Gość: Flyjtuch IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.02, 20:56 guenterjgaida.bei.t-online.de/gleiwitz/46.htm Idzie mi o ta fotka i te groby. Kto mi moze pedziec co je dzisiej ze tymi nagrobkami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuzwykrzyknikiem Chyba nagrobki?? 14.07.02, 21:51 Bardzo duża ilość granitowych i kamiennych nagrobków leżało u kamieniarza przy Cmentarzu Starokozielskim (Obecnie "Park Francuski"). Ale jak zlikwidowano ten zakład i postawiono tam kopię starego, drewnianego kościółka, to gdzieś zniknęły... Ta kwestia była chyba poruszana przez jakieś niemieckie stowarzyszenie w Gliwicach... Nie wiem jak się potoczyła sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
staflik Re: Stare groby 15.07.02, 05:32 W czasie jednego z tzw. czynów społecznych w latach 70-tych wykorzystano stare niemieckie nagrobki do wyłożenia dróżek na skwerze za Urzędem Miejskim (koło byłego EMPiK-u czyli obecnego kina AMOK). Są tam do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flyjtuch Re: Stare groby IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 13:12 Pyrsk ! i piykne dziynki za informacje, mom sam tysz mauo prosba do naszego glywickego koua RASl - niyszuo by to kole tyj geszichty jeszcze cosik zrobic. Jo bou niydowno na fridhofach we Laband i jako tako te stare groby sie czimiom. Wiym ze we Glywicach je mocka Polokow, ale i nos tam jeszcze trocha je. Tak tysz se mysla mozno by sie wzionc za ta (i podobne) geszichty a niy ino politykom sie "marasic". Jak sam kery z naszego glywickego koua kuko, to piyknie mu dziynkuja za poruszynie tego tematu na trefia glywickego koua RASl. Dziynki i Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flyjtuch Re: Stare groby IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 13:13 Pyrsk ! i piykne dziynki za informacje, mom sam tysz mauo prosba do naszego glywickego koua RASl - niyszuo by to kole tyj geszichty jeszcze cosik zrobic. Jo bou niydowno na fridhofach we Laband i jako tako te stare groby sie czimiom. Wiym ze we Glywicach je mocka Polokow, ale i nos tam jeszcze trocha je. Tak tysz se mysla mozno by sie wzionc za ta (i podobne) geszichty a niy ino politykom sie "marasic". Jak sam kery z naszego glywickego koua kuko, to piyknie mu dziynkuja za poruszynie tego tematu na trefia glywickego koua RASl. Dziynki i Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś