Gość: szperacz nocą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 20:52 www.webczechrepublik.com/ "Zamiłowanie do Czech pojawiło się w efekcie wielu wyjazdów. Im częściej tym stało się mocniejsze. I staje nadal." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
st-ach Re: "Czechy moja miłość" na prawdę warto przeczyt 23.07.09, 22:12 > www.webczechrepublik.com/ > "Zamiłowanie do Czech pojawiło się w efekcie wielu wyjazdów. Im częściej tym st > ało się mocniejsze. I staje nadal." Podpisuję się pod tym artykułem obydwoma rękami. Tak też sobie wyobrażałem Polskę i Gliwice "moich marzeń" jak opisane Brno, po wstąpieniu do Unii Europejskiej, ale pod tym względem czuję się niestety do Unii ekstremalnie zawiedziony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: "Czechy moja miłość" na prawdę warto przeczyt IP: *.xdsl.centertel.pl 23.07.09, 22:16 Naprawde dziwny naród ci czesi. Szynowy transport publiczny tak dopieszczają, duzi chłopcy hehe, bawia sie kolejkami. No jak komunikacja zbiorowa moze sie opłacać? St-achu, to nie unia cie zawiodła, tylko nasza lokalna władza, bo to ona kreuje naszą rzeczywistość, a unia może jedynie wspomóc władzę finansowo, jezeli umie sie z tego skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furman Ten artykuł trzeba koniecznie czytać dzieciom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 23:31 Ten artykuł trzeba koniecznie czytać dzieciom w ramach akcji "cała Polska czyta dzieciom". No bo jakże zrozumieć postępowanie tępego gliwickiego magistrackiego, skoro cały świat postępuje inaczej? Ba. Oni nawet zastrzegają się, żeby jakiś nasz kurdupel nie przyjechał im wody mącić! To jest kurza twarz zdumiewające. Mnie dziwi jedna rzecz, jak frankiewicz może sobie pozwolić na ogolenie swoich jaj, kompromitując siebie permanentnie, ale też i przede wszystkim, kompromitując nasze miasto! To jest niewybaczalne, i za to powinno grozić krzesło elektryczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irma Re: "Czechy moja miłość" na prawdę warto przeczyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 00:01 Czesi daleko za Gliwicami czy na odwrót? Wstydu oszczędźcie odwoływani! Odpowiedz Link Zgłoś
soron1 Re: "Czechy moja miłość" na prawdę warto przeczyt 24.07.09, 00:12 > "Zamiłowanie do Czech pojawiło się w efekcie wielu wyjazdów. Im częściej tym st > ało się mocniejsze. I staje nadal." Czesi inaczej (po ludzku) rozprawili się z PeGeeRami, ale też z wieloma innymi pozostałościami DeMoLudU. Zupelnie inaczej niż u nas w Polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maRycha Re: "Czechy moja miłość" na prawdę warto przeczyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 13:25 > www.webczechrepublik.com/ super artykul! kto jest jego autorem?, ze tak odwaznie przejechal sie po calej decydenckiej elicie po 1989 roku ze szczegolnym namaszczeniem jednak wpatrujac sie w obecny od 18 lat gliwicki magistrat. czy to nie prof. Szczepański aby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: "Czechy moja miłość" na prawdę warto przeczyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 18:39 >czy to nie prof. Szczepański aby? Akurat, to jest wielki piewca Frankiewicza i jego sukcesów Gdzieżby tam chciał obśmiać swego kolesia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: "Czechy moja miłość" na prawdę warto przeczyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 22:56 > Akurat, to jest wielki piewca Frankiewicza i jego sukcesów > Gdzieżby tam chciał obśmiać swego kolesia. Podobno Szczepański rozgłasza gdzie tylko możliwe, że tytułu profesora nie przyznano mu z racji koneksji tylko ciężko na to wyróżnienie zapracował. No to jakże taki autorytet od dekalogu zrównoważonego rozwoju, miałby się przyjaźnić z kimś tak skrajnie depczącym tę zasadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hannes Brawo dla autora IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.07.09, 15:13 Brawo za doskonały artykuł. Swoją drogą - od jakiegoś czasu coraz częściej bywam w Czechach i nadziwić się nie mogę, że tuż za miedzą mieszkają niby nasi bracia - ale jakże inni, jakże bardziej rozsądni i pragmatyczni. I nie chodzi tu wyłącznie o komunikację miejską: tu chodzi o WSZYSTKO. Ta "czeska choroba" rozumiana jako fascynacja pogardzanymi przez lata "pepikami" rozprzestrzenia się wśród mojej rodziny i znajomych szybciej niż świńska grypa. I wydaje się na domiar złego - nieuleczalna! Z czego ciesząc się przesyłam pozdrowienia dla autora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernadette Re: Brawo dla autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 16:27 > nadziwić się nie mogę, że tuż za miedzą mieszkają niby nasi bracia - > ale jakże inni, jakże bardziej rozsądni i pragmatyczni. I nie chodzi > tu wyłącznie o komunikację miejską: tu chodzi o WSZYSTKO. moze zaproponujmy jakiemus Czechowi prezydenture w Gliwicach. na pewno zaraz znajda sie "prawdziwi patrioci", ktorym bedzie przeszkadzac ten szczegol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qtaśko Ciekawe czy magistrackie to czytały? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 11:50 artykuł buzi dać. Dobrze że są tacy ludzie, bo franio lodziarz by wmówił całemu światu, że wynalazł był eurekę, wedle której tramwaj to złom i przeżytek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: "Czechy moja miłość" na prawdę warto przeczyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 16:38 warto przeczytać aby spojrzeć krytycznie na dziwactwa Frankiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTD Re: "Czechy moja miłość" na prawdę warto przeczyt IP: *.152.152.205.dsl.dynamic.eranet.pl 01.08.09, 18:05 A ja z kolei kamyczek do tego artykułu... No bo co z tego, że w Brnie jest lepiej? Pewnie znajdziemy setki miejsc gdzie komunikacja jest sprawniej rozwiązana niż w Gliwicach/Polsce, bruk równiejszy, kamienice i ulice czystsze I co z tego wynika?? Ano niewiele - tylko to, że jak się ma w miejskiej kasie, to się gra. Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: "Czechy moja miłość" na prawdę warto przeczyt 01.08.09, 18:32 no jasne, a ty całe życie w tych samych skarpetach i majtkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk. tranzytu Re: "Czechy moja miłość" na prawdę warto przeczyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 18:40 Pewnie znajdziemy setki miejsc gdzie k > omunikacja jest sprawniej rozwiązana niż w Gliwicach/Polsce, bruk równiejszy, k > amienice i ulice czystsze I co z tego wynika?? Ano niewiele - tylko to, że jak > się ma w miejskiej kasie, to się gra. no to nie pchaj sie na afisz jak nie potrafisz? jest tez takie powiedzenie, nie pchaj się przed orkiestrę! kapujesz? to Gliwicki prezio twierdzi że Gliwice są skazane na sukces, i chciał nadawać ton, tylko go stonowano i teraz jak każdy tonący brzytwy się chwyta. a jeszcze nie tak dawno chcąc uciec w immunitet, chwalił się jak to na kilka lat do przodu zabezpieczył Gliwice, a tu raptem sam zaczynał szukać oszczędności od ekologicznego tramwaju. nie pisz więc takich bzdur, bo już mną trzęsie, a jutro święta niedziela, odpocząć pora duchowo i fizycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kural Re: "Czechy moja miłość" na prawdę warto przeczyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 13:45 > "Zamiłowanie do Czech pojawiło się w efekcie wielu wyjazdów. Im częściej tym st > ało się mocniejsze. I staje nadal." a wiec nie jest tak zle, skoro Czesi mysla a nawet postepuja tak jak chce gliwicka opozycja. jest nadzieja na eliminacje tyranow w urzedniczej skorze, i na zaprowadzenie zdroworozsadkowej a nie lobbystycznej polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: "Czechy moja miłość" na prawdę warto przeczyt IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.09, 19:50 Nie wiem jak wy kochani, ale ja coraz b. lubię tych naszych 'pepików' z południa: wiadomosci.onet.pl/3181528,relacjetv.html Odpowiedz Link Zgłoś