Dodaj do ulubionych

to będą trudne lata

03.02.11, 23:33
Obejrzałam całą. Dzisiejsza sesja RM nudna na pewno nie była, ale może szkoda. Zachowanie niektórych radnych potwierdziło, że to będą bardzo trudne dla Gliwic lata. Najpierw w czasie zupełnie pozbawionego sensu debatowania nad sensem zaciągania kredytów, później podczas głosowania w sprawie Wieloletniej Prognozy Finansowej miasta. Niestety po chwilowym spokoju w czasie procedowania nad uchwałą budżetową (!) i nadziei, że jest lepiej radni wybrali radnego Wiśniewskiego na przedstawiciela miasta Gliwice w Zgromadzeniu KZK GOP. To jakaś kpina. Przy całym szacunku dla tego starszego pana, on nie ma pojęcia co to oznacza. Jak sam przyznał w odpowiedzi na jedno z zadanych mu pytań, sam nie wie co będzie w Zgromadzeniu KZK robił, ale się dowie. Rozumiem, że podobnie jak kilka tygodni temu pan Wygoda uczył się bycia przewodniczącym RM z internetu teraz pan Wiśniewski wygoogluje informacje jak być przedstawicielem w Zgromadzeniu KZK GOP?
To co wyprawia większościowa koalicja POPiS na pewno nie ma nic wspólnego z merytoryczną pracą i działaniem na rzecz miasta. A szkoda, bo mieszkańcy im zaufali.
Obserwuj wątek
    • Gość: kibic Re: to będą trudne lata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.11, 12:04
      I pomyśleć, że Wygoda mógł zostać Prezydentem Gliwic.
      Jednak Bóg istnieje.
      • Gość: ja Re: to będą trudne lata IP: *.net.brewet.pl 04.02.11, 15:38
        Waga , fesia , sss9 przed każdym wpisem na forum pwinni puszczać sobie nagranie z tej sesji
      • Gość: kamerka Re: to będą trudne lata IP: *.gl.digi.pl 04.02.11, 15:45
        Szybko daliście się zwieść propagandzie!
        Poczekajcie, na razie Ci ludzie są szczuci, a na obrazach TV pokazuje się to, co chce sie ludziom pokazać! Nie myślcie, że dotychczas prowadzona polityka "poklepywania po plecach i kolesiostwa" jest właściwa! Mnie zastanawia jedno - skoro PiS i PO mówia jednym głosem to cos jest na rzeczy. Nie emocjonujcie się tak bardzo. Nie warto!
        • Gość: Jaca Re: to będą trudne lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 16:26
          A Wieczorek stwierdził ..jestem lepszy i już,
          potem twierdził że nie będzie zabierał głosu a zabierał
          - jak to nas reprezentował w KZK?? wnioskując o likwidację T z Frankiewiczem??
          czy może obsługę linii w Dąbrowie Górniczej nowymi wozami a w Gliwicach Ikarusami??
          Ile to nowych linii czy pomysłów w prowadził Wieczorek??A skąd brał wiedzę o tym co miastu ludziom jest potrzebne?
          Natomiast pomimo braku wiedzy zwycięzca wskazał po raz pierwszy na podmiotowość swych działań to ludzie mieszkańcy miasta ze swoimi problemami a nie rozgrywki chorego człowieka w kierunku jakiś szemranych interesów są sensem działań - i ładnie będę współpracował kiedy będzie to dla miasta z korzyścią???
          Czego się boi Frankiewicz? Pamiętamy jak krążyły listy i ich interpretacje - różne dziwne daty wokół spraw związanych z Tramwajami - gdzie był ten specjalista Wieczorek??
          I ostatnie - jakie ma wykształcenie ten specjalista - tak ogólnie pływał że nie wyczułem tego.
          Ale raczej dalekie od komunikacji...
          Cieszę się że ten samozwańczy liziduopa przepadł oby na zawsze - ciekaw jestem jak rynek doceni jego "wiedzę" - no chyba że Frankiewicz "wykorzysta jego wiedzę" w innej dziedzinie...jak do dziś chroni mordobija z wyrokiem i złodzieja miesjkich granitów.

ZA TO FRANKIEWICZ PO RAZ KOLEJNY POKAZAŁ SWOJĄ KULTURĘ - UPOMINAJĄC, OKPIWAJĄC RADĘ - rzygać się chce jak się widzi i słyszy to iskające się nieomylne monstrum pustoty.
        • Gość: kamerkowy Re: to będą trudne lata IP: *.clubnet.pl 04.02.11, 17:56
          Kolego kamerka....na obrazach TV w internecie sesja jest przkezywana w wersji live a po zakończeniu mozna oglądać retransmisję, więc słychać i widać wszystko jak jest...a wczorajsza sesja to jedna wielka żenada....naprawdę.
          • hqw Re: to będą trudne lata 04.02.11, 19:42
            W radzie miejskiej przez kilkanaście ostatnich lat nie było praktycznie opozycji. Mamy ją dopiero teraz po części złożoną z radnych, którzy w poprzednich kadencjach byli w ekipie Frankiewicza. Po latach przytakiwania uczą się dopiero podejmowania samodzielnych decyzji i idzie im to całkiem dobrze. Pamiętajmy, że to była właściwie pierwsza merytoryczna sesja w tej kadencji.
            Całkiem dobrze radzi sobie z prowadzeniem sesji nowy przewodniczący, który jak widać błyskawicznie nauczył się nowej roli.
            Natomiast ze strony radnych Frankiewicza i jego gości oglądaliśmy popisy arogancji, buty i zwykłego chamstwa, ale do tego już nas przyzwyczaili.
            Drewniana_pralinka nie potrzebnie się martwi o opozycję, dadzą radę. Gorzej z pralinką jak słychać na mieście :)
            • Gość: B52 Re: to będą trudne lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 20:37
              Też tak uważam, opozycja dopiero się uczy mówić nie -
              ale pieniactwo Naumana /fikającego po fotelach jak naćpany wyliniały goryl/,

Brak wiedzy skarbnika czy może pogarda dla pytających - to już zupełny odjazd nie wie ile było zobowiązań jednorazowych wystawionych przez Frankiewicza za kwotę powyżej 100mln?? Cały budżet to 700mln.
              Stwierdził że rating miasta spadł /a jaki był dotychczas? nie publikowali go - więc trudno będzie stwierdzić czy spadł/ dlaczego? z powodu chęci głębszej kontroli finansów? - nie jednoosobowej jak sam wnioskował do kwoty 1,5 miliarda złotych jednym podpisem Frankiewicza? a może dlatego że skarbnik wstał?? Miałem wrażenie że ten człowiek o finansowaniu ma taką wiedzę jak świnia o gwiazdach - a za wszystko odpowiada system?? Bardzo żałośnie wyszedł.

Chamstwo Frankiewicza - ubliżanie, kpienie i szydzenie, propozycja rozwiązania czy zamknięcia sesji, z uwagi na niemerytoryczność /bo oczywiście tylko on ma prawo oceniać czy coś jest OK czy nie/ no i oczywiście Jaśniok i Pszonak demontujący/blokujący wszystko i udający że mają pojęcie o czym mówią - tak po prostu "współpracują" werbalnie - i tylko werbalnie.
              To dobrze że eliminuje się ludzi którzy są bezwzględnie posłuszni Frankiewiczowi i realizują jego interesy zamiast interesów mieszkańców miasta.
      • st-ach taki z ciebie kibic jak ze mnie dziwica 04.02.11, 20:52
        Gość portalu: kibic napisał(a):

> I pomyśleć, że Wygoda mógł zostać Prezydentem Gliwic.
        > Jednak Bóg istnieje.

jak w tytule.

ps. nie naigrawał bym się ze Stwórcy, ale widzę w tym "palec Boży" że juz nie mamy absolutnej władzy w jednym ręku
        Trochę mnie martwi klepnięty budżet, ale przecież "nie wszystko złote co się świeci".
        Mam cichą nadzieję, że to niebezpieczne- pozornie- posunięcie, zostało mądrze i dyplomatycznie przemyślane.
        • Gość: kibic Re: taki z ciebie kibic jak ze mnie dziwica IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.11, 13:20
          st-ach napisał:

> ps. nie naigrawał bym się ze Stwórcy, ale widzę w tym "palec Boży" że juz nie m
          > amy absolutnej władzy w jednym ręku

Ja bym nie przejmował sie tak tym pajacem. Brak racji i motywacji, to próba sięgania do niebios lub kościelnej hierarchii w Gliwicach. Nooooo cóż, ale przygłupy tak wlanie mają :-)

> Mam cichą nadzieję, że to niebezpieczne- pozornie- posunięcie, zostało mądrze i
          > dyplomatycznie przemyślane.

Ja mam również taką cichą nadzieję, ale niepokoi mnie zachowanie Przewodniczącego Wygody i Kajetana na tej sesji, było widać 'wyraźnie', ze cuś niepokojącego pomiędzy nimi iskrzy.
          Zastanawiająca jest również paniczna reakcja Kajetana, na tzw. preziowskie pogrożenie paluszkiem w jego kierunku;-)
          Sesja ta pokazała też, ze w macie w mieście ministra finansów, który swoimi banałami powala samego ministra Rostkowskiego:-)
    • st-ach Re: to będą trudne lata 04.02.11, 20:47
      migdalowa_pralinka napisała:

teraz pan Wiśniews
      > ki wygoogluje informacje jak być przedstawicielem w Zgromadzeniu KZK GOP?
      > To co wyprawia większościowa koalicja POPiS na pewno nie ma nic wspólnego z mer
      > ytoryczną pracą i działaniem na rzecz miasta. A szkoda, bo mieszkańcy im zaufal
      > i.

Mnie akurat ten wybór nie boli, i lepiej że jest tam Wisniewski- ktory bynajmniej nie jest moim idolem- niż miałoby być jak było, bo to nie kto inny a KZK GOP za obecności p. ZF w tym "ciele", wyraził zgodę na to co napisano w artykule - katowice.gazeta.pl/katowice/1,72739,5686461,Falszywe_wladze_Gliwic_likwiduja_tramwaj.html
      Moim zdaniem nic gorszego Gliwic /i Gliwiczan/ spotkać nie mogło, a świadczą o tym nieustanne (by nie rzec permanentne) sondy na ten temat.

• migdalowa_pralinka Re: to będą trudne lata 05.02.11, 13:35
        Frankiewicz i tak tam będzie, bo prezydent z automatu wchodzi w skład zgromadzenia kzk gop. Chodzi o to, że poza prezydentem jest zawsze jeszcze radny. Pomijam to, że Wiśniewski raczej nic dobrego nie zrobi, to prawdopodobnie, jeśli Frankiewicz będzie miał jakiś idiotyczny pomysł, to Wiśniewski go nie powstrzyma bo się nawet nie zorientuje o co chodzi. Jeśli oglądałeś pierwszą sesję gdzie on ją właśnie prowadził to wiesz o czym mówię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka