w.iwo 01.03.08, 20:53 zapytał mnie ostatnio znajomy: "no co można robić w Legionowie... ??? " odpowiedziałam, że można spotkać się z przyjaciółmi na kawie, pójść na basen, na lodowisko i ... macie jakieś pomysły ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
so_fine Re: co robić w Legionowie ? 01.03.08, 22:45 No właśnie... Też jestem ciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
bronka29 Re: co robić w Legionowie ? 02.03.08, 00:28 spoko spoko już niedługo wiosna a wtedy... gdzie są lepsze tereny na rower niż nie u nas - lasy, wał wiślany, Zalew...... Odpowiedz Link Zgłoś
kampfschwimmer Re: co robić w Legionowie ? 02.03.08, 18:06 1. W Legionowie brak jest centrum handlowego z 2,3 salami kinowymi wielkości gdzieś 60 - 75 % warszawskiej Sadyba Best Mall i kilkoma knajpkami 2. W Legionowie brak 2 - 3 klubów / lokali, gdzie można potańczyć klasy warszawskiego klubu Orange (o czymś tak kultowym jak Tygmont można pomarzyć) - na pewno Amok nie jest czymś takim 2. W Legionowie brak Miejskiego Centrum Kultury z prawdziwego zdarzenia - ale takiego, który jest otwarty w weekend (a przynajmniej sekcje w sobotę działają, bo właśnie wtedy ludzie mają najwięcej czasu) i nie ogranicza się do jednej imprezy w niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: co robić w Legionowie ? 02.03.08, 19:09 sugerowano mi, że Legionowo jest miastem nudnym i nieciekawym... mam odmienne zdanie, ale widzę też takie braki jak przedstawił rozmówca... jednak młodzież nie ma dobrego zdania... Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: co robić w Legionowie ? 02.03.08, 21:18 To skoro wg Ciebie nie jest ani nudne ani nieciekawe to jakie masz propozycje spedzania wolnego czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: co robić w Legionowie ? 02.03.08, 22:28 co do tego kina i centrum handlowego, to z tego co wiem, decyzja na pozwolenie na jego budowe juz zapadla i za jakis czas (nie znam szczegolow, wiec daty nie powiem) powstanie przy wiadukcie, na terenie starej jednostki wojskowej. Tam blizej wiaduktu, co na pozostalym terenie podobno jeszcze nie wiadomo (chyba ze cos wiecie to sie dzielcie bo ten temat mnie ciekawi :) ) Co do Amoku, to taka "siekiera" z dymu papierosowego jaka tam panuje, szczegolnie w sali na dole, to chyba nigdzie indziej nie ma. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bakula12 Re: co robić w Legionowie ? 04.03.08, 12:27 podobno wokół kina i centrum handlowego ma być jakiś park z miejscem zabaw dla dzieci - pomysł mi się bardzo podoba i mam nadzieję, że dojdzie do jego realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: co robić w Legionowie ? 04.03.08, 13:07 ja praktycznie czasu wolnego nie mam :o) ale pytam, bo często słyszę to zdanie z ust okolicznych mieszkańców... ludzie mają różne upodobania, inne mają mamy z dziećmi, inne osoby aktywne ruchowo uprawiające sport ;o), a inne ma młodzież... dlatego zapytałam, żeby dowiedzieć się czegoś więcej i poszerzyć horyzonty... Odpowiedz Link Zgłoś
roberttak Re: co robić w Legionowie ? 05.03.08, 00:17 paintball - w okolicy jest gdzie i z kim, nawet dla poczatkujacych, oczywiscie weekendy, tenis - jest pare kortow, piwo w paru miejscach tez wystepuje, mozna wsunac kebaba, a jak komus sie bardzo nudzi to niech sprobuje zaczaic sie w nocy na graficiarzy albo inny bandytyzm Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: co robić w Legionowie ? 05.03.08, 00:43 "zaczaić się na graficiarzy" - to mi się najbardziej podoba :o) to gdzie się czaimy i z czym ;o) pomysł nie jest głupi... Odpowiedz Link Zgłoś
postrach_szefowej Ja chodzę... 05.03.08, 09:24 ... mniej więcej 3 razy w tygodniu staram się chodzić jakieś 6km. Zajmuje to ok 1h czasu. jak ktoś się chce dołączyć, zapraszam. Wieczorami ok 19-20. Raz w tygodniu tańczę; w SP nr 1 taniec dla kobiet - Latino. Polecam. To dzisiaj wieczorem o 20.00. Dopiero ruszył kurs, więc bez problemu można się dołączyć. Raz w tygodniu jeżdż na basen do Jachranki. Też polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ja chodzę... 05.03.08, 09:46 No to tak: cena basenu w Jachrance mimo przecudownych warunkow jest powalajaca. Niestety co by nei mowic. Dojazdu jesli ktos nei ma samochodu zdaje sie rowniez brak (ale tu prosze mnie w razie co wyprowadzic z bledu). Czyli nasze "rozrywki" ograniczaja sie do: - polowania na graficzarzy i - chlania piwa. Ciekawa perspektywa..... Odpowiedz Link Zgłoś
postrach_szefowej Re: Ja chodzę... 05.03.08, 12:05 Ponieważ irytuje mnie Twoja agresja, która aż wylewa się w każdym Twoim poście, mogłabym napisać krótko: NAM BOGATYM WSZYSTKO WOLNO. Osobiście wolę moczyć się w czystym i w miarę pustym basenie. Sprawdź sobie cennik - wprowadzili bilet rodzinny, który daje już normalną cenę. Sorry, nie wyobrażam sobie mieszkania w Legionowie bez samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ja chodzę... 05.03.08, 12:14 No jasne ;) Mi kiedys podobalo sie: caly basen dla 3 osob. Tylko... Coz.. To nie o to chodzi. Zapytalam o dojazd. Masz jakis inny niz samochod? Nie. Samochod czasem chcesz odstawic. Co do biletow rodzinnych ... www.warszawianka.pl/cennik_aquapark obowiazuja w ciekawe dni.... (poniedziałek - piątek - czyli nie ma wejsc rodzinnych w soboty i neidziele, wtedy kiedy tak naprawde rodziny sa razem). Wiec nie zarzucaj mi agresji. Bo mnie irytuje to, ze mieszkam w martwym miescie, a ktos za wszelka cene chce udowodnic, ze chlanie to jest super rozrywka, ktora dla mnei nie jest rozrywka. Czekam wiec na pokazanie jakim to swietnym miastem jest nasze Legionowo. Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Re: Ja chodzę... 05.03.08, 12:20 Szanowne, chciałbym uprzedzić ewentualną sprzeczkę. Proponuję odejść od sporów personalnych, a przejść do dyskusji merytorycznych. Wiem, że obie Panie są zmotoryzowane, więc myślę, że o to nie warto wieść sporu. Myślę, że w Legionowie warto zadbać o rozrywki i zajęcia na każdą kieszeń - faktem jest, że ich brakuje, niezależnie kto jakimi zasobami gotówki dysponuje. Warto więc jak najlepiej skatalogować to co jest, aby łatwiej było wybrać z niewielkiej ilości propozycji. Zróbmy to razem. Odpowiedz Link Zgłoś
postrach_szefowej Re: Ja chodzę... 05.03.08, 12:35 Mój wachlarz propozycji był szeroki; od chodzenia, które nic nie kosztuje (nawet jeśli nazwiemy je Nordic Walking) do pławienia w Jachrance, która sporo kosztuje, ale jak się weźmie babcię i dziadka, to jest moim zdaniem na każdą kieszeń. PS Ja wszędzie jeżdżę samochodem. Gdybym miała jechać do Jachranki PKSem, to raczej nigdy bym tam nie dotarła. A co z tańcem? Nikomu się nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ja chodzę... 05.03.08, 13:38 Ok :) Podoba sie. Moj model rodziny jednak wyglada troche inaczej. Jestem ja i 4-ro letni chlopiec ;) Dla wlasnie tego chlopca poszukuje fajnych rozrywek - nie kulek, bo nei uwazam to za rozrywke na stale, taniec - owszem, bo maly jest bardzo zainteresowany i chcialby hodzic, ale narazi nei zetknelam sie z zajeciami dla dzieci po poludniu. Basen - super sprawa. I bardzo sie ciesze, ze jest. Z powodow zdrowottnych do czerwca nie mozemy chodzic ;( Ubolewam, bo naprawde bylo fajnie. Nordic walking? Z 4-latkiem??? Hmmm. Narazie odpada, bo noszenei 18 kg na plecach po paru km spaceru nie za bardzo mi sie usmiecha. W innym watku poszukuje zajec sportowych dla dziecka - sa. Rano. Rano dziecko chodzi do przedszkola, ja do pracy. Mam rzucic prace??? Chyba tak mysla osoby, ktore te zajecia organizuja... I tak wyglada nasze Legionowo. Rozpoczynajac od sklepow, ktore zamykaja o 18 (bo chyba nikt nei chce tu robic interesow i nikt nie chce niczego sprzedac) a konczac wlasnie na zajeciach. Sklepy czynne dluzej jakos zarabiaja... Cud czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
postrach_szefowej Re: Ja chodzę... 05.03.08, 14:17 Jak kupujesz bilet rodzinny na basen w Jachrance, to nikt nie sprawdza jakie jest pokrewieństwo osób wchodzących. W grupie musi być dziecko i max 4 odoby dorosłe. Masz chyba jakiś znajomych? (BTW Mój model rodziny jest taki sam) A taniec, o ktorym mówię jest wieczorami. www.edproject.pl/taniec/taniec_dzieci.html Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ja chodzę... 05.03.08, 14:37 Bilet rodzinny jest wazny pn-pt ;) Ja chadzam na basen w soboty i niedziele ;) Zgodnie z cennikeim na podanej wczesniej przeze meni stronei bilet rodzinny wtedy nei obowiazuje. Na innych basenach wlasnie w takei dni sa promocje rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonyjakwino Re: Ja chodzę... 05.03.08, 14:45 Pozostaje Ci usiąść i czekać, aż się coś zmieni:-( Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: ... 05.03.08, 15:08 - wycieczki rowerowe - piesze wycieczki po okolicznych lasach - plaża w Wieliszewie - koła zainteresowań (garncarstwo, metaloplastyka, astronomia w Chotomowie, teatralne w MOK-u dla dorosłych i dla dzieci, plastyczne, nauka gry na instrumencie i rozwijanie innych zainteresowań w placówkach kulturalnych) - polowanie na dziki ;o) - pisanie na Forum Cafe i Legionowo ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ja chodzę... 05.03.08, 15:30 I ;) wsiadam w autobus i jade do Wawki ;) Ale nie twierdze z zacieciem, ze mieszkam w atrakcyjnej miejscowosci ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jorge_76 Re: Ja chodzę... 05.03.08, 19:17 Dla dzieci: - W lato basen w Jachrance, dodatkowo za darmo na terenie obiektu dużo ciekawych zabaw typu duża dmuchana zjeżdżalnia, nowoczesny plac zabaw. Drewniany domek" a w nim rysowanie, układanie itd. a po zabawie obiadek w tej góralskiej chacie - Od późnej wiosny do końca jesieni Klepisko a w nim co niedziela o 17stej zorganizowane zabawy dla dzieci - Nowy plac zabaw w Legionowie wraz z bijącym rekordy popularności wśród dzieci wyciągiem. - Kursy tańca dla dzieci w Bomi - Zimą lodowisko Dla dorosłych: - Wycieczki rowerowe, ja preferuje Nieporęt i fort w Modlinie, obiadek w Folwarku u Różyca w Białobrzegach :-) - Widokowe loty samolotem z Modlina - Siłownia, koszykówka i siatkóka w MOSiR - Jesli ktoś kibicuje Legionovii zawsze moża pójść na meczyk. - Nie opuszczam prawie żadnego koncertu wraz z fajerwerkami organizowane przez miasto Legionowo, bardzo dobrze się bawie sam jak i z dzieckiem :-) Naprawde dużo się dziejem można zawsze spędzić miło i ciekawie czas, trzeba tylko chcieć i mieć pomysł. Mnie Legionowo odpowiada :-) Duże nadzieje wiąże z budową nowej hali widowiskowo sportowej z uwagi na moje zainteresowania badmintonem. Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Re: Ja chodzę... 05.03.08, 19:41 A mi nie pozostaje nic innego jak zgodzić się z Madziulcem. Ofert rozrywki i zajęć zorganizowanych jest po czterokroć, a nawet po pięciokroć za mało. I czemu wszystko co się dzieje ma miejsce w ciągu dni roboczych, a tak mało w weekendy? Odpowiedz Link Zgłoś
luizabla Re: Ja chodzę... 05.03.08, 20:39 jorge_76 - napisałeś: "Siłownia, koszykówka i siatkóka w MOSiR". Czy możesz podać więcej szczegółów, zwłaszcza jeśli chodzi o koszykówkę i siatkówkę? (BTW - gdzie jest MOSiR bo jeszcze nie wszystkie obiekty jestem w stanie zlokalizować w Legionowie...). pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jorge_76 Re: Ja chodzę... 06.03.08, 18:52 Jeśli chodzi o baze sportową to na razie jest ubogo. Dzowniłem do MOSiRu i żeby wynająć sale do koszykóki skierowali mnie do sekretariatu szkoły forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=93&w=76428641&a=76604882&rep=1&t=1204825847342 Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ja chodzę... 05.03.08, 23:14 Co by nie mowic - Dni Legionowa sa zawsze jak dla mnie bardzo ladnie zorganizowane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pantoranaga Re: co robić w Legionowie ? 05.03.08, 22:15 Bardzo mi miło iż Amok jest konfrontowany z Tygmontem-ale no cóż,wynik takiej konfrontacji jest oczywisty.. Co do zadymienia lokalu-już niebawem problem zostanie rozwiązany poprzez zamontowanie wyciągów.Sam nie palę więc dym papierosowy naprawdę mi przeszkadza. Bardzo dziękuję za wszelkie uwagi-zwłaszcza krytyczne. Odpowiedz Link Zgłoś