czarek_sz 31.03.14, 14:59 KTO HANDLUJE TEN ŻYJE... - ZAKAZANE PIOSENKI [;HD]; Gdzie podziały się tamte klimaty co z nami ,ludzie co z wami !!!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarek_sz Re: Na zdrowie 31.03.14, 15:23 Zdrowie na budowie Pałacyk Michla - Percival - Uprising 44 Official Mieszkałem na Żytniej, jeszcze wiele lat po wojnie na Pl Opolski przychodzili Powstańcy w rocznicę Powstania. Pili wódkę śpiewali powstańcze piosenki a nawet jak już wypili grali w dupniaka mentownia nie reagowała, patrolowali tylko okolice ale nie wpierd..li się między wódkę a zakąskę. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Na zdrowie 31.03.14, 15:29 Jest taka grupa /chyba ze Szwecji/ która Powstanie Warszawskie ma zapisane programie. Klip jest oki nie mniej przeżycia z oglądania są okropne. A tylko Żydzi gloryfikują się na pokrzywdzonych. A my ? Sabaton - Warszawo Walcz Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Na zdrowie 31.03.14, 15:37 Jeden z niezłomnych : L. Makowiecki - Ballada o rotmistrzu Pileckim Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Na zdrowie 31.03.14, 15:37 Za okupacji, bimber to była cholernie mocna WALUTA! Bo trzeba było mieć produkty. Cholerną walutą były też - nafta świetlna, sól, tytoń i zapałki. Tak mi opowiadał dziadek. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Na zdrowie 31.03.14, 17:58 I jeszcze tytoń. Ojciec jeździł w Polskę /miał swoich dostawców/ po tytoń i sprzedawał w Warszawie. Ryzyk był duży ale opłacalność też była duża. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Na zdrowie 31.03.14, 18:24 Bo nawet za Niemca, mieli na to wszystko cholerny monopol w GG. Wpadka? Kacet w Oświęcimiu na bank! Ale co mieli ludziska robić? Jakoś naród musiał przeżyć. Bo nawet jak ktoś miał legal Kennkartę, legal pracę zarejstrowany w Arbeitamcie. To przydziałowe kartki na co starczały? Mój dziadek pracował w rozlewni piwa jakiegoś browaru. Oczywiście zaraz szefem był jakiś Niemiec cywil. A dziadki mieli czworo dzieci. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Na zdrowie 31.03.14, 18:31 Ale ludzie jakoś sobie radzili i takich skurwieli jak dzisiaj nie było. Jeden wspierał drugiego i jakoś szło. Owszem, kanalie były też ale generalnie z tego co znam z opowieści starszych był to margines. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Na zdrowie 31.03.14, 20:00 Bo Czarek. Wtedy, jak był skurwiel i 'szmalcownik', to Podziemie się nie patyczkowało. Facet czy nawet facetka "łykała' dwa deko ołowiu! I było po zawodach. Odpowiedz Link