Dodaj do ulubionych

Być dziewicą raz jeszcze

05.04.11, 20:12
Idzie za wolno ta fala rewolucji...
Obserwuj wątek
    • dar61 Idzie za wolno ta fala rewolucji... 05.04.11, 20:14
      ... mentalnej.

Są...
      05.04.2011 aktualizacja: 2011-03-30 21:16
      ?

Są jednak...
      05.04.2011 aktualizacja: 2011-03-30 21:16
      !

Na pewno są zmiany w polskiej mentalności.

I pomyśleć, że kiedyś arabostrefa była przykładem dla świata...
      • pedagorzka Re: Idzie za wolno ta fala rewolucji... 06.04.11, 01:00
        Na parę rzeczy wpadli sporo wcześniej, niż my - wtedy się od Nich uczyliśmy. Może pora, by role się odwróciły?
    • janus9 Być dziewicą raz jeszcze 07.04.11, 04:04
      Kwintesencja kobiecosci od 6000 tysiecy lat ' zaszywalam ja 3 razy ! " az wreszcie wyszla za dentyste ' urocze i jakie romantyczne.
      • maitresse.d.un.francais Re: Być dziewicą raz jeszcze 09.04.11, 23:51
        Kwintesencja kobiecosci od 6000 tysiecy lat ' zaszywalam ja 3 razy ! " az wresz
        > cie wyszla za dentyste ' urocze i jakie romantyczne.

Od sześciu tysięcy tysięcy lat?

Znaczy od sześciu milionów lat?

A na czym ta kwintesencja polega? Że od sześciu tysięcy tysięcy lat panie są zaszywane 3 razy, by wyjść za dentystę?

Innymi słowy - twój przekaz jest niezrozumiały, przeformułuj go.
    • stofftier Być dziewicą raz jeszcze 09.04.11, 13:58
      niektórzy faceci są beznadziejni. powinno ich ochodzić co najwyżej to, czy wybranka przypadkiem nie jest w ciąży (z innym), żeby się nie okazało, że cudzego bachora wychowują zamiast swojego
    • bezzebnypirat Re: Być dziewicą raz jeszcze 09.04.11, 15:14
      Bardzo czesto udaja sie do ginekologow wlasnie przed noca poslubna, zeby upewnic sie co do dziewictwa.
    • bezzebnypirat Re: gdzie granica? 09.04.11, 15:17
      Sek w tym, ze nawet dziewica moze po slubie zostac porzucona jak szmata, bo nie spelniala zachcianek meza. Bo kobieta tam ma bardzo mala wartosc i ograniczone prawa. Jak najbardziej pochwalam dzialania tej lekarki, to rozsadza ich oblude od srodka;-)

Ach, no i fakt posiadania wielu partnerow sprawia, ze ktos staje sie bezplodny? Ciekawa teoria ;-)
    • delfina77 Re: Być dziewicą raz jeszcze 09.04.11, 21:38
      A tam, ani mojego meza, ani mezow moich kolezanek nie interesowala blona narzeczonej badz jej brak. Licza sie rozne inne przymioty danej osoby i milosc do niej, a nie rozliczanie z dziewictwa. Ale ja mowie o wyzszych sferach...
    • magdalaena1977 Być dziewicą raz jeszcze 09.04.11, 23:13
      Bo cały problem polega na tym, żeby nie wychodzić za mąż obleśnego faceta starszego o 30 lat, któremu zależy TYLKO na dziewictwie. Ale na to te dziewczyny już nie mają odwagi.
      • porshe Re: Być dziewicą raz jeszcze 10.04.11, 00:24
        tak, oczywiście. Bo gdy ktoś myśli bardziej tradycyjnie to już jest dinozaurem skazanym na wymarcie. Może to zabrzmi bardzo trywialnie i bardzo śmiesznie, ale dla sporej części moich znajomych warunek dziewictwa przyszłej żony był bardzo istotnym kryterium wyboru kandydatki.

Może nie chodzi tutaj o błonę - wiadomo, ta ulega wszelkiej maści urazom i nieraz jej nie ma, ale chodzi o sposób prowadzenia się dziewczyny. Chyba nie ma na świecie mężczyzny, który chciałby, aby jego żona została 'przesunięta' przez pół miasta. Dlatego tak nisko ceni się takie kobiety. Ale takie, które miały jednego partnera albo dwóch albo wcale (prawdziwa dziewca) to już jak najbardziej.

istotnym czynnikiem tutaj jest również sposób bycia mężczyzny - kobiety nie wiedzieć czemu chcą się do tego modelu dopasować. Bo badania wykazały, że średnio w ciągu życia mamy 8 partnerów seksualnych - niekiedy mniej, niekiedy więcej. U mężczyzn oczywiście. Tyle tylko, że jeden chwali się na wyrost, jeszcze inny 'zalicza' jednorazowo na dyskotekach, a jeszcze inny ma bardzo skromne doświadczenia. Gdyby przyrównać to do kobiet, to gdyby brać pod uwagę np. prostytutki czy panie do towarzystwa to średnia wśród kobiet byłaby znacznie wyższa niż mężczyzn (męska prostytucja to mimo wszystko jest zjawisko rzadkie).

Tak więc nie generalizowałbym cod o dziewictwa, ale nikt mi nie powie, że kobieta 'wyzwolona', to taka która się puszcza na prawo i lewo bo taka jest obecnie moda i 'wolność wyboru'. Ja osobiście ani takich kobiet ani takich mężczyzn (zaliczających co popadnie) nie cenię i nie jestem w takim poglądzie osamotniony. Dla mnie właśnie dinozaury chwalą się podbojami miłosnymi, kulturalni ludzie o tym nie rozmawiają.

Trzecia sprawa jest oczywista - wprawy w sztuce miłosnej nie da się nabrać 'przelotnym numerkiem', lepiej kochają kobiety, które miały dwóch wiernych partnerów i często z nimi współżyły niż takie, które miały 20 partnerów, ale przygodnych na jeden/dwa razy.

To samo tyczy się mężczyzn - wielkich kozaków - co to oni nie pokazali. A tak naprawdę nie wiedzą nic o 'zdobywaniu' kobiety, mało wiedzą o dostarczaniu kobiecie przyjemności - to jest główny powód, dla którego takich ludzi nie cenię. Bo im więcej w życiu parnterów tym trudniej sobie znaleźć ideał, a i w swojej edukacji ma się braki ;)

I to pisze facet, aby nie było, że jestem stronniczy.
        Nie zrozumcie mnie źle - seks jako taki jest wspaniały i jak ludzie się kochają to powinni mieć do tego święte prawo i możliwości. Zabronione w moim odczuciu powinny być przygodne stosunki, jednorazowe, często impulsywne i bez zabezpieczenia - często z takich 'przypadków' są 'wpadki' i rodzą się niechciane i niekochane dzieci. Wielu moich znajomych 'poznało żonę' (z musu) na dyskotece, przelotnie i za przeproszeniem - od d*py strony. Moim zdaniem nie tędy droga i takie zachowanie uważam za naganne.
        • magdalaena1977 Re: Być dziewicą raz jeszcze 11.04.11, 19:27
          porshe napisał:

> Może to zabrzmi bardzo trywialnie i bardzo śmiesznie, ale dla sporej
          > części moich znajomych warunek dziewictwa przyszłej żony był bardzo
          > istotnym kryterium wyboru kandydatki.
          A czy oni sami zachowali czystość do ślubu ?
          Jeśli nie i oczekują dziewictwa tylko od kobiety to nie są lepsi niż ten Arab z artykułu - po prostu męskie szowinistyczne świnie, które nie zasługują na poważne traktowanie.
    • sakoveba Dziewictwo a sprawa polska... 09.04.11, 23:57
      "- Dlaczego Smok Wawelski domagał się dziewic na pożarcie?

- Bo lekarz zalecił mu spożywać dużo błonnika."

Myślę, alcabin, że zasuszeni (po twojemu: "równający w górę"), płci obojga, mają prawo deklarować swoje oczekiwania i szukać sobie partnerów w kręgu, gdzie takie oczekiwania są przyjęte (istnieją bodaj jakieś kościelne serwisy randkowe). Jeśli to takie szczęście, to kto gustuje, niech korzysta, zamiast narzucać swoje oczekiwania tym, którzy ich nie podzielają.
      • alcabin Re: Dziewictwo a sprawa polska... 10.04.11, 00:15
        Ciekawe kogo mój post tak zabolał, że postanowił go skasować:)

Sprawa jest prosta, masz swoje oczekiwania i reprezentujesz sobą coś ok jeśli jesteś szczera. Jak wam pasuje to mi to nie przeszkadza. Gorzej że mowa o oszustwach. Ale tutaj obowiązuje zasada Kalego, jak Kali ukraść krowę dobrze jak Kalemu ukraść krowę źle. Tak samo jak oszukać przyszłego męża dobrze, być oszukaną przez przyszłego męża, źle.
        Chodzi wyłącznie o szczerość i elementarne poczucie własnej wartości i szacunku do drugiego człowieka. Jak komuś tego brakuje, to mu się nie podoba, że inni mają inne podejście do życia. Niezależnie czy jest moherem, czy leszczem kasującym posty na gazecie zawsze będzie marną istotą, która nie potrafi zrozumieć, że inni mogą mieć odmienne zdanie. Już wiem czemu na tym forum jest towarzystwo wzajemnej adoracji, niewygodne posty po prostu się kasuje.
    • iskram Być dziewicą raz jeszcze 17.04.11, 22:33
      Ciemnogród, chrześcijanka nie jest głupia i nie pozwoli sobie na taki sadyzm!!!!!!!!!!!!!
    • max5lat Być dziewicą raz jeszcze 17.04.11, 23:17
      liczy sie tylko milosc

szkoda ze tak wielu myli ja z seksem
    • terleo Być dziewicą raz jeszcze 18.04.11, 12:53
      Libańska Cena Cnoty Wtórnej /CCW/ = 200 USD, a w Polsce?
      Czy TU jakakolwiek CNOTA ma jeszcze cenę?
      • maitresse.d.un.francais w Polsce trzy tysiące 13.09.11, 15:44
        Wiem, bo jak miałam perforację błony BĘBENKOWEJ UCHA (gdyby ktoś miał trudności z dokładnym czytaniem) i groziła mi operacja, to z ciekawości sprawdziłam, jak się ma jej cena (trzysta złotych) do owego sławnego przywrócenia cnoty.

I stwierdzam stanowczo, że błona bębenkowa jest mi potrzebna ZNACZNIE BARDZIEJ.
    • kpix boję się,że się ta pani nie przebije... 18.04.11, 22:50
      Jak się ogląda zdjęcia kobiet z tamtego regionu sprzed 50,60 lat,
      zwłaszcza z miast, wówczas niemal nie było burek czy chust.
      Kobiety, jak byśmy powiedzieli "normalnie, po europejsku" ubrane:
      spódnica do kolan, koszula, fryzura jak w świecie zachodnim.

Teraz w świecie islamu jest odwrotnie, choć w Libanie - za wyjątkiem
      chrześcijanek. To jest efekt ostatnich 20-30 lat fali islamizmu politycznego.

I dopóki ta fala islamizmu zalewa tamten świat, dopóty ta pani się raczej
      nie przebije ze swoim (zacnym) przesłaniem...
    • three-gun-max Taką babę powinno dać się reklamować 19.04.11, 10:01
      Coś jak kupienie otwieranego twarożku.
      • magda-7746 Re: Taką babę powinno dać się reklamować 12.09.11, 21:33
        Po prostu tam jest inna mentalnosc niz w Polsce.Gdyby wiecej matek i ojcow mialo tak poukladane w glowie jak lekarz przedstawiona w artykule, ktora chce przekazac synowi ze dziewictwo kobiety nie jest najwazniejsze to pewnie szybko poglady zaczelyby sie zmieniac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka