Dodaj do ulubionych

Szanty na Plaży w Wieliszewie

10.08.07, 21:44
W imieniu swoim, ale głownie Starosty Jana Grabca, Wójta Wieliszewa Waldemara
Kownackiego i stowarzyszenia EMKA mam zaszczyt zaprosić na 18.08 na plażę w
Wieliszewie na festiwal szantowy oraz regaty - open.
www.wieliszew.pl/gmina/images/plakat_szanty_2007.jpg
www.wieliszew.pl/index.php?cmd=wydarzenia&opt=pokaz&id=125
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: Szanty na Plaży w Wieliszewie 10.08.07, 23:11
      Czy moge prosic o opis dojazdu samochodem?
      • pawelkownacki Re: Szanty na Plaży w Wieliszewie 10.08.07, 23:49
        Rondo w Zegrzu - skręcamy do Wieliszewa - przejeżdżamy przez Wieliszew i
        dojezdzamy do torów i skręcamy w prawo - kierunek Wodociąg Północny.Jedziemy
        prosto do bramy Wodociągu i skręcamy w lewo i później w prawo i dojeżdżamy do
        parkingu. Na miejscu harcerze wskażą drogę do plaży. około 150-200 m od parkingu.
        maps.google.com/?ie=UTF8&ll=52.480336,20.947065&spn=0.003045,0.010042&t=h&z=17&om=1
        parking jest przed osiedlem - dojscie ulicą Bobrową.
        • kampfschwimmer Dojazd 11.08.07, 00:25
          1. Wystarczy otworzyć linka
          mapa.targeo.pl/Plaza_w_Wieliszewie,2,632661,514273 (nie przejmować się,
          że jako nazwa punktu pojawi się Jachranka)
          2. najechać myszą na zieloną strzałkę, następnie kliknąć prawym klawiszem myszy
          i wybrać "Koniec trasy"
          3. następnie kliknąć na ikonę z lornetką na górze, wpisać swój adres np.
          Legionowo, Roi, aby wyszukać w przybliżeniu miejsce zamieszkania
          4. następnie kliknąć prawym klawiszem w punkt, skąd zaczyna się podróż i wybrać
          "Początek trasy"
          5. następnie w okienku obok wybrać "Wyznacz trasę"
          i już powinno być
          • pawelkownacki Re: Dojazd 11.08.07, 08:35
            doradzam ostrożność-system wskazuje trasę drogą technologiczną wodociągu
            północnego zamkniętą dla ruchu-grozi to mandatem. Łatwa kasa dla policjantów.
            A wracając do festiwalu - polecam wyprawę pociągiem - na który bilety będą
            wkrótce do rozdania w starostwie i urzędzie gminy. Ewentualnie prawie co godzinę
            kursują autobusy PKS prosto do plaży.
            Powrót do Legionowa też jest zapewniony - więc zostawmy samochody w domu. :)
            • guayazyl1 male pytanko... 13.08.07, 13:49
              dla mnie szanty w Wieliszewie to troszeczke jak przeglad dowcipow
              goralskich w latarni morskiej w Ustce. szanty jednak kojarza mi sie
              z morzem chociaz ogolnie to piesn zeglarska i mozna ja spiewac na
              wszystkich akwenach. skad wzial sie pomysl na szanty w Wieliszewie i
              kiedy to sie zaczelo?
              szanty.art.pl/imprezy/impreza.php?c_id=5170
              • pawelkownacki Re: male pytanko... 13.08.07, 16:54
                Troche potraktuję to pytanie jako prowokację :)
                W końcu Wieliszew położony jest nad Zalewem Zegrzyńskim tak jak
                Serock, Nieporęt.
                Festiwale takie jak Szantomierz nad Wisła w Sandomierzu czy Sztynort
                na Kirsajtami na Mazurach albo Cypel w naszych górach to Mekki
                Szantowe w Polsce i nie są położone nad morzem. Nad Zalewem swoje
                przygody z żeglarstwem zaczynało naprawdę wielu, wieć nijak nie
                rozumiem zdziwienia tą impreza w Wieliszewie. Czyżby szanty to zbyt
                ambitna muzyka dla Wieliszewa, gminy w której żeglarzy wielu. Może
                pasują tutaj tylko imprezy spod znaku disco i polo?? :))
                Zapraszam jednak na szanty i na regaty (zapisy 22 782 20 44)
                • guayazyl1 Re: male pytanko... 14.08.07, 15:01
                  macie racje Obywatelu...
                  nie mozna nikomu zabronic spiewania piosenek zeglarskich. nawet jak
                  w ogole nie ma dostepu do wody. to bylaby dyskryminacja:)
                  znam przypadek faceta, ktory mieszkając na trzecim pietrze lodzkiego
                  bloku zbudowal jednomiejscowy latający samolot. i co z tego, ze mial
                  daleko do lotniska?..zbudowal bo byl fanem latania.

dla mnie jednak szanta kojarzy sie z portem, wielką wodą i
                  zaglowcem, a nie bajorkiem Czerniakowskim i zaglowką Opty.
                  najpiekniej brzmi spiewana na meskie a nie babskie glosy.

no ale nie o to mi przeciez chodzilo. czekam na ten rys historyczny
                  bo lubie wiedziec "jak to sie zaczelo".

www.zegluj.net/viewpage.html?page_id=3
                  pozdrawiam
                  Syrop
                  stary wilk lądowy
                  • pawelkownacki nie tak dawno temu... 14.08.07, 15:13
                    Szanty w Wieliszewie mialy swoj początek już kilka lat temu, kiedy prężnie
                    działał Klub Żeglarski Nord i jego członkowie organizowali koncerty szantowe.
                    Potem w Warszawie nadeszlo panowanie PiS i port został skasowany i klub stracił
                    baze przy wodociągu północnym.
                    Ale miłośnicy szant pozostali i w zeszlym roku zorganizowaliśmy koncert
                    Mechaników Szanty i Kogi a w tym roku przy udziale powiatu idziemy kilka kroków
                    dalej i robimy całą impreze z 5 zespołami i regatami dla samorządowców i open.
    • pawelkownacki bilety na transport 17.08.07, 16:34
      W razie potrzeby dysponuje kilkoma zaproszeniami na pociąg do Szanty.
      proszę dać znać i dostarczę je w jakieś łatwo dostępne miejsce.
      tel. 513 124 280
      • zuziknatropie Re: bilety na transport 19.08.07, 10:00
        było super, mimo przerwy - ale cóż siła wyższa...Fajerwerki - rewelacja:)
        • kampfschwimmer Było fajnie 19.08.07, 10:57
          Było fajnie. Mam nadzieję, że dziś do końca uda się załadować
          wszytkie zdjęcia na fotoforum i może coś do wspominania na youtube.
          • pawelkownacki prąd 19.08.07, 12:30
            mam nadzieje, że to złe miłego początki i Wieliszew na dłużej zagości w
            kalendarzu szantowym.
            Postaramy się by więcej skuch nie było i żeby w końcu Mechanicy zagrali pełen
            wypasiony koncert bez poganiania przez police i inne służby.
            A jak fajerwerki w rytm szant?? jak dla mnie nowe doświadczenie.
            • zuziknatropie Re: prąd 19.08.07, 12:38
              fajerwerki rewelacja:) serio byliśmy pod wrażeniem:)
              widziałam tez ile nabiegałes sie przy całej imprezie...szacuneczek:) chociaż
              pare razy mało mnie nie rozdeptałes..:(

ps. a z tą policją to myślałam ze to był żart, a oni na serio kazali skończyć
              impreze? czyżby jakaś wnerwiona sąsiadka zadzwoniła w sprawie ciszy nocnej?:((
              • zuziknatropie Re: prąd 19.08.07, 12:41
                ps. fajnie ze przyjeżdżają ludzie z całego świata, to super pomysł:). Tylko było
                wstyd, że Polacy to takie brudasy i śmieciarze..ech..
              • zuziknatropie Re: prąd 19.08.07, 12:45
                ps. widze że impreza z roku na rok rozkreca sie coraz bardziej, coraz lepsza
                ochrona i organizacja. To bardzo pocieszające. Tak trzymać:))
                • pawelkownacki Re: prąd 19.08.07, 14:34
                  przepraszam za to "rozdeptywanie". postaram sie by za rok nie bylo
                  wiecej wpadek. bv r bhiu erhnnj-a to przyszly Szantymaniak Igor
                  dorwal sie do klawiatury. :)
            • arek140 Re: prąd 19.08.07, 17:55
              Fajerwerki to była bardzo fajna i udana niespodzianka.Do wszystkich tych plusów
              o których pisano wyżej dodam jeszcze możliwość dotarcia do Wieliszewa
              alternatywnym środkiem transportu.Czyli pociągiem i autobusem.To duuuży plus.A
              jak widać na Fotoforum trochę osób z niej skorzystało!Również obecna na miejscu
              [nawet na parkingu dla samochodów!] Policja dobrze wpływała na poczucie
              bezpieczeństwa obecnych.Jednym słowem ukłony i gratulacje za naprawdę udaną
              impreze szantową.
              • mkniuniek Re: prąd 20.08.07, 08:05
                A jednak zagrali. My ze znajomymi po prawie godzinie wymiękliśmy i wróciliśmy do
                domu.
                Mimo wpadki z zasilanie uważam że impreza była udana. Liczę na kontynuacje w
                kolejnych latach. Spodziewałem się jednak, że będzie więcej ludzi, impreza była
                dobrze rozreklamowana, występowały znane zespoły, więc trochę dziwne że plaża
                nie zapełniła się po brzegi. Myślę, że w kolejnych latach będzie coraz więcej
                ludzi i coraz lepsza organizacja.
                Nie rozumiem tylko dlaczego na teren plaży nie można było wejść z piwem w
                puszcze a z piwem w kubeczku już tak. Zupełnie nie rozumiem, czy to SA względy
                bezpieczeństwa czy widzimisie panów ochroniarzy.
                Pozdrawiam Mariusz
                • zuziknatropie Re: prąd 20.08.07, 12:02
                  chyba wzgledy finansowe - piwo w puszkach sprzedawali pod namiotem.
                  Z beczki było wstretne - sama woda..blee
                  • zuziknatropie Re: prąd 20.08.07, 12:07
                    jeszcze jedna uwaga - szkoda ze w momencie przerwy technicznej -
                    któryś z zespołów nie zagrał na zywo. Impreza rozkreciła się w
                    namiocie, a w tym czasie wiele osób wróciło do domów. Wielka szkoda..
                  • mkniuniek Re: prąd 20.08.07, 15:26
                    Względy finansowe to raczej nie. po przelaniu piwa z puszki do kubeczka już
                    można był wejść. Chodziło chyba o puszkę. Zresztą można było wejść również z
                    puszka w plecaku np. więc nie wiem po co ten zakaz.
                    • zuziknatropie Re: prąd 20.08.07, 16:27
                      może ochronie pomyliła się puszka z butelka..hihi
                      • mkniuniek Re: prąd 21.08.07, 10:43
                        Pewnie tak ale liczę na lepsza organizację w przyszłym roku ;-)
                        • zuziknatropie Re: prąd 21.08.07, 10:54
                          ludzie ucza się na błedach, a skoro impreza z roku na rok jest coraz
                          lepiej zorganizowana to mysle ze idzie w dobrym kierunku:)
                          • zuziknatropie Re: prąd 07.09.07, 17:23
                            byłam dziś na plaży w Wieliszewie i zgadnijcie co "przewala sie" po plaży? 3
                            pudła a w nich wypalone fajerwerki...Pozostawiam bez komentarza...ech..
                            • pawelkownacki Re: prąd 07.09.07, 20:55
                              raczej nie sa to fajerwerki po szantach, tylko po evencie dla jakies firmy,
                              ktory mial miejsce tutaj ostatnio. Ale nie zwalnia to dzierzawcy z utrzymania
                              porzadku - w imieniu gminy przepraszam i zapewniam, ze właścicielowi zostanie
                              zwrocona uwaga.
    • psychomaszyna Zdjęcia i filmiki z wieliszewskich szant 19.08.07, 19:33
      Zdjęcia z wieliszewskich szant
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,880,67675292.html
      Filmiki z wieliszewskich szant i nie tylko
      pl.youtube.com/psychomaszyna
      (na razie 2, będzie więcej - renderują się)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka