ballest 13.07.02, 22:02 Gliwicka woda jest pod psem, ma za duzo kamienia (Wapna) czytaj jest za twarda no i nie smakuje.Nie wiem jak wy to odczuwacie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hydraulik Woda pitna ?! Prosze sie tutaj nie wyrazac! IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.02, 00:12 Nic dziwnego! Sprobuj normalnej wody. Wody "pitne" posiadaja przeweznie wtedy duzo (Wapna) kiedy ktos ma kamienie na nerkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Woda pitna ?! 14.07.02, 09:24 Nasza woda jest lepsza jak mineralna !!! Skad Gliwice biora wode??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: 157.158.202.* 15.07.02, 07:31 Gliwice mają 2 źródła wody - Goczałkowice (znacie pewnie afere z zalaniem cmantarza bez ekshumacji) oraz źródła głębinowe. Ta część miasta, która ma wodę głębinową jest w lepszym położeniu - woda jest całkiem niezła, można pić nawet prosto z kranu, herbata też wychodzi OK. Natomiast ta woda z Goczałkowic nie nadaje sie do niczego (no, może do mycia podłogi). Jedynym ratunkiem są filtry domowe lub kupowanie wody do picia. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! 15.07.02, 12:53 No to masz szczescie,jak masz wode glebinowa, bo to co ja widzialem, to bylo dokladnie to co opisalas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunsek Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 15:00 Gość portalu: Ee napisał(a): > Gliwice mają 2 źródła wody - Goczałkowice (znacie pewnie afere z zalaniem > cmantarza bez ekshumacji) oraz źródła głębinowe. Ta część miasta, która ma wodę > > głębinową jest w lepszym położeniu - woda jest całkiem niezła, można pić nawet > prosto z kranu, herbata też wychodzi OK. Natomiast ta woda z Goczałkowic nie > nadaje sie do niczego (no, może do mycia podłogi). Jedynym ratunkiem są filtry > domowe lub kupowanie wody do picia. Zaciekawiło mnie to info o dwu źródłach. Jak to jest: czy część miasta ma wodę głębinową, a reszta z Goczałkowic? Czy całe miasto ma miszung wodny? Czy ktoś wie jakie dzielnice mają tą lepszą (jeśli jest podział na strefy źródlane)? Herbatę z kranówki mam z nalotem kolorowym, jakby z ropy naftowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.necik.pl 06.10.02, 18:40 Chyba musiałbyś się zwrócić z tym pytaniem do miejskich wodociągów. Wiem tylko, że np Al. Majowa ma wode z ujęcia głębinowego. Na Rybnickiej mam to świństwo z Goczałkowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunsek Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 17:25 Gość portalu: Ee napisał(a): > ...Wiem tylko, > że np Al. Majowa ma wode z ujęcia głębinowego. Na Rybnickiej mam to świństwo > z Goczałkowic. Z tego by wynikało (ostrożny wniosek!), ze nowe osiedla korzystaja z ujęć głębinowych (os. Kopernika podobno też), zaś centrum i starsze okolice muszą pić chaję goczałkowicką :(( Dawno temu, z okazji przyłączenia sieci miejskiej nowo zbudowanym kolektorem do Goczałkowic, prasa piała z zachwytu jaką to dobrą wodę od tej chwili będą miały Gliwice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 13:33 Jo ino moga pedziec jak to bouo kedys. My miyszkali we czynsci Laband kaj do stadionu LTS bouo ino 5 min piechty i mieli my woda(jak na moj smak) SUPER - szuo pic ze kkokotka, ale potym (lata 80 to my juz zakuodali filtry ze aktywnym wynglym. Znom ale i inkszy smak wody - jak zech uaziou " za kanau" do mojyj oumy, to tqam jak zes woda do szolki abo szkolonki(we szolce to bouo lepiyj widac) nalou, tos musiou min 5 minut poczekac aze sie chlor odstoi. Niywia, jo niyma chymiker, alech kedys oglondou we niymieckyj telewizji program o wodzie we Polsce i niymcach(co ze kokotka leci) - bouo to ale o terynach przigranicznych, i strona niymiecko sie dziwioua ze we Polsce som normy , jak sie rozuazi o woda, wiyncyj rygorystyczne jak we Niymcachh. Jak mi to kery wyklaruje to piykne dziynki. PS Jo miyszkom w Niymcach i musza pedziec ze woda je sam dobro, ale we siedymdziesiontych latach we Laband(czynsc budowano we czidziestych latach) boua lepszo- potym niy. A we Starych Labasnd(zakanauym) to na opak. A jak tam u Wos ? Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 21:05 U nos jest woda najlepszou w Niemcach , tylko München moze z nami konkurowac. W tescie jest nasza woda lepszou jak mineralnou. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 21:09 pamiyntom kedys boua "Toszanka" - je jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 21:19 juz jom nie ma, bo jou sie z niom uozeniou ;-)))' Ale z Krosna bola dobrou woda a tam zloty kaczki nie bouo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flejtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 21:23 jo za bajtla o tyj zuotyj kaczce to co wieczor we "hajucie" suchou bojania od fatra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 21:29 Jou uot Schwiegerfatra, tyn mi tysz bojki uosprawiou Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 21:30 tos musiou ze Twojom do przedszkola cuzamyn do "maluchow" uazic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 21:32 Maluch zech dopiero poznou jak autobahnom popychali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 21:34 a jo do dzisiej niyporadza kerowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 21:35 tak mi tom autobanom ciepiom (roz w ta roz we wta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 21:38 To mosz glück, bo tobom baba keruje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 21:41 tera zes mi oczy otwar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 21:46 Takou lamzom jak ty , to musi ktos kierowac, przeca tys sie na kole w przykopie jezdzic uczou, zeby sie nie uobalic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 21:51 ja , ale ta przikopa tys ekstra wykopou Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 21:59 Mosz recht, bo jou miou ta Fahrschula na kola, tys miou szczynscie bo jak bys bou Bena szkyrtnou, to bys führerscheinu nie dostou !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 22:02 Aaaaaaaa, to beztosz zech go niy dostou - czuowiek sie uczy couke zycie. PS We Pyskowicach bouy za wonske sztrasy. Ale boua jedno fajno cesta na stare Pyskowice - a jake frelki tam miyszkali, ho , ho!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 22:35 Ty mosz na strecka kukac a niy na Frelki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 22:38 ale to niy idzie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.07.02, 22:41 Wes kreda i napisz "TO NIE IDZIE " tyn Fahrlehrer Ci to uwierzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flyjtuch Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 22:43 Ok . a na razie we moim stylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.10.02, 13:50 Wprawdzie ostatnio nie na temat, ale poprawila sie woda !!! albo musi Klodnica znowu wylac !!!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Gliwicka woda pitna !!! IP: *.necik.pl 06.10.02, 00:02 Nie wiem gdzie sie poprawiła, bo u mnie z kranu ciągle leci ten sam syf.... Odpowiedz Link Zgłoś