Gość: Roberto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 20:54 Moze wreszcie kiedys nadejdzie czas rozmow teleofnicznych za darmo i netu za darmo. Oby jak najszybciej. freetel.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kkrasu Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:24 Pamiętaj, że nic nie ma za zupełnie darmo. Co wówczas zrobisz, gdy modem przestanie działać? Czy wiesz, ile w tym kraju kosztuje jeden pracownik? Czy wiesz, ile zachodu wymaga rozliczenie VAT - a zobacz fakturę za internet... Może kiedyś będzie połączenie niemal darmowe, ale jak myślę o ilości reklam, bannerów czy pop-upów z tym związanych, to włosy się jeżą na głowie. Wolę płacić. Tak jest uczciwiej. Ale też chce mieć wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgarnięty Ile ci tepsa płaci za takie brednie, kkrasu? IP: *.bielsko.msk.pl 16.02.07, 08:38 Tylko naprade niegramotni mają jeszcze telefon w TPSA, gdyż tam po prostu jest bandycko drogo. W Tak-taku, bez żadnego abonamentu, w tzw. Megapakiecie, mamy rozmowy do Ery, Heyaha oraz wszystkich stacjonarnych w cenie 20 groszy za minutę. A jeśli ktoś ostatnio skorzystał z promocji "podwójne doładowanie", to wychodzi nieco ponad 10 groszy. Jak podzielimy chociażby najtańszy abonament w TPSA przez ilość tzw. "darmowych minut" to otrzymujemy 28,03 : 15 = 1,87 zł za 3 minutowy impuls, bez naliczania sekundowego. Więc gdzie tu logika? Poza tym komórkę mamy zawsze przy sobie. Acha, jak będziecie składać rezygnację z TPSA, to uważajcie na ostatnią fakturę. Ci oszuści na 100% policzą wam abonament za miesiąc z góry, mimo że już nie będziecie mieli telefonu. Liczą, że się nie połapiecie, a w razie czego zawsze mogą oddać, tyle że kosztuje to wiele nerwów i czekania kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Ile ci tepsa płaci za takie brednie, kkrasu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 09:13 rozgarnięty, ja dostałam parę dni temu rachunek lutowy z Tepsy i pomimo, że zgłosiłam u nich ok. 6 lutego rezygnację z usługi neo ("od 14 lutego") to na rachunku widnieje abonament za neo w pełnym wymiarze. Płacić, nie płacić? Nadal jestem w Sieci, choć dziś 16., zdaje się... Kiedy mnie Netia podłączy, nie wiem. Płacić ten abonament za neo z lutowego rachunku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki_sobie_jeden Śmieje się ten, kto się śmieje ostatni. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:17 Za darmo, to nawet nie ulżycie sobie we własnym kiblu, bo będziecie musieli zapłacić za odprowadzenie lub wywóz ścieków. A za jakiś czas, jak sytuacja znormalnieje, to ci wszyscy pseudooperatorzy, którzy bazują na liniach TP będą musieli plajtować lub podwyższać opłaty, jak im przyjdzie zapłacić za usługi świadczone przez TP i innych usługodawców oraz rozwinąć własną bazę do obsługi abonentów. Przecież to są "dziady". Myśleli, że będą żerować na TP a w tej chwili, jak widać, nie mogą nawet obsłużyć wszystkich naiwniaków, którzy do nich przeszli z TP. TP "przewietrzona" polskimi rękami, już niedługo stanie się nowoczesną i konkurencyjną firmą, o dużym potencjale technicznym i organizacyjnym, szkoda tylko, że nie polską, bo Polacy jak zwykle strzelili sobie samobója. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Śmieje się ten, kto się śmieje ostatni. 16.02.07, 15:47 > znormalnieje, to ci wszyscy pseudooperatorzy, którzy bazują na liniachTP będą > musieli plajtować lub podwyższać opłaty, jak im przyjdzie zapłacić za usługi LOL. A niby dlaczego?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jakbyś nie wiedział to neo1024 kosztuje 28zł za pół roku i potem po 56! Jeśli TP się opłaca to Netii i Multimo też. Mało tego to cena 50-60 za 1024kbps to norma, a nie 140 (czy 90 za 512) jak w TP dla starych klientów. To co jest warte uwagi, to że zarówno TP jak i Netia nienawidzą starych użytkowników i nowym liczą po 2,5-3 razy taniej. W efekcie TP utraci wszystkich (!!!) starych użytkowników, jak też sądzę że wielu starych klientów Netii wybrało neo 1024 za 28. Nie sądzę, żeby ktokolwiek został z neo za 140 (czy 90) jak tylko skończy mu się umowa (za np.56), a promocje dotyczą tylko nowych (co to nie mieli neo "w dniu...") więc się nie załapią. PS. Radzę uważać na podwyższanie prędkości (!)-jest haczyk: darmo, ale koniec promocji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot filemon Podgryzają TP SA w internecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:27 No ja podpisałem umowę z netią 20 stycznia i do dziś internetu nie mam! Fajnie nie? Nie polecam tych oszustów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 00:28 jesli zrezygnowales z neostrady i podpisales umowe z netia, to neta podlacza Ci dopiero po 15 lutym - wtedy bowiem wchodzi w zycie nowy regulamin tepsy, ktorego wlasnie nie zaakceptowales. Po 15 lutym tepsa ma ok. 7 dni na wylaczenie neo i wtedy wysyla info do netii o wolnym lacza. Dopiero wtedy panowie z netii moga dzialac. Jak zrobia, to dostaniesz od nich telefon, ze juz dziala. Mam nadzieje, ze wyjasnilem choc troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 08:24 super - dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
powiatowainfo Re: Podgryzają TP SA w internecie 16.02.07, 08:25 Trudno aby ci podłączyli skoro masz jeszcze neo! No ale może chcesz płacić podwójnie???? Za neo i Netię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katasha Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: 83.16.223.* 10.07.07, 12:27 Ja tez nie polecam!! Podpisalam umowę 11 maja,ale po podłączeniu modemu okazało się,ze nie mam połączenia z netem.Cały miesiąc czekałam na to,żeby coś z tym fantem zrobili.W końcu zdecydowałam sie wypowiedzieć umowę...Efekt jest taki, ze do dziś netia blokuje łącze, a ja nie jestem w stanie podłączyć neostrady... :/ Niech ich diabli wezmą! Banda oszustów, bez najmniejszych kompetencji!! Odpowiedz Link Zgłoś
to_ti Kary dla TPSA 15.02.07, 23:59 co do TPSA: karać, karać i jeszcze raz karać fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Podgryzają TP SA w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 00:30 kazdy podaje inne cyferki jak mu sie podoba mi babka z netii powiedziala, ze tylko w moim wojewodztwie przeszlo do nich 20.000 klientow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 08:05 z Neostrady zrezygnowali przede wszystkim "ssacze" i bardzo dobrze, że się wynieśli a, że przy okazji podniesiono ludziom prędkość też fajnie limit mnie nie ograniczał, do 15 lutego pobrałem dopiero 5GB mam(miałem?) co prawda limit 7GB/m-c ale ten miesiąc jest wyjątkowy bo w tych pobranych 5GB jest obraz DVD "openSUSE10.2"(3,6GB) normalnie to nie daję rady dojść do 4GB w miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były użytkownik Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 08:29 miałem limit 15G a jedynie co udawało się osiągnąć miesięcznie to transfer 4G i tpsa twierdziła że nic nie da się zrobić bo słabe łącze a kasę brali normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 09:18 ja, wybacz, jestem niewyspana więc łatwiej mnie zdenerwować i akurat na Twój post odpowiem. Irytują mnie ci wszyscy którzy "nie rozumieją, czemu ludzie odchodzą z TPSA - przecież w niej można tak tanio mieć dobry dostęp do Internetu". Łatwo Ci mówić, jeśli masz Internet od niedawna i skorzystałeś z jakiejś promocji! Ja mam Internet w TPSA od LAT i "dzięki temu" za 512 miałam jeszcze przez półtora roku płacić ok 85 zł miesięcznie! Rozumiesz już? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 09:41 internet mam od lat(regularnie zacząłem korzystać 10 lat temu) miałem kilka lat temu Neostradę 512, zmienioną na 640 tę bez limitów, kosztowała coś około 170zł/m-c w porównaniu do tego płacę teraz grosze podobnie z komórkami kiedyś(z 7 lat temu) płaciłem 150zł/m-c dziś płacę ok.55zł/m-c za 2 telefony jak dla mnie jest coraz taniej a na NEO nie narzekam bo chodzi u mnie bezawaryjnie od lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Podgryzają TP SA w internecie IP: 80.51.255.* 16.02.07, 08:20 ma może ktoś namiary na Netię w naszym województwie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eter Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: *.autocom.pl 16.02.07, 10:25 a w Waszym to jest gdzie? Alaska? Ludzie myslcie, bo odechciewa sie czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rot Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:46 jego woj. to łódzkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: booker Podgryzają TP SA w internecie IP: *.mofnet.gov.pl 16.02.07, 08:24 Wreszcie koniec telekomuny ,składając wypowiedzenie do telekomuny mieli wyłączyć internet dopiero 14 lutego, a wyłączyli w dniu złożenia wypowiedzenia bez podania uzasadnienia . Jest to działanie złośliwe. Po interwencji w telekomunie powiedzieli, że mają reorganizacje systemu i nie mogą włączyc ponownie, a rachunek przyszedł za cały luty. Trzeba reklamować wysokość rachunku. Działanie monopolistyczne i złośliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
powiatowainfo za darmo nic nie ma 16.02.07, 08:28 ale mogliby zejść z ceny. I tak mamy jeden z najdroższych internetów na Świecie. dziwią mnie tylko liczby jakie podają: Netia - przyszło do nas 46 000 TP - odeszło 30 000, ale doszło 60 000, czyli chyba opłaciło się TP z rozłaczenie neo od tel?? Jakby na to nie patrzeć zdobyła (według nich) 30tyś. nowych abonentów!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: za darmo nic nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 08:45 Też miałem wielką ochotę zwiać z Tpsy, ale umowa kończy mi się w sierpniu i poczekam, zobaczę jak to wszystko się rozwinie, wybiorę to co będzie mi najoorzystniej! Tak swoją drogą to w TPSa ktoś dał chyba dupy, bo praktycznie nic nie zrobili i nie robią, żeby zatrzymać klientów. A takich jak ja, którzy zostali przy Neo bo mają umowy jeszcze na góra parę miesięcy jest wielu i rozsądek nakazuje im poczekać, i nie ma co zakładać, że ci którzy nie zerwali umowy to zostają bo jeżeli dalej Tepsa będzie się ociągać z obniżkami to na 100% wyemigrują tylko smród po nich zostanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JKK! Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: 217.116.102.* 16.02.07, 08:35 Za darmo czyli za czyje pieniądze? Podatników? Ceny dostępu do netu są za wysokie - ale nie bardzo uśmiecha mi się z moich podatkow utrzymywać darmozjadów gadających przez GG o pierdołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 16:43 Miałemnie odpowiadac ale mnie wkurzyłeś.Z jakich twoich podatków przeceiż jest to firma francuska jesli chodzi o tepse a inne chyba równiez nie sa państwowe to z jakich podatków ? Przecież w Polsce sa jedne z najwyższych cen za sieć w porównaniu z innymi krajami w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
klara93 Drogo 16.02.07, 08:37 ja mam za 1 Mbit/s płace 84 zł z vat a w neti 134 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowy Bzdury IP: 83.238.103.* 16.02.07, 09:18 W netii płaciłbyć 64brutto, głuptasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Bzdury IP: *.d2.com.pl 16.02.07, 09:37 w ramach promocji i uwiązania się na czas określony. Ceny poza promocją są wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: Bzdury???? IP: *.CNet2.Gawex.PL 16.02.07, 10:36 wejdź na stronę neti i nie bajdurz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Ani jedni ani drudzy nie są warci zainteresowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 08:53 Drogo i h u jowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sitwa z PZPR-SZSP Podgryzają TP SA w internecie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.02.07, 09:02 tu siedza stare uklady -czas rozwalic je i sprawdzic okres urzedowania ex prezesa Jozefiaka i jego kolegow z rad okregowych SZSP-PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Non TPSA ani NETIA Ja sobei radze znakomicie bez TPSA IP: *.inpoland.pl 16.02.07, 09:20 Wlasnie niedlugo minie miesiac od kiedy nie korzystam z usług TPSA. Co sie zmienilo? Wiele.Przede wszystkim, z moich wyliczeń wynika, że płacę za to samo dwa razy mniej. wczesniej abonamente tpsa-50 zl, 73 zl Neostrada plus ok -30-40 zl za rozmowy miedzymiastowe na prefiks 1069. łacznie to maks. 163 złote! Teraz mam internet 2 razy szybszy za 48, telefon za 14 zl (oba w netpartners) i rozmowy miedzy-miastowe(narodowe) - teraz to żadna różnica w www.freecall.com POLECAM GORĄCO: 300 minut tygodniowo gratis, potem 5 gr za minutę na stacjonarne i 40 gr na komórki (cała Europa!!!) Na razie rozmowy na Playa są za darmo (w ramach tych 300 minut). Inicjowanie połączeń z komputera ale mozna tez rozmawiac przez tzw. callback czyli po wykręceniu numeru domowego i docelowego rozmawiamy z domwej sluchawki. a wszystko to za 10 eur na KWARTAŁ (do wykorzystania przez ten czas jesli ktos da radę!) Nudzą mnie więc rozmowy nt. Netia, TPSA itd otd, co i kto zrobi i co i kto komu powie, jaką karę nałoży. Trzeba pogrzebac, popytac i poszukac i cos sie znajdzie zawsze. Na wszelki wypadek warto zachować te 100 zł dla siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
beny51 sam jestes nudny 16.02.07, 09:40 A mnie nudza wypociny tak cwaniaczkow chwalipiet. Jak sie mieszka tam gdzie inni niz tpsa czy netia dostawcy uslug pozwalaja na skoryzstanie z ich sieci to chyba normalnym jest ze szuka sie optymalnego cena do jakosci rozwiazania. - Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. - "Non TPSA ani NETIA" a co to jest - zdecyduj sie w jakim jezyku piszesz. Ani to po polsku ani po angielsku. - Gdybys poszukal jeszcze lepiej mialbys tak jak ja stacjonarny numer za ktory nie place abonamentu, koszt rozmowy 9gr/minute, wzglednie jesli zdecyduje sie na obejrzenie krotkiej reklamy na ekranie komputera 30 minutowa rozmowe mam za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Javka 7 Re: sam jestes nudny IP: 195.47.201.* 16.02.07, 09:43 Siemaneczko! Jakbyś mógł to podaj z jakiej stronki to atakujesz, bo byłem zainteresowany telefonią internetową, gdyż uważam ją za przyszłość. Więc jakbyś mógł to napisz mi tutaj lub na maila java7@wp.pl. Pozdrawiam serdecznie i WIELKIE DZIĘKI za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny51 Re: sam jestes nudny IP: 195.33.70.* 16.02.07, 12:40 Ja uzywam: www.actio.pl/ Oraz do darmowych www.peterzahlt.de/ (tyle ze to nie dla Ciebie zdaje mi sie) Tu masz dobry przeglad co i jak: voip.net.pl/operatorzy_voip.html Pozdr. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Boczek Re: sam jestes nudny IP: 195.47.201.* 16.02.07, 15:07 Boczek to jest potenga boczek najleprzy jezd :) Pozdroovki dla eluni i kilera Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Non TPSA 16.02.07, 16:36 > - "Non TPSA ani NETIA" a co to jest - zdecyduj sie w jakim jezyku piszesz. Ani > to po polsku ani po angielsku. A kto powiedział, że po angielsku? Wierz mi, że jest jeszcze parę języków na świecie i to z bardziej nobliwym rodowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrzysiekW Podgryzają TP SA w internecie IP: *.acn.waw.pl 16.02.07, 09:33 i bardzo dobrze. przed swietami zamowilem neostrade 1mega niby za te 34 zlote, zaraz okazalo sie ze to tylko przy umowie na 3 lata i przez pierwszych kilka miesiecy - oszustwo. kurier mial przyniesc zestaw instalacyjny w kilka dni, niestety, zajelo mu to okolo 10 dni. fajnie mysle sobie mam siec. podlanczam (juz kilka neostrad zamontowalem , wiem jak to sie robi), brak sygnalu dsl. Dzwonie do wsparcia ok ok przyslemy technika w godzinach 16-19.... za 5 dni. Za te 5 dni czekam jak jakis burak w mieszkaniu na objawienie az raczy jakas menda przyjsc, nie raczyla. po kilkunastu telefonach z zapytaniem dlaczego nikt nie przyszedl, dlaczego dalej nie dziala, dostaje lakoniczną informacje ze technik byl i zrobil reset centralki osiedlowej i ze to juz dziala i jest dobrze - no niestety nie jest, dalej brak sygnalu dsl. zamawiam kolejną wizyte kolejy tydzien ozekiwania na technika (zastrzeglem ze ma przyjsc do domu), znowu siedze w domu o umowionej porze i oczywiscie nie pojawia sie zaden spec. znowu telefony na ta beznadziejną linie wsparcia i co? technik napisal w protokole ze mnie nie zastal w domu :-O!!!! No nie tego juz za wiele. Przez miesiąc od podpisania umowy nie udalo mi sie zarejestrowac w usłudze - na szczescie przez ten miesiac umowa wygasla, odnioslem im sprzet razem z nie działającą kamerką którą dołozyli w promocji i mam z tymi nieudacznikami i olewusami swiety spokój. teraz dzwonią co jakis czas i pytają dlaczego nie kożystam z internetu.... Zycze TPSA bankructwa, jak najszybszego!!!! Komorke mam w idei, niedlugo konczy mi sie umowa, tez sie zabieram stamtad, bo jedna grupa kapitałowa, nie bedą na mnie zarabiac. PŁACE I WYMAGAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: 212.160.172.* 16.02.07, 10:33 Jakie oszustwo? Umowy sie czyta a nie podpisuje w ciemno. Co za ludzie wierzą w reklamy??? Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Umowy się czyta 16.02.07, 16:41 A ty podpisywałeś kiedyś umowę na Neostradę? Na takiej umowie jedyna treść to numer umowy, nazwy obu stron, nazwa usługi (oczywiście zakodowana, żeby nie dało się łatwo zrozumieć, o braku cen nie wspomnę) i miejsce na podpisy. Do mojej umowy nie został dołączony żaden dokument, w którym byłoby napisane, w którym miesiącu ile zapłacę. Na szczęście regulamin zmienił się poprzednio też w grudniu i byłem z nimi tylko do listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Huk Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:35 Podobnmie było u mnie. Mianowicie zamówiłem neo - paczka przyszła po 2 tygodniach (w terminie jaki był na stronie więc gut), podłączam - brak synchronizacji, dzwonię na infolinie - "Za praę godzin internet zacznie chodzić".Ok - czekam prae godzin puźniej owszem modem złapał synchro... tyle że nic pozatym. Próba rejestracji kończyła sie błędem 691(czy jakoś tak) - jak się potem okazało błąd ten dotyczy problemów u nich na centralce. Dzwonie znowu na infolinie - Babka:"Przyślemy speca..." Ja:"Kiedy?" Babka:"Najblizszy termin za... 2 tygodnie" Mówie nie amma wyboru - czekam. Oczywicie gośc nie przyszedł. Ale na drugi dzień do mnie zadzwonił. Przeprosił że nie przyszedł i pyta się o co chodzi. Wytłumaczyłem, gość każe czekać paręnaście minut. Po 30 minutach neo zaczyna działać. Morał z tego taki że już w tyg wcześniej można było uruchomić neo paroma kliknięciami na centrali - ale musiałem czekać an speca który i tak u meni nei miał nic do roboty. Właśnie dlatego dziękuje panom z TPSA. Inny powód to limity transferów - które nonstop przekraczałęm (sciagam dużo linux'ów), zniesli je tylko dzięki Netii która na to zaczęła łapać klientów. Trzecią sprawą jest abonament - z netią można mieć socjalny. I to tyle - TPSA OFF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert12 bardzo dobrze - koniec monopolu !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 09:34 bardzo dobrze !! koniec monopolu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cold Naiwniacy spytajcie lepiej ile TPSA juz zaplacila? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 09:42 to ja wam powiem... 0zł, a tak sie wszyscy emocjonuja, taki piekny poklask... Szkoda tylko ze nikt nie zwraca uwagi na to ze kary pozostaja na papierkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Naiwniacy spytajcie lepiej ile TPSA juz zapla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:44 Właśnie. A ta cała Streżyńska, to tylko pionek w wielkiej rozgrywce o zrzucenie z TP balastu, w postaci przerostu zatrudnienia oraz głównie przestarzałej i niepotrzebnej części bazy technicznej i obiektowej. Wszystko to polskimi rękami na rzecz Francuzów, bo francuzkie rączki mogłyby się pobrudzić, a także musiałoby to ich odpowiednio kosztować. Czyżby to taki jak zwykle, wirtszaft. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Na razie to nic nie znaczy IP: 62.233.164.* 16.02.07, 10:03 to wszystko jeszcze mało www.foto-tel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Biedny Polak. 16.02.07, 10:28 > Moze wreszcie kiedys nadejdzie czas rozmow teleofnicznych za darmo i netu za > darmo. Nie ma rzeczy darmowych. Jak widać po poprzednim poście, nie każdy jeszcze się otrząsnął z komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidus2 Re: jak nie obniżą cen to kto zostanie IP: *.esus.pl 16.02.07, 10:40 tpsa - zlodzieje,mam neostrade od 2 lat co rok umowa na 12 miesiecy,opcja za 59+vat, w styczniu minelo kolejne 12 miesiecy a ja przeoczylam ten termin i nie poszlam podpisac na kolejny okres..i co na to nasza ukochana tpsa, ktora kusi nowym klienow cena 28 PLN ?? starych klienów ma w dupie! dostalam rachunek!! o zgrozo 103 pln netto za sama neostrade+ oczywiscie za tel. i rozmowy.mila pani pod 9393 poinformowala mnie ze moja umowa automatycznie przeszla w umowe na czas nieokreslony a poniewaz juz sie nie musza o mnie starac to dali mi podwyzke prawie 50%!!! i zadnej informacji! ide do sądu! Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Podwyżka ceny dla dobrego klienta 16.02.07, 16:46 Bo w regulaminie jest postanowienie, że przy braku sprzeciwu oni automatycznie tę umowę przedłużą na czas nieoznaczony. Aby tego uniknąć, należy informację o sprzeciwie złożyć w TPSA w dniu zawarcia umowy. Termin jest zachowany. Oczywiście baba w TP-okienku może się buldoczyć, ale trzeba to zignorować i dobrze schować potwierdzenie przyjęcia pisma. Przyda się za dwa lata. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TP kłamie jak naję Podgryzają TP SA w internecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:44 TP kłamie jak najęta. -Posiadam plan socjalny za 28.00zł i nie płacę dodatkowo 36,00 zł. za utrzymanie łącza, ale jak chciałem w TP internet to za to samo łącze na utrzymanie kazali mi płacić 36,00 zł. W TP nic się nie zmieniło poczekam sobie na mądrzejszych operatorów internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta [...] 16.02.07, 10:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivulspirit Re: Podgryzają TP SA w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:01 netia zdobyła 50 tys klientów.... tylko ich jeszcze nie podłączyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirania45 A ja mam do Netii żal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:08 Kiedy we wrześniu ub. roku przeprowadzałem się, chciałem do nowego mieszkania przenieść numer Netii i internet. Korzystałem wcześniej z ich usług kilka dobrych lat i byłem zadowolony. Niestety, teraz się na mnie wypięli, choć całaq sąsiednia strona ulicy należy do nich i podpięcie mnie to była kwestia jakiś dwustu metrów (może nawet mniej). No i musiałem przenieść się do TP S.A.. Inna sprawa, że też z problemami. A potem dowiedziałem się, że w ub. roku szefowie Netii wydali nieoficjalne polecenie, aby odrzucać wszystkich klientów indywidualnych, a przyjmować tylko - p jako nowych abonentów - firmy. Nie wiem, czy tak faktycznie było, bo przecież nikt się w Netii do tego nie przyzna, ale... Do dziś jest mi po prostu zwyczajnie przykro, kiedy przypomnę sobie, jak Netia potraktowała swego abonenta. A na TP S.A. na razie nie narzekam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubicz Podgryzają TP SA w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:27 Bardzo dobrze się stało, ale nadal TP, nie traci dobrego nastroju. Zobaczymy jak długo jeszcze. Byłem użytkownikiem neostrady; trzeba przyznać, że działała doskonale, techniczna pomoc też bardzo dobra, ale w związku ze zmianą regulaminu, nie miano mi nic do zaoferowania. Miałem 512 i musiałbym się z nią bujać jeszcze kilkanaście miesięcy. Wielokrotnie telefonowałem, czy coś się zmieni. Pięć km. ode mnie mają już videostradę, kiedy będzie u mnie NIKT nie wie. Wystarczyłaby videostrada, lub chociaż sprecyzowanie kiedy będzie i nie zmieniłbym TP.Nic takiego nie miało miejsca, dołożyłem 54 złote i będę miał 6 Mb. TP zwyczajnie nie dała mi szans pozostania. Odpowiedz Link Zgłoś