ruda.replay 09.07.23, 12:23 porwałbyś się na podróż dookoła świata motocyklem? zakładając, że jest...czas, jakieś zaplecze finansowe...zdrowie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Aaa, czy Ty.... 09.07.23, 12:34 Ja wiem, że to pytanie do Lezia - ale odpowiem ze swojej perspektywy. Za młodu i głupu jeździłem rowerem między tirami. To nie było przyjemne... Motocyklem mógłbym jakimiś lokalnymi drogami owszem Ale dookoła świata to raczej nie. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Aaa, czy Ty.... 09.07.23, 12:41 To wąteczek do pogadania... dla wszystkich, którzy chcą coś skrobnąć w tym temacie Taka podróż wymaga planowania, przygotowania...same marzenia, to trochę za mało.... i przede wszystkim bezpieczeństwo....nie kazdy kraj przyjazny Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Aaa, czy Ty.... 09.07.23, 12:50 No ja motocykl to tylko pamiętam jak miał ojciec. W sumie gdzieś powinny być zdjęcia. Nad lokalne jeziorko fajnie. Ale dalej... No nie, za wygodny jestem. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Aaa, czy Ty.... 09.07.23, 13:02 Nie jestem przekonana, że taka podróż dla totalnego laika jest.... posiadanie motoru, to zdaje się za mało....jakieś doświadczenie potrzebne... to już wyzwanie jest...ale skoro na rowerze świat przemierzają, to i na motorze... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Aaa, czy Ty.... 09.07.23, 13:16 Ależ oczywiście - ja tylko ze swojej perspektywy. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Aaa, czy Ty.... 09.07.23, 13:16 Mam pytanie: Po czym poznac usmiechnietego motocykliste ? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Aaa, czy Ty.... 09.07.23, 13:52 po muchach na zebach lezio to zdaje sie w kasku , z kamerka na czubku )chyba nie posmakowal Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Aaa, czy Ty.... 09.07.23, 13:58 ale muchy mogą nie odpuścić...... mimo wszystko.....dobry kask, to połowa sukcesu Odpowiedz Link
leziox Re: Aaa, czy Ty.... 09.07.23, 14:06 Przez tę temperaturkie tam na zewnątrz przeoczyłem wątuś. Jasne że wybrałbym się na taką podróż. Ale są niestety kraje, przez które najlepiej jechać czołgiem, a nie motocyklem, więc bardzo wybiórczy musiałbym być. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Aaa, czy Ty.... 09.07.23, 14:10 Samo planowanie, ile by zajęło... mapa i punkt po punkcie... lepiej, bezpieczniej, organizacyjnie, to może w kilka motorów... Odpowiedz Link
leziox Re: Aaa, czy Ty.... 09.07.23, 14:10 a74-7 napisał: > po muchach na zebach > > lezio to zdaje sie w kasku , z kamerka na czubku )chyba nie posmakowal W czasach, kiedy nie było jeszcze kasków zamykanych, tylko tzw. "orzechy" i nawet guugli nie było, no to się jeździło tą Eshaelką czy Junakiem, przełykając czasami białko samo wpadające do gąbki. Natomiast prędkości osiągane tymi cudami komunikacji nie były tak potworne, jak na maszynach współczesnych, więc i muchy nie podbijały oczu, nie mówiąc już o spotkaniach z chrabąszczami. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Aaa, czy Ty.... 10.07.23, 11:50 Pamietam, jak mój ojciec wkładał sobie gazetkę za kurtkę.... Jeżdził WSKą kolorek wiśniowy... Czasy PRLu oczywista to były Odpowiedz Link
leziox Re: Aaa, czy Ty.... 10.07.23, 18:08 Gazetka dobrze grzała. Najlepiej Trybuna Ludu, bo to taka płachta gazetowa była. Czytać tych komunistycznych wypocin nie warto było, ale za to do ocieplania motocyklisty była w sam raz. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Aaa, czy Ty.... 10.07.23, 18:13 Zimą rozumiem. Za to latem nie rozumiem jak się jeździ w "czarnej zbroi"... Bo jak widzę takiego w koszulce i krótkich spodenkach to mam w ogóle ból oczu... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Aaa, czy Ty.... 10.07.23, 18:25 Fajne mają te czarne ubranka na motory, panie też... był zlot na wiosnę, to istna rewia mody Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Aaa, czy Ty.... 10.07.23, 18:29 Ależ bardzo fajne. Wejdzie taki metr osiemdziesiąt w zbroi do sklepu i od razu szacunek jest. Mnie tylko zastanawia, jak jest w środku... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Aaa, czy Ty.... 10.07.23, 18:52 taki metr osiemdziesiąt, powiadasz i Lezio patrzy na niego z góry Odpowiedz Link
leziox Re: Aaa, czy Ty.... 11.07.23, 00:04 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Zimą rozumiem. Za to latem nie rozumiem jak się jeździ w "czarnej zbroi"... Bo > jak widzę takiego w koszulce i krótkich spodenkach to mam w ogóle ból oczu... Są ubrania różne, ale chodzi o to by w razie upadku skóra nie zostawała na asfalcie, jak to dzieje się w przypadku kretynów jeżdżących szybkimi jednośladami i ubranych na krótko. Poza tym od 80 km/h temperaturka zaczyna sie zgadzać, przy tym bywa, że nagle się schłodzi albo popada deszczyk i wtedy zaczyna się czarną zbroję doceniać. Oczywiście, stojąc na skrzyżowaniu pod światłami czujemy sie trochę, jak kurczak w mikrofali. Ale to wszystko kwestia przeczekania na zielone. Przy trzech sekundach do setki chłodzi sie znowu szybko. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Aaa, czy Ty.... 11.07.23, 14:03 I proszę...chłopak, jak z żurnala motoryzacyjnego ) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Aaa, czy Ty.... 11.07.23, 18:14 Speed Devil hahaha Ogladalam kiedys kilka filmow z wypraw lezia . Musze przyznac - ma wyjatkowo szybka reakcje right-left- right before maneuvering. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Aaa, czy Ty.... 11.07.23, 19:29 Parę dni temu obejrzałam ten, na którym spadła kamera. Ale Lezio, to jest istna oaza spokoju. Kiedyś miałam okazję powiedzieć to osobiście... była taka sytuacja..ale bez szczegółów może pamięta, a może nie... Odpowiedz Link
leziox Re: Aaa, czy Ty.... 11.07.23, 20:34 A nie wiem, w życiu są różne sytuacje, ale jak wspomniałem, działo to się już wiele lat temu. Głowa już nie taka, bo kobiety, wino i śpiew swoje robią, dokładając się do psychofizycznej degeneracji. Odpowiedz Link
leziox Re: Aaa, czy Ty.... 11.07.23, 20:35 a74-7 napisał: > > Speed Devil hahaha > Ogladalam kiedys kilka filmow z wypraw lezia . > Musze przyznac - ma wyjatkowo szybka reakcje right-left- right before maneuveri > ng. A Ty to taka spostrzegawcza bestyjka jesteś bardzo Odpowiedz Link