Dodaj do ulubionych

List tygodnia

20.06.05, 09:53
Byłam bardzo zaskoczona, jak przeczytałam list tygodnia.
A.S. pisze w nim, że nikt jej nie uczy, jak udzielać pomocy w dramatycznym
momencie. Z tym się nie zgadzam. Są różne fundacje, których celem statutowym
jest nauczenie ludzi, jak udzielać pomocy w krytycznych sytuacjach(PCK, FswK)
trzeba tylko chcieć się nauczyć. Tak po prostu.
Obserwuj wątek
    • agniieszka Re: List tygodnia 19.07.05, 13:37
      No dobrze, sa fundacje, ale takie informacje nie trafiaja do ludzi na codzien! Jestem mama prawie 2-
      letniej Ali i sprawy - nazwijmy to ogolnie - "zwiazane z dzieckiem" sa moja codziennoscia, natomiast
      moje przyjaciolki ktore nie maja jeszcze dzieci - maja nawet problemy z braniem dziecka na rece
      ("dobrze ja trzymam?"), nie mowiac juz o karmieniu, przewijaniu itp, co jest oczywiste i mnie nie dziwi.
      Watpie, zeby potrafily zachowac sie w krytycznej, opisanej wyzej sytuacji. Moze kiedys, ktos gdzies
      uratuje jakiemus dziecku zycie wlasnie dlatego, ze przez przypadek przeczytal taki LIST TYGODNIA...
    • magdalenna15 Re: List tygodnia 27.08.05, 16:34
      Należe do HOPR-u(Harcerskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego) zobaczysz
      mnie na błoniach gdy przyjedzie Papież, albo na maratonie, wiedzcie, że my HOPR-
      owcy, GOPR-owcy, Maltańczycy... czuwamy także nieraz za zakrętem...
      • agata_s2 Pierwsza pomoc 29.08.05, 14:56
        Widzisz ja jestem w FSwK, też czasami biorę udział w zabezpieczeniu medycznym,
        ale generalnie to Fundacja uczy jak udzielać pierwszej pomocy w sytuacjach
        krytycznych, zapraszam na stronę www.fswk.home.pl , lub spróbujcie jak wam
        zależy wpisać w wyszukiwarkę - pierwsza pomoc kursy - i macie tam ogromny
        wybór, wiesz jak Ci na czymś zależy to zawsze znajdziesz. A ludzi, którzy chcą
        pomóc jest naprawdę dużo, dodam jeszcze naprzykład nie wymieniony przez
        magdalennę15 PCK - oni też organizują kursy.
    • linux4 Re: List tygodnia 03.09.05, 14:03
      zgadzam sie z tobą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka