marijola1 06.03.11, 09:44 Europie grozi fala emigrantow z Libii. Skoro uzyto slowka "grozi", znaczy,ze nie jest to swietlana przyszlosc!!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debi_bebi Re: Zaslyszane w radiu 06.03.11, 10:17 Świetlana nie jest, bo coś trzeba będzie z nimi zrobić. Zdaje się, że nikt jeszcze nie ma pomysłu na to COŚ. Odpowiedz Link
leziox Re: Zaslyszane w radiu 06.03.11, 10:25 Wielkie folwarki zatrudniajace przybyszy do uprawy ziemi.Z tego bylaby kapusta,zboza,ziemniaki i inne plody rolne ktore z powodzeniem moznaby eksportowac,rowniez do Libii. A przybysze swoja praca odwdzieczaliby sie za ich przyjecie,dostajac równiez kieszonkowe. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Zaslyszane w radiu 06.03.11, 10:38 Mnie się to nie wydaje takie proste, jak napisałeś. Nawet tymczasowe rozlokowanie takiej liczby uchodźców to duży kłopot logistyczny. Trzeba znaleźć miejsce, stworzyć ludzkie warunki, zapewnić bezpieczeństwo, wyżywienie, przynajmniej doraźną pomoc medyczną, a potem znów dalej wielka niewiadoma. Odpowiedz Link
leziox Re: Zaslyszane w radiu 06.03.11, 11:48 W porzadku i ja to wszystko rozumiem. Ale dawanie im od razu kasy dla bezrobotnych tez nie jest zadnym wyjsciem.Do pracy,zeby nie mieli zbyt wiele czasu na myslenie-bo w takiej sytuacji to tez koszmar-zbyt wiele czasu,wbrew pozorom.A w kraju jest tyle nie zagospodarowanych miejsc,ze spokojnie tych parenascie tysiecy ludzi zmiesciloby sie bez klopotu. Odpowiedz Link
nawrotka1 Re: Zaslyszane w radiu 06.03.11, 12:22 Myslę, że do Polski nie będą się pchać, za zimno u nas Odpowiedz Link
solidaruch777 Re: Zaslyszane w radiu 06.03.11, 12:26 Mariolka się przejnuje Libiczyjkami - a ja mam to w dupie bo martwmy się o siebie oki ? jak Czesi np. Nas zawsze dymają i to mnie boli. Pozdrawiam. Czarek Odpowiedz Link
solidaruch777 Re: Zaslyszane w radiu 06.03.11, 12:33 Macie jakąś formę, by nas nie dymali - szwaby i kacapy np ale angole też ? bo nie pozwolę się obrażać przez krowę Merkel i pajacyka Putina ;-( miłej niedzieli. Odpowiedz Link
leziox Re: Zaslyszane w radiu 06.03.11, 12:41 Wszystko jasne,panie S.Powiedz tylko jak mamy sie nie dawac obrazac kanclerzowej Merkel i kgb-Putinowi.Mamy napisac do nich list,czy zadzwonic?Tele niestety nie mam.A poza tym na co tak wlasciwie mamy sie skarzyc?Na to co robi nasz,polski rzád?Ze podpisuje zle umowy i ze paru z nich trzeba byloby postawic przed trybunalem stanu za dzialanie na szkode narodu polskiego? Co z tego ze to wiemy?A dla kogos z zagranicy,nie rozumiejacego przy okazji polskiej mentalnosci,polskiego rozumowania i tego ze wiekszosc ludzi u nas to ludzie inteligentni i dobrze wyksztalceni,zawsze bedziemy zagadká. Odpowiedz Link
solidaruch777 Re: Zaslyszane w radiu 06.03.11, 12:53 Przede wszystkim mamy się nie dać obrażać kapujesz ? a jak dobrze to wiesz, jak np w okupację lżyli nas a my się nie dawaliśmy. Nikt w mordę mi nie napluje mi w twarz żaden szwab !!!! Nie nawidzę PO - nie nawidzę tych bolszewików i zdrajców i Bolka Wałęsę też nie na widzę !!!. Przepraszam. Czarek Wawa Wola. Opozycja do czerwonych i zdrajców zawsze pzdr Odpowiedz Link
marijola1 Re: Zaslyszane w radiu 06.03.11, 15:51 Hej,panie Czarku, Warszawa-Wola! Czytaj ze zrozumieniem kolego.Napisalam ze Europe czeka fala Libijczykow,a nie Libie Europejczykow, i ze dla Europy,a tym samym mojego kraju,nie wrozy to swietlanej przyszlosci! A teraz dopiero moge dodac,ze nie jest mi obojetny los ludzi,ktorym grozi zaglada we wlasnym kraju i nie chcialabym zeby gdziekolwiek,ktokolwiek mnie mial w dupie ! Odpowiedz Link