Gość: wolf IP: *.wieczysta.krakow.pl 28.06.01, 20:56 Ukonczyłem własnie 5 letnie studia magisterskie (artystyczne). Mam kategorię A. Co zrobić. (legalnie) Rozpocząć nowy kierunek studiów??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomaszs Re: wojsko po studiach 06.07.01, 07:47 Witam Jezeli po 18 miesiacach po obronie nie wezma cie do wojska to juz potem moga ci nadmuchac. Zaczynac nowy kierunek nie oplaca sie, poniewaz mozesz odraczac sie ze wzgledu na pobieranie nauki do wrzesnia w ktorym ukonczysz 27 rok zycia . Taka jest ustawa MONu nie interesuje to ze sie uczysz bez zadnej przerwy. Ale nie martw sie jestem w tej samej sytacji, teraz naprzyklad odraczam sie ze wzgledu na np. szczegolna sytacje w rodzinie. Ale glowa do gory, jezeli jestes humanista to takich tam nie chca, wola inzynierow (i to mi sie nie podoba) Odpowiedz Link Zgłoś
anonim2000 Re: wojsko po studiach 06.07.01, 09:57 a ile masz lat?wymelduj sie z chaty i olewka.....maja burdel w papierach i nim sie przypomna skonczysz 28 latek...na wojo szkoda czasu....powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Re: wojsko po studiach IP: *.pagi.pl 06.07.01, 10:22 Jeszcze zatesknisz za tym wojskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: wojsko po studiach IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 08.07.01, 13:13 Ja tylko dodam, że rozpoczynanie nowego kierunku studiów guzik ci pomoże, bo zgodnie z ustawą liczy się tylko ciągły okres nauki tzn. np. Licencjat- kontynuacja na studiach magisterskich i to też pod warunkiem, że rozpoczęte w roku zakończenia studiów licencjackich), natomiast nie zwalnia cię sytuacja gdy rozpoczynasz jakieś odrębne, nowe studia. Wiem o tym bo mój kumpel nie dostał się na magisterskie studia i rozpoczął w lutym (kolejnego roku) nowe studia na Polibudzie. Zdziwł się bardzo gdy dostał wezwanie na komisje, na jego szczęście koleś w mundurze okazał się ludzki i pozwolił mu studiować...na razie się o niego nie upominali, a minął już rok z kawałkiem...także w razie czego można też się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś