Dodaj do ulubionych

Stare groby

IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.02, 20:56
guenterjgaida.bei.t-online.de/gleiwitz/46.htm

Idzie mi o ta fotka i te groby. Kto mi moze pedziec co je dzisiej ze tymi
nagrobkami?
Obserwuj wątek
    • nuzwykrzyknikiem Chyba nagrobki?? 14.07.02, 21:51
      Bardzo duża ilość granitowych i kamiennych nagrobków leżało u kamieniarza przy Cmentarzu Starokozielskim (Obecnie "Park Francuski"). Ale jak zlikwidowano ten zakład i postawiono tam kopię starego, drewnianego kościółka, to gdzieś zniknęły... Ta kwestia była chyba poruszana przez jakieś niemieckie stowarzyszenie w Gliwicach... Nie wiem jak się potoczyła sprawa...
    • staflik Re: Stare groby 15.07.02, 05:32
      W czasie jednego z tzw. czynów społecznych w latach 70-tych wykorzystano stare
      niemieckie nagrobki do wyłożenia dróżek na skwerze za Urzędem Miejskim (koło
      byłego EMPiK-u czyli obecnego kina AMOK). Są tam do dzisiaj.
    • Gość: Flyjtuch Re: Stare groby IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 13:12
      Pyrsk !

i piykne dziynki za informacje, mom sam tysz mauo prosba do naszego glywickego
      koua RASl - niyszuo by to kole tyj geszichty jeszcze cosik zrobic. Jo bou
      niydowno na fridhofach we Laband i jako tako te stare groby sie czimiom. Wiym
      ze we Glywicach je mocka Polokow, ale i nos tam jeszcze trocha je. Tak tysz se
      mysla mozno by sie wzionc za ta (i podobne) geszichty a niy ino politykom
      sie "marasic". Jak sam kery z naszego glywickego koua kuko, to piyknie mu
      dziynkuja za poruszynie tego tematu na trefia glywickego koua RASl. Dziynki i

Pyrsk !
    • Gość: Flyjtuch Re: Stare groby IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.02, 13:13
      Pyrsk !

i piykne dziynki za informacje, mom sam tysz mauo prosba do naszego glywickego
      koua RASl - niyszuo by to kole tyj geszichty jeszcze cosik zrobic. Jo bou
      niydowno na fridhofach we Laband i jako tako te stare groby sie czimiom. Wiym
      ze we Glywicach je mocka Polokow, ale i nos tam jeszcze trocha je. Tak tysz se
      mysla mozno by sie wzionc za ta (i podobne) geszichty a niy ino politykom
      sie "marasic". Jak sam kery z naszego glywickego koua kuko, to piyknie mu
      dziynkuja za poruszynie tego tematu na trefia glywickego koua RASl. Dziynki i

Pyrsk !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka