Dodaj do ulubionych

Ludzkie szczescie

12.11.12, 02:26
Szczescie chodzi po ludziach i jest to faktem niezaprzeczalnym.Naturalnie nigdy nie wiemy,kogo spotka i obdarzy swojá laskawosciá.Niemniej wiemy ze ono jest i moze przyjsc do nas w kazdej chwili,nawet w tej najmniej oczekiwanej.
Ludzie trafieni laská szczescia w pierwszych chwilach nie zdaja sobie sprawy z tego,co ich spotkalo,ale z godziny na godzine doznaja olsnienia,zrozumienia i wiedza juz,ze i do nich zastukalo ich osobiste szczescie.
A ja jestem zawsze szczesliwy widzac te rozpromienione w usmiechu twarze,te szczesliwe ludzkie jednostki-niezaleznie od plci-które plawiac sie w szczesciu,pokazuja swiatu ze tak mozna i mozna.I w tych wrednych czasach promyk szczescia nie da sie wprawdzie kupic,ale moze do nas w kazdej chwili zawitac.
Bádzcie czujni,bo nigdy nie wiadomo,kiedy zostaniecie obdarzeni laská szczesliwego blogostanu.Czego i wam zycze,ludziska.
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: Ludzkie szczescie 12.11.12, 05:23
      znaczy się w formie laski...
      czyli laskę wypatrywać?
      • debi_bebi Re: Ludzkie szczescie 12.11.12, 05:29
        Niech sobie każdy wypatruje czego chce, ja tym czasem wypatrzyłam Tropcię, i słupek mojej szczęśliwości od razu podskoczył do góry smile
        • rybka.11 A ja czekam 12.11.12, 06:33
          aż mnie to szczęście tak znienacka dopadnie smile.
          Czekam, czekam, czekam.... dzisiaj by mi się odrobine przydało...
          • debi_bebi Re: A ja czekam 12.11.12, 07:07
            Tylko dzisiaj? Ty się, Rybko, nie ograniczaj! smile
            • 777.czarek Re: A ja czekam 12.11.12, 10:26
              Szczęście.
              Lezio pięknie o nim napisał. Dla mnie np wielkim szczęściem jest osoba z którą jestem od 39 lat smile to jest moje największe szczęście i radość. I oby każdego spotkało to co mnie w tym temacie smile dla niektórych szczęście to pieniądze czy rzeczy materialne ale dla mnie nie. Uważam że udane życie z osobą którą kocham i która kocha mnie to jest właśnie szczęście nieporównywalne z żadnymi pieniędzmi które przecież można zarobić, nie powiem że ukraść smile. piszcie Melyniarze o swoim szczęściu nie wstydźcie się podzielenia się swoim szczęściem z innym menelami z Leziowej Melyny smile
        • tropem_misia1 Re: Ludzkie szczescie 13.11.12, 05:20
          oj.....big_grin
          sie przyczyniam?
          do słupka?

a sie mówi ,że trza dmuchać i chuchać na małe szczęśliwości
          to może dlatego taki słupek skacze?
          • debi_bebi Re: Ludzkie szczescie 13.11.12, 19:47
            Pewnie, że tak, Tropciaczku smile
            A jak jeszcze na dodatek widzę zapowiedź na temat tego, jak się znosi psa, to... big_grin big_grin
            • tropem_misia1 Re: Ludzkie szczescie 13.11.12, 19:53
              znosi się z czułością i miłością
              nieważne kilogramy
              • debi_bebi Re: Ludzkie szczescie 13.11.12, 20:01
                O tak! Jak się kocha, to wygląd nieważny. Ani waga.
                Chyba właśnie zrozumiałam sztangistów, co rwą i podrzucają takie dwieście kilogramów. Oni to z miłości robia! smile
                • tropem_misia1 Re: Tia???:)))))) 13.11.12, 20:42
                  azali co jest obiektem ich westchnień?
                  • debi_bebi Re: Tia???:)))))) 14.11.12, 05:41
                    Ciężary oczywiście, i medal, najbardziej olimpijski, i najlepiej - złoty smile
    • al-szamanka Re: Ludzkie szczescie 12.11.12, 11:59
      Dokładnie przedwczoraj przeżyłam chwilę takiego szczęścia, że aż łzy mi popłynęły - mój upośledzony Klient powiedzial mi, że pięknie śnił....bo o mnie śnił
      • 777.czarek Re: Ludzkie szczescie 12.11.12, 12:14
        AL serdeczne gratulacje smile bo wyobrażam sobie. Że sporo pracy włożyłaś - w ten Jego sen smile dostałaś zapłatę za to nie przeliczalną na żadne pieniądze. Tak myślę.
    • bettina75 Re: Ludzkie szczescie 12.11.12, 21:53
      Fajny temat, a tak zadko sie o tym slyszy, bo wiekszosc z nas narzeka...
      Niektorzy nawet boja sie glosno o szczesciu mowic, zeby go nie zapeszyc, to cos w rodzaju samoobrony przed naglym nieszczesciem, jak tak miewam.

Zgodze sie z tym w calej rozciaglosci, ze najwieksze szczescie nie jest posiadaniem rzeczy materialnych, lecz uczczucie, kiedy sie kogos darzy miloscia, a jesli ze wzajemnoscia to juz szczyt szczescia smile Zycze tego sobie i wszystkim, aby moc kochac i byc kochanym, wtedy nawet nieszczescie mozna latwiej zniesc....

-----
      ♥~♡
      • 777.czarek Re: Ludzkie szczescie 12.11.12, 22:25
        Szczęście nie jest przeliczalne na pieniądze to pewne. Owszem, jakaś wygrana czy spadek na chwilę zadowala ale tylko na chwilę. Wiem co mówię bo tak miałem. Dla mnie prawdziwe szczęście to osoba którą kocham która mnie kocha i z którą jestem na dobre i na złe. Pisałem z racji polityki jak miałem na początku 90 tych. Wtedy się sprawdziliśmy gdy brakowało na chleb a rodzinka dupą do nas. Poradziliśmy sobie ja poradziłem. Ale nigdy nie zapomnę swojej, staliśmy przy sobie jak beton i żadne z nas nie drgnęło smile zdaliśmy egzamin w bardzo trudnej chwili. I za to kocham i zawsze będę kochał moją Janeczkę smile nigdy mnie nie zawiodła.
        • super.halusia Re: Ludzkie szczescie 13.11.12, 16:49
          Do szczęścia różnym ludziom potrzebne są różne czynniki. Wśród nich najczęściej jednak wymienia się: zdrowie, urodę, majątek, zdolności, wolność, przyjaźń , miłośc, rodzinę, prace itp. Są to rzeczy, które maja pozytywny udział w szczęściu i przyczyniaja się do niego.
          • 777.czarek Re: Ludzkie szczescie 13.11.12, 17:13
            Taka zbitka Halusiu smile ale masz rację, wszystkiego po trochu i mamy szczęście smile ale niech każdy będzie szczęśliwy po swojemu. Ja jednak po niezłym kawałku życia ponad pieniądze a nawet zdrowie przedkładam życie z osobą którą kocham która mnie kocha i która nigdy mnie nie zawiodła. Ja Jej też nigdy. I to jest moje szczęście nie pieniądze i inne materialne dobra smile chyba jestem szczęściarzem w mordę jeża wink
            • leziox Re: Ludzkie szczescie 13.11.12, 18:42
              Reasumujac,nie ma dokladnej definicji szczescia,bo dla kazdego szczescie oznacza cos innego.
              Wiec jesli czujemy sie w danym momencie szczesliwi to cieszmy sie tym,bo nigdy nie wiadomo,jak dlugo bedzie nam to dane.
              • 777.czarek Re: Ludzkie szczescie 13.11.12, 19:53
                Podpisuję się pod tym ręcami i kopytami smile
                • leziox Re: Ludzkie szczescie 13.11.12, 20:36
                  Znaczy sie kawal czarta z ciebie czy jak? big_grin
                  • 777.czarek Re: Ludzkie szczescie 13.11.12, 20:59
                    Czart prawie jak Czarek ale prawie robi wielką różnicę smile a ja powiem tak Lezio : ja to się ciesze byle czym. Kiedyś śpiewał o tym gość który już nie żyje. Skowroński.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka