diabollo
11.03.15, 07:26
Po występie Urbana w stroju biskupa Polsat News zdejmuje 'Skandalistów' z anteny. Zastępca zawieszony
Michał Wilgocki
- Zarząd telewizji Polsat podjął decyzję o zdjęciu z anteny Polsat News programu o nazwie "Skandaliści". Zarząd podjął również decyzję o zawieszeniu w pełnieniu obowiązków zastępcy dyrektora kanału Polsat News - pisze stacja w komunikacie rozesłanym mediom. Telewizja podjęła decyzję po programie, w którym Jerzy Urban wystąpił w stroju biskupa i zapalił papierosa na antenie.
"Skandaliści" przetrwali na antenie tylko kilka tygodni. Stacja wyemitowała w sumie trzy odcinki show prowadzonego przez Agnieszkę Gozdyrę, która w lutym tak zapowiadała swoje plany:
- Zaproponujemy widzom rozmowy z bohaterami, którzy poruszają wyobraźnię tłumów: politykami, artystami, ludźmi mediów, publicystami. Zaprosimy ich do rozmowy, w której może zdarzyć się wszystko. Skonfrontujemy z wizerunkiem, który sami wykreowali bądź jaki został im narzuconym - mówiła portalowi Wirtualnemedia.pl.
W jednym z odcinków wystąpił Janusz Korwin-Mikke, w innym - Janusz Palikot. Jednak najwięcej emocji wzbudził odcinek z udziałem Jerzego Urbana. Redaktor naczelny tygodnika "Nie" wystąpił przebrany za biskupa. W trakcie rozmowy zasugerował, że jego przebranie to pomysł Gozdyry.
- Ja nie lubię dzieci, a pani mi kazała włożyć strój pedofila - mówił. W pewnym momencie programu Urban powiedział, że chce zapalić papierosa, na co prowadząca mu pozwoliła.
W drugiej części Urban został przebadany wariografem, a w trzeciej do studia zaproszono Artura Zawiszę z Ruchu Narodowego. Zawisza nie chciał podać ręki Urbanowi, a rozmowę goście zaczęli od licytacji, kto jest większym Goebbelsem. Zawisza mówił o Goebbelsie stanu wojennego, Urban ripostował, że niemiecki minister propagandy był nacjonalistą.
wyborcza.pl/1,76842,17546924,Po_wystepie_Urbana_w_stroju_biskupa_Polsat_News_zdejmuje.html
A tutaj ten "skandaliczny" talk-show z wrażym Diabłem.
Oczywiście to pan Urban dwa razy próbował podać rękę katolikowi i oczywiście dwa razy owa propozycja została odrzucona.
www.youtube.com/watch?v=McGwHdAWC7c
Miłego odbioru i kłaniam się nisko.