fornitta Re: U mnie wiosna 21.02.25, 12:27 Ladne krokusy, az powialo wiosna z ekranu. No juz najwyzszy czas! Odpowiedz Link
leziox Re: U mnie wiosna 21.02.25, 12:38 To jeszcze wierszyk ku czci wiosny. Wiosenka na naszym podwórku Wreszcie wiosna, już na niebie Słońce ciepłe się kolebie Prosto w ryja ładnie świeci Drą też pyski małe dzieci Listki wiszą na chwaścikach Nikt już okien nie zamyka Słychać krzyki od sąsiada Co to mu się puszcza baba Stado kotów pchły roznosi Sąsiad znowu trawę kosi A w śmietniku już od rana Leży Hela narąbana Świat weselszy jest na wiosnę Wdrapać by się gdzie na sosnę Lub na brzozę - z tej radochy Lżejsze trzeba wdziać majtochy Ptaszki koncert głośny robią Idzie parka leśną drogą Dziki biegną z tyłu stadem Poczęstować je obiadem? Trzej panowie dobrze znani Nieźle w krzaczkach są schowani Degustują po kwasiorku To pomaga im w humorku Śmieci trochę już upchane W tej zieleni ukochanej Gdy się całkiem zazieleni Znikną znowu do jesieni Tak radośnie i tak miło Piwko nowe się wypiło Tęcza piękna jest na niebie Wiosna!-drze się ktoś do ciebie Więc zdejmujmy ciuchy, szaty Już w uczucia bądź bogaty Idzie ciepła nowa pora Pobawimy się w doktora Zaś po wiośnie, wedle bramy Znowu tutaj się spotkamy Przy śmietniku lub klatówie Fajnie będzie-ja wam mówię! THE END Odpowiedz Link
fornitta Re: U mnie wiosna 21.02.25, 12:41 Zaaajebiaszczy wierszyk Czekam na ten opisany w nim czas, u mnie jeszcze nawet omenow zapowiadajacych go- brak. Odpowiedz Link
leziox Re: U mnie wiosna 21.02.25, 12:47 Na takim podwórku się wychowywałem, trudno uciec od tych wizji. Ale jedno jest pewne: nigdy tam nudno nie było. Odpowiedz Link
e-zybi Re: U mnie wiosna 21.02.25, 14:27 Wiosna - Erotyk Wiosna!? No! A pannę Krysię, tą co z Heńkiem nie od dzisiaj, kiedy tylko ciepło stało, na amory wnet zebrało. Ławki w parku jeszcze zimne, chłodny wietrzyk lico smaga, po wypiciu taniej pryty, rosną chęci i odwaga. Ale jak tu o intymność, kiedy krzewy jeszcze gołe, Heniek drapie się po głowie, dusząc popęd dziki w sobie. Choć oboje nakręceni, strach gęsiną ciało karci, na sam widok Straży Miejskiej, lgną w uścisku mocno zwarci. Łapka Henia błądzi dziko, w oczach Krysi rozmajanie, jeszcze chwila namiętności i cud Krysi się dostanie. Tylko Heniu z miną woja, co nie poległ nigdy w boju, łupów nie wziął choć zwyciężył, zaspokoił się, w spokoju ---- Jedna jaskółka wiosny nie czyni, choć przyroda bardzo się stara. Nawet gdy ciepło lekko rozpuści, ambaras, nie zawsze dwoje na raz. zbi Odpowiedz Link
ruda.replay Re: U mnie wiosna 21.02.25, 15:08 U mnie idzie ku wiośnie... Krokusy nie wyszły jeszcze z ziemi... Wyjdą niebawem, bo zmiana pogody będzie, nocki na plusie Odpowiedz Link
a74-7 Re: U mnie wiosna 21.02.25, 15:43 Z poludnia wieje ,kwiatki oczy przecieraja ...15 C... "Jedna jaskółka wiosny nie czyni, choć przyroda bardzo się stara." Odpowiedz Link
camella Re: U mnie wiosna 21.02.25, 18:59 Ale zobacz Leziu,żadnych Chemtrails.Niebo niebieskie jak na Lazurowym Wybrzeżu. Odpowiedz Link
leziox Re: U mnie wiosna 21.02.25, 19:01 No, podziwiam i zazdraszczam, naprawdę. Tutaj dookoła ludzie tylko chorują i kaszlą i to wcale nie tylko dlatego, że sezon grypowy. Muszę w marcu zajechać do Genui, to sobie stare czlonki rozgrzeję nad moziem. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: U mnie wiosna 21.02.25, 18:24 Wiosny nie spotkałam, ale zachód słońca był dziś w miarę ładny Odpowiedz Link
a74-7 Re: U mnie wiosna 21.02.25, 18:35 Jak by ktos pedzlem po niebie pociagnal Zauwaz , juz luty sie konczy prawie i marzec jakos zleci ... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: U mnie wiosna 21.02.25, 18:51 e-zybi napisał: > U mnie wieczór w pełnej krasie... > > Pięknie fotki Odpowiedz Link
leziox Re: U mnie wiosna 21.02.25, 18:56 Zdaje się, że dopiero teraz wyszło na jaw, iż Zybi jest wampirem. No, ale kto by się tam takiej drobnostki na melynie czepiał. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: U mnie wiosna 21.02.25, 18:50 a74-7 napisał: > Jak by ktos pedzlem po niebie pociagnal > Zauwaz , juz luty sie konczy prawie i marzec jakos zleci ... Fajnie nawet zleciało oby tak dalej... Może dlatego, że śniegu nie było, machania łopatą Dzień już dłuższy, dni słoneczne...ani się nie obrócimy i będzie ponad 20 na plusie. Noce w tym tygodniu były z mrozem, ale to już końcówka Odpowiedz Link
leziox Re: U mnie wiosna 21.02.25, 18:57 20 na plusie to u mnie dzisiaj było, ale zapomniałem sfocić termometr i dlatego nikt mi nie uwierzy. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: U mnie wiosna 21.02.25, 19:07 leziox napisał: > 20 na plusie to u mnie dzisiaj było, ale zapomniałem sfocić termometr i dlatego > nikt mi nie uwierzy. Tylko 5 było, w domu ponad 20... Przyjdzie rachunek, to się posmarkam z radości Odpowiedz Link
ruda.replay Re: U mnie wiosna 21.02.25, 19:18 Ale wydłubać się nie da, bo jak... Podobno pod łopatką wszywają Odpowiedz Link
leziox Re: U mnie wiosna 21.02.25, 19:29 To może zacznij pić jakieś zdrowsze rzeczy... Odpowiedz Link
leziox Re: U mnie wiosna 21.02.25, 19:36 A tam, jak Lezio do tej pory nic nie zrobił, tak już nie zrobi. Odpowiedz Link
leziox Re: U mnie wiosna 21.02.25, 20:23 Szczerze mówiąc, mam to gdzieś. Człek ze sobą niczego nie zabierze, a kto będzie się o jakieś graty potem kłócić, to też szajs egal. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: U mnie wiosna 22.02.25, 15:25 Niedlugo pojade przez Georgie to zobacze czy tak jest. Odpowiedz Link
leziox Re: U mnie wiosna 22.02.25, 16:45 Mała, zamykaj drzwi, okna, chowaj dzieci. Janosiki wyruszają w świat. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: U mnie wiosna 22.02.25, 17:07 "...kie wywine ciupazeckom krew cyrwonom wytoce..." Odpowiedz Link
leziox Re: U mnie wiosna 22.02.25, 20:45 Jeżeli to wiosna, to z pewnością ta syberyjska raczej. Ale i tak jakoś ładnie. Odpowiedz Link
a74-7 Re: U mnie wiosna 24.02.25, 18:58 "Zamek Tarnowskich...Dzików" Az musialam zajrzec googielkiem w sprawie tych dzikow...;-D A byles w srodku ? Lubie takie miejsca , mozni gromadzili czesto interesujace art. sztuki czy literatury,dzieki nim mozemy je teraz ogladac .Jest tam kilka 'bialych krukow'. Odpowiedz Link
camella Re: U mnie wiosna 24.02.25, 09:19 Pigwowiec w ogródku 🙂Też mam taki ale daleko mu do kwitnienia. Odpowiedz Link
fornitta Re: U mnie wiosna 24.02.25, 14:32 W lesie pojawily sie motyle! Cytrynki. Zdjecia brak, wybaczcie Odpowiedz Link
leziox Re: U mnie wiosna 24.02.25, 15:35 Ale żeby nie smutasić rekonwalescentki, wstawiam ersatz wprost ze Szwarcwaldu. Odpowiedz Link
leziox Re: U mnie wiosna 24.02.25, 15:38 I przy okazji, skoro już jesteśmy w Szwarcwaldzie, zapraszam do miłej dla każdego ucha okolicznej miejscowości. Odpowiedz Link