Dodaj do ulubionych

Ciekawy artykul

12.06.03, 22:43
www.regiopolis.net/menu/headlines/index.htm
Obserwuj wątek
    • meg_s Re: Ciekawy artykul 12.06.03, 22:49
      WOW
      czy to tylko aby jest prawomyślna strona? ;-)
      - Ballest proszę o świadectwo moralności
      • kapelonek1 Ciekawy artykul 12.06.03, 22:51
        A pomysleliscie o mszy za pochowanych na tym cmentarzu?
        • meg_s Re: Ciekawy artykul 12.06.03, 23:04
          kapelonek1 napisała:

> A pomysleliscie o mszy za pochowanych na tym cmentarzu?

mógłbyś odprawić - tylko w jakim obrządku ???
          ponieważ był to cmentarz wielowyznaniowy - nie wiem czy wszyscy byli zadowoleni
          (mam na mysli zmarłych)
          • meg_s Re: Ciekawy artykul 12.06.03, 23:04
            byliby
          • Gość: !!! Re: Ciekawy artykul IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.03, 23:16
            Czy to jest takie wazne jakiej wiary kto byl, wazna jest intencja. Sa np tez
            msze prowadzone przez kaplanow kilku wyznan.
            • meg_s Re: Ciekawy artykul 12.06.03, 23:34
              Gość portalu: !!! napisał(a):

> Czy to jest takie wazne jakiej wiary kto byl, wazna jest intencja.

niby masz rację - ale chyba słyszałeś jak wielki protest Żydów wywoływał
              klasztor karmelitanek w sąsiedztwie obozu oświęcimskiego uznawanego przez nich
              za cmentarzysko, jak również obecność krzyża na żwirowisku - nazywano to
              właśnie profanacją i obrazą zmarłych innego wyznania
              wszystkie materiały mówią, że cmentarz był wielowyznaniowy - więc mogą na nim
              spoczywać również osoby narodowości żydowskiej i wyznania mojżeszowego

> Sa np tez msze prowadzone przez kaplanow kilku wyznan.

gdyby chcieli - czemu nie, ale wtedy wszyscy jacy mogli byc w Gliwicach - tylko
              to miałoby sens
      • Gość: ballest Re: Ciekawy artykul IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.06.03, 23:09
        meg_s napisała:

> WOW
        > czy to tylko aby jest prawomyślna strona? ;-)
        > - Ballest proszę o świadectwo moralności

Fajnie!

MEG!!co do Twego poczucia moralnosci
        nigdy nie mialem watpliwosci
        i choc mnie bardzo "sztychac"lubisz
        Jou wiym, czymu sie tak czubisz!!!

Nie mam Tobie tego za zle , bo wiem jak sie Twoje serce kroi, jak
        moje "wredne" wpisy czytasz.
        Trudno takie jest zycie, ale jak czytam Twoich Krajanow z Zagranicy, to tez
        na ich wpisy odpowiednio zareagowac musze , jedno musisz przyznac, ja nie
        klamie a z ta krowa na Wilymstrasie to tez nie klamstwo, dowod z Wrocka
        podalem!:-)

pyrsk
        ballest

• meg_s Re: Ciekawy artykul 12.06.03, 23:37
          > meg_s napisała:
          > > - Ballest proszę o świadectwo moralności

Gość portalu: ballest napisał(a):

> MEG!!co do Twego poczucia moralnosci
          > nigdy nie mialem watpliwosci

nie zrozumieliśmy się - z własną moralnością dam sobie sama radę - mnie
          chodziło o to czy na tej stronie pod płaszczykiem nie ma jakichś nacjonalizmów -
          a co będzie jak się ucieszę, że ktoś poleca mój artykuł, a następnie ktoś mi
          wytknie sąsiedztwo odwetowców wileńskich?

> Trudno takie jest zycie, ale jak czytam Twoich Krajanow z Zagranicy, to tez
          > na ich wpisy odpowiednio zareagowac musze , jedno musisz przyznac, ja nie
          > klamie a z ta krowa na Wilymstrasie to tez nie klamstwo, dowod z Wrocka
          > podalem!:-)

na miłość boską - co ma krowa do cmentarza
          • elias21 Re: Ciekawy artykul 12.06.03, 23:40
            szkoda
            • meg_s Re: Ciekawy artykul 12.06.03, 23:43
              elias21 napisała:

> szkoda

szkoda że co? - bo umiejscowienie postu jest chyba mylące?
          • Gość: ballest Re: Ciekawy artykul IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.06.03, 23:44
            Chodzi tylko o to, ze trawe i bluszcz "wcina" a do tego mleko daje !!:-)
            !!! krowe ale tylko na uboczu wspomnialem!

pyrsk
            ballest
            • meg_s Re: Ciekawy artykul 12.06.03, 23:47

> Chodzi tylko o to, ze trawe i bluszcz "wcina" a do tego mleko daje !!:-)

wiesz - to byłby jakiś pomysł, gdyby nie to, że właśnie bluszcz jest pod
              ochroną - jest to problem, bo trudno spomiędzy tych pnączy "wydłubywać" chwasty
              tak aby nie uszkodzić bluszczu
              • Gość: ballest Re: Ciekawy artykul IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.06.03, 05:52
                meg_s napisała:

> Gość portalu: ballest napisał(a):
                >
                > > Chodzi tylko o to, ze trawe i bluszcz "wcina" a do tego mleko daje !!:-)
                >
                > wiesz - to byłby jakiś pomysł, gdyby nie to, że właśnie bluszcz jest pod
                > ochroną - jest to problem, bo trudno spomiędzy tych pnączy "wydłubywać"
                chwasty
                >
                > tak aby nie uszkodzić bluszczu

Jak, widze to w Gliwicach madre krowy mieszkaja , jak wiedza, ze bluszczu zrec
                nie moga, bo jest pod ochrona!
                :-)

Pyrsk
                ballest
                • meg_s Re: Ciekawy artykul 13.06.03, 07:02

> Jak, widze to w Gliwicach madre krowy mieszkaja , jak wiedza, ze bluszczu
                  > zrec nie moga, bo jest pod ochrona!
                  > :-)

no dziękuję pięknie - "mądra krowa" - dobrze, że nie napisałeś "stara krowa"

• Gość: ballest Re: Ciekawy artykul IP: Proxy:* / 10.145.112.* 13.06.03, 07:40
                    MEG!!! Nieeeeeeeeee prosze, nie zaczynaj znowu!!!
                    Kazda latke chcesz sobie przykleic, choc dokladnie wiesz, ze tego wlasnie na
                    mysli nie mialem, - zreszta nie po raz pierwszy!
                    Ja sie tylko Ee dziwie, ze ona juz dawno z tym bluszczem porzadku nie zrobila!

pyrsk
                    ballest
                    • meg_s Re: Ciekawy artykul 13.06.03, 07:58
                      hehe - przestraszylam Cię? :-)))
                      chciałam Ci wytknąć, że Twój wątpliwy dowcip świadczył o kompletnym
                      niezrozumieniu tego co pisałam, albo o tym że piszesz sobie żeby pisać,
                      a ...nic Cię nie obchodzi co napisał przedmówca :-P

po drugie - "w temacie bluszcz" - jestem absolutnie wyprana z poczucia humoru -
                      wszyscy się mądrzą - a ja obrywam
                      Ee nie potrzeba dwa razy powtarzać - Ty sobie spokojnie judzisz z daleka i
                      kompletnie nie zdajesz sobie sprawy, że z powodu tego cholernego bluszczu mogę
                      w najlepszym wypadku lada moment dostać zakaz wstępu na cmentarz - że o
                      dotkliwej karze pieniężnej nie wspomnę
                      • kolcero Re: Ciekawy artykul 13.06.03, 08:35
                        meg_s napisała:

... chciałam Ci wytknąć, że Twój wątpliwy dowcip świadczył o kompletnym
                        niezrozumieniu tego co pisałam, albo o tym że piszesz sobie żeby pisać,
                        a ...nic Cię nie obchodzi co napisał przedmówca :-P...

Do Admina !!!
                        Czy jest mozliwosc umieszczenia tego cytatu w naglowku forum???!!!

Trzeba bylo kobiety, ze napisac cos madrego w jednym kulturalnym zdaniu.
                        Brawo Meg !!!!! i dziekuje ( to tez potrafimy poza przepraszaniem )
                      • Gość: ballest Re: Ciekawy artykul IP: Proxy:* / 10.145.112.* 13.06.03, 13:19
                        meg_s napisała:

> hehe - przestraszylam Cię? :-)))
                        > chciałam Ci wytknąć, że Twój wątpliwy dowcip świadczył o kompletnym
                        > niezrozumieniu tego co pisałam, albo o tym że piszesz sobie żeby pisać,
                        > a ...nic Cię nie obchodzi co napisał przedmówca :-P

chyba , Cie nie zrozumialem, myslalem, ze chodzi Tobie o to czy sie zachowujesz
                        moralnie jesli w Echu piszesz!?
                        Odpisalem, ze tak!!!
                        Za sztychniecie uwazalem, ze mnie sie wlasnie o to pytasz!
                        I tak tez odpowiedzialem!!!

>
                        > po drugie - "w temacie bluszcz" - jestem absolutnie wyprana z poczucia
                        humoru -
                        >
                        > wszyscy się mądrzą - a ja obrywam
                        > Ee nie potrzeba dwa razy powtarzać - Ty sobie spokojnie judzisz z daleka i
                        > kompletnie nie zdajesz sobie sprawy, że z powodu tego cholernego bluszczu
                        mogę
                        > w najlepszym wypadku lada moment dostać zakaz wstępu na cmentarz - że o
                        > dotkliwej karze pieniężnej nie wspomnę

Na temat bluszczu juz nie pisze, bo byc moze znowu napiszesz , ze Cie nie
                        rozumie!

pyrsk
                        ballest
                        • meg_s Re: Ciekawy artykul 13.06.03, 14:14

> chyba , Cie nie zrozumialem, myslalem, ze chodzi Tobie o to czy sie
                          > zachowujesz moralnie jesli w Echu piszesz!?
                          > Odpisalem, ze tak!!!
                          > Za sztychniecie uwazalem, ze mnie sie wlasnie o to pytasz!
                          > I tak tez odpowiedzialem!!!

żeby nie zanudzać innych forumowiczów - wyłożę Ci wszystko po
                          kolei "łopatologicznie" w liście ;-)

> Na temat bluszczu juz nie pisze,

I BARDZO SŁUSZNIE ;-)))))))))

a co do mojego obrażania się - to przyszło mi do głowy - że właściwie wyróżniam
                          Cię w pewien sposób tym że się od czasu do czasu poobrażam ;-)) - jako że tzw
                          "osobniki" poniżej pewnego poziomu nie są w stanie mnie obrazić
                          • Gość: ballest Re: Ciekawy artykul IP: Proxy:* / 10.145.112.* 13.06.03, 14:26
                            Dziekuje za wyroznienie w nagrode pomoge Tobie pomarzyc o Algarve !

andi.fotocommunity.de/gallery/view_album.php?set_albumName=portugal
                            ja wlasnie tez teraz marze o zimnym Atlantyku, bo u nas upal NIEMOZLIWY i
                            Wlasnie sie ugotowalem - na twardo !!!:-)

Pyrsk

The"o"kropny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka