saburg 26.01.08, 23:59 Jak wygląda dostęp do sieci oraz tv kablowej w Dąbrówce? Wkrótce wprowadzam się do mieszkania przy ul. Komornickiej i jest jest to dla mnie bardzo ważny temat ( głównie sieć ). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cornollio Re: Internet, kablówka. 29.01.08, 22:51 Z tego co widziałem na stronie www.inea.pl - w Dąbrówce pociągneli już kablówkę, więc chyba nie bedzie też z siecią problemów. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
idzipl Re: Internet, kablówka. 30.01.08, 15:19 Ja też oczekuje na odbiór mieszkania :) Z informacji jakie dostałem od dewelopera, a także z tego co czytałem na forum, w mieszkaniach zamontowane będą gniazdka przygotowane pod kablówkę. Wystarczy podpisać umowę z INEA'ą i po wszystkim. Kable już leżą więc co do wyboru pakietów myślę, że nie będzie ograniczeń Odpowiedz Link Zgłoś
saburg Re: Internet, kablówka. 30.01.08, 23:12 Osiedle Księżnej Dąbrówki IV etap? idzipl napisał: > Ja też oczekuje na odbiór mieszkania :) Z informacji jakie dostałem > od dewelopera, a także z tego co czytałem na forum, w mieszkaniach > zamontowane będą gniazdka przygotowane pod kablówkę. Wystarczy > podpisać umowę z INEA'ą i po wszystkim. Kable już leżą więc co do > wyboru pakietów myślę, że nie będzie ograniczeń Odpowiedz Link Zgłoś
idzipl Re: Internet, kablówka. 31.01.08, 08:23 saburg napisał: > Osiedle Księżnej Dąbrówki IV etap? Zgadza się. Konkretniej to jedno z mieszkań oddawanych w pierwszej kolejności :) Odpowiedz Link Zgłoś
saburg Re: Internet, kablówka. 31.01.08, 15:16 No to gratuluję :) My z żoną czekamy do końca marca. Sąsiedzkie pozdrowienia z budynku F Odpowiedz Link Zgłoś
saburg Re: Internet, kablówka. 08.03.08, 00:48 Może wypowie się ktoś kto już korzysta w Dąbrówce z sieci oraz tv kablowej? Czy ktoś z ul. Komornickiej 1 już podpisał umowę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
saburg Re: Internet, kablówka. 17.04.08, 15:30 Postanowiłem odświeżyć wątek: orientujecie się jakie są oferty dotyczące korzystania z internetu poza firmą Inea? Ich oferta przewiduje usługi łączone, ja chciałbym samą sieć - bez kablówki a tym bardziej telefonu stacjonarnego który jest mi zbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
cornollio Re: Internet, kablówka. 18.04.08, 11:09 Witam Odnośnie internetu poza Inea z tego co wiem to pozostaje tylko internet radiowy ze Skórzewa, przy czym nie jest on najtańszy www.lexell.com.pl/index.php?id=16 Rozmawiałem też z BOA Inea, w którym poinformowano mnie że aby mieć dostęp do internetu Inea wystarczy abonament na telewizję za ok 16 zł - w tym may do dyspozycji 30 kanałów. Zatem nawet po zsumowaniu kosztów Inea wyjdzie taniej niż internet radiowy. :-) Pozdrawiam przyszłych sąsiadów... Odpowiedz Link Zgłoś
drabolek Re: Internet, kablówka. 15.03.09, 16:16 Ma ktoś jakieś doświadczenia z Lexell-em a może jest jakaś alternatywa radiowego dostępu do Internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
agios06 Re: Internet, kablówka. 31.10.08, 21:41 Szkoda że Nickel podpiął "na siłę" Osiedle Dąbrówki pod Ineę. Na tle Inotela ten prawie monopolista wysiada (brak kanałów HD, mało funkcjonalne dekodery, itd.). Przymierzam się do zakupu przyzwoitego telewizora LCD, tylko czy to ma sens z takim operatorem kablówki? Odpowiedz Link Zgłoś
cornollio Re: Internet, kablówka. 01.11.08, 11:06 Zawsze mozesz zdecydowac się na TV z satelity, obraz będzie na pewno dużo lepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
armadar Re: Internet, kablówka. 03.11.08, 09:44 Zdecydowanie odradzam firmę Inea.Sam nie korzystam, natomiast mój sąsiad tak i niestety-obraz fatalny, jakieś poświaty, wcześniej już Inea musiała wykuć i dołączyć jakiś kabel. Jedyny plus to internet, teraz podobno można go wziąć bez konieczności łączenia oferty internetowej z kablówką.Osobiście polecam N-kę, obraz bez zarzutu,wiele kanałów HD a i cenowo nie wygląda źle. Odpowiedz Link Zgłoś
idzipl Re: Internet, kablówka. 04.11.08, 09:15 Ja aktualnie korzystam z oferty Inea (cyfrowy dom). Jeżeli chodzi o TV to mam pakiet cyfrowy i jakość odbioru jest moim zdaniem całkiem dobra (nie mam zastrzeżeń) - inna sprawa że po podłączeniu tego pudełka które nazywają dekoderem nie widze zmiany w jakości (a nawet wydaje mi się że obraz jest gorszy). Co do internetu to działa ok, a od września wprowadzili do oferty większe przepustowości za taką samą cenę. Czy ktoś z sąsiadów korzysta z telefonu podłączonego do gniazdka które było wyprowadzone w mieszkaniu ? (mając telefon z Inei mam telefon podpięty do modemu, a z VoIP jestem średnio zadowolony). Podsumowując - nie mając zbyt dużego pola manewru i analizując ceny to oferta Inei jest zadowalająca (ale jak już ktoś wspomniał uboga w porównaniu do innych firmy - chociażby przez brak HD). Jeszcze jedno pytanie - próbował ktoś odbierać anteną naziemną HD ze Śremu (MPEG2/4)? Odpowiedz Link Zgłoś
mikepzn Re: Internet, kablówka. 04.11.08, 13:59 Zgadzam się z idzipl. Na 32. calowym lcd obraz prezentuje się nienajgorzej. Niestety jeżeli ktoś szuka obrazu HD to Inea szybko czegoś takiego nie wprowadzi (ale chodzą plotki, że w związku z odpływem klientów powoli się do tego przymierzają). Nie mogę również narzekać na szybkość i jakość połączenia internetowego. Wcześniej miałem różne doświadczenia związane ze stałym łączem tepsy (cena i jakość, które rzadko szły w parze). Z ineą (odpukać) nie mam najmniejszych problemów. Nie wiem czy nickel dobrze zrobił wiążąc nas z tym operatorem. Ja uwag na razie nie zgłaszam. Poza tym zawsze pozostaje opcja skorzystania z usług naszej kochanej monopolistyki... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agios06 Re: Internet, kablówka. 04.11.08, 23:09 Dzięki za wszystkie opinie na temat Inei. Cóż, Nickel postawił nas wszystkich przed faktem dokonanym... Zamierzam jednak dać szansę naszemu kablowemu monopoliście i podpiszę z nimi umowę na minimalny okres. Jeśli ich oferta (w zakresie tv) będzie także w dalszej perspektywie odstawać od konkurencji, będę pierwszym, który na corocznym zebraniu wspólnoty mieszkaniowej zgłosi wniosek o poszukanie sposobu na uwolnienie Osiedla od Inei ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alexvu Re: Internet, kablówka. 14.12.08, 14:56 na początku witam sąsiadów a tu kilka miłych niespodzianek: "Oficjalna data rozpoczęcia sprzedaży HD w INEA to poniedziałek 8 grudnia." więc juz jest Jeszcze jedno pytanie - próbował ktoś odbierać anteną naziemną HD ze > Śremu (MPEG2/4)? wczoraj zainstalowałem tv z dekoderem ale mam tylko z MPEG2 - polsat, tvn i tv4 śmiga aż miło natomiast odbieram sygnał audio z tvp1, 2, info tak więc jak ktoś ma dekoder z mpeg4 to będzie i obraz. Tez stoję przed wyborem telewizji, za cyfra czy polsatem przemawiaja obecne promocje o 50% tańsze abonamenty. Za Inea brak talerza na balkonie który wg mnie szpeci trochę. Gdyby nie to że mam iplusa pewnie podpisałbym umowę z Inea na tv + net. a tak na razie obserwuje i rozważam. Pozdrawiam jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
idzipl Re: Internet, kablówka. 15.12.08, 08:28 Ja mam też TV tylko z dekoderem MPEG2 i zastanawiałem się, czy antena pokojowa wystarczyłaby do odbierania telewizji naziemnej. Jaką antenę wykorzystywaleś do testowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
alexvu Re: Internet, kablówka. 15.12.08, 10:48 wiatam podłączyłem pod gniazdko tv w domu. Telewizor zaczal sam wyszukiwac najpierw cyfrowe potem analogowe. Mieszkam na kolejowej i tam blok ma własne zwyłe anteny na dachu. Co z antena pokojowa to nie wiem. W sumie tez jestem ciekaw bo mam tylko jedno gniazdko tv w salonie (tak poprzedni własciciel zamontował) a chiałbym miec też tv w drugim pokoju. I albo kucie albo antena w pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
idzipl Re: Internet, kablówka. 16.12.08, 08:28 Na komornickiem niestety zwyklych anten nie mamy z tego co wiem (tylko kablówka). Jak zrobie jakieś testy z anteną pokojową to dam znać. Dekodery HD w INEA są już dostępne. Szkoda tylko, że standardowo dostępny jest tylko TVN HD (Polsat Sport HD i MTVHD przez jakiś czas jeżeli podpisze się deklaracje do dalszego korzystania zgodnie z cennikiem) Odpowiedz Link Zgłoś