Dodaj do ulubionych

FORUM NORMALNYCH GLIWICZAN TO TEŻ fogg

02.06.04, 12:27
Przecież to widać jak na dłoni,obrażal tam i nawoływał do nienawiści!
Obserwuj wątek
    • meg_s Re: FORUM NORMALNYCH GLIWICZAN TO TEŻ fogg 02.06.04, 12:37
      henry.morgenthau_jr napisała:

> Przecież to widać jak na dłoni,obrażal tam i nawoływał do nienawiści!

podaj link do konkretnej wypowiedzi
      • henry.morgenthau_jr Re: FORUM NORMALNYCH GLIWICZAN TO TEŻ fogg 02.06.04, 12:54
        Daleko nie trzeba szukać:
        On mieni się gliwiczaninem a obraża Śląsk i Ślązaków cały czas.Szydzi i
        narzeka ,że ludzie się na niego wkurzają???????

• FORUM NORMALNYCH GLIWICZAN IP: *.dip.t-dialin.net
        Gość: Forum Gliwickie 31.05.2004 23:12 odpowiedz na list

dzis nasze forumowe wiesniactwo sie schlalo i wyje nad kuflami piwa.
        Tylko na forum
        www.gliwiczanie.pl

kultura i ciekawe dyskusje.
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        Macie dosyc tej pijanej slazackiej choloty ?
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        wejdzcie na forum normalnych ludzi gdzie ballest hanys i reszta belkoczacych
        baranow nie ma wstepu.

www.gliwiczanie.pl/phpBB2/viewforum.php?f=1&sid=06742be05f836d838c2f2cb40160e6b5

JAK MASZ CZAS TO SOBIE JESZCZE POSZUKAJ

• meg_s odwracanie kota ogonem 02.06.04, 13:21
      Re: FORUM NORMALNYCH GLIWICZAN TO TEŻ fogg
      henry.morgenthau_jr napisała:
      > Przecież to widać jak na dłoni,obrażal tam i nawoływał do nienawiści!

TAM !! - tę twoją wypowiedź odczytuje się następująco: FMG=fogg nawołuje do
      nienawiści na reklamowanym przez siebie forum

prosiłam o link, żeby przypadkowym czytelnikom zwrócić uwagę na fałsz takiego
      stwierdzenia (bo ja WIEM, że tam -tj na forum "gliwiczan" nie ma takich
      wypowiedzi - choćbyś nie wiem jak długo szukał)

a co do tej pseudoreklamy - to nie prosiliśmy o nią, a wręcz przeciwnie wiele
      razy prosiłam o zaprzestanie - bo w tej formie wywiera odwrotny skutek, co
      właśnie udowodniłeś
      • laband Re: odwracanie kota ogonem 02.06.04, 15:33
        Margotko to cos pedziaua moge byc i gynau na opak odniesione
        • Gość: OBERSCHLESIER Mosz recht IP: *.dip.t-dialin.net 02.06.04, 16:44

je dokuadniy na opy,
          od czasu jak podsylam forumowych turystow ktorzy chcac poznac gliwiczan
          wdepneli w to pseudo slazacko- wiesniackie forum GW na forum
          www.gliwiczanie.pl
          to liczby zarejestrowanych uczestnikow sie podwoila.
          Tych 3-4 idiotow pseudoslazackich z labandem i ballestem na czele zrobilo z
          gliwickiego taki gnoj ze wielu chce od was odpoczac i zaglada wlasnie
          na forum "NORMALNYCH GLIWICZAN" Czytajac reakcje i pelne podziwu pochwaly
          nowych zwiedzajacych nasza witryne mohe stwierdzic ze reklama swoje zrobila.
          A prymitywne belkoczace pseudoslazaki zostaly na gnojowisku GW ,
          a jak to wyglada :-)))) widzicie sami.

pozdrowiom hehe
          • wilym Re: Mosz recht 02.06.04, 16:56
            A Ty jestes takim odpowiednikiem gosci, na ktorych wieszasz psy, tylko po
            drugiej stronie barykady.
            Po pierwsze o twej dosc chyba miernej kulturze osobistej swiadczy poslugiwanie
            sie terminem "slazacki". Nie zapominaj, ze wielu fighterow na tym forum okresla
            twoich ziomkow mianem "Polacke", a o ich wpisach mowia "polackie".
            Wpisujesz sie w ten sam kanon.
            Co ci sie nie podoba u Labanda? Ze pisze, mniej lub bardziej udanie, po slasku?
            Jakos wiekszosci uczestnikow to nie przeszkadza. Nie podoba ci sie to nie
            czytaj. Jestesmy na Slasku i jak na razie jeszcze nikt nam bedzie mowil jak
            mamy sie porozumiewac: po slazacku (jak piszesz) czy polacku (jakby chcieli
            tego twoi adwersarze).
            A Ballest? Bzdury ktore wypisuje juz wielokrotnie doczekaly sie odpowiednich
            komentarzy, tak ze nikt juz na powaznie nie bierze jego wypocin.
            Ostatnie dni to wysyp oszolomow na tym forum: morgenthauy i ich klony, deptty,
            oberschlesiery, ziutki i niewiadomo kto jeszcze.
            To juz nie forum, to smietnik, do czego i ty sie dolozyles.
            • aqua Re: Mosz recht 02.06.04, 17:38
              wilym napisał:

> A Ty jestes takim odpowiednikiem gosci, na ktorych wieszasz psy, tylko po
              > drugiej stronie barykady.

A ty po której stronie barykady jesteś, no chyba że siedzisz na niej okrakiem.
              I nie myślałem, że fighter oznacza chama.

pozdr.
            • Gość: OBERSCHLESIER Mosz recht IP: *.dip.t-dialin.net 02.06.04, 21:04
              wilym napisał:

> A Ty jestes takim odpowiednikiem gosci, na ktorych wieszasz psy, tylko po
              > drugiej stronie barykady.

byc moze , jednak z ta roznica ze ja odpisuje na zaczepki innych .
              Nie zakladam klamliwych i obrazajacych watkow jak robi to ballest
              a reszta tej pseudointeligenckiej swoloczy klaszcze uszami jako to nom douozyl.
              Ile razy forum "lagodnialo - normalnialo" znikalem , zawsze!
              Jednak dla idiotow byl to zawsze powod do dumy i potwierdzenie ze sie inni
              pochowali to znaczy ze oni mieli racje.
              Po 1 ballestowym watku o cassino poprosilem osla zeby wszystko co o tym wie
              napisal na watku "militaria" bo tam byl wlasnie dyskutowany ten temat .
              A co zrobil ten pajac? Puscil wirtualnego baka na forum Gliwic , a na dokladke
              dokopiowal jeszcze wszystkie bzdury co wyczytal na militarnym i wkleil na GL.
              Oczywiscie doceniam to ze byles jedynym Slazakiem ktory zabral rozsadniejszy
              glos w tej dyskusji , ale cala plejada palantow swietowala udane chamstwo
              ballesta wzajemnym klepaniem po plecach i z kim chcesz tu dyskutowac?
              Nic nie poradze na to ze jestes chyba jedynym Slazakiem ktory choc ma swoje
              czesto inne zdanie to potrafi myslec przy tym co pisze .
              Jak to jest? ze mialem i mam setki takich wilymow i slezanow jako dobrych
              kolegow i znajomych a tu prym wiedzie klika 3-4 polglowkow ktorzy Slaska
              ojczyzne opuscili dobrowolnie a teraz robia z siebie meczennikow.
              Ciekawe ile jeden z drugim czekal na pozwolenie wyjazdu - wypedzeni od siedmiu
              bolesci. I niech mi zaden nie pociska ze wyjechal do Reichu pielegnowac kulture
              slaska.

> Po pierwsze o twej dosc chyba miernej kulturze osobistej swiadczy
              poslugiwanie
              > sie terminem "slazacki". Nie zapominaj, ze wielu fighterow na tym forum
              okresla
              >
              > twoich ziomkow mianem "Polacke", a o ich wpisach mowia "polackie".
              > Wpisujesz sie w ten sam kanon.

wiem i robie to swiadomie. zauwaz ze jedynie jako odpowiedz na prowokacje
              idiotow ktorych ballest posciagal z innych forow.

> Co ci sie nie podoba u Labanda? Ze pisze, mniej lub bardziej udanie, po
              slasku?
              >
              > Jakos wiekszosci uczestnikow to nie przeszkadza. Nie podoba ci sie to nie
              > czytaj. Jestesmy na Slasku i jak na razie jeszcze nikt nam bedzie mowil jak
              > mamy sie porozumiewac: po slazacku (jak piszesz) czy polacku (jakby chcieli
              > tego twoi adwersarze).

Laband? niech sobie pisze jak chce , mi slaski nie przeszkadza .
              Choc przyznam ze styl ma jednak bardzo zawily i czesto zabiera glos nie majac
              zupelnie nic do powiedzenia po czym powstaja kwiatki w stylu:

"No i juzas mosz pra ku tymu recht , a mozno i niy !"
              albo
              "niy mo wiele ku tymu co mozno i je inakszi"
              " no i juzas bych pedziou co mosz recht , ale ze drugi strony to go niy mosz"

Jego watki dziele na korespondencje ze margotkom
              bezkrytyczne poklaskiwanie ballestowi i slepa wiara w jego prawde.
              watki wlasne w ktorych chyba sam nie wie co chcial powiedziec.
              Watki historyczne kiedy czasem cos ciekawego wyszukal ( w tym jest dobry)
              poza tymi kiedy wklejonym tekstem ktory opatrznie zrozumial udowadnia
              jakies pokrecone teorie .

> A Ballest? Bzdury ktore wypisuje juz wielokrotnie doczekaly sie odpowiednich
              > komentarzy, tak ze nikt juz na powaznie nie bierze jego wypocin.
              > Ostatnie dni to wysyp oszolomow na tym forum: morgenthauy i ich klony,
              deptty,
              > oberschlesiery, ziutki i niewiadomo kto jeszcze.
              > To juz nie forum, to smietnik, do czego i ty sie dolozyles.

Powtorze , ile razy forum normalnialo - znikalem
              A reklame Gliwiczan traktuje jako drogowskaz dla wszystkich tych co
              przypadkowo zabladzili na to smietnikowe forum wlasnie po to aby ratowac
              honor Gliwickiego forum. Niemieckosci i slaskosci Gliwicom nikt nie odbiera,
              ale dyskusje o tym mozna prowadzic tak jak robia to wlasnie Gliwiczanie.pl
              Ballest byl i pozostanie chamskim prowokatorem ktorego jedynym celem jest to
              aby forum GW nigdy na nogi nie stanelo .

no i Hanys bawiacy sie w smieciarza tworzacego watki idace w setki pisane sam
              ze soba . Dlatego powtarzam Forum i strona
              www.gliwiczanie.pl
              to klejnot internetowej kultury Gliwic ,ktory zaistnial wylacznie dla tego
              ze wspomniana klika pseudoslazakow nie potrafi odcisnac na nim swojego pietna.
              Dem Admin sei Dank ! :-)))))) Proste ale funkcjonuje.
              • laband Re: Mosz recht 02.06.04, 21:13
                Twoia ironia mie niy nerwuje, ale jak cytujesz to cytuj a niy wymyslej
                pierdouow. Co do wontku o monte Cassino to zgodza sie ize niykere zuosliwosci
                moguy by byc pominiynte, ale reszta je prowdom - mozno niy tak przedstawionom
                jak powinna, ale jednak historycznom prowdom
                • Gość: bolo do tzw.Oberschlesiera IP: *.dip.t-dialin.net 02.06.04, 21:20
                  Ciekawi mnie co ten debil ma z Gliwicami wspolnego???
                  Chyba jeszcze za krotko w Niemczech jestes bo tolerancji cie pajacu nie
                  nauczyli.
                  • ballest Do Bartka ! 02.06.04, 22:47
                    "A Ballest? Bzdury ktore wypisuje juz wielokrotnie doczekaly sie odpowiednich
                    komentarzy, "

Napisz mi jedna bzdure o ktorej pisalem, tylko jedna ! !!!
                    Bartek, wpierw pomysl o potem cos skresl !
                    • oberschlesier88 Re: Do Bartka ! 02.06.04, 22:58
                      ballest napisała:

> Napisz mi jedna bzdure o ktorej pisalem, tylko jedna ! !!!

Amerykanie nie wyladowali na ksiezycu ... to cytat z Twojego watku.

Turysci Sikorskiego - termin wyciagniety z prosto z gardla generalissimusowi
                      Stalinowi (do czerwca 41 - sprzymierzenca i alianta nazistowskich Niemiec)

Prowokacja Bydgoska i piata kolumna dywersantow folksdojczow - Twoje spojrzenie
                      na ta sprawa jest wielka bzdura.

Wszystko, ale na prawde wszystko co napisales o Monte Cassino.

A poza tym tak 99,9% zawartosci Twoich postow sa bzdurami, niedomowieniami a w
                      najlepszym wypadku wygodnymi tylko dla cIEBIE POLPRAWDAMI:

---
                      GLUECK AUF !
                      OBERSCHLESIER88
                      • ballest Re: Do Bartka ! 03.06.04, 10:45
                        jak nazwiesz armie, ktora zamiast walczyc przeciw Niemcom spaceruje po Swiecie,
                        w Iraku czesc zostala,. druga czesc maszerowala dalej, pod Tobrukiem jej sie
                        tez walczyc nie chcialo, a z Atakiem na Monte Cassino ociagali sie do konca.
                        Jak zwiedzili Ruiny to sie Zwyciezcami koronowali.

- Co do Bydgoszczy to wlasnie czlowiek ktory sam wpierw posadzal Niemcow o
                        dywersje po 5 letnim zbadaniu sprawy stwierdzil, ze dywersji nie bylo.
                        Oczywiscie zaraz sie odezwala nacjonalistyczna propaganda, ktory nic nie badala
                        ale wiedziala , ze dywersja byla !
                        • wilym Re: mosz recht-do oberschlesiera 03.06.04, 11:17
                          A jednak nie do konca sie zgadzam.
                          Chocby dlatego, ze poslugujac sie smietnikowa terminologia uderzasz nie tylko w
                          tych, ktorym odpowiadasz, ale tez w tych, ktorzy akurat Cie nie prowokuja. Nie
                          wiem dlaczego uznajesz, ze to co robi laband to wiesniactwo. Zgadzam sie, ze
                          czasem trudno jest czytac to co pisze sie po slasku, ale przede wszystkim
                          dlatego, ze nie ma slaskiej pisowni i kazdy tworzy na swoj sposob.
                          A laband to jedyny uczestnik forum, ktory konsekwentnie pisze slaszczyzna, a
                          przy tym, o ile mnie pamiec nie myli, nigdy nie obrazil nikogo na tym forum. Za
                          to doczekal sie miana wiesniackiego-slazactwa ...
                          Nie mam zamiaru bronic labanda, bo to dorosly chop i obroni sie sam. Hanys?
                          Podobny przypadek byl na forum Ruda Sl. Broneknotgeld raczyl tamtejszych
                          forumowiczow swoimi limerykami, tamci sie wkurzali, na bronka pomstowali, ale
                          kiedy w koncu zostal zabanowany (prywatne forum) staneli za nim prawie murem.
                          Nie jestem milosnikiem spamu, ale z drugiej strony jak ustalic co na forum
                          mozna, a czego nie?
                          Debil, ktory puszcza kretynskie watki bedzie czekal wlasnie na taka reakcje jak
                          Twoja, z drugiej strony brak reakcji to ciche przyzwolenie na wypisywanie
                          bzdur. Moze wiec jedynym rozwiazaniem jest prywatyzacja forum z rozsadnym
                          moderatorem, bez odchylow w jedna czy druga strone?
                          • Gość: TYTUS ROMEK I ATOM Re: mosz recht-do oberschlesiera IP: *.neonet.gliwice.pl 03.06.04, 15:41
                            "Ciekawi mnie co ten debil ma z Gliwicami wspolnego???
                            Chyba jeszcze za krotko w Niemczech jestes bo tolerancji cie pajacu nie
                            nauczyli."

W Brd na takich jak on mówią "niewdzięczne suki". Przyjęli ich jak dostawali po
                            dupie od komunistów a oni odwdzięczja się im tym ,że teraz kąsają rękę ,która
                            im chleb dała. Takim ludziom pogarda to za mało!!! Należy im napluć w pysk i
                            powiedzieć ,że deszcz pada!
                            Zero szacunku dla takich ścierw ,które najpierw prosiły o azyl a teraz plują na
                            kraj który im pomógł! Ale tylko Polak potrafi być takim hipokrytą.
                            Zresztą mnie w Usa też tylko Polacy okradali,nikt inny tylko "koledzy z pracy"
                            SIC:)

• oberschlesier88 Re: mosz recht-do oberschlesiera 03.06.04, 22:32
                            wilym napisał:

> A jednak nie do konca sie zgadzam.
                            > Chocby dlatego, ze poslugujac sie smietnikowa terminologia uderzasz nie tylko
                            w
                            >
                            > tych, ktorym odpowiadasz, ale tez w tych, ktorzy akurat Cie nie prowokuja.
                            Nie
                            > wiem dlaczego uznajesz, ze to co robi laband to wiesniactwo.

No przepraszam Cie bardzo, ale ja nic takiego nie napisalem ... byc moze to
                            ten "prawdziwy" OBERSCHLESIER (z duzych liter i nie zalogowany)
                            O co do tych szlagierow to na nazwe muzyki ludowej napewno one nie zasluguja,
                            osobiscie nie przepadam ani za folklorem ani tez za szlagierami ... ale to moje
                            zdanie i moj gust. Nigdy nie probowalbym tez mojego gustu narzucac innym ...
                            tak samo niechetnie "degustuje" cos narzuconego.

> dlatego, ze nie ma slaskiej pisowni i kazdy tworzy na swoj sposob.
                            > A laband to jedyny uczestnik forum, ktory konsekwentnie pisze slaszczyzna, a
                            > przy tym, o ile mnie pamiec nie myli, nigdy nie obrazil nikogo na tym forum.
                            Za
                            >
                            > to doczekal sie miana wiesniackiego-slazactwa ...

No jezeli wiekszosc (naprawde WIEKSZOSC) a nie tylko Laband i Hanys_Hans lub
                            Ballest sa w stanie jego pisanie zrozumiec ... to raczej nie mam nic przeciwko
                            temu ... po prostu bede to omijal.

> Nie mam zamiaru bronic labanda, bo to dorosly chop i obroni sie sam. Hanys?
                            > Podobny przypadek byl na forum Ruda Sl. Broneknotgeld raczyl tamtejszych
                            > forumowiczow swoimi limerykami, tamci sie wkurzali, na bronka pomstowali, ale
                            > kiedy w koncu zostal zabanowany (prywatne forum) staneli za nim prawie murem.

No Wiesz, z tego co Bronek napisze to i ja sie posmieje (no .. oczywiscie nie z
                            wszystkiego)

> Nie jestem milosnikiem spamu, ale z drugiej strony jak ustalic co na forum
                            > mozna, a czego nie?

No tak ale tu sie chyba zgadzamy ... Ballest jest ewidentnym spamem ...

> Debil, ktory puszcza kretynskie watki bedzie czekal wlasnie na taka reakcje
                            jak
                            >
                            > Twoja, z drugiej strony brak reakcji to ciche przyzwolenie na wypisywanie
                            > bzdur. Moze wiec jedynym rozwiazaniem jest prywatyzacja forum z rozsadnym
                            > moderatorem, bez odchylow w jedna czy druga strone?

Wiem ze nie Reprezentujesz marginalnych pogladow, wiec jednak mozna pogadac i
                            mozna sie nawet dogadac ... tylko zeby ten spam sie do wszystkiego nie wtracal
                            (obojetnie czy bedzie to calowanie kobiet w reke, pierwsza komunia swieta czy
                            tez przyslowiowa dupa Maryny)

---
                            GLUECK AUF !
                            OBERSCHLESIER88

• fogg Re: mosz recht-do oberschlesiera 03.06.04, 22:39
                              Dla mnie to co zapodają z maniaklanym uporem Laband i Hanys to nie jest żaden folklor ludowy ani śląski, ani żaden inny tylko po prostu zwykła pseudo-ludowa chała, coś na wzór niemieckiej "szlagier-musik" i jeśli ktoś ma choć za grosz gustu muzycznego, to naprawdę trudno tego słuchać.

Nie warto rozstrząsać czy jest czy nie ma śląskiej pisowni, bo ona de facto nie istnieje. Warto się zastanowić nad innym faktem:
                              Dlaczego takowa nie ukształtowała się w okresie ostatnich dwóch wieków, kiedy ostatecznie kształtowały się języki narodowe w Europie środkowo-wschodniej?
                              • ballest mosz recht-do oberschlesiera 03.06.04, 22:49
                                Jesli ktos daje komus recht, co ma Heil Hitler w Nicku, ten sie sam zdegradowal
                                i powinien sie zastanowic nad swoja kandydatura do RASu !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka