Gość: Piotr IP: *.gl.digi.pl 07.08.10, 10:31 Jaką polecacie restauracje w Gliwicach dobra i przy której da sie najeść. Nie chodzi mi tutaj o jakieś fastfoody tylko domowe obiady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GI Re: Restauracje IP: 195.205.21.* 07.08.10, 11:21 Frankiewicz wszystkie zniszczył. Frankiewicz doprowadza to miasto do ruiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Restauracje IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.10, 21:56 restauracja austriacka na barlickiego (chyba) ceny sa przystepne, porcje spore, ale bez przesady, jedzenie dobre. przyzwoicie jest tez w slowianskiej na al. przyjazni. Zielone pomidory tez sa ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelner Re: Restauracje IP: *.gl.digi.pl 11.02.11, 23:44 kiedys by sphinx ale ostatnio go zlikwidowali na zwycięstwa. szkoda. został zeppelin szkoda ze jest w czechowicach... ale warto pojechac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 00:24 Podobno nieźle dają zjeść w na tyłach budynku Biprohutu ale bardzo eleganckie to nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
migdalowa_pralinka Re: Restauracje 14.02.11, 13:04 nie wiem kiedy ostatnio tam byłaś, ale Austriacka od jakiegoś czasu nie nadaje się do odwiedzania, jedzenie jest chyba odgrzewane w mikrofalówce i w ogóle jakieś nieświeże. Dobre, domowe i bardzo tanie jedzenie jest w barze teatralnym na ul. Zygmunta Starego. Jeśli chodzi o restauracje to Gazdówka i Stek Chata (w Ostropie) ale tam nie jest najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serduchO Re: Restauracje IP: *.xdsl.centertel.pl 12.02.11, 07:51 ja też polecam gorąco Zeppelina w Czechowicach- jedzenie i obsluga na naprawdę wysokim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Restauracje IP: 195.205.21.* 12.02.11, 11:06 niby restauracja z ambicjami a blaszane sztućce jak na dworcu. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyas Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 21:53 W życiu, za żadne skarby do Zepelina nie pójdę więcej. To co miałam na talerzu nie dało się zjeść, a wybredna nie jestem bardzo (odgrzewane i niesmaczne). A moje wcześniejsze doświadczenia z tym lokalem były znacznie lepsze. Właścicielka chyba za bardzo leci na "dobrej" opinii. Niestety również catering bardzo się w mojej opinii popsuł i nie wytrzymuje konkurencji zarówno pod względem jakości jak i ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Restauracje IP: *.komag.gliwice.pl 14.02.11, 11:18 Gazdówka - świetne żarcie i solidne porcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacan Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 23:57 Gazdówka - zgadza się, np. placek po juhasku, bodaj za 24 PLN - porcja olbrzymia, chyba dla dwóch osób. Bardzo dobre i obfite jedzenie w barze Sierakowickim, chociaż może ze względu na typ barowy dań nie wszystkim może odpowiadac. Przyzwoite i smaczne, chociaż nie najtańsze, w restauracji hotelu Diament. Bardzo dobre, i nawet nie tak drogie, na rynku w tej nowej knajpce orientalnej (WOK?). Trochę miejsc jest, chociaż rzeczywiście trzeba się zastanowic, żeby coś polecic Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Restauracje 17.02.11, 00:24 czy w Gliwicach zauważa się delikatne niuanse różniące stołówkę, bar, gospodę i restaurację, czy najlepiej jest tam, gdzie najwięcej brei w korycie za najniższą cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Restauracje IP: *.zabrze.vectranet.pl 06.07.13, 20:17 Ostatnio na ul.Dubois 4 zauważyłem nowy lokal gastronomiczny. Bistro Przystanek. Zaintrygowały mnie niskie ceny oferowanych potraw. Oferują dowóz do klienta. Czy ktoś może coś tam jadł i może podzielić się wrażeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
benekpe Re: Restauracje 15.07.13, 17:22 Raz tam jadłem. Zestaw obiadowy schabowy +frytki i surówka za śmieszne 10zł z groszami. Miła obsługa, ciekawy unikatowy klimat. Jedzenie wyśmienite, domowe. Zresztą duża frekwencja gości mówi za siebie. No i możliwość dowozu posiłków. Ja polecam ten lokal. Odpowiedz Link Zgłoś