Dodaj do ulubionych

wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 14:16
KIEROWCY NARZEKAJĄ NA FATALNĄ NAWIERZCHNIĘ STAREGO WIADUKTU W CIĄGU DROGI KRAJOWEJ 88 NAD TORAMI KOLEJOWYMI. EKSPERCI POTWIERDZJĄ ŻE OBIEKT JEST W ZŁYM STANIE TECHNICZNYM. WARTO PRZYPOMNIEĆ IŻ WIADUKT ZBUDOWANO W OKRESIE II- GIEJ WOJNY ŚWIATOWEJ, W LATACH 1941 - 1944. PO PONADPÓŁWIECZNEJ NIEPRZERWANEJ EKSPLOATACJI, NIE NADAJE SIĘ ON DO JUZ DO NAPRAWY, LECZ DO GRUNTOWNEJ PRZEBUDOWY. JAK ROZWIAZAĆ TEN PROBLEM?, CO ZROBIĆ?, ABY NIEUCHRONNE ZAMKNIĘCIE WIADUKTU NA CZS JEGO MODERNIZACJI NIE SPARALIŻOWALO RUCHU DROGOWEGO W MIESCIE I REGIONIE.
Obserwuj wątek
    • krk125 Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF 10.01.08, 14:19
      Lekarstwem jest WIELKI DONALD TUSK, honorowy obywatel miasta Gliwice.
    • Gość: havranek Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 14:29
      www.um.gliwice.pl/pub/msi/MSI_2_2008.pdf

to je to:))
    • Gość: wilczur opowieść IP: *.gprs.plus.pl 10.01.08, 14:50
      Pan król zszedł z tronu i wszedł na forum i rzekł:
      "naprawić mi ten wiadukt na zabrskiej i to już!" wskazując palcem nieumytym na
      tenże wiadukt.
      Po chwili przylatuje jeden sierściuch i niegodny rozmawiać z królem pyta się
      "co mamy zrobić z szynami tramwajowymi na tym wiadukcie?"
      "którędy mają ludzie jeździć omijając ten wiadukt?"
      "czy to bezpieczne?"
      "może lepiej zamknąć całą drogę?"

i na koniec "ile król za to zapłaci i z czego?"
      lecz król usiadł na tronie i zadając pytanie:
      JAK ROZWIAZAĆ TEN PROBLEM?, CO ZROBIĆ?
      spojrzał na kartkę którą mu ktoś podsunął i wyciągnął wnioski:
      "wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF"
      na co lud zebrany krzyknął:
      "ale to nasz Prezydent mamy go jedynego"
      Król raczył pospulstwu odpowiedzieć z głowy:
      "to wywalmy Radnego ich mamy więcej" :))))))))))))
      • Gość: marta Bajeczka na zamowienie, ale posluchaj chłopczę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 15:11
        Przychodzi do restauracji- sam Bóg i Stwórca, ale nie daje tego odczuć.
        Przysiada się więc do pierwszego z rzędu klienta, który nie będąc odosobnionym płacze i szlocha, i pyta go o jego troski życia.
        No więc każdy zapytany, nieco zmieszany, opowiadał co go boli, i po czasie problem jego życia znikał.
        I tak Pan Bóg podchodził do kolejnych trzech, a przy ostatnim zaistniał pewien incydent. ale nie uprzedzajmy faktów.
        Podchodzi więc do ostatniego i pyta go dlaczego ryczy, spazmujący odpowiedział, "jestem mieszkańcem ulicy Prymasa Tysiąclecia Wyszyńskiego w Gliwicach, gdzie prezenterem jezd niejaki frankiewicz, no i Pan Bóg poklepał płaczącego, usiadł obok , i razem z nim zapłakał!
        • Gość: wilczur Re: Bajeczka na zamowienie, ale posluchaj chłopcz IP: *.gprs.plus.pl 10.01.08, 15:23
          bez urazy ale Twoja bajka nie jest bajką i kupy się nie trzyma.

lepiej by brzmiała jak by te pierwsze osoby uleczał z jakiś strasznych chorób i
          nieszczęść, albo kataklizmów.
          Znasz kawał o złotej rybce i szczęśliwcu który chciał pokój w Somalii? jak nie
          to do googli odsyłam.

I koniecznie musisz zmienić Stwórcę na Rybkę bo to nie ma sensu. Kto więc
          stworzył ostatniego aktora?
          • Gość: wilczur ciąg dalszy IP: *.gprs.plus.pl 10.01.08, 15:24
            klikło mi się i wysłał a chciałem jeszcze zapytać co ten biedny wiadukt ma
            wspólnego z twoją bajką? Jarzysz?
    • Gość: galileo Tu jest ekspertyza wiaduktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 14:52
      Wiadukt ma nosnosc 30t i jest ok. Tylko nawierzchnia jest uszkodzona:
      www.um.gliwice.pl/pub/pliki/ekspertyza_dk88.pdf
      • stasiek17 Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu 10.01.08, 18:02
        Eksperci wyliczyli koszty przebudowy wiaduktu na 9,5 mln, ale magistrackie
        wiedzą lepiej - będzie kosztowało kilkanaście mln.

Do tego 25 mln za nową estakadę z Portowej na oś. Kopernika i twierdzą, że tak
        będzie lepiej z ekonomicznego punktu widzenia.
        Komu ta nowa estakada jest tam potrzebna, mieszkańcom oś.Kopernika ?
        • Gość: gej from kopernik Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu IP: *.kopnet.pl 10.01.08, 18:13
          Mnie się przyda. Będę miał bliżej do pracy. Może nawet zacznę
          rowerem dojeżdżać. :)
        • Gość: galileo Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 18:56
          > Komu ta nowa estakada jest tam potrzebna, mieszkańcom oś.Kopernika ?
          Nie, magistrackim i firmom logistyczny oraz odwrotnie. Mieszkancy nie chca tej
          estakady, bo im wprowadzi nowy ruch, halas, spaliny itp.
          • Gość: gej from kopernik Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu IP: *.kopnet.pl 10.01.08, 19:56
            > Mieszkancy nie chca tej estakady, bo im wprowadzi nowy ruch,
            > halas, spaliny itp.

A może jednak pozwolisz mieszkańcom Kopernika wypowiedzieć się
            samym? Ja ci nie wmawiam, że jesteś przeciwny wyprowadzeniu tirów
            z centrum. :/
            • stasiek17 Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu 10.01.08, 21:09
              >
              > A może jednak pozwolisz mieszkańcom Kopernika wypowiedzieć się
              > samym?

A mieli możliwość wypowiedzenia się zanim ich uszczęśliwiono estakadą za 25 mln
              ? pytał ich ktoś o zdanie ?
              • Gość: gej from kopernik Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu IP: *.kopnet.pl 10.01.08, 21:27
                Ja was nie rozumiem. Nie budują dróg? Źle. Budują drogi? Jeszcze
                gorzej. Zdecydujcie się chłopcy.
                • stasiek17 Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu 10.01.08, 21:44
                  > Ja was nie rozumiem. Nie budują dróg? Źle. Budują drogi? Jeszcze
                  > gorzej. Zdecydujcie się chłopcy.

Demagogia, komu budują te dojazdy do hipermarketów i bazy logistycznej ?
                  kiedy wybudują coś dla tubylców?
                • Gość: kusy retoryka frankiewicza i jego gejowskiego from'a. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 22:01
                  kiedys juz przerabialim podobne chwyty z krajem rad.
                  my sprzedawalismy im wegiel, a oni za to brali od nas mieso.
                  podobnie jest teraz za frania w gleiwitz, nie checie deteeski w centrum, to znaczy ze nie chcecie drog.
                  na szczescie Tusk poznal sei na franiu i na moszym, i zrobił konieczne dla PO - sruuuuuuuuuuuuuuu!
                  i toby bylo na tyle.
                • Gość: kibic Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu IP: *.adsl.alicedsl.de 10.01.08, 22:35
                  Gość portalu: gej from kopernik napisał(a):

> Ja was nie rozumiem. Nie budują dróg? Źle. Budują drogi? Jeszcze
                  > gorzej. Zdecydujcie się chłopcy. Zapomniales dodac "i dziewczynki" chyba, ze ich nie lubisz? K o c h a n y , my tu dyskutujemy o wiadukcie.
                  • pr51 Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu 11.01.08, 23:02
                    > ze ich nie lubisz? K o c h a n y , my tu dyskutujemy o wiadukcie.

To na wiadukcie nie ma drogi Twoim zdaniem? Takie wiadukty się
                    zdarzają i nawet bywają celem wycieczek oglądających takie kurioza,
                    ale w Gliwicach raczej ich nie ma.
                    • stasiek17 Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu 11.01.08, 23:12
                      > ale w Gliwicach raczej ich nie ma.

Jest taki nad dk88 i też w fatalnym stanie, ciekawe kiedy się zawali.
                      • pr51 Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu 12.01.08, 08:28
                        > > ale w Gliwicach raczej ich nie ma.
                        >
                        > Jest taki nad dk88 i też w fatalnym stanie, ciekawe kiedy się
                        zawali.

Zupełnie nie zajarzyłeś. Pisałem o wiaduktach, na których nie ma
                        drogi, wbrew nazwie, a Ty powołujesz się na przykład wiaduktu, na
                        którym droga jest od 70 lat.
                        • stasiek17 Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu 12.01.08, 21:32
                          > Zupełnie nie zajarzyłeś. Pisałem o wiaduktach, na których nie ma
                          > drogi, wbrew nazwie, a Ty powołujesz się na przykład wiaduktu, na
                          > którym droga jest od 70 lat.

To ty sierściuchu zalogowany niczego nie kumasz. Napisałem, że nad dk88 jest
                          wiadukt bez drogi i wiem co pisze. Jakbyś znał Gliwice, to byś wiedział, o który
                          chodzi - a że nie znasz, to weź sobie rowerek i poszukaj.
                    • Gość: kibic Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu IP: *.adsl.alicedsl.de 12.01.08, 01:16
                      Duch Prezia(pr51)napisal(a):

> To na wiadukcie nie ma drogi Twoim zdaniem? Takie wiadukty się
                      > zdarzają i nawet bywają celem wycieczek oglądających takie kurioza,
                      > ale w Gliwicach raczej ich nie ma.

Na tym, o ktorym dyskutujemy niema. Jest natomiast jakis wertep z ograniczeniem
                      przejazdu do 40km/h. Mam nadzieje, ze nie wyskoczysz z kolejna glupota
                      udawadniajac mi, ze wiadukty sa tez nie tylko nad drogami.
                      • pr51 Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu 12.01.08, 08:32
                        > Na tym, o ktorym dyskutujemy niema.

Nie fantazjuj, bo nie przystoi. Odnoszę wrażenie, że żyjesz w jakimś
                        urojonym świecie.]

> Jest natomiast jakis wertep z ograniczeniem
                        > przejazdu do 40km/h.

Czy Ci się podoba, czy nie, to też jest droga.

> Mam nadzieje, ze nie wyskoczysz z kolejna glupota
                        > udawadniajac mi, ze wiadukty sa tez nie tylko nad drogami.

Jak na razie, jako jeden z nielicznych wyskakujesz tu z głupotami.
                        Usiłowanie przypisywania głupot innym wbrez faktom, to bardzo
                        brzydka cecha. Lepiej otrzeźwiej i zacznij pisać z sensem.
                        • Gość: kibic Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu IP: *.adsl.alicedsl.de 12.01.08, 20:32
                          Duch Prezia napisal(a):

>
                          > Jak na razie, jako jeden z nielicznych wyskakujesz tu z głupotami.
                          > Usiłowanie przypisywania głupot innym wbrez faktom, to bardzo
                          > brzydka cecha. Lepiej otrzeźwiej i zacznij pisać z sensem.

Mysle tak samo o tobie, i zycze nawzajem. Jak bedziesz kolejny raz odpisywal to nie zapomnij lustra, bo sloma znowu ci wylazla. Ale coz, dla ciebie to pikus.
                          • pr51 Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu 12.01.08, 23:05
                            > Mysle tak samo o tobie, i zycze nawzajem. Jak bedziesz kolejny raz
                            odpisywal to
                            > nie zapomnij lustra, bo sloma znowu ci wylazla. Ale coz, dla
                            ciebie to pikus.

Ty myślisz, że coś jest prawdą, choć wiesz, że nie jest. Ja nie
                            myślę, że bredzisz, bo ja to wiem na podstawie faktów. Patrzę na to
                            weneckie lustro i widzę Ciebie po drugiej stronie, a Ty dalej
                            widzisz tylko Siebie. I kto tu jest kibicem? Możesz sobie bredzić
                            dowoli o jakiejś słomie ni w pięć nie w dziewięć dopóki nie trafisz
                            do psychiatry.

I odpisz, jak będziesz miał do napisania coś mądrego na temat, a nie
                            jakieś brednie o garbach, ktore powodują, że droga na wiadukcie nie
                            jest drogą.
              • Gość: galileo Re: Tu jest ekspertyza wiaduktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 21:32
                > A może jednak pozwolisz mieszkańcom Kopernika wypowiedzieć się
                > > samym?
                Wypowiedzieli sie negatywnie. Tak samo negatywnie jak w przypadku tej firmy
                logistycznej na Zygmuntowskiej.
    • Gość: Kibic Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF IP: *.adsl.alicedsl.de 10.01.08, 22:21
      Gość portalu: psinco napisał(a):

> I, NIE NADAJE SIĘ ON DO JUZ DO NAPRAWY, LECZ DO GRUNTOWNEJ PRZEBUDOWY. JAK ROZW
      > IAZAĆ TEN PROBLEM?, CO ZROBIĆ?, ABY NIEUCHRONNE ZAMKNIĘCIE WIADUKTU NA CZS JEG
      > O MODERNIZACJI NIE SPARALIŻOWALO RUCHU DROGOWEGO W MIESCIE I REGIONIE.

Ja juz w pazdzierniku 2007, za artykulem w N.G. proponowalem wybudowanie nowej estakady tuz obok tej uszkodzonej. Napewno w przyszlosci na tym odcinku przyda sie 6-cio pasmowa estakada. Pytanie pozostaje, z ktorej strony? Po jej wybudowaniu mozna bedzie tirowanie dalej prowadzic po DK88, i spokojnie przystapic do przebudowy tej uszkodzonej. Proponowana przez magistrackich "przyszla estakada" spowoduje 1,5 roczny objazd tirowania w nowym urojonym miejscu, naturalnie na szkode mieszkancow Kopernika i Labed.
      Proponuje ekstra dla (gej-a) i innych mieszkancow Kopernika w zaplanowanym juz miejscu wybudowanie lekkiej kladki dla pieszych i rowerzystow. Napewno by sie tam przydala.
      • mieszko966 Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF 10.01.08, 22:25
        > Proponuje ekstra dla (gej-a) i innych mieszkancow Kopernika w
        > zaplanowanym juz miejscu wybudowanie lekkiej kladki dla pieszych i
        > rowerzystow. Napewno by sie tam przydala.

A samochodom to już się kładka nie należy??
        • Gość: kibic Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF IP: *.adsl.alicedsl.de 10.01.08, 22:44
          mieszko966 napisał:

> A samochodom to już się kładka nie należy??

Redaktorku, dobrze zrozumiales co zaproponowalem dla samochodow
          rowniez?
          Jezeli uwazasz, ze kladka sie samochodom nalezy, to zaproponuj to Preziowi w kolejnym wywiadzie. Obys tylko zdarzyl.
        • stasiek17 Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF 11.01.08, 11:07
          >
          > A samochodom to już się kładka nie należy??

należy, należy - szczególnie tym tirom, które dojeżdżają do nowej bazy
          logistycznej na ul. Zygmuntowskiej
          • Gość: kibic Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF IP: *.adsl.alicedsl.de 12.01.08, 22:12
            stasiek17 napisał:

> >
            > > A samochodom to już się kładka nie należy??
            >
            > należy, należy - szczególnie tym tirom, które dojeżdżają do nowej bazy
            > logistycznej na ul. Zygmuntowskiej
            >

Ale tez tirom z bazy logistycznej firmy "Schenker" przed Pniowym k/Pyskowic.
      • faar prawdziwa twarz kibica :) 11.01.08, 22:17
        Chcesz ośmieszyć kibica - daj mu pisać :)

Gość portalu: Kibic napisał(a):

> Ja juz w pazdzierniku 2007, za artykulem w N.G. proponowalem
        > wybudowanie nowej estakady tuz obok tej uszkodzonej. Napewno
        > w przyszlosci na tym odcinku przyda sie 6-cio pasmowa estakada.
        > Pytanie pozostaje, z ktorej strony? Po jej wybudowaniu mozna
        > bedzie tirowanie dalej prowadzic po DK88, i spokojnie przystapic
        > do przebudowy tej uszkodzonej.

6 pasmowa droga szybkiego ruchu (nie chwilowo tylko docelowo w odróżnieniu od
        Wyszyńskiego) z możliwością a wręcz nakazem (tirowanie) dla ciężkich pojazdów
        koło osiedla Sztabu Powstańczego. Brawo. Może jeszcze jedną nitkę puścisz koło
        Bartłomieja. Zobaczymy jak to się kiedyś budowało kościoły - rozwali się albo i
        nie ;)
        Takie wzorce masz z zachodu? Ja zdaje się jeździłem po tej bardziej
        cywilizowanej części Niemiec.

Jakby ludzie pokroju kibica wzięli się za przebudowę układu drogowego Gliwic to
        mielibyśmy dopiero niezły czad. Za wyjątkiem Wyszyńskiego gdzie wprowadziłby
        pewnie deptak ;)
        • stasiek17 Re: prawdziwa twarz kibica :) 11.01.08, 22:46
          > Może jeszcze jedną nitkę >>puścisz koło Bartłomieja. Zobaczymy jak to się
          kiedyś budowało >>kościoły - rozwali się albo i nie ;)

Przez Chemiczną , teraz już można, Wyszyńskiego trochę odetchnie :)
        • Gość: kibic Re: prawdziwa twarz kibica :) IP: *.adsl.alicedsl.de 12.01.08, 01:01
          faar napisał:

> Chcesz ośmieszyć kibica - daj mu pisać :)

"Geniuszu", ty jak zawsze masz odczucie humoru.

> 6 pasmowa droga szybkiego ruchu (nie chwilowo tylko docelowo w odróżnieniu od
          > Wyszyńskiego) z możliwością a wręcz nakazem (tirowanie) dla ciężkich pojazdów
          > koło osiedla Sztabu Powstańczego. Brawo. Może jeszcze jedną nitkę puścisz koło
          > Bartłomieja. Zobaczymy jak to się kiedyś budowało kościoły - rozwali się albo i
          > nie ;)

Gdzie ja napisalem o calej DK88. Wspomnialem jedynie o odcinku. Moze to byc
          odcinek n.p. od Toszeckiej do konca strefy, gdzie obecnie buduje sie wiele
          nowych obiektow, i szybciej niz myslisz taka 6-cio pasmowka moze byc konieczna.
          Mysle, ze obawe wyraziles o Os.Powst. Slaskich gdyby kiedys trzeba bylo cala
          DK88 jako 6-cio pasmowa poszerzyc, to pytam co tam bylo wczesniej DK88 czy to
          osiedle. Wiec miej zal do gliwickich projektantow.
          Ale nie martw sie, zawsze mozna usypac i podwyzszyc wal ochronny wzdluz osiedla
          na nim wykonac "deptak" i ustawic laweczki. Byc moze, ktorys z mieszkancow
          obecnie nekany przez tiry zateskni i usiadzie nastalgicznie na ktorys z tych
          laweczek i bedzie spogladac szepczac, Boze dzieki, ze uratowales nam reszte zycia.

> Takie wzorce masz z zachodu? Ja zdaje się jeździłem po tej bardziej
          > cywilizowanej części Niemiec.
          T A K! Niemcy juz dawno nie dziela sie na wschod i zachod obiezyswiecie.

> Jakby ludzie pokroju kibica wzięli się za przebudowę układu drogowego Gliwic to
          > mielibyśmy dopiero niezły czad. Za wyjątkiem Wyszyńskiego gdzie wprowadziłby
          > pewnie deptak ;)

To ludzie mieliby normalnosc. Miasto byloby dla ludzi a obwodnice dla tirow.
          Naturalnie zaistnialby deptak centralny od dworca kolejowego do rynku i.t.p.
    • Gość: SG-Gliwice Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF IP: *.antsatgor.pl 10.01.08, 23:41
      Kładka Się należy dla mieszkańców kopernika niebęda musieli taki kawał drałować wokoła i tak większość wybiera drogę przez tory
    • Gość: Ee Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF IP: *.komag.gliwice.pl 11.01.08, 09:35
      A naprawdę nikt już nie pamięta, że w latach 90-tych wiadukt ten był prawie 3
      lata zamknięty z powodu generalnego remontu? To co to był za remont i kto go
      przeprowadził, że już jest tak źle?!
      • Gość: copernicus Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 10:33
        > A naprawdę nikt już nie pamięta, że w latach 90-tych wiadukt ten
        > był prawie 3 lata zamknięty z powodu generalnego remontu?

Zdaje się, że zamknięty był wiadukt na ul. Zabrskiej, a nie na DK88.
        • faar Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF 11.01.08, 22:21
          Gość portalu: copernicus napisał(a):

> > A naprawdę nikt już nie pamięta, że w latach 90-tych wiadukt ten
          > > był prawie 3 lata zamknięty z powodu generalnego remontu?
          >
          > Zdaje się, że zamknięty był wiadukt na ul. Zabrskiej,
          > a nie na DK88.
          Zgadza się. Sypie się ten na Zabrskiej, choć możliwe, że to tylko kwestia
          torowiska, bo już kawały asfaltu i kamienia stoją poukładane wzdłuż drogi - nie
          widać braków w samej drodze, ale na torowisku owszem.
          • mieszko966 Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF 11.01.08, 22:30
            Tamten remont robiły państwowe jeszcze wtedy Tramwaje Śląskie. Nie
            dość, że długo, to jeszcze niesolidnie. W przeciwieństwie do DK88,
            na Zabrskiej problemem są tylko źle ułożone tory. Nie ma tam
            zagrożenia dla płyty pomostowej. Natomiast na DK88 dziury w asfalcie
            to tylko wierzchołek góry lodowej. Dlatego niezbędna jest całkowita
            przebudowa.
            • Gość: SG-Gliwice Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF IP: *.antsatgor.pl 11.01.08, 23:17
              jak się niepodoba to możecie jechać przez śliwki i toszecka tak by odpowiedział frankiewicz ale ja myśle że powinno się go wyremontować i to jak najszybciej
              • mieszko966 Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF 12.01.08, 11:45
                > jak się niepodoba to możecie jechać przez śliwki i toszecka tak by
                > odpowiedział frankiewicz

Frankiewicz odpowiedział, że most musi jeszcze kilka lat postać, bo
                dziś nie ma dla niego alternatywy, a trasa Śliwki-Toszecka nie
                wytrzymałaby tak drastycznego zwiększenia ruchu. I ja się z tym
                zgadzam. Dlatego uważam, że wybudowanie alternatywnej estakady jest
                konieczne. A przy tym będzie też korzystne dla mieszkańców osiedla
                (przynajmniej tych, których znam).
                • stasiek17 Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF 12.01.08, 12:23
                  > A przy tym będzie też korzystne dla mieszkańców osiedla
                  > (przynajmniej tych, których znam).

Na czym ta korzyść ma polegać ? na tym, że tiry będą im rozjeżdżały osiedle ?
                  • mieszko966 Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF 12.01.08, 21:32
                    > Na czym ta korzyść ma polegać ? na tym, że tiry będą im
                    > rozjeżdżały osiedle ?

Jeśli masz na myśli tych kilka tirów do Lila Logistik to one tak czy
                    siak jeżdżą przecież. Tu się nic nie zmieni. Z tym, że jeśli
                    powstanie estakada, to będą te tiry w nią skręcać i (prawie) nikomu
                    nie będą przeszkadzać. A dzisiaj jadąc na DK88 muszą pokonać całą
                    obwodnicę osiedla aż do ronda. To jest jedna korzyść. O drugiej
                    pisał już tutaj gej, że będzie miał bliżej do pracy. Nie wiem, ile
                    osób z Kopernika dojeżdża w tamte rejony, ale pewnie trochę tego
                    jest (do Strefy, do TESCO itp). Generalnie odległości bardzo się
                    poskracają. W tym rejonie tory bardzo skutecznie dzielą miasto na
                    dwie części. Dzięki takim inwestycjom miasto ma szansę na powrót się
                    zrosnąć. Tym bardziej, że będzie to nie tylko droga, ale też kładka
                    dla pieszych. Obecny wiadukt na DK88 nie nadaje się dla ruchu
                    pieszych czy rowerów, więc to będzie rodzaj uzupełnienia przeprawy o
                    te dodatkowe funkcje. Może jestem zboczony, ale ja tu widzę same
                    pozytywy.
                    • stasiek17 Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF 12.01.08, 22:34
                      > pisał już tutaj gej, że będzie miał bliżej do pracy...

skoro znalazł sie gej na osiedlu, który będzie miał bliżej do pracy, to warto to
                      przemyśleć

> Może jestem zboczony, ale ja tu widzę same pozytywy.

to ty też gej ?
                    • Gość: kibic Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF IP: *.adsl.alicedsl.de 12.01.08, 22:35
                      mieszko966 napisał:

Nie wiem, ile
                      > osób z Kopernika dojeżdża w tamte rejony, ale pewnie trochę tego
                      > jest (do Strefy, do TESCO itp). Generalnie odległości bardzo się
                      > poskracają. W tym rejonie tory bardzo skutecznie dzielą miasto na
                      > dwie części. Dzięki takim inwestycjom miasto ma szansę na powrót się
                      > zrosnąć. Tym bardziej, że będzie to nie tylko droga, ale też kładka
                      > dla pieszych. Obecny wiadukt na DK88 nie nadaje się dla ruchu
                      > pieszych czy rowerów, więc to będzie rodzaj uzupełnienia przeprawy o
                      > te dodatkowe funkcje. Może jestem zboczony, ale ja tu widzę same
                      > pozytywy.

TESCO to maja obok "Obrum",gej-owi kladka dla roweru wystarczy. Generalnie Redaktorku, to poskracaja sie odleglosci dla transportu ciezkiego, i nastapi kolejne tirowskie przeciecie naszego miasta.

Może jestem zboczony, ale ja tu widzę same
                      > pozytywy.

Jak widzisz same pozywy, to faktycznie jestes zboczony.
                • Gość: m. centr. Gliwic "Ja i pan Dyrektor nic o tym nie wiemy"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 12:29
                  mieszko966 napisał:

I ja się z tym
                  > zgadzam. Dlatego uważam, że wybudowanie alternatywnej estakady jest
                  > konieczne. A przy tym będzie też korzystne dla mieszkańców osiedla
                  > (przynajmniej tych, których znam).

Wiesz mieszko, przypominasz mi takiego odźwiernego portiera pewnego zakładu za czasów PRL- u, który widząc jak to za tamtych czasów obowiązywało powiedzenie "chłop na zagrodzie równy wojewodzie", robił z tego użytek by podkreślić swoją rangę, odsyłając niektórych z kwitkiem juz na portierni tym słynnym powiedzeniem jak w tytule.

Jeśli Frankiewicz coś mówi, to wcale nie oznacza że sie nie myli, albo co bardziej prawdopodobne, ze nie ma w tym swojego ukrytego celu.
                  Ale zdumiewająco kuriozalne i tupeciarskie jest twoje stwierdzenie- przykładającego mu mikrofon do wypowiedzi, że ty się z tym zgadzasz, bo to będzie korzystne dla paru osób których ty znasz.

Twój tupet osiągnął apogeum, ale przynajmniej jesteś szczery do bólu.
                  Powiem szczerze ze w tym stwierdzeniu przebiłeś mistrza jakim jest autor słów, "tupać każdemu wolno", czy nawet " wyniki badań, mogą fałszować (czy przekłamywać) stan rzeczywisty" czy coś podobnego.
                  Gliwice, jak widać są kuźnią absurdu i śmieszności, i należy nam się słusznie "złota czcionka"
    • Gość: sznupek-2 Czy to na temat dk88 i wiaduktu mówi Lis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 08:22
      Ale się wkurżył.
      www.youtube.com/watch?v=n9FSCyeybug
    • Gość: wilczur Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF IP: 75.125.48.* 12.01.08, 16:13
      Popieram
    • Gość: sss9 Re: wywalić na zbitą twarz winnego za ten stan ZF IP: *.9.145.122.ap.yournet.ne.jp 02.04.08, 23:49
      wywalic!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka