jo.anna.ja 01.05.06, 13:46 Nic dodac, nic ujac. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cziriklo Re: Kocham tę panią :-))) Ja tez! Ja tez! 01.05.06, 14:52 A pani Isakiewicz warto przypomniec, ze dzieci nie liczy sie na ilosc jak cukiert czy kartofle, tylko na liczbe. Isakiewicz zawsze byla irytujaca oslica. Kiedy mieszkalem w Londynie przed laty, to pamietam, ze popelnila w tamtejszej polskiej gazecie tekst nader antysemicki. I uszloby to jej pewnie plazem - w koncu teksty antysemickie to nie byla taka rzadkosc na owczesnych lamach Dziennika Polskiego, gdyby nie fakt, ze zaczepila kogos z BBC i BBC zagrozil gazecie procesem sadowym. Poslki Dziennik wywalil ja na zbita twarz i przeprosil brytyjska korporacje. Wrocila wowczas do kraju i zaczela swoje glupoty wysmazac w Tyg. Solidarnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Dunin dała fajną odprawę prawicowemu "rozsądkowi". 01.05.06, 21:00 Nasz naród nie lubiący wszelkiej "ekstremy" (i konsekwentnego myślenia, które niekiedy każe pożegnać się z komfortem - i konformizmem - "złotego środka") lubi wierzyć, że "prawda jak zwykle leży pośrodku". Przyzna trochę racji feministkom tylko po to, by czym prędzej im jej odmówić. I delektować się "mądrością" własnej tradycji, pełnej umiaru i rozsadku. Dobrze, że Dunin pokazała na jak słabej podstawie stoją komunały "zdrowego rozsądku", które w obiegowym mniemaniu uchodzą za mądrość życiową Polek, przekraczającą "chore skrajności". Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Model 'Isakiewicz' 01.05.06, 16:28 fascynujące, że tzw. feministki opanowały do perfekcji sztukę takiego sprzedawania bełkotu, że nawet istnieje publika, która czasem to czyta. Dunin to taki trochę Rydzyk polskich feministek Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Model 'Isakiewicz' 01.05.06, 17:49 demagogia kolego. Napisałbyś to samo, nawet nie czytając tekstu. Bo tak masz. Tekst Dunin super. jak prawie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid W Polsce nawet umiarkowany feminizm to ekstrema! 02.05.06, 11:18 tom1003 napisał: > fascynujące, że tzw. feministki opanowały do perfekcji sztukę takiego > sprzedawania bełkotu, że nawet istnieje publika, która czasem to czyta. Dunin > to taki trochę Rydzyk polskich feministek -------------------------------- Właściwie to Polacy i Polki w stosunku nawet do papieskiego feminizmu - isnieje coś takiego, kochani katolicy - odnioszą się z wrogą rezerwą. Zawrotną karierę zrobiły pseudoprawdy na temat feminizmu w ogóle, a szczególnie przykrym faktem jest to, że feminizm soft dla polskiego betonu okazuje się być kwasem... :) Pozdrawiam - jak zwykle - p. Kingę Dunin i Redakcję! Odpowiedz Link Zgłoś
jmiszal Re: Model 'Isakiewicz' 01.05.06, 17:51 Nie wiem skąd tyle zjadliwości w komentarzu Pani Kingi Dunin. Dogmatyzm lewicowy też jest przerażający. Myslę, ze pani Izakiewicz powiedziała parę sensownych zdań i rozumie ją wiele kobiet, ktore ani z rodziny ani z samorealizacji rezygnować nie chcą i płacą za to czasem wysiłkiem ogromnym i niejedną ciężką chwilą. No cóż trudno mieć na tym świecie coś za darmo. Nie zauwazyłam też aby pani Izakiewicz twierdziła, ze miłość nie może być udziałem par homoseksualnych, jej zdanie dotyczyło bowiem tego, co zazwyczaj nazywa się rodziną czyli pary+dzieci. Oczywiście można lansować rożne modele rodziny, jeśli jednak model "nietradycyjny" weźmie górę, kto będzie pracował na emeryturę pani Dunin i reszty starzejącego się pokolenia? Wyrachowanie? Nie, zdrowy rozsądek. Oczywiście można zapełnić pustą przestrzeń na przykład imigrantami. Można, ale, co potem się dzieje, wystarczy popatrzeć np. na dzisiejszą Francję, która ani z lewa ani z prawa nie potrafi sprostać multietnicznemu społeczeństwu i bezradnie rozkłada ręce. Może my będziemy dzielniejsi... Może...Ale obserwując ostatnie 15 lat i to, jak sobie radzimy z problemami społecznymi z lewa, z prawa i ze środka, jestem sceptyczna. Ale życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 im wiecej takiej opinii psedolewicowej 01.05.06, 18:37 w wykonaniu feministek m.in Dunin tym ten ruch coraz bardziej sie osmiesza i ma mniej zwolennikow w polsce. Mnie to w sumie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
barkis Re: im wiecej takiej opinii psedolewicowej 01.05.06, 19:30 bekon6 napisał: ten ruch coraz bardziej sie osmiesza i ma > > mniej zwolennikow w polsce. Mnie to w sumie cieszy. Zapewne przeprowadziles jakies badania i doszedles do wniosku ze feminizm ma coraz mniej zwolennikow w Polsce? Czy moze masz te dane z sufitu. Bo ja na przyklad zauwazam coraz wiecej zwolennikow feminizmu, do ktorego, nawiasem mowiac przekonala mnie, mezczyzne, w glownej mierze dr Kinga Dunin swoimi madrymi ksiazkami i tekstami krytycznymi. Teraz nawet moje najmlodsze dziecko (syn 14-letni) jest przekonanym freminista i w swojej szkole na 8 marca wyglosil referat, ze znacznie wazniejsze od "kwiatka dla Ewy " sa "prawa dla Ewy i rowne zarobki". Jestem z tego naprawde dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
hania3331 Re: im wiecej takiej opinii psedolewicowej 14.05.06, 01:09 nie wiem, jak tam w całej Polsce, ale ja po prawie 20 latach "feminizowania" zaczynam zastanawiać się nad tym, czy jednak w szowinistycznych opiniach o feministkach nie ma odrobiny prawdy. Dzisiaj po przeczytaniu najnowszego felietonu Dunin miałam ochotę wrzasnąć "o co ci chodzi, kobieto? Odmawiasz innym prawa do własnych pogladów na to, czym powinna być rodzina? Masz jedynie słuszne poglądy? Trudno ci pojąć, że autorka pisząc o rodzinie mogła myśleć o sobie, swoich dzieciach i mężu, a niekoniecznie o jakiejś anomimowej parze gejów?" Ilość jadu, który wylewa się z tych felietonów, jest porażająca. Pomyślałam nawet, że dla p. Dunin byłoby zdrowiej, gdyby zajęła się własnym życiem zamiast szydzić z życia innych tylko dlatego, że nie jest takie jak jej (swoją drogą, gdzie jej tolerancja? zarezerwowana tylko dla gejow i lesbijek? heteroseksualni to też ludzie!) Potem zaraz przyszło mi do głowy, że byłaby to z mojej strony podła rada, bo Dunin bez swoich złośliwości nie miałaby o czym pisać, a kto wie, czy w ogóle by jej jeszcze coś istotnego w życiu zostało. Wiem, że to b. brzydko tak pisać i nie sądziłam, że kiedykolwiek to zrobię... Tłumaczy mnie jednak to, że Dunin w swoich felietonach też nie grzeszy delikatnością ani taktem. Odpowiedz Link Zgłoś
grzelak666 Hipokryzja JMisztala ;))) 03.05.06, 04:42 Nie wiem skąd tyle zjadliwości w komentarzu Pani Kingi Dunin. Dogmatyzm lewicowy też jest przerażający. Czyli przyznajesz, że Isakiewicz wykazała się przerażającym dogmatyzmem (prawicowym). Też tak uważam. A czy dogmatyzm nie zasługuje na odpowiednie potraktowanie? Nawiasem mowiąc obeszła się Dunin z Isakiewicz niezwykle łagodnie. Myslę, ze pani Izakiewicz powiedziała parę sensownych zdań i rozumie ją wiele kobiet, ktore ani z rodziny ani z samorealizacji rezygnować nie chcą i płacą za to czasem wysiłkiem ogromnym i niejedną ciężką chwilą. Najwięcej zrozumienia i poparcia znajduje u kobiet o podobnym statusie materialnym - którym powodzi sie dobrze pod każdym wzgledem. Jest ich też stosunkowo mało. No cóż trudno mieć na tym świecie coś za darmo. Nie zauwazyłam też aby pani Izakiewicz twierdziła, ze miłość nie może być udziałem par homoseksualnych, jej zdanie dotyczyło bowiem tego, co zazwyczaj nazywa się rodziną czyli pary+dzieci. Oczywiście można lansować rożne modele rodziny, jeśli jednak model "nietradycyjny" weźmie górę, kto będzie pracował na emeryturę pani Dunin i reszty starzejącego się pokolenia? Wyrachowanie? Nie, zdrowy rozsądek. Oczywiście można zapełnić pustą przestrzeń na przykład imigrantami. Można, ale, co potem się dzieje, wystarczy popatrzeć np. na dzisiejszą Francję, która ani z lewa ani z prawa nie potrafi sprostać multietnicznemu społeczeństwu i bezradnie rozkłada ręce. Może my będziemy dzielniejsi... Może...Ale obserwując ostatnie 15 lat i to, jak sobie radzimy z problemami społecznymi z lewa, z prawa i ze środka, jestem sceptyczna. Ale życzę powodzenia. No coż, nie pozostaje Ci nic innego jak zakasać kieckę i ustawić się do masowej reprodukcji - dla ratowania ojczyzny i kultury. Serdecznie życzę przynajmniej dziesiątki. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
boston65 tekstu chyba nie... 01.05.06, 20:22 ...ma co komentowac, ale mam pytanie: dlaczego umieszczono zdjecie jakiegos faceta o nazwisku piotrowski? mogli dac fote albo autorki albo tej drugiej, moze byloby na co popatrzec Odpowiedz Link Zgłoś
gromysz Re: Model 'Isakiewicz' 01.05.06, 23:19 Banały!!! Banały!!! Banały!!! Po co marnować papier na tak oczywiste rzeczy? Rozumiem, że w święto pracy mózg też świętuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka_dorna Re: Model 'Isakiewicz' 02.05.06, 01:33 Nie zawsze i nie dla wszystkich pewne sprawy są oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Model 'Isakiewicz' 01.05.06, 23:55 to chyba drugi czy trzeci felieton dunin który mi się spodobał. dobrze powiedziane, pani dunin, bardzo dobrze. następny pewnie zjadę ;-) ale raz na jakiś czas pisze pani rewelacyjnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx biedna Isakiewicz - nie dogodzi feministkom 02.05.06, 08:35 Isakiewicz dała palec a Dunin cap za całą łapę - skoro prawicówa skrytykowała rodzenie na ilość a nie jakość i robienie z kobiety fabryki do rodzenia i niewolnika czterech ścian, to nasza naczelna feminstka idzie za ciosem - niech ta katoliczka zrezygnuje jeszcze z obrony życia (aborcja) i obrony sakramentu małżeńskiego (małżeństwa jednopłciowe adoptujące i wychowujące dzieci) - dla mnie to żenada w wykonaniu Dunin - niech wysili swoje szare komórki i uszanuje czyjeś przekonania religijne - atakowanie katolika za sprzeciw wobec aborcji jest śmieszne i pokazuje poważne problemy z percepcją rzeczywistości - tak trudno uszanować czyjeś przekonania? Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Re: biedna Isakiewicz - nie dogodzi feministkom 02.05.06, 13:13 sobekx napisala: atakowanie katolika za sprzeciw wobec aborcji > jest śmieszne i pokazuje poważne problemy z percepcją rzeczywistości - tak > trudno uszanować czyjeś przekonania? Nie mam najmniejszych problemow z uszanowaniem przekonan katolickich i zapewne Pani Dunin tez ich nie ma. Mam jednak bardzo duze problemy wtedy, kiedy przekonania katolickie narzucane mi sa sila, choc absolutnie tych przekonan nie podzielam. Np. przekonanie, ze zygota ( albo w jezyku katolikow "zycie poczete") jest rownoznaczne z "czlowiekiem" , "osoba ludzka" wydaje mi sie kopmpletnie oblakane, ale nie zabraniam nikomu w to wierzyc. Ale dlaczego to przekonanie zostalo wprowadzone do prawa i ci ktorzy tego nie podzielaja w praktyce musza isc do wiezienia? KOcham Kinge Dunin za to, ze pamieta o takich jak ja i upomina sie o nasze prawa do innych prezekonan i innego stylu zycia niz ten wyznawany (bo nie praktykowany czesto) przez katolikow. Odpowiedz Link Zgłoś
kuchark Re: biedna Isakiewicz - nie dogodzi feministkom 03.05.06, 16:49 > Ale dlaczego to > przekonanie zostalo wprowadzone do prawa i ci ktorzy tego nie podzielaja w > praktyce musza isc do wiezienia? Dlatego, ze jak by ci "nie podzielajacy" sie przypadkiem pomylili w swoich przekonaniach, to cena ich pomylki byloby ludzkie zycie. Dopoki zatem nie wykaza czarno na bialym, ze zygota nie jest czlowiekiem, rozwazniej jest utrzymac zakaz w prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
kardynal_pacelli1 Re: biedna Isakiewicz - nie dogodzi feministkom 02.05.06, 13:14 sobekx napisał: >uszanuje > czyjeś przekonania religijne - atakowanie katolika za sprzeciw wobec aborcji > jest śmieszne i pokazuje poważne problemy z percepcją rzeczywistości - tak > trudno uszanować czyjeś przekonania? Dunin wyraziła tylko swoje zdanie.I tyle. Nie zmusza przecież Isakiewicz do skrobania się ani do akceptowania tegoż. O katolikach zaś, a w tym i Iskiewiczówne, nie można powiedzieć że t y l k o wyrażają poglądy. Oni swoje poglądy chcą wprowadzać do rozwiazań prawnych.I niestety udaje im się to. Swoją drogą zastanawiać może jakość tej religii, której wyznawcy muszą sobie zakładać kaganiec z prawa, bo inaczej niebyliby w stanie przestrzegać jej nakazów. Odpowiedz Link Zgłoś
venussmilo Re: biedna Isakiewicz - nie dogodzi feministkom 02.05.06, 14:08 Isakiewicz rowniez wyrazila swoje zdanie. I tyle. Roznca pomiedzy wypowiedzia Isakiewicz i Dunin jest taka, ze Dunin byla agresywna, i prezentowala postawe ktora wykluczala jakikolwiek kompromis. Isakiewicz przyjela postawe szukania komprmisu pomiedzy dwoma 'dogmatami' To co piszesz o katolikach i stanowieniu prawa to moim zdaniem zupelne uproszczenie i troche bzdura. W jaki sposob 'katolicy' wprowadzaja swoje poglady do prawa? Noca, podstepem? prawo jest od jakiegos czasu stanowione demokratycznie. trzeba sie pogodzic, niestety, z wola wiekszosci. albo rzeczowo i merytorycznie dyskutowac z tymi pogladami. a nie ukladac teorie spiskowa, o katolikach narzucajacych swoje prawa. obie strony powinny z tym skonczyc. tak naprawde nic sie nie zmieni, dopoki nie bedzie mozliwosci przeprowadzenia rzeczowej dyskusji. i wlasie w tym kontekscie calkiem sensownie brzmi mi glos Isakiewicz. ona sie wyzwolila z dogmatu, i jest w stanie dyskutowac. Dunin nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx Re: biedna Isakiewicz - nie dogodzi feministkom 02.05.06, 14:10 rozumiem, że feministki swoich przekonań nie chcą przekładać na rozwiązania prawne? to chyba żart! co do jakości religii i konieczności zakładania kagańca, to nie mówmy o jakości religii lecz jej wyznawców - mnie nie potrzeba rozwiązań prawnych w dziedzinie aborcji - bez względu na przepisy miałbym problem z zaakceptowaniem aborcji; natomiast rozwiązania prawne są mi tu obojętne - rozumiem, że Isakiewicz i Dunin mają swoje poglądy, dlatego oczekiwanie jednej, że ta druga zmieni swoje poglądy jest śmieszne; zapewne w miarę rozwoju demokracji będziemy mieli mnóstwo debat i spięć na tematy światopoglądowe - nie unikniemy tego, podobnie jak rozczarowań niektórych grup, gdy większość narzuci swoje przekonania Odpowiedz Link Zgłoś
ulubienieclosu Pani Dunin jest wprawdzie zaradna i bogata, ale... 02.05.06, 09:18 urody niestety nie ma. A szkoda, byłaby wtedy bardziej wiarygodna. Piękno duszy człowieka odbija się na jego obliczu. Mimo to, zawsze czekam na następny tekst. Niech pani napisze więcej o sobie. Ton pani wypowiedzi doskonale wspóbrzmi z resztą redaktorów GW. Nie posiadam się z zachwytu....brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Re: Pani Dunin jest wprawdzie zaradna i bogata, a 02.05.06, 13:16 Uwazam Kinge Dunin za osobe niezwykle piekna - i fizycznie i duchowo. Natomiast twoj post swiadczy o skarleniu twojej duszy, co zapewne znajduje odbicie w twojej sylwetce i twojej twarzy. Bardzo ci wspolczsuje, bo intuicja podpowiada mi, ze nie sa to jedyne twoje problemy fizyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
hania3331 Re: Pani Dunin jest wprawdzie zaradna i bogata, a 14.05.06, 01:20 Jego post świadczy tylko o tym, że p. Dunin jest dla niego nieatrakcyjna. Ale Ty oczywiście możesz wysnuć z jego postu takie wnioski, jakie chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
arise4 Re: Model 'Isakiewicz' 02.05.06, 10:36 Pani Dunin wykazala sie daleko posunieta zla wola, bo artykul ktory komentuje nie dyskutuje z feminizmem, dyskutuje z tak zwanym "modelem tradycyjnym". Isakiewicz identyfikujac sie z pewna ideologia, nie identyfikuje sie z wizja kobiety proponowana przez ten model. Twierdzi, ze mozna byc katoliczka bez calego proponowanego rynsztunku "cierpientniczej matki Polki". Tyle. A pani Dunin... wskakuje na konika, gosposia, orgazm, wybor... Zaatakowala Pani bez sensu, zamiast przyklasnac. Isakiewicz nie pisze do Pani Dunin, ona pisze do katoliczek, ktorym odbiera sie prawo wyboru, prawo do kobiecosci, prawo do pracy, bo przeciez sa wyzsze cele w zyciu kobiety(?!). Otwiera im oczy! Nie pozwala tym samym na wyrabianie poczucia winy w mocno wierzacych katoliczkach. Dlaczego pani Dunin wtraca milosc homo wiedzac, ze w katolickim swiatopogladzie Isakiewicz ta milosc sie nie miesci? Niestety, z calym szacunkiem do homo, trudno sie zgodzic z takim traktowaniem tematu. Isakiewicz krytykujac "ideologie" betonu wykonuje kawal dobrej roboty! Bedac zdeklarowana feministka, od co najmniej trzech pokolen, nie moge sie z Pania zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
venussmilo Re: Model 'Isakiewicz' 02.05.06, 12:57 zupelnie sie zgadzam. troche absurdalny ten tekst Pani Dunin. skoro Pani Dunin przyznaje kobiecie prawo do decydowania w pelni o sobie, dlaczego nie zostawic jej prawa do bycie nie do konca dogmatyczna katoliczka, czy nie do konca dogmatyczna feministka. skad ta agresja ? Pani Dunin, moim zdaniem, zareprezentowala w swoim tekscie taka troche mentalnosc kibica "za kim jestes?" z nami albo przeciwko nam. ja to odbieram jako wyraz 'feministycznego' dogmatyzmu, niebezpiecznej ideologizacji. dlaczego wolna kobieta, decydujaca o sobie, nie ma prawa do uznawania aborcji za zło, i popierania tradycyjnego modelu rodziny? Pani Isakiewicz, z tego co pamietam, nie proponowala programu solecznego ale referowala swoj pogad, w jaki sposob ona godzi przywiazanie do okreslonych wartosci z realizacja wlasnej wolnosci. pokazala, ze mozna byc wolnym od tej kibicowskiej mentalnosci, i ze kobieta nie musi byc albo 'feministka' a la Dunin, ani matka Polka. jest to dla mnie osobiscie bardzo przekonujace, uwazam sie za feministke, sama decyduje o sobie i nie mam zamiaru tracic tej wolnosci - do wlasnych wyborow i wlasnych przekonan, ani na rzecz polsko-katolickiech dysponentow jedynej prawdy, ani na rzecz jakiegos zinstytucjonalizowanego feministycznego kolektywu. Odpowiedz Link Zgłoś
keradk dunin jak zwykle orzygała nas swą mądroscia 02.05.06, 11:43 Z daleka widac ze dunin jest dzieckiem z gwałtu i niechcianej ciąży, urodzona pod przymusem. A juz na pewno NIKT jej nbie kocha(poza kilkoma internautkami). Poza tym w modelu dunin kobieta jest facetem;) moim zdaniem powinna sobie zmienic imie na Miriam. Miriam dunin - osoba (bo nie kobieta) z sekretem. brawo dla pani Isakiewicz, ktora w odróżnieniu od dunin potrafi się przyznać do błędu i wybrać normalność i TOLERANCJĘ (słowa obce dunin). Co wiecej pieprzenie o jedynie słusznych pogladach kogoś innego i serwowanie własnych jedynie supersłusznych - jest takie słowo - OBŁUDA - nobel w tej kategorii dla dunin. No ale trzeba zrozumieć drugiego - cieżkie jest życie feministki - żaden facet jej nie tknie nawet kijem przez szmate, twarz okropna - dodatkowo oszpecona antykobiecą fryzurą a la młodzież wszechpolska, piersi sflaczałe, usta zaciśnięte a jad z kącika cieknie...ufff ps. dunin małą literą nie z pogardy dla ortografii ale z pogardy dla dunin. pps. niech żyją kobiety, uwielbiam je. niech zdechnie dunin - ona kobiet nienawidzi i zniszczy każdą, która ośmieli się napisać, że jest szczęśliwa. Bo przecież gdy kobieta odnajduje wreszcie szczęście to już nie potrzeba jej duninów. Ide przytulic moją kobiety bo mam niesmak, a Ona jest jak colgate - niesmak mija od razu przy niej:P Odpowiedz Link Zgłoś
kat.ja1 Re: dunin jak zwykle orzygała nas swą mądroscia 02.05.06, 15:25 Prawdę mówiąc jak czytam takie komentarze,załuję,że udostepnia sie fora dyskusyjne wszystkim.Zasługą Kingi Dunin nie jest to ,że jest feministką,ale to,że potrafi zabierac publicznie głos w sprawach, o których inni milczą.Najczęściej płynie pod prąd obiegowych, jedynie słusznych opinni w kraju nad Wisłą.Doprawdy nie wiem komu bardziej jad saczy sie z ust!(W głosie K. Dunin wiecej widzę mimowszystko rzeczowych argumentów)Nie sądzę też ,żeby pisanie jej nazwiska z małej litery miało dotknąć ja tak bardzo by odechciało się jej uprawiać publicystykę.Wreszcie niech żyją tenisówki i krótkie włosy.Zaczynam mieć wątliwości czy nie należało zgłosić o łamaniu regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
keradk Re: dunin jak zwykle orzygała nas swą mądroscia 02.05.06, 18:08 oto wlasnie zwolenniczka k.dunin - zaluje ze fora udostepnia sie wszystkim...no tak..ale poki co niezgadzanie sie z dunin nie jest karalne ani tez wbrew regulaminowi tego forum - nie propaguje tresci "sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej, czy też propagujących przemoc". przepraszam jesli urazilem kogos z krotkimi wlosami i tenisowkami:) chodzilo mi wylacznie o dunin i jej pozal sie boze poglady. "płynięcie pod prąd opinii" bardzo czesto oznacza mylenie sie - tak jest w przypadku dunin. Ona jest wręcz stereotypową kobietą z seksmisji..."samiec twoj wróg". A jesli droga Katjo nie widzisz jej jadu, to przetrzyj oczy - w odpowiedzi na wyjątkowo dobry artykul napisala paszkwila, ktory nawet nie jest na temat - autorka pisala o WŁASNEJ radości macierzynstwa, a dunin zaczela bredzic o gwalcie i niechcianej ciazy...brak mi słow. Jak ona mature zdała? przeciez czytanie ze zrozumieniem ważne jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
ptys17 Re: dunin jak zwykle orzygała nas swą mądroscia 13.05.06, 18:36 hm, co powoduje, ze felieton p.Dunin wyzwala w Tobie tak dużą dawkę tak silnie negatywnych emocji? ...wyrażone poglądy? przecież każdy ma prawo myśleć sobie, co chce...o co Ci chodzi? bardzo Cię prosze o rychłą odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
vivian.darkbloom negacja pluralizmu 02.05.06, 11:53 ten felieton pani Dunin odebrałam bardzo negatywnie. Dunin kreuje w nim wizję "jedynego słusznego feminizmu" i tym samym neguje pluralizm. Tekst Isakiewicz był wyjątkowy w polskiej debacie publicznej, bo pokazywał, że można być konserwatystką i katoliczką, a zarazem sprzeciwiać się wizji kobiecości lansowanej przez skrajną prawicę, wychodził poza stereotypy i uświadamiał że niektore postulaty ruchu feministycznego sa uniwersalne, ze moga przyjąc je kobiety, ktore nie okreslajas ie jako feministki. czemu Dunin wymaga, zeby kazdy pisał w sowim artykule o edukacji seksualnej antykoncepcji czy legalizacji zwiazków homoseksualnych etc? (pachnie to groteską -rozumiem polemizowanie z kimś kto napisał, ze jest przeciwko, ale oburzanie sie, że ktos o tym nie wspomniał) czy autorka tesktu nie ma prawa o tym nie wspominać? moze jej zdaniem nie to było najwazniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
degust Re: Model 'Isakiewicz' 02.05.06, 12:27 Największą tragedią feminizmu jest to, że jest to ruch li tylko akademicki. Odpowiedz Link Zgłoś
kat.ja1 Re: Model 'Isakiewicz' 02.05.06, 15:27 nie redujmy Kingi Dunin do feminizmu, a feminizmu do ruchu akademickiego Odpowiedz Link Zgłoś
grzelak666 Wcześniej łgały panie w duchu swietym Anie ;)) 03.05.06, 04:54 czyli Sucha i HGW. Te jako pierwsze popularyzowały model domowej kury przy garach i dzieciach, na użytek większości polskich kobiet - same bezdzietne i robiące kariery. Wtedy to przyszło mi na myśl, że idą czasy skrajnie wymiotnej obłudy. No i przyszły. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wcześniej łgały panie w duchu swietym Anie ;) 04.05.06, 10:27 eee, chyba HGW ma córkę, coś mi świta... Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Wcześniej łgały panie w duchu swietym Anie ;) 05.05.06, 20:41 a co, przysnilo ci sie czy takze na ciebie duch swiety sie spuscil? Wtedy gdy uprawiala koscielna propagande na rzecz tradycyjnej roli kobiet, oraz wielodzietnosci, nie miala Gronkiewicz dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś