Dodaj do ulubionych

szasna dla bezrobotnych

08.03.07, 19:53
od niedawna mieszkam w legionowie i niestety nie mam jeszcze pracy.znajomi
poradzili mi,żebym zarejestrowała się w Urzęedzie pracy.chciałabym się
dowiedzieć jednak czy mi się opłaca.czy PUP pomaga bezrobotnym w poszukiwaniu
pracy?i jak wygląda obsługa osób bezrobotnych w legionowskim Urzędzie.bo
jeżeli mam się denerwować to wolę poszukać pracy na własną ręke.z góry
dziękuję z odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • machiavelli2 Re: szasna dla bezrobotnych 08.03.07, 20:06
      Daj im szansę - i sobie:)
      Zawsze większe prawdopodobieństwo, że coś znajdziesz.
      • ralph123 Re: szasna dla bezrobotnych 08.03.07, 20:19
        bua ha ha ha!!!
        Poległem i nie moge sie podnieść.
        Licz na siebie.
        • qwert7891 Re: szasna dla bezrobotnych 09.03.07, 16:47
          a jak wygląda obsługa bezrobotnych??bo jak wcześniej pisałam nie mam zamiaru
          się denerwowac.da się coś załatwić bez kłótni??i wogóle czy ktos się orientuje
          czy dużo jest ofert pracy?
          • guayazyl1 Re: szasna dla bezrobotnych 09.03.07, 17:35
            dziewczyno...tera juz nie ma bezpiecznej drogi jak za komuny i nikt niczego nie
            gwarantuje. tera trzeba się napocic, nauzerac, walczyc, nadskakiwac, wyrywac
            pazuramy...no chyba, ze się jest taką gwiazdą jak pan Marcinkiewicz, ktory
            wszystko umi albo ma się ustawionych kumpli. z takim zapałem jaki prezentujesz
            to zobaczysz robotę jak ja Czwartą RP.

przepraszam za gminny język i ironię.
            • qwert7891 Re: szasna dla bezrobotnych 09.03.07, 17:43
              nie ma sprawy.poprostu chcę znać zdanie innych na temat legionowa gdyż mieszkam
              tutaj dopiero 2 miesiące.na temat Urzędu Pracy słyszałam różne opinie-że trzeba
              dużo się natrudzić żeby się czegoś dowiedzeić i że panie tam pracujące są
              strasznie niemiłe.ale niektórzy również mówili że zostali bardzo miło
              potraktowani,da się z niektórymi urzędniczkami normalnie porozmawiaći cokolwiek
              załątwić.chciałabym poznać zdanie większości.Na przykład w Wydziale komunikacji
              zostałąm bardzo niemiło potraktowana i nie chciałabym po raz drugi użerać sie z
              urzędnikami
              • machiavelli2 Re: szasna dla bezrobotnych 09.03.07, 19:20
                Wszędzie pracują tylko ludzie (a może aż ludzie).
                Ja nie mam złych doświadczeń z UP w Legionowie. Naprawdę trzeba tylko odrobinę
                dobrej woli, żeby spróbować. Oczywiście jeżeli zażądasz od nich od razu Bóg wie
                czego - rozczarujesz się. Dobrą pracę trzeba wychodzić :)
                I nie wierz bezgranicznie w koneksje i kolesiostwo. Pracodawca musi mieć
                pracownika, który wykona dla niego określoną pracę i zrobi to dobrze. Nie
                zatrudni pani Wiesi tylko dlatego, że to znajoma kolegi.

Trochę wiary w siebie - ale i pokory - i do dzieła !
                pozdrawiam
                M.
              • guayazyl1 Re: szasna dla bezrobotnych 09.03.07, 21:05
                qwert7891 napisała:
                nie ma sprawy.poprostu chcę znać zdanie innych na temat legionowa
                ------------------
                nie mysl, ze się naigrawam z Twojej sytuacji zyciowej.
                w swojej notatce sprowadzilas problem do frustracji i stresu, ktorego obawiasz
                się w kontakcie z urzędnikami. jednoczesnie wydalas Urzędowi Pracy dwie
                skrajne, zaslyszane opinie. sama więc widzisz, ze zycia nie da się przezyc
                zaocznie...przez telefon...internet. zeby wiedziec jak jest musisz się jednak
                kopnąc do Urzedu a nie polegac wylącznie na opiniach.

lenistwo to ma kolosalną przyszlosc. wczoraj widzialem w telewizorze wynalazek
                do podawania piwa. facet pilotem dawal sygnal, a puszka wystrzelona jak z
                katapulty trafiala prosto w dlon.

przepraszam za moralizatorstwo i pozdrawiam :)
                • ralph123 Re: szasna dla bezrobotnych 10.03.07, 00:57
                  Może i ja wytłumacze swój wcześniejszy post.
                  Miałem na myśli to, że jeśli nie jestes wykwalifikowanym specem od budowlanki,
                  lub nie chcesz pracować jako kasjerka w "biedronce", "stonce", czy
                  innym "tabasco" to raczej nie licz na "deszcz" propozycji. A nie daj Bóg masz
                  wyższe wykształcenie...
                  Ps: machiavelli2 napisał/a :

"I nie wierz bezgranicznie w koneksje i kolesiostwo. Pracodawca musi mieć
                  pracownika, który wykona dla niego określoną pracę i zrobi to dobrze. Nie
                  zatrudni pani Wiesi tylko dlatego, że to znajoma kolegi."

A zakład że właśnie tak jest? Szczególnie jeśli chodzi o budżetówke.

• machiavelli2 Re: szasna dla bezrobotnych 11.03.07, 00:47
                    Co do budżetówki mogę się zgodzić :)
    • foamclene Re: szasna dla bezrobotnych 10.03.07, 21:24
      hahahahahahahahahahhahah....
      licz tylko na siebie
      :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka