Dodaj do ulubionych

Gliwicka woda pitna !!!

13.07.02, 22:02
Gliwicka woda jest pod psem, ma za duzo kamienia (Wapna) czytaj jest za
twarda no i nie smakuje.Nie wiem jak wy to odczuwacie???
Obserwuj wątek
    • Gość: Hydraulik Woda pitna ?! Prosze sie tutaj nie wyrazac! IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.02, 00:12
      Nic dziwnego! Sprobuj normalnej wody.
      Wody "pitne" posiadaja przeweznie wtedy duzo (Wapna) kiedy ktos ma kamienie na
      nerkach.
      • ballest Re: Woda pitna ?! 14.07.02, 09:24
        Nasza woda jest lepsza jak mineralna !!!
        Skad Gliwice biora wode???
    • Gość: Ee Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: 157.158.202.* 15.07.02, 07:31
      Gliwice mają 2 źródła wody - Goczałkowice (znacie pewnie afere z zalaniem
      cmantarza bez ekshumacji) oraz źródła głębinowe. Ta część miasta, która ma wodę
      głębinową jest w lepszym położeniu - woda jest całkiem niezła, można pić nawet
      prosto z kranu, herbata też wychodzi OK. Natomiast ta woda z Goczałkowic nie
      nadaje sie do niczego (no, może do mycia podłogi). Jedynym ratunkiem są filtry
      domowe lub kupowanie wody do picia.
      • ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! 15.07.02, 12:53
        No to masz szczescie,jak masz wode glebinowa, bo to co ja widzialem, to bylo
        dokladnie to co opisalas.
      • Gość: kunsek Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 15:00
        Gość portalu: Ee napisał(a):

> Gliwice mają 2 źródła wody - Goczałkowice (znacie pewnie afere z zalaniem
        > cmantarza bez ekshumacji) oraz źródła głębinowe. Ta część miasta, która ma
        wodę
        >
        > głębinową jest w lepszym położeniu - woda jest całkiem niezła, można pić
        nawet
        > prosto z kranu, herbata też wychodzi OK. Natomiast ta woda z Goczałkowic nie
        > nadaje sie do niczego (no, może do mycia podłogi). Jedynym ratunkiem są
        filtry
        > domowe lub kupowanie wody do picia.

Zaciekawiło mnie to info o dwu źródłach. Jak to jest: czy część miasta ma wodę
        głębinową, a reszta z Goczałkowic? Czy całe miasto ma miszung wodny? Czy ktoś
        wie jakie dzielnice mają tą lepszą (jeśli jest podział na strefy źródlane)?
        Herbatę z kranówki mam z nalotem kolorowym, jakby z ropy naftowej...
        • Gość: Ee Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.necik.pl 06.10.02, 18:40
          Chyba musiałbyś się zwrócić z tym pytaniem do miejskich wodociągów. Wiem tylko,
          że np Al. Majowa ma wode z ujęcia głębinowego. Na Rybnickiej mam to świństwo z
          Goczałkowic.
          • Gość: kunsek Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 17:25
            Gość portalu: Ee napisał(a):
            > ...Wiem tylko,
            > że np Al. Majowa ma wode z ujęcia głębinowego. Na Rybnickiej mam to świństwo
            > z Goczałkowic.

Z tego by wynikało (ostrożny wniosek!), ze nowe osiedla korzystaja z ujęć
            głębinowych (os. Kopernika podobno też), zaś centrum i starsze okolice muszą
            pić chaję goczałkowicką :((
            Dawno temu, z okazji przyłączenia sieci miejskiej nowo zbudowanym kolektorem do
            Goczałkowic, prasa piała z zachwytu jaką to dobrą wodę od tej chwili będą miały
            Gliwice...
    • Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 13:33
      Jo ino moga pedziec jak to bouo kedys. My miyszkali we czynsci Laband kaj do
      stadionu LTS bouo ino 5 min piechty i mieli my woda(jak na moj smak) SUPER -
      szuo pic ze kkokotka, ale potym (lata 80 to my juz zakuodali filtry ze aktywnym
      wynglym. Znom ale i inkszy smak wody - jak zech uaziou " za kanau" do mojyj
      oumy, to tqam jak zes woda do szolki abo szkolonki(we szolce to bouo lepiyj
      widac) nalou, tos musiou min 5 minut poczekac aze sie chlor odstoi. Niywia, jo
      niyma chymiker, alech kedys oglondou we niymieckyj telewizji program o wodzie
      we Polsce i niymcach(co ze kokotka leci) - bouo to ale o terynach
      przigranicznych, i strona niymiecko sie dziwioua ze we Polsce som normy , jak
      sie rozuazi o woda, wiyncyj rygorystyczne jak we Niymcachh. Jak mi to kery
      wyklaruje to piykne dziynki.

PS

Jo miyszkom w Niymcach i musza pedziec ze woda je sam dobro, ale we
      siedymdziesiontych latach we Laband(czynsc budowano we czidziestych latach)
      boua lepszo- potym niy. A we Starych Labasnd(zakanauym) to na opak. A jak tam u
      Wos ?

Pyrsk !
      • Gość: ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 21:05
        U nos jest woda najlepszou w Niemcach , tylko München moze z nami konkurowac.
        W tescie jest nasza woda lepszou jak mineralnou.
        • Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 21:09
          pamiyntom kedys boua "Toszanka" - je jeszcze ?
          • Gość: ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 21:19
            juz jom nie ma, bo jou sie z niom uozeniou ;-)))'
            Ale z Krosna bola dobrou woda a tam zloty kaczki nie bouo.
            • Gość: Flejtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 21:23
              jo za bajtla o tyj zuotyj kaczce to co wieczor we "hajucie" suchou bojania od
              fatra
              • Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 21:29
                Jou uot Schwiegerfatra, tyn mi tysz bojki uosprawiou
                • Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 21:30
                  tos musiou ze Twojom do przedszkola cuzamyn do "maluchow" uazic
                  • Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 21:32
                    Maluch zech dopiero poznou jak autobahnom popychali
                    • Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 21:34
                      a jo do dzisiej niyporadza kerowac
                      • Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 21:35
                        tak mi tom autobanom ciepiom (roz w ta roz we wta)
                        • Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 21:38
                          To mosz glück, bo tobom baba keruje
                          • Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 21:41
                            tera zes mi oczy otwar!!!
                            • Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 21:46
                              Takou lamzom jak ty , to musi ktos kierowac, przeca tys sie na kole w
                              przykopie jezdzic uczou, zeby sie nie uobalic!!!
                              • Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 21:51
                                ja , ale ta przikopa tys ekstra wykopou
                                • Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 21:59
                                  Mosz recht, bo jou miou ta Fahrschula na kola, tys miou szczynscie bo jak bys
                                  bou Bena szkyrtnou, to bys führerscheinu nie dostou !!!
                                  • Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 22:02
                                    Aaaaaaaa, to beztosz zech go niy dostou - czuowiek sie uczy couke zycie.
                                    PS

We Pyskowicach bouy za wonske sztrasy. Ale boua jedno fajno cesta na stare
                                    Pyskowice - a jake frelki tam miyszkali, ho , ho!!!
                                    • Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 22:35
                                      Ty mosz na strecka kukac a niy na Frelki
                                      • Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 22:38
                                        ale to niy idzie !!!!!
                                        • Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 22:41
                                          Wes kreda i napisz "TO NIE IDZIE " tyn Fahrlehrer Ci to uwierzy
                                          • Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 22:43
                                            Ok . a na razie we moim stylu
                                            • Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.10.02, 13:50
                                              Wprawdzie ostatnio nie na temat, ale poprawila sie woda !!!
                                              albo musi Klodnica znowu wylac !!!:-)
                                              • Gość: Ee Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.necik.pl 06.10.02, 00:02
                                                Nie wiem gdzie sie poprawiła, bo u mnie z kranu ciągle leci ten sam syf....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka