwszym
        zakręcie pod górkę po prawej stronie właśnie na tej górce jest zakład
        wulkanizacyjny, dość spory, gdzie mają szyld "prostowanie felg" może też
        odnawiają takie felgi?
        Pozdrawiam
        • kwitkows Re: Gdzie: renowacja felg. 06.11.06, 18:13
          Dowiedzialem sie tyle: piaskowanie felg to cena 30-40zl. Malowanie kolejne 25-40zl. Tak wiec jedna felga 55-80zl za renowacje i trzeba czekac minimum kilka dni... Dzisiaj kupilem uzywane w bardzo dobrym stanie po 75zl... Macie pomysl co zrobic ze starymi? Ktos kupi takie zardzewiale?... Na zabawe ze szczotka druciana nie mialem ochoty.
          • polokokt Re: Gdzie: renowacja felg. 06.11.06, 18:14
            wystaw na allegro, tam wszystko kupuja :)
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka