betti8 18.09.13, 02:28 to zle czy dobrze czy jest ktos kto potrafi mi odpowiedziec z gory dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_dorota Re: wynik testu 40 18.09.13, 09:49 To bardzo wysoki wynik. Współczuję samopoczucia. Napisz o sobie. Ile masz lat, ile ważysz, czy się leczysz, jak długo, co przyjmujesz, w jakiej dawce, podaj ostatnich kilka wyników badań, szczególnie hormonów. Przy odpowiednim i kompleksowym leczeniu można to znacząco poprawić . Wiele nas tu takich, którzy wyszli na prostą. Odpowiedz Link
betti8 Re: wynik testu 40 18.09.13, 13:09 Witam narazie nigdzie sie nie lecze od pewniego czasu czuje sie okropnie mam 34 lata kolezanka polecila mi wykonac test posluchalam jej i sie przerazilam mam jedno dziecko wczesniej nie bylo problemow aby zajsc w ciaze staramy sie od paru lat o nastepne i niestety nie mozemy nie spodziewalam sie ze moze byc to przyczyna chorej tarczycy nigdy nie bylam badana w tym kierunku jakies 3 lata temu zaczely mi wypadac wlosy duze ilosci lecz myslalam ze to normalne zaczelam sie tez nadmiernie pocic to byly pierwsze objawy ale dalo sie z nimi zyc teraz sie nasilily i doszly kolejne obecnie jestem poza granicami kraju za mies wracam i biegne sie zbadac pozdrawiam Odpowiedz Link
harmoniak Re: wynik testu 40 18.09.13, 13:48 forum.gazeta.pl/forum/w,94641,146558743,146559770,Re_Jakie_badania_na_poczatek_Doradzcie_.html Odpowiedz Link
muktprega1 Re: wynik testu 40 22.09.13, 18:51 forum.gazeta.pl/forum/w,94641,147039900,147039900,maz_co_mowi_nic_Ci_nie_jest.html Rób szybko w poniedziałek polecone wyniki i wrzucaj na forum, nie ma co brnąć w czasie, trzeba działać Odpowiedz Link
djpa Re: wynik testu 40 23.09.13, 19:42 betti8 22.09.13, 13:56 Odpowiedz MAM JUZ DOSC CZUJE ZLE ZLE MAM ZAWROTY GLOWY SERCE WALI NIE MOGE USTAC DLUZEJ NIZ PARE MINUT PRACE DOMOWE WYKONUJE Z TRUDEM BRAK SIL A MAZ EE TAM MOWI ZE ZWARIOWALAM MAM JUZ DOSC CZY KTOS POROZMAWIA ZE MNA MOZE GG ALBO MEJL BARDZO PROSZE Re: maz co mowi nic Ci nie jest ola_dom 22.09.13, 21:58 Odpowiedz Zrób badania TSH, ft3, ft4, idź do lekarza (poszukaj któregoś z polecanych) i póki co nie pytaj męża o zdanie, skoro nie masz u niego wsparcia. Powodzenia! Re: maz co mowi nic Ci nie jest mami-016 23.09.13, 08:50 Odpowiedz Zrób te trzy podstawowe badania, jak radzi Ola, a jak wrócisz do Polski to resztę. Szkoda czasu, wyniki będziesz mieć w tym samym dniu i już będziesz mogła się rozglądnąć za jakimś sensownym endo i zarejestrowac się - prywatnie też się czeka. Jak odciągniesz to jeszcze miesiąc, to tylko się pogorszy Twoje samopoczucie, dalej będziesz trwać w niewiedzy. Na maila możesz napisać: mami-016@gazeta.pl Odpowiedz Link
betti8 problem z tarczyca a ciaza 25.09.13, 22:45 Czy przy chorej tarczycy nie leczonej ciaza jest mozliwa ? Odpowiedz Link
rotkaeppchen1 Re: problem z tarczyca a ciaza 25.09.13, 23:16 Mozliwe jest wszystko, bo cuda sie zdarzają. Ja zaszłam i poronilam. W jeszcze gorszym przypadku mozna urodzic upośledzone dzecko, bo plod potrzebuje do rozwoju duzej ilosci hormonow tarczycy. Jego organizm nie może poczatkowo ich samodzielnie produkować, przez pierwsze trzy miesiące. Dlatego ja bym najpierw doprowadziła sprawę tarczycy do pionu i dopiero potem starała się zajść. Odpowiedz Link
betti8 Re: problem z tarczyca a ciaza 26.09.13, 09:18 rotkaeppchen1 napisała: Mam jedno dziecko ale jak sobimialam dluge i bylyprzypomne mkpje samopoczucie lekarz nie zwracal na to uwagi a bylam opuchnieta buty musialam o 2 numeryy wieksze bole krzyza bardzo wysokie cisnienie ciaza byla przenoszona bylo cos z lozyskem niby starsze od plodu ja nigdy nie bylam szczupla od dziecka zawsze pare kilo wiee niz moi rowiesnicy od jakiegos dluzszego czasu staramy sie o dziecko i nic z tego z pare lat temu zaczely mi wypadac wlosy czyna myslalam ze to z niedoboru witamin obcielam wlosy wtedy nie bylo tak widoczne wypadywanie nikt mi nie powiedzial jaka moze byc przyczyna a ja bylam mloda i glupia teraz weszlam do internetu i przeczytalam wczesniej nie mialam mozliwosci obecnie problem wypadania powrocil garsciami doszly jeszcze inne to co wiekszosc opisuje najgorszy jest ten bol stawow kolanowych zwykla czynosc wejsc na taboret jest dla mnie nie wykonalne czasem to az mi glupio czuje sie jak bym miala 90 lat dluzsze spacery sprawiaja mi klopot zakupow nie robie bo trudno mi slabo mi sie robi zalamana i przerazona pozdrawiam serdecznie > Mozliwe jest wszystko, bo cuda sie zdarzają. Ja zaszłam i poronilam. W jeszcze > gorszym przypadku mozna urodzic upośledzone dzecko, bo plod potrzebuje do rozw > oju duzej ilosci hormonow tarczycy. Jego organizm nie może poczatkowo ich samod > zielnie produkować, przez pierwsze trzy miesiące. Dlatego ja bym najpierw dopr > owadziła sprawę tarczycy do pionu i dopiero potem starała się zajść. Odpowiedz Link
mama_dorota Re: problem z tarczyca a ciaza 26.09.13, 11:06 To wszystko, co opisujesz, najprawdopodobniej wynika z niedoczynności tarczycy. Możesz napisac jeszcze wiele, ale to ci nie pomoże. Co konkretnie zrobiłaś w tej sprawie? Poszłaś do lekarza? Zapytałaś o badania? Czy dobrze mi się wydaje, że mieszkasz w W. Brytanii? Wszystkie potrzebne badania mojej siostrze zlecił angielski lekarz pierwszego kontaktu. My już więcej pomóc nie możemy. Otrzymałaś wszelkie potrzebne na tym etapie informacje. teraz twój ruch. Odpowiedz Link