Dodaj do ulubionych

Które liceum w Gliwicach wybrać?

IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 15:50
?????????? Proszę zostawiajcie opinie na temat liceum V, I, II lub innych!
Dziękuje!
Obserwuj wątek
    • sebush Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? 31.03.03, 18:50
      Ja moge polecic II LO jako szkole, ktora sam konczylem, ale tez licea z tzw.
      dolu listy nie sa przeciez zle, maja wiecej mozliwosci i czesto wiecej
      dynamiki, aby dostac sie na lepsza pozycje staraja sie...
    • Gość: Ana Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? IP: *.krakow.pl 31.03.03, 22:47
      Ja skończyłam I LO (mat-fiz). Z mojej klasy 100% osób dostało się na studia i
      wszyscy je skończyli. Dlatego myslę, że mogę z czystym sumieniem polecic tą
      szkołę, choc ja ją konczyłam kilka lat temu.
      • ras-putin Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? 31.03.03, 23:00
        100% na studia? na jakie studia? zarządzanie i marketing w prywatej też wchodzi
        w zakres Twojej klasy?
        • Gość: Ana Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? IP: *.krakow.pl 01.04.03, 22:30
          Za moich czasów prywatne uczelnie nie były w modzie..... tam szli tylko ci,
          którzy nie zdali do państwowych. Wszyscy skonczyli uczelnie państwowe (prawo,
          ekonomi, medycyna, elektronika, informatyka....)
          • Gość: Michał Tylko Jedynka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 15:39
            Ja obecnie chodze do tego LO i wiem jedno jeśli chcesz naprawde coś osiągnąć to
            to jest najlepsze miejsce dla Ciebie!Nie mówie ze inne szkoły są złe ale ta
            jest po prostu najlepsza, potwierdza to ranking który ostatnio wpadł mi w rece
            wg Cogito!Tam I LO w Gliwicach rozniosło wszystkie inne szkoły i nie zagrożone
            zajmuje pierwsze miejsce!!!A znam mnóstwo ludzi którzy sie dostawali na
            najlepsze polskie i nie tylko uczelnie z taką łatwością jakby zdawali egzamin
            po szóstej klasie!!!Np. moja kumpela dostała sie na SGH po ogólnym, nawet nie
            musiała skończyć mat-fiza!Ja jestem na mat-fizie i wiem ze z matmy to co
            znajomi robią w innych szkołach jako trudne to u nas trzeba mieć w jednym palcu
            zeby wogóle ruszyć jakieś zadanie na sprawdzianie!!!Ale ma to też swoje złe
            strony, chodzi mi tu o terror jak tam panuje, szczególnie na początku, po
            półroku sie przyzwyczaisz ale na początku jest naprawde ciężko.No i zeby sie
            tam dostać to też sie trzeba nieźle popisać na egzaminach i najlepiej mieć
            jakieś osiągnięcia.Ale wynagrodzi ci to rówież ekipa jaka tam chodzi ludzie są
            naprawde spoko i życie towarzyskie naprawde zadowalające!!!Pozdrawiam i
            zapraszam do jedynki!!!Acha i z maty polecam prof. Husak, chodz na początku nie
            jest wesoło a przykładowe oceny to: 1, 3+ ,2, 1, 4 ale naprawde jest to super
            kobieta za którą wszyscy po skończeniu szkoły tęsknią!!!
            • Gość: Luke Re: Tylko Jedynka IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 12:25
              Gość portalu: Michał napisał(a):

> Ja obecnie chodze do tego LO i wiem jedno jeśli chcesz naprawde coś osiągnąć
              to
              >
              > to jest najlepsze miejsce dla Ciebie!Nie mówie ze inne szkoły są złe ale ta
              > jest po prostu najlepsza, potwierdza to ranking który ostatnio wpadł mi w
              rece
              > wg Cogito!Tam I LO w Gliwicach rozniosło wszystkie inne szkoły i nie
              zagrożone
              > zajmuje pierwsze miejsce!!!A znam mnóstwo ludzi którzy sie dostawali na
              > najlepsze polskie i nie tylko uczelnie z taką łatwością jakby zdawali egzamin
              > po szóstej klasie!!!Np. moja kumpela dostała sie na SGH po ogólnym, nawet nie
              > musiała skończyć mat-fiza!Ja jestem na mat-fizie i wiem ze z matmy to co
              > znajomi robią w innych szkołach jako trudne to u nas trzeba mieć w jednym
              palcu
              >
              > zeby wogóle ruszyć jakieś zadanie na sprawdzianie!!!Ale ma to też swoje złe
              > strony, chodzi mi tu o terror jak tam panuje, szczególnie na początku, po
              > półroku sie przyzwyczaisz ale na początku jest naprawde ciężko.No i zeby sie
              > tam dostać to też sie trzeba nieźle popisać na egzaminach i najlepiej mieć
              > jakieś osiągnięcia.Ale wynagrodzi ci to rówież ekipa jaka tam chodzi ludzie

> naprawde spoko i życie towarzyskie naprawde zadowalające!!!Pozdrawiam i
              > zapraszam do jedynki!!!Acha i z maty polecam prof. Husak, chodz na początku
              nie
              >
              > jest wesoło a przykładowe oceny to: 1, 3+ ,2, 1, 4 ale naprawde jest to super
              > kobieta za którą wszyscy po skończeniu szkoły tęsknią!!!

DZIĘKI wielkie za odpowiedz! I LO napewno wezmę pod uwagę ale w przyszłości
              chciałbym studiować dziennikarstwo więc idę na humana. Słyszałem że V LO jest
              najlepiej jeśli chodzi o humana...... No ale teraz zostało mi jeszcze dobrze
              przygotować się do egzaminów żeby się tam dostać!
    • Gość: kila Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? IP: *.gliwice.pl / 192.168.1.* 13.04.03, 18:50
      I LO jest dla scislowcow, dwojka dla humanistow, a piatka - to i to (to moim
      zdaniem, ale to duze uogolnienie). Tak sadze. Chodzilam do dwojki, ale
      przenioslam sie, bo.. moim zdaniem najwazniejsza jest atmosfera w klasie.
      Niewazne jakie LO wybierzesz, jesli bedziesz sie uczyc, to i tak dostaniesz sie
      tam, gdzie chcesz, a..najwazniejsza jest atmosfera (czyli czworka i siodemka! :)
      • Gość: Michał Tylko Jedynka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 21:25
        Drogi LUKU!
        Fakt ujawniony przez Ciebie, że masz zamiar sie wybrac na dziennikarstwo wcale
        nie dyskfalifikuje jedynki jako odpowiedniej szkoly dla Ciebie!W zeszłym roku
        moja koleżanka, która skończyla mat-fize dostała sie na filologie polską na UJ!
        Oczywiscie nie twierdze ze to jest wzorzec godny naśladowania bo mozna było sie
        w liceum ukierunkowac inaczej ale nie potwierdza to opinii ze to szkola tylko
        dla ścisłowców!Natomiast jesli pójdziesz na profil ogólny to zrobisz w mojej
        opinii najlepszy krok z możliwych, bo na takie kierunki jak socjologia,
        politologia czy dziennikarstwo bedziesz dobrze przygotowany i nauczą Cie tam
        jednej bardzo ważnej umiejętnośc dla dziennikarza: logicznego myślenia!!Nawet
        jeśli nie masz z tym problemów i myślisz że nie masz już czego sie uczyć w tej
        materii!!Oprucz tego to ta szkola daje naprawde duzo możliwości rozwoju poza
        ramami szkolnych programów!I jeszcze zapewnie Cie że nie bedziesz jedynym
        dziennikarzem-abolwentem tej zacnej placówki!!!
        Pozdrawiam i życze zadowolenia w szkole średniej, niezależnie od jej numeru!!!
      • Gość: 7lo Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? IP: *.batnet.pl 20.04.03, 12:51
        Jezeli chcesz skonczyc szkołe bez wrzodów żoładka i z nizłymi wynikami tylko
        7lo 1 2 i 5 lo sa moim zdaniem przereklamowane a nauczyciele sztucznie winduja
        w nich poiom. Za 7 przemawia jeszcze to od kilku lat jest tam najtrudniej sie
        dostac (najwiecej kandydatow na jedno miejsce)
        • Gość: efka Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 20:59
          Dwojka sie ostatnio sztucznie sadzi, a dzieciaki biegaja dookola - dobra jest
          tez osemka, na Sikorniku i pozornie na uboczu ale dzieki temu spokoj i dobra
          atmosfera!
      • markovich Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? 30.04.03, 14:27
        To naprawdę bardzo duże uogólnienie. Ja nie jestem żadnym "ścisłowcem", tylko
        humanistą i wszystko co ścisłe jest mi obce:) ale wybrałem "jedynkę". W tym
        roku zdaję maturę i mogę sobie pozowlić na pewne podsumowania. Tak jak napisał
        w jednym z wcześniejszych postów kol. Michał, na początku jest ciężko. Są tu
        nauczyciele, kttórzy lubią gnoić ludzi. U niektórych z nich idzie to w parze z
        wysokim pozoiomem nauczania, u innych nie. Ale i tak najważniejsza jest EKIPA,
        jaką będziesz miec w klasie. Moim zdaniem to jest 50% udanego "pobytu" w
        liceum. Jeżeli ekipa będzie do niczego, czyli trafisz na same dziobaki, których
        zainteresowania określa program nauczania- to wiadaomo, że będzie do niczego.
        Tak więc nie ma znaczenia czy wybiera się 1, 2 czy 5 (bo to są moim zdaniem
        najlepsze licea w Gliwicach).

Pozdrawiam,

Markovich
        • psztymucel Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? 02.05.03, 21:30
          To trudna decyzja, zwłaszcza, że szkolnictwo w naszym mieście coraz bardziej
          upada, gdyż reforma połączyła LO i gimnazja tworząc kołchozy, które są coraz
          mniej wydolne, gdyż w takim klimacie nie sposób pracować. Poza tym polecam
          dyskusję na temat szkolnictwa w ogóle, pod tym adresem:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=505&w=5810386
          W każdym razie pamiętaj, że bez wzgledu jaką szkołę wybierzesz 80% sukcesu
          zależy od Ciebie, a tylko 20% od szkoły. Znam uczniów bardzo dobrych szkół,
          którzy są skończonymi idiotami i znam również geniuszy ze szkół słabych i mało
          znamienitych. Szczerze mówiąc nie ma reguł. Pozdrawiam
          • Gość: Justyna Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? IP: *.labedy.pl / 192.168.0.* 10.05.03, 13:45
            A jakie macie zdaniem na temat 6LO...niby przyjęło się że to szkoła do której
            przyjmują tych co sie gdzie indziej nie dostali...ale w gruncie rzeczy szkoła
            nie jest zła..z tego co wiem od obecnych pierwszoklasistów to nie ma wielkiego
            terroru..
            • markovich Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? 14.05.03, 12:27
              A co to za szkoła bez terroru?:) Oczywiscie żartuję, ale uważam, że na początku
              trzeba dostać trochę w d... - a to dlatego, że absolwenta szkoły podstawowej (a
              obecnie gimnazjum) trzeba wdrożyć w tryb "licealny". Natomiast
              szkoły "bezstresowe" nie sprawdzają się, heh

Pozdrawiam,

Markovich
            • Gość: kostek Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? IP: *.kopernik.gliwice.pl 23.05.03, 17:00
            • Gość: Paweł Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? IP: *.kopernik.gliwice.pl 23.05.03, 17:07
              Ja polecam I LO. Nie tylko dlatego, że w tym roku akurat tą szkołę kończę, bo
              gdybym nie był zadowlony, to nie wprowadzałbym Cię celowo w błąd. Ostatnio
              stwierdziłem, że będę miał do tej szkoły sentyment. Poznałem tu wielu naprawdę
              wartościowych ludzi, przed wszystkim pozostałych uczniów, jak i nauczycieli,
              choć oczywiście nie mam na myśli wszystkich. No i myślę, że ta właśnie szkoła
              dała mi sporo pod względem naukowym i intelektualnym. Poziom jest wysoki, co
              tak naprawdę wcale nie oznacza, że jest strasznie dużo nauki. Trzeba tylko się
              przyzwyczaić. Pamiętaj jednak, że jest to Twoja decyzja. Ze swej strony mam
              nadzieję, że wybierzesz jak najlepiej. Pozdrawiam :).
              • markovich Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? 26.05.03, 15:27
                I tu masz rację:) A gdzie indziej poznałbyś naszą ekipę?:) Co do sentymentu, to
                faktycznie, też coś takiego chyba bede czuł... Ale bardziej w stosunku do
                ludzi, naszych wypadów do Gęsi, meczów oglądanych w Sąsiedzie... Ech,będzie co
                wspominać:)
        • Gość: NU! Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? IP: *.bmj.net.pl 03.05.03, 00:55
          Tak to jest niestety... bardzo dużo zależy od przypadku.
          Od wychowawcy... konkretnych nauczycieli... kolegów w klasie...
          i KOLEŻANEK!!! :))))))))

(więc za dużo sie nie nakombinowac nie da)
          • Gość: Olka Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? IP: *.batnet.pl 27.05.03, 17:23
            Ja skończylam "siódemkę". Bez problemów dostałam się na studia i teraz radzę
            sobie bardzo dobrze. Gdybym miała wybierać jeszcze raz, to byłby to taki sam
            wybór. Tam nauczyciele są LUDŹMI!( z małymi wyjątkami). Uczyć trzeba się dużo,
            ale można liczyć na pomoc ze strony nauczycieli, nawet po lekcjach. W tamtym
            roku to właśnie "siódemka" przodowała w Nowej Maturze. Fakt, że teraz nie jest
            łatwo się tam dostać, ale warto spróbować. Pozdrowienia dla nauczycieli i
            dyrekcji.
    • Gość: Luke Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.03, 17:21
      Dzięki wszystkim za wpisy!!!! Na pewno wezmę wasze rady pod uwagę!!! THANX!!
      • Gość: ..::Lou::.. Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.03, 18:48
        Kto z forumowiczów chodził do V LO bo ja tam się wybieram i chcialabym
        zaciagnac wiecej opini na jego temat.
        • markovich Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? 15.06.03, 11:23
          Oj,synku,Ty się lepiej nie zaciągaj:))) Chociaż nie wiem czy chodzi Ci o
          zaciąganie się papierosami czy też o zaciągnięcie się do armii? W każdym razie
          ZASIĘGNIJ opinii na każdy z tych tematów:)
          • Gość: ..::Lou::.. Re: Które liceum w Gliwicach wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.03, 12:23
            Przyznaje racje mój bład, chciałabym zasięgnąć opnii na ten temat:)))

Sorki ..::Lou::..:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka