09.11.09, 23:25
Wygląda na to, że w moim przypadku żłobek to konieczność, pytanie
tylko gdzie się maluchy dostaną...

Czy znacie jakąś alternatywę żłobków w naszej okolicy?

W Skoczowskim żłobku lista na przyszły rok już zamknięta, wpisują
tylko na listę rezerwowych(moja córka jest już piąta na l.
rezerwowej!!!) uncertain Co to za czasy?! Dziecko trzeba chyba przed
urodzeniem zapisać do żłobka lub przedszkola... uncertain
Obserwuj wątek
    • sabciass Re: Żłobek? 10.11.09, 09:37
      Serio? kurcze, a ja myślałam, że zapisy zaczynają tradycyjnie na wiosnę sad no to
      kapasad jedyne prywatne kluby malucha są w Bielsku (nawet sporo) i jeden w Cieszynie.
    • sabciass Re: Żłobek? 10.11.09, 09:45
      Zadzwoniłam i też zapisałam, się na listę rezerwową. Pani powiedziała, że jest
      jakaś szansa, bo w poprzednich latach też miała listy rezerwowe, a zostawały jej
      jeszcze miejsca, bo się ludzie zapisują i nie przychodzą.
      • asik.ol Re: Żłobek? 10.11.09, 12:19
        To fakt, że w Skoczowie trzeba do żłobka zapisywać dziecko już będąc
        w ciąży. Ja będę rodzić w grudniu, a byłam zapisać Dzieciaczka już
        we wrześniu (niestety nie mam innego wyjścia a chciałabym wrócić po
        macierzyńskim do pracy) i jestem już 2 na liście rezerwowej. Mam
        nadzieję,że się uda! Jeden żłobek to stanowczo za mało!!!
    • alawuwu Re: Żłobek? 11.11.09, 02:55
      Ja tam na żlobkach się raczej nie znam, ale może nie warto się martwić na zapas?
      Jesteście na wysokich pozycjach na listach rezerwowych. Żłobek to akurat taka
      instytucja, gdzie wiele się zmienia. Wielu ludzi wogóle się nie pojawia choć
      zapisani, a wielu rezygnuje po czasie, bo dzieciom żłobek nie służy. W Cieszynie
      po miesiącu-dwóch zaczęto przyjmować dzieci z list rezerwowych i spora część
      znalazła miejsce. Trzymam kciuki,żeby się Wam udało! smile
      A w razie czego, to w Cieszynie ToTu przyjmuje takie maluchy. Czesne wysokie,
      ale podobno i tak mniejsze niż niania.
    • tuptusia84 Re: Żłobek? 21.11.09, 15:20
      Dziewczyny a wogóle jaki jest koszt w żłobkach interesuje mnie najbardziej ten w
      Skoczowie. I gdybyscie podaly jakis namiar na niego...
    • justi661 Re: Żłobek? 19.09.10, 22:16
      Dziewczyny i jak tak maluchy? Dostały się do żłobka?
      Moja Wiktoria przyjęta smile Chodzi od 3 dni i jest bardzo szczęśliwa. Nawet do domu nie chce wracać... ;P Igor niestety nie, ale może i lepiej został w domku z babcią, a ja na gwałt szukam pracy, bo w poprzedniej umowa mi się skończyła sad
      Asik.ol - chyba twojego M. z Maksiem też widziałam w żłobku jeśli się nie mylę... ?
      • sabciass Re: Żłobek? 19.09.10, 22:21
        Lili się nie dostałasad
        • mamenababy Re: Żłobek? 20.09.10, 20:59
          Jeśli chodzi o kluby malucha to powstał też jeden w Górkach Wielkich... ( obok gościńca góreckiego), nie wiem jak tam jest....stronki raczej jeszcze nie mają... jak znajdę numer telefonu to podam na forum... może się komuś przyda....
          • sabciass Re: Żłobek? 21.09.10, 17:22
            Znalazłam ogłoszenie na OX, ciekawe czy to takie coś jak TOTU?

ogloszenia.ox.pl/ogloszenie,447249,klub-malucha-w-gorkach-wielkich-zaprasza-dzieci!!!.html
            • mamenababy KLUB MALUCHA GÓRKI WIELKIE 23.09.10, 20:12
              Co do klubu malucha w górkach to daleko mu do studia zabaw w cieszynie... jest to na zasadzie przedszkola zwykłego gdzie dziecko ma szatnię łazienkę.... salę zabaw i oddzielna sala jest jeszcze na te maleństwa od 6 miesiąca gdzie jest łóżeczko.... trochę kolorowo....choć mogłoby być bardziej....(ogólnie całe poddasze jest w białej plastikowej boazerii ) jest to w górkach koło gościńca góreckiego w tym białym budynku na poddaszu... powierzchnia duża.... ale myślę że mało wykorzystana... byłam tam to pooglądać i dowiedzieć się co nieco. stawka miesięczna dla małych dzieci to 500zł plus własne jedzenie, pampersy, chusteczki itp.... dla starszych jeśli z wyżywieniem to 550zł dziecko może tam być od 7-17 pięć dni w tygodniu.... można też zostawiać dziecko na kilka godzin...... wtedy stawka godzinowa to 5zł..... właścicielka bardzo przychylna na różne propozycje.. jeśli rodzic chce sobie przyjść z maluszkiem się tam pobawić to też może.... zostać tam razem z nim......
              dla zainteresowanych podaję numer telefonu : 794 321 917
              jeśli chcecie jeszcze coś wiedzieć to piszcie może uda mi się odpowiedzieć smile
      • asik.ol Re: Żłobek? 21.09.10, 18:18
        Cześć! Mój Maksiu się dostał smile chodzi do żłobka od 14 września smile Narazie bardzo fajnie, także bardzo się cieszę smile POZDRAWIAM SERDECZNIE! Mam nadzieję,że uda nam się spotkać na Tygodniu Bliskości smile
    • sabciass A jednak Lili się dostała :D 27.09.10, 10:08
      Dziś były zapisy na przyszły rok, Przyszłam o 6 (zapisy od 8) a tam już 11 osób. Pierwsi o 3.30 przyszli. No i zaraz na początku zapisów, wywołali mnie po nazwisku, że jednak jest dla nas miejsce big_grin Tak więc od piątku Lili do żłobka.
      • justi661 Re: A jednak Lili się dostała :D 27.09.10, 20:35
        a ja jak zobaczyłam ten tłum pod żłobkiem, to pomyślałam że znowu żłobek podtapia i dzieci nie biorą... ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka