28.12.15, 17:57
Takiego miałem kiedyś Sylwka. Były lata gierkowskie czyli 70 te. Roboty było po kokardę wódki do wypicia jeszcze więcej a jeszcze żona w domu, dzieci. Starsi pamiętają zimę stulecia. To było wtenczas. Pamiętam dlatego że wtedy ostatni raz widziałem Janeczki Wujka Janka i ostatni raz się napiliśmy i to tak na zycher. Wypiliśmy z Wujem chyba wiaderko gorzały a wujo co i raz wyglądał przez okno, bo wozem był. Dlatego pił z umiarem wink nad ranem powiedział, Czaruś muszę przybastować bo robota /pracował w Minolu ,gaz w butlach rozwoził a wtedy była z tego ciężka kasa/ rozumiesz. Jeszcze po secie na pożegnanie wypiliśmy i tyle widziałem Wujka Janka bardzo charakternego i bardzo porządnego człowieka. Bywa. Zmarł po nowym roku. Zeżarło Mu żołądek i to do kości. Już się podźwignął. Spotkamy się po tamtej stronie i na powitanie wierzę że będzie czysta ojczysta smile
Obserwuj wątek
    • leziox Re: Sylwester 28.12.15, 22:50
      Do Sylwestra jeszcze parę dni, ale zleci jak z bicza trzasł, potem będziem czekać na wiosnę.
      Tu jakoś cicho, gówniarzeria nie odpala petard jak to parę dni przed Nowym Rokiem, cicho aż dziwnie bo jakoś niezwykle.
      No ale ludziska kasę oszczędzają i strzelają co roku coraz mniej.
      • czarek_sz Re: Sylwester 28.12.15, 23:20
        Ludziska dają ciała na dzisiaj. Kiedyś się działo kurwa. Waliło się z kalichlorku z klucza z puszki z czegokolwiek. Z palca się waliło aby walić. Ale to było na Wielkanoc. Na Sylwka waliło się gorzałę nie strzelało się na Woli tylko na Wielkanoc. Umawialiśmy się podwórkowa ferajna na godzinę dziesiątą koło trzepaka, tak miej więcej. Każdy z flaszką ma się rozumieć i jakąś zagryzką. Żadnych kapiszonów. I działo się. Najsampierw Pasterka później chlanko i łubudu.
        • leziox Re: Sylwester 31.12.15, 20:44
          No a dzisiaj czasy jakieś dziwne. W Brukseli spanikowane lewactwo sterroryzowane przez paru śmierdzieli terrorystycznych którzy na dodatek robili zamachy gdzie indziej, zabroniło fajerwerków, zabroniło zabawy no i teraz tak będzie szło ze wszystkim.
          Będą nam po kolei wszystko ograniczać, kontrolować nas coraz bardziej, wszystko tłumacząc walką z terroryzmem.
          Będzie pewnie coraz bardziej ciekawie co kolejnego Sylwestra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka