Dodaj do ulubionych

Mam ciało 70-latka

20.09.10, 11:14
Śledziu to mój idol! Dzięki za wywiadzik! Dlaczego tak mało w prasie jest o tym człowieku, którego można uznać za jednego z lepszych i bardziej zasłużonych komiksiarzy?
Obserwuj wątek
    • grlt Mam ciało 70-latka 20.09.10, 11:17
      Dla mnie Śledziu pozostanie na zawsze w pamięci jako rysownik w ŚGK. Reset wypromował Piątkowskiego i Adlera, a Świat Gier Komputerowych właśnie Śledzia. I chociaż wolałem inne czasopisma [Gamblera z Jackiem Piekarą i właśnie Reset] to Śgk też często pożyczałem.
      Za wszystkie paski z Fidem i Melem [ i Skolmanem] , bardzo dziękuje :)
      • krawiec6661 Re: Mam ciało 70-latka 20.09.10, 11:32
        Pamiętam komiksy Śledzia z ŚGK, to było wtedy coś bardzo świeżego i oryginalnego. Liczyłem jednak, że po tylu latach wyłoży w końcu ktoś kasiorę np. na produkcję filmu Osiedle Swoboda. To byłby polski South Park właśnie, a nie jacyś tam Władcy Much.
    • turbo_wesz Re: Mam ciało 70-latka 20.09.10, 12:38
      szacun dla śledzia. ze wszystkich komiksów z jego twórczością się identyfikuje najbardziej
    • meet_amor_foza Re: Mam ciało 70-latka 20.09.10, 15:21
      Śledziu ma ciało 70 latka? To ci dopiero. A poważnie, to polski komiks jeszcze się ciągle nie narodził w świadomości publicznej - są super twórcy, są super dzieła (i arcydzieła) ale i tak dla połowy obywateli, polski komiks = "Kajko i Kokosz" i "Kapitan Kloss"...

__
      www.sky4fly.net/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka