igge 10.05.09, 11:19 od lat uwielbiam wszystko co K. Dunin pisze, właściwie chciałabym więcej i jeszcze więcej Dzzzzzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madissa Płeć trutnia 10.05.09, 12:44 Świetne! W naszym kiosku i kilku innych na mieście można było dostać GW, ale ... bez "Wysokich Obcasów". Teraz wiem, dlaczego :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Płeć trutnia 10.05.09, 18:34 Kinga. To co piszesz jest bez sensu. Pogadaj z kimś o tym, może byc to lekarz ale zacznij od przyjaciela. O ile jest to możliwe aby ktos normalny z tobą rozmawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Płeć trutnia 10.05.09, 20:31 Dzięki takim pretensjonalnym gniotom budzi się we mnie męska szowinistyczna świnia. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubalwahazar Kryteria biologiczne są dobre dla faszystów!!! 10.05.09, 21:39 Warto sięgnąć do Kołakowskiego (truteń) który dowodzi że nie wolno korzystać z biologicznych argumentów, gdyż mogą służyć one do uzasadnienia eksterminacji tych którzy są niewygodni. Dotyczy to w równej mierze tektów Zaremby co Dunin, ale z tekstu Dunin wynika, że gdy już wreszcie zostanie (przez mężczyzn) wynaleziony sposób rozmnażania bezplemnikowego, to (szwedzkie) koleżanki Kingi Dunin zamkną nas w obozach pracy albo wymordują (jeśli nie będziemy grzeczni). Odpowiedz Link Zgłoś
naimad.dangel Płeć trutnia 12.05.09, 22:00 Jedyne co można zrobić to wzruszyć ramionami Odpowiedz Link Zgłoś
naimad.dangel Płeć trutnia 12.05.09, 22:20 "W Polsce zawsze wzorem była raczej Ameryka niż Szwecja, choć ani jedna, ani druga nie jest zapewne rajem na ziemi. Ale i tak - jako pewien wzór - wolę Szwecję." W Polsce długimi okresami wzorem nie była ani Ameryka ani Szwecja. Długimi okresami - choćby potopu nad którym się pani rozmarzyła - Ameryka była raczej znalezioną atlantydą niż wzorcem, a wcześniej jeśli czymś była to legendą wikingów. Wracając do wikingów, na pewno od zawsze woli pani Szwecję ? Odpowiedz Link Zgłoś
naimad.dangel Płeć trutnia 12.05.09, 22:23 "Nie znaczy to, że nie można sobie ponarzekać. I tutaj też mamy pewien wybór: można poczytać sobie reportażystę Macieja Zarembę albo świetne, melancholijne kryminały Henninga Mankella." Jest to jakiś pomysł na felietony. A czytać należy, bo to poszerza wachlarz tematów, na które możemy sobie ponarzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
naimad.dangel Płeć trutnia 12.05.09, 22:25 "Według Mankella Szwecja to kraj prującej się więzi społecznej, rosnących nierówności, niedofinansowanej policji, ukrytej homofobii, skrywanego seksizmu i rasizmu. Według Zaremby podstawowym problemem Szwecji jest terror politycznej poprawności i różnych obsesji związanych ze zwalczaniem dyskryminacji. Do wyboru, do koloru. Ja wybieram Mankella." Tęcza ma wiele barw, może Szwecja też, bez polaryzatora się nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
naimad.dangel Płeć trutnia 13.05.09, 00:03 "Idealny, twórczy truteń okazał się jednak kobietą!" Kinga Dunin " -Kopernik bła kobietą! - A Enstain?! - Einstain też była kobitą! - I co? Może curie-Składowska też była kobietą? ..." Seksmisja Odpowiedz Link Zgłoś
nula8 Re: Płeć trutnia 09.06.09, 13:22 miło, że wystarcza Ci rozmowa z samym sobą :) jak to mówią, inteligentni ludzie nigdy się nie nudzą w swoim towarzystwie... Odpowiedz Link Zgłoś
naimad.dangel Re: Płeć trutnia 07.08.09, 21:06 dziękuję ;) - szukałem jakiejś frazy, która by była na tyle niebanalna, żeby ktoś odpowiedział, ale jak widać pozostaje mi ekshibicjonizm monologiczny albo jeszcze raz przemyśleć przysłowie o srebrze i złocie. Odpowiedz Link Zgłoś