Dodaj do ulubionych

mapa zagrożeń w Legionowie

23.04.08, 15:33
kpplegionowo.policja.waw.pl/?page=Structure&id=8&nid=839
"stop łobuzom na ulicach"
- to akcja prowadzona przez dziennikarzy i naszą policję... dziś przeczytałam
prośbę skierowaną do mieszkańców Legionowa o telefony z informacjami o
zagrożeniach, wandalizmie i przypadkach naruszeń spokoju, co pozwoli na
opracowanie mapy zagrożeń w naszym mieście...
pozwoli to na wysyłanie częstszych patroli w niebezpieczne okolice...

często widzę spacerujących trójkami delegatów naszych służb... ale tylko w
centrum, na rynku... czy nie można by zatrudnić więcej SM do patrolowania
okolic mniej "centralnych " ?
www.legionowo.um.gov.pl/strazmiejska/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=18&lang=
mam wrażenie że strażników jest za mało jak na teren naszego miasta ?
co o tym sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • mcaleczka Re: mapa zagrożeń w Legionowie 23.04.08, 21:05
      Przyznam szczerze ze ja mam stracha kiedy idę "pod wiaduktem"
      generalnie tereny wzdłuż torów kolejowych nie sa zbyt bezpieczne,
      pełno tam niezbyt ciekawego elementu, lecz pod wiaduktem
      jest .delikatnie nieprzyjemnie.
      • psychomaszyna Re: mapa zagrożeń w Legionowie 23.04.08, 21:26
        Przechodzenie przez tory jest nielegalne.
    • polokokt Re: mapa zagrożeń w Legionowie 23.04.08, 21:05
      ze Strażakami to jest taki problem, że pracują tylko do którejś godziny (20:00?
      22:00?) Potem miasto w całości patroluje tylko policja. Przynajmniej takich
      odpowiedzi udzielal Prezydent na stronie Legionowa
      • szeryfzchotomowa Re: mapa zagrożeń w Legionowie 23.04.08, 21:38
        Strażacy pracują całodobowo i chwała im za to. Jakoś nie słyszałem nigdzie
        negatywnych opinii o Straży w Legionowie.

Strażnicy w nocy śpią i mają nas w ... pamięci.
        A nawet jak pracują, to też nas tam mają, dokładnie tam, gdzie myślicie :) czy
        ktoś z Was widział, żeby Strażnik zwracał uwagę właścicielowi psa bez kagańca?
        Albo pod dowolnym sklepem nocnym w Legionowie? (zwykle późno robię zakupy) A ile
        spośród Was widziało Strażników z radarem? To się nazywa "alokacja" :)

pozdrawiam,

Szeryf
        • bronka29 Re: mapa zagrożeń w Legionowie 23.04.08, 22:36
          niezły pomysł
          ja rzadko bywam poza moim osiedlem - ale zgadzam się, okolice torów i wiadukt są
          mało przyjemne, i te okolice skwerku przy Banku Śląskim to chyba ulica Kwiatowa,
          zawsze widzę tam podejrzane typy
          • szeryfzchotomowa Re: mapa zagrożeń w Legionowie 23.04.08, 22:44
            ja to się zastanawiam, czy przypadkiem Strażnicy mieszkają w Legionowie.
            Większość mieszkańców wie, gdzie typki sobie przesiadują, ale Strażników tam nie
            ma. Czyli oni nie wiedzą, gdzie jest problem?

Więc co, my, mieszkańcy, wiemy a strażnicy nie?

To po co w takim razie nam ta Straż Miejska?

Szeryf
            • polokokt Re: mapa zagrożeń w Legionowie 23.04.08, 22:59
              jak pokazal przykład Stalowej Woli, mozna sobie poradzic bez Straży Miejskiej.
              Ale zlikwidowanie Strazy Miejskiej w Stalowej Woli nastapilo , o ile sie nie
              myle, po zmianie tamtejszej wladzy.

Pozdrawiam
              • w.iwo Re: mapa zagrożeń w Legionowie 23.04.08, 23:25
                faktycznie jeszcze nie widziałam, żeby ktokolwiek zwrócił uwagę że delikatnie
                mówiąc "guano" po swoim psie się sprząta, pies nosi kaganiec i smycz, za
                rzucenie papierka na ulicę jest mandat, a do grupy podpitych raczej nikt nie
                podchodzi.... no chyba że żona z wałkiem...
                znaczy, za łagodni strażnicy ?
                • szeryfzchotomowa Re: mapa zagrożeń w Legionowie 23.04.08, 23:34
                  znaczy, ze trzeba zacząć od zmiany władzy. Najpierw zmieńmy obecnego,
                  tymczasowego prezydenta a potem odwołajmy tego nieudolnego komendanta Straży.

Podobna, wymuszona przez nas, wymiana w Komendzie Policji przyniosła zaskakująco
                  dobre wyniki, teraz czas wyczyścić Urząd Miasta, zasługujemy na lepszego
                  pracownika i na znacznie lepszego komendanat straży.

pozdrawiam,

Szeryf
                  • mcaleczka Re: mapa zagrożeń w Legionowie 24.04.08, 05:30
                    Po co od razu siegać po ostatecznosc???
                    Moze faktycznie sami wskazmy te tereny ktore nam wydają sie
                    niebezpieczne i dopiero po tym rozliczmy władze z ich działań,
                    zobaczymy wtedy czy były to z ich strony tylko puste słowe.
                    Najłatwiej jest mówić ze trzeba zminic władzę ale moze czas zrobić
                    coś samemu ... trochę się potrudzić... A poza tym skad mamy pewnosc
                    ze Nowa władza sie sprawdzi, moze bedzie jeszcze gorzej...
                    • szeryfzchotomowa Re: mapa zagrożeń w Legionowie 24.04.08, 11:57
                      Mcaleczko,

Ja naprawdę wolę zmieniać, niż burzyć. Ale w przypadku Legionowa domaganie się
                      zmian "krok po kroku" jest mało efektywne. Legionowo jeste niestety urzędniczo
                      zaniedbane i zmiany w Urzędzie Komunikacji nie zmienią całego miasta.

Może zróbmy tak - dajmy Strażnikom czas, może nie wszyscy są tak
                      nieodpowiedzialni, jak ej komendant, w to wierzę. Poczekajmy kolejny miesiąc na
                      zmiany, sama napiszesz, czy widzisz zmiany, czy nie.
                      A za miesiąc zobaczymy, czy nie będziesz chciała przyznać mi racji. Moim zdaniem
                      najwyższy czas zmienić obecnego, nieudolnego i słabo komunikującego się
                      prezydenta miasta na otwartego, sprawnego i pragmatycznego urzędnika.

pozdrawiam,

Szeryf
                      • madziulec Re: mapa zagrożeń w Legionowie 24.04.08, 12:34
                        Popieram.

Teraz bede glosowac na Marcina z Chotomowa - umysl jasny, pelno
                        pomyslow. Zna urzedy od podszewki..
                        Przeciez czlowiek sie marnuje na forum...

Szeryfie, prawda ze bedziesz kandydowal? Bo jesli nei to okaze sie,
                        ze tylko krytykujesz...
                        • szeryfzchotomowa Re: mapa zagrożeń w Legionowie 24.04.08, 12:52
                          Madziulcu,

Miałem ostatnio ofertę, co by na Radnego wystartować, w Chotomowie będą zaraz
                          wybory uzupełniające. Nie dam rady, moja praca jest absorbująca i do tego
                          daleko. Resztę czasu poświęcam na pisanie na Forum :) Więc niestety - nie
                          spełniam wymogów a niby-radnym być nie chcę.

Ale to mi nie przysłania widoku na bierność tego obecnego, tymczasowego
                          prezydenta. Jego trwanie szkodzi miastu i jego Mieszkańcom, także Tobie, nawet
                          jeśli czujesz się bezpiecznie za ogrodzeniem osiedla.

A oprócz pisania załatwiam też troszkę, wpadnij na chotomów.pl, albo poczytaj na
                          jablonna.pl, zapraszam :)

pozdrawiam,

Szeryf

PS. Ach Madziulcu, wyjeżdżam dziś na zasłużone wakacje, będzie mi Ciebie tak
                          brakować.... :P
                          • madziulec Re: mapa zagrożeń w Legionowie 24.04.08, 13:50
                            Och, wzruszylam sie jak stary siennik ;) (tym ostatnim zdaniem
                            zwlaszcza).

Teraz na serio ;)
                            Drogi szeryfie - pamietajac szczeniackie lata, gdy bylam jeszcze w
                            szkole podstawowej, potem zas w sredniej tez przeszkadzalo mi wiele
                            rzeczy.
                            Staralam sie wiec kandydowac jako tzw. pzrewodniczacy klasy, bo jako
                            najbardziej szczekajacy pies nic nie zmienie, znajac takie dosc
                            popularne powiedzenie "psy szczekaja, karawana jedzie dalej".

Stad moja wyrazona w lekko zartobliwym tonie propozycja.
                            Uwazam bowiem, ze bardzo prosto krytykowac i ustawiac sie w
                            opozycji. Ciekawe jednak, co sami bysmy zrobili tak naparwde, bedac
                            wlodarzami miasta, czy powiatu.
                            Obawiam sie, ze rownei niewiele, jak nie mniej.
                      • mcaleczka Re: mapa zagrożeń w Legionowie 24.04.08, 13:35
                        Jak kazdy skrycie licze ze cos się zmieni w naszym mieście, masz
                        racje rozliczmy "akcje" za miesiąc zobaczymy co to przyniesie, mam
                        nadzieje ze nie były to TYLKO puste nic nie znaczace słowe władz
                        lokalnych.
                        • szeryfzchotomowa Re: mapa zagrożeń w Legionowie 24.04.08, 13:48
                          Mcaleczko,

trzymam Cie za słowo - za miesiąc wracam i powiesz mi, co myślisz o władzach
                          miasta. Oby prezydent i strażnicy podołali :)

pozdrawiam,

Szeryf
                          • mcaleczka Re: mapa zagrożeń w Legionowie 24.04.08, 13:54
                            Zgadzam sie ;-), poczynajac od dzis bede przygladac sie sluzbom
                            miejskim zobaczę może zaobserwuję wzmozoną aktywność ww. służb na
                            odcinku przeze mnie wskazanym ;-)
                            Pozdrawiam
                            • szeryfzchotomowa Re: mapa zagrożeń w Legionowie 24.04.08, 13:59
                              :)

Najlepiej zrób im zdjęcie w trakcie takich "aktywności na odcinku". Choć nie
                              jedno już w internecie widzieliśmy, to jednak chętnie obejrzymy takie dziwy :)

pozdrawiam,

Szeryf
                  • metron1 Re: mapa zagrożeń w Legionowie 24.04.08, 22:13
                    szeryfzchotomowa napisał:

> znaczy, ze trzeba zacząć od zmiany władzy. Najpierw zmieńmy
                    obecnego,
                    > tymczasowego prezydenta a potem odwołajmy tego nieudolnego
                    komendanta Straży.
                    >
                    > Podobna, wymuszona przez nas, wymiana w Komendzie Policji
                    przyniosła zaskakując
                    > o
                    > dobre wyniki, teraz czas wyczyścić Urząd Miasta, zasługujemy na
                    lepszego
                    > pracownika i na znacznie lepszego komendanat straży.
                    >
                    > pozdrawiam,
                    >
                    > Szeryf

Patrząc na ilośc głosów jaką zdobył obecny Prezydent to ludziom
                    podoba się jego styl rządzenia i to co robi w Legionowie,
                    Z drugiej zaś strony głosy krytyki bedą zawsze bo jeszcze się taki
                    nie urodził.....
                    Szeryfie mogę Ci zabrać na wycieczkę do jednego podwarszawskich
                    miast z którego się niedawno wyprowadziłem abyś mógł się naocznie
                    przekonać jak wyglądają rządy Prezydenta który swoje miasto ma
                    głeboko w d....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka