Dodaj do ulubionych

Pogadajmy o...

28.10.10, 18:29
marzeniach. Tych malutkich i tych ogromnych, prawie niemożliwych do spełnienia.

"Istnieją dwa powody, które nie pozwalają ludziom spełnić swoich marzeń. Najczęściej po prostu uważają je za nierealne. A czasem na skutek nagłej zmiany losu pojmują, że spełnienie marzeń staje się możliwe w chwili, gdy się tego najmniej spodziewają. Wtedy jednak budzi się w nich strach przed wejściem na ścieżkę, która prowadzi w nieznane, strach przed życiem rzucającym nowe wyzwania, strach przed utratą na zawsze tego, do czego przywykli. "
Paulo Coelho

Czym byłoby życie bez marzeń?
Macie odwagę marzyć...?

Obserwuj wątek
    • 17lipiec1976 Re: Pogadajmy o... 28.10.10, 18:41
      miałam kiedys pewne marzenia małe i duże, teraz wiem, że nigdy się nie spełnią.
      teraz mam inne, nazywam je planami. dążę do ich realizacji. udaje mi się to małymi krokami, daje mi to ogromną satysfakcje.
      • vizjonerka Re: Pogadajmy o... 28.10.10, 18:46
        Marzenia to całkiem co innego, niż plany. Plany są racjonalnie uzasadnione (przynajmniej powinny), a marzenia..... Wolne, jak ptak big_grin

• debi_bebi Re: Pogadajmy o... 29.10.10, 06:01
      Zastanawiałam się, czy mam jeszcze marzenia, i doszłam do wniosku, że chyba nie mam, a już takich typu "skok na bangi" to na pewno nie. Życie mi wlazło w teraźniejszość, i odkąd tak sobie żyję obecną chwilą, w skupieniu na niej, marzenia jakby straciły rację bytu.
    • tropem_misia1 Re: Pogadajmy o... 29.10.10, 07:08
      przetrwać piątek i wejść w weekend długi.
      • exman Re: Pogadajmy o... 29.10.10, 07:14
        no właśnie, jak odzielić marzenia od planów ? Marzenia. to tak ładnie brzmi ale czy kto wie o co chodzi tak naprawdę ?
      • 17lipiec1976 Re: Pogadajmy o... 29.10.10, 15:09
        to ja mam więcej planów niz marzeńwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka