Dodaj do ulubionych

Nie ma już prawdziwych mężczyzn

24.03.11, 08:11
musisz kochana wejść w kadr westernu z kowbojami - tam są prawdziwi mężczyżni
Obserwuj wątek
    • pokoj102 Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 09:12
      Fajna opowieść, można się wciągnąć i przebierając nogami myśleć rozpaczliwie: "i co?!", "i co dalej?!". Jednakowoż uważam, że ocena tego uroczego Pana (sama się w nim zakochałam po tym opisie) nieco zbyt pochopna. Różne mogą być powody trzymania zdjęcia matki przy łóżku, może warto je najpierw poznać?
      • kocia_noga Re: Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 12:30
        pokoj102 napisała:

> Fajna opowieść,
        jak dla mnie żałosna grafomania, dzieło młodszej redakcyjnej koleżanki.
        • watersnakes2 Re: Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 15:00
          > jak dla mnie żałosna grafomania, dzieło młodszej redakcyjnej koleżanki.

To samo pomyślałam.

Swoja droga, laska ktora z ledwo poznanym gosciem idzie do niego do domu i mysli zeby "tego nie sprzeprzyc" imo juz to spieprzyla. Jeden taki przypadek na tysiac doczekuje sniadania, ze o kolejnym nieprzypadkowym spotkaniu nie wspomne;)
    • claratrueba Re: Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 09:39
      > musisz kochana wejść w kadr westernu z kowbojami - tam są prawdziwi mężczyżni

Ano, pachnący końskim łajnem i onucami przepłukanymi w potoku (nieczęsto, bo mało potoków w okolicy) ale zdjęcia mamy nie będzie, bo dagerotypów nie było albo drogie to taki prawdziwy men "na przednówku" przed napadem na dyliżans mógł kasy nie mieć. A zresztą jak miał to w saloonie wydał na bimber, dziwki i w pokera przegrał.
      A tego zdjęcia to nie można było odwrócić? No, chyba, że na odwrocie tatuś był.
      A w ogóle wniosek o "niemęskości" chyba zbyt pochopny.
      Mi się zdjęcie matki kojarzy z mafiosami i Winstonem Churchillem.
    • lewis-1970 Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 10:16
      "Tylko mój ojciec był prawdziwym mężczyzną."

To cytat z Twego listu. I wszystko jest jasne.
    • elektryczny.klecznik O tempora, o mores... 24.03.11, 10:40
      Interesujące. Babka idzie z gościem do domu, w którym wyczuwa "kobiecą rękę", co jej po pierwsze nie przeszkadza w figlach (!), po drugie widać nie jest niemęskie. Dość wybiórcze. Bo ja to myślałem, że porządek i ład są gejowe, a my, goście hetero, zrzucamy buty zaraz po wejściu na chatę, rzeczy wolimy mieć pod ręką, a nie pokitrane po szafkach i trzymamy dzikie zwierzęta, które trzeba karmić różnymi śmierdzącymi substancjami, o co zwykle mają do nas żal nasze kobiety :D

Trochę się więc pogubiłem, ale to chyba kolejny tekst w rodzaju "powinien być silny, zdecydowany, rozsądny i radosny, ale też delikatny, czuły i szalony oraz z lekką nutką dekadencji".

I ogólnie cuchnie mi ten tekst tanią prowokacją.
      • stanwewnetrzny nie był jak tatuś 24.03.11, 13:16
        nie był jak tatuś, tatuś nigdy nie trzymałby przy łóżku zdjęcia mamy. Tatuś majsterkował i robił na zimę karmniki dla ptaków, poza tym palił mentole i oglądał w tv nasze zwycięskie remisy na Wembley. Tatuś grzebał w sobotę przy swoim dużym fiacie, podczas gdy mama froterowała podłogi i gotowała gołąbki i rosół. Flanelowe koszule tatusia zawsze trochę śmierdziały. Tato nigdy nie miał kobiecej ręki, do niczego.

Dziewczyno, kiełbie masz we łbie i tyle w tym temacie.
      • tasmanska_diablica Re: O tempora, o mores... 04.04.11, 02:53
        elektryczny.klecznik napisał:

> Interesujące. Babka idzie z gościem do domu, w którym wyczuwa "kobiecą rękę", c
        > o jej po pierwsze nie przeszkadza w figlach (!), po drugie widać nie jest niemę
        > skie. Dość wybiórcze. Bo ja to myślałem, że porządek i ład są gejowe, a my, goś
        > cie hetero, zrzucamy buty zaraz po wejściu na chatę, rzeczy wolimy mieć pod ręk
        > ą, a nie pokitrane po szafkach i trzymamy dzikie zwierzęta, które trzeba karmić
        > różnymi śmierdzącymi substancjami, o co zwykle mają do nas żal nasze kobiety :
        > D
        Na szczęście kobiety są różne. Ja na przykład uważam, że tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste mieszkania ;)
    • postnihilism Trójkąt? Chyba czworokąt? 24.03.11, 10:40
      Tobie przeszkadzało zdjęcie mamusi, ale sama od początku zaprosiłaś do zabawy własnego ojca, ideał mężczyzny. Ciekawe co powiedziałby, zrobiłby, gdyby wiedział, że pociąga cię dlatego, że przypomina ci twojego ojca..... i że taki trójkąt ci nie przeszkadza, przeciwnie.
    • eruiluvatar Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 10:44
      Widocznie jego 'mamusia' była dla niego jedyną prawdziwą kobietą, a Ty taką "ni w dupę, ni w oko", ale z braku laku...
    • jan_telecki Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 10:52
      o matko co za kiczowata historyjka

wyssalas ją z palca albo przysnila ci sie po seansie 'sexu w wielkim miescie'
      • elektryczny.klecznik Re: Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 10:56
        Stawiam, że pisał to facet, na dodatek taki, co nie lubi kobiet i ma do nich jakiś tajony żal. Nie dość, że zrobił z bohaterki idiotkę, to do tego jeszcze z lekka puszczalską. Smutne trochę.
      • mrarm Re: Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 12:02
        Hah, dla mnie to po prostu jakaś kretynka, do tego egoistka.
    • ignatz Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 10:56
      "Widzicie w nas mężczyzn w pełni, przypominacie sobie tylko wtedy, gdy trzeba wynieść śmieci, kontakt naprawić, zwolnić miejsce w tramwaju, autobusie. Nie jestem już w pełni mężczyzną, bo nie ma takiej potrzeby! Pani jest w pełni mężczyzną za to!"
    • hypertryper Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 11:00
      Ja rozumiem, ze redakcja nie ma juz czego wymyslac, ale jak już piszecie te listy - to litości , zmęczony wzrok łowcy - ja pie... !
    • dwabe Autorka szuka kopii tatusia... 24.03.11, 11:00
      ... najbardziej męskiego z męskich - a jak zobaczyła zdjęcie mamusi to czar prysł. Gdybym ja był w takiej sytuacji i znał jej myśli - porównania do tatusia - od razu wystawiłbym ją za drzwi. Zawsze zadziwiało mnie to, że ludzie widzą masę wad u innych - ale analogicznych u siebie absolutnie nie.
    • mahadeva Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 11:09
      jesli autorka ciagle bedzie oceniac facetow po zdjeciu mamusi, to zostana jej tylko wodka i papierosy na zawsze...
    • marek.zak1 Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 11:10
      Jako mężczyzna całkowicie cię rozumiem. Podjęłaś jedyną trafną decyzję.
      Pozdrawiam
      marek Żak
      www.marek-zak.blog.onet.pl
    • norbertrabarbar Prawdziwi mężczyźni zaczęli wymierać zaraz po... 24.03.11, 11:35
      ... śmierci ostatniej prawdziwej kobiety.

Po co komu wytapetowane pustaki uganiające się za kasą, a wieczory spędzające na wódce przy barze?
      • agagin Re: Prawdziwi mężczyźni zaczęli wymierać zaraz po 24.03.11, 12:00
        hahah to samo chcialam napisac ;)
        prawdziwych mezczyzn jest tylu co prawdziwych kobiet :P

a swoja droga zenujacy poziom listu 'taki ni w kij ni w oko'
      • llorando Re: Prawdziwi mężczyźni zaczęli wymierać zaraz po 24.03.11, 14:19
        100%. Bingo. TAK!
    • skrot.myslowy Hahahahahahahaha 24.03.11, 11:47
      Czego to teraz gimnazjalistki nie wymyślą! Co też w ich głowach siedzi!
      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
    • stefanka35 Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 12:11
      Takich głupot dawno nie czytałam, chyba jakiś prymityw to napisał (bo nie wiadomo, czy to na pewno była kobieta)...
    • mgrzemow Trochę się zgubiłem 24.03.11, 12:16
      Miał Cię wziąć zaraz za progiem na stercie opakowań po pizzy?

Jak prawdziwy facet w starym stylu (Bogart i te sprawy) to od sprzątania ma kogoś. W tym przypadku może matkę.

Jak się zwiąże z kobietą, to albo zagoni ją do garów, albo wynajmie gosposię.

Jakoś trudno mi sobie wyobrazić takiego macho wciągającego z rozkoszą dym papierosowy w towarzystwie kieliszka, a wcześniej biegającego po domu z mopem...
    • pamuk22 Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 12:22
      Małemu tańcowi, a nie "tańcu" na litość Boga
    • dzioucha_z_lasu Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 12:35
      To staroć jakiś, albo wymysł redaktora o wybujałej wyobraźni. Przypominam, że od paru miesięcy jest zakaz palenia w knajpach :P
    • odchudzacz "nie miałabym nic przeciwko małemu tancu" 24.03.11, 12:40
    • grazus0791 Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 12:51
      A dla mnie to ta panienka jest dziwna. Że idzie z byle kim to jedno. Ale jaka idiotka! Parę cytatów:"Nie spieprz tego - pomyślałam" - CZEGO??? I to bezsensowne zaskoczenie:"Popchnął mnie na łóżko, a nie mówiłam? Cicha woda brzegi rwie. " - to nie wiedziała, po co z facetem idzie???
      Zdjęcie mamusi przy łóżku jest oczywiście chore, ale nie tak, jak ta panna.
    • halev Re: Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 13:07
      "Puścił Vayę Con Dios" - ROTFL!
      Zresztą cały ten "list" można tak podsumować...
    • organza26 Re: Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 13:12
      Jedna pani redaktorka WO tworzy te wypociny a inne jej odpowiadają, LOL.
    • alienka_x byli siebie warci 24.03.11, 13:22
      On pod pantoflem mamy, a ona zachwycająca się tatusiem - ale belki we własnym oku autorka już nie widzi. A potem będzie znowu marudzić jak to nie ma porządnych facetów na świecie. Żal. W przy okazji - polecam podszkolić gramatykę. Nie mówi się "przeciwko tańcu", tylko "przeciwko tańcowi". Pomniejsze błędy uprzejmie przemilczę.
    • ruben-blades Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 13:57
      Czaicie obudzić sie koło takiej mendy? Brrr!!
      • jkdab Re: Nie ma już prawdziwych mężczyzn 24.03.11, 14:05
        Nie rozumiem o co Tobie chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka