oby.watel 20.03.14, 23:29 Nie wiem jak Wy, ale mnie nie było do śmiechu, za to przeraziłem się. Nie uważacie, że D. Tusk już stracił kompletnie kontakt z rzeczywistością? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gb15 Re: Ględzie 22.03.14, 08:35 Gonisz za sensacją Obywatelu. Poruszasz wiele spraw, żadnej nie wyjaśniając, podobnie jak nasi politycy, dziennikarze i niektórzy pisarze a także reżyserzy. To chyba moda (maniera?) że wypowiadamy się na tematy na których się nie znamy albo znamy powierzchownie. Jeżeli ktoś tylko krytykuje i nie proponuje nic w zamian to na temacie się nie zna. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Ględzie 22.03.14, 11:58 Krytyka krytyce nierówna. Jeśli zaś chodzi o sensacje, to jeśli Ty krytykujesz mnie, to dobrze, a jak ja krytykuje jego to źle? To chyba moda (maniera?) że zamiast wypowiadać się na tematy poruszone w tekście skupiamy się na jego autorze. Bo jeżeli ktoś tylko krytykuje i nie nic nie ma do powiedzenia na temat wpisu, to temat go przerasta. Premier poruszył wiele spraw żadnej nie wyjaśniając. Stwierdził jak bodajże Beck przed wojną, że jesteśmy bezpieczni, bo w sojuszu. Stwierdził jak Bierut i następcy, że sojusznik zapewniał, ze jakby co, to pomoże. A biedactwo przez kilka lat tolerował marnotrawstwo pieniędzy przy budowie korwety i w końcu zdecydował, że zamiast korwety powstanie kajak bojowy. Monarchowie, którzy z racji pełnionych obowiązków byli ponad prawem, zatrudniali błaznów. Po to, żeby mieć przy sobie kogoś, kto skrytykuje, wyszydzi, sprowadzi na ziemię, zmusi do refleksji. A otoczony klakierami i potakiwaczami pan premier stracił kontakt z rzeczywistością i opowiada o swoich marzeniach, anie o rzeczywistości. Odpowiedz Link
gb15 Re: Ględzie 22.03.14, 16:47 oby.watel napisał: > > Premier poruszył wiele spraw żadnej nie wyjaśniając. Chodziło mi tylko o to, ze Ty zrobiłeś tak samo Odpowiedz Link
turbinowy Re: Ględzie 22.03.14, 19:06 Tu masz przykład jaki pan premier ma kontakt z rzeczywistością: 4 czerwca 2013: www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/858614,Protest-rodzicow-niepelnosprawnych-dzieci-Eutanazja-w-bialych-rekawiczkach 22 marca 2014: www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,15667330,Rodzice_niepelnosprawnych_dzieci___Czekamy_na_premiera_.html Tylko jeszcze Kubusie Puchatki lubią słuchać, że pan premier zapewnia im poczucie bezpieczeństwa. Wczoraj też dał popis z panem ministrem zdrowia do spółki. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Ględzie 22.03.14, 22:02 gb15 napisała: > Chodziło mi tylko o to, ze Ty zrobiłeś tak samo Ale ja to zrobiłem za darmo. Odpowiedz Link