sidreal 12.09.15, 23:16 wyłażenia szydła z wora. I dudy z budy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diabollo Re: piękne czasy! 14.09.15, 07:23 Czasy nie są złe, choć przerażające. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
sidreal Re: piękne czasy! 18.09.15, 13:22 jak to mawia Księga, Bóg woli nawróconych grzeszników niż świętych wyznawców. Grzesznik który WIE że jest grzesznikiem ma więcej ludzkich odruchów niż święci niepokalani którzy co dzień, świadomie i neświadomie, celebrują swoją świętą wyższość "chrześcijańskiego" zarodka (jakimi sami są w swoim infantylizmie umysłowym i histerycznej nadziei na niewyskrobanie) nad jakimś tam uchodźcą czy nie daj Boże imigrantem szukającym schronienia i socjalu. Cóż, podobno Everest, na skutek ciśnienia ze strony Płyty Indyjskiej na Płytę Euroazjatycką, obniżył się o kilka centymetrów. Europa uczy się multi-kulti czy to się jej podoba czy nie. Cena jest wysoka. Ameryka w tej kwestii jest jednak o jakieś 200 lat do przodu. W sensie transformacji umysłowości europejskiej i nie tylko. Ale co Ameryka przerabia ewolucyjnie, Europa nadrabia sprintem, jak widać. A to faktycznie jest niebezpieczne. Niemniej wszystko jakby nie było na tym padole dzieje się poprzez ruchy frykcyjne sił przeciwnych. Stra-Szydło wyłazi z wora. I wszystkie skarłowacenia, przywary nacjonalistycznych urojeń. Karzeł jakby nie było reprezentuje kompleks niższości, małoduszność, tchórzliwość, zawiść, cwaniactwo, manipulowanie innymi ażeby móc się wznosić wyżej siebie, ale nie ponad własne ego lecz żeby móc panować używać i posiadać. Tak jak Pingwin z Batmana. I podobny będzie miał koniec. W końcu jeden karzeł padł jak pluskwa pod własną głupotą, przyjdzie czas i na drugiego. Ale z drugiej strony uaktywniają się również ludzie i cechy najszlachetniejsze. Tak, Czas Apokalipsy, czyli Przemiany. To jest ta Twoja prawdziwa rewolucja ze wszystkimi jej konsekwencjami. Nie poprzez odrzucenie religijności w imię czystego racjonalizmu, ale ścieranie się i mieszanie kultur w konkretnych relacjach międzyludzkich. A jeszcze jak się uaktywni jeden z superwulkanów to będą dopiero jatki i zachwianie tego kalekiego bez-ładu. Odpowiedz Link
oby.watel Re: piękne czasy! 18.09.15, 15:23 Religia to nie kulti. To stan umysłu. Karzeł to w rzeczywistości olbrzym. Ci którzy dotąd przegrywali w nicości znikali. On twierdził, że klęska to zwycięstwo i mu uwierzono. Tylko patrzyć jak zacznie na stadionach na biletowanych imprezach uzdrawiać i wskrzeszać. Odpowiedz Link
diabollo Re: piękne czasy! 18.09.15, 22:57 Czcigodny Sidreal, Baalu zapłać za piękne przemyślenia. Przypominasz mi, czcigodny, ukochanego Uffo, który był złożył to forum. Niemniej, czcigodny Sidreal, nie przejmuj się impertyencjami czcigodnego Oby.watela. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
oby.watel Re: piękne czasy! 18.09.15, 23:43 Dziękuję Ci serdecznie za jakże zwięzłe odniesienie się treści moich wpisów. Zaiste wyszło szydło z wora. Odpowiedz Link
diabollo Re: piękne czasy! 19.09.15, 08:34 oby.watel napisał: > Dziękuję Ci serdecznie za jakże zwięzłe odniesienie się treści moich wpisów. Za > iste wyszło szydło z wora. > Czcigodny Oby.watelu, nie odnoszę się do Twoich wpisów, tylko do tego, że wobec czcigodnego Sidreala byłeś raczej mało przyjacielski. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
oby.watel Re: piękne czasy! 19.09.15, 11:23 Owszem. Gdybym nie znał Twoich poglądów mógłbym przypuszczać, że przygotowujesz się do objęcia władzy przez prawych i sprawiedliwych dlatego stajesz w obronie wpisów typu szydło z wora i dudy z budy. Dlatego krytykę takich "poglądów" nazywasz impertynencją. Niestety, znam Twoje poglądy i jest mi po prostu przykro. Odpowiedz Link
diabollo Re: piękne czasy! 19.09.15, 11:48 oby.watel napisał: > Owszem. Gdybym nie znał Twoich poglądów mógłbym przypuszczać, że przygotowujesz > się do objęcia władzy przez prawych i sprawiedliwych dlatego stajesz w obronie > wpisów typu szydło z wora i dudy z budy. Dlatego krytykę takich "poglądów" naz > ywasz impertynencją. Niestety, znam Twoje poglądy i jest mi po prostu przykro. > Mi też przykro, że Tobie przykro. Znamy się już od lat, i wszystko co chciałem wyrazić, to taki postulacie, żeby się nie boczyć w sumie o głupsta. Może to głupi postulat, bo wszak tutaj sami dojrzali i inteligentni ludzie piszą, którym banałów nie ma co prawić. Wybaczcie zatem. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
9rgkh Re: piękne czasy! 19.09.15, 13:29 Dziwne, jak inna miarką oceniasz swoją działalność. Tobie wolno odnosić się TYLKO KRYTYCZNIE. Innym już mniej. Odpowiedz Link
oby.watel Re: piękne czasy! 19.09.15, 20:40 Masz jakieś dowody na poparcie tej kłamliwej bądź co bądź tezy? Tobie nie wolno mnie krytykować na ten przykład? To co właśnie robisz? Odpowiedz Link
9rgkh Re: piękne czasy! 23.09.15, 21:21 oby.watel napisał: > Masz jakieś dowody na poparcie tej kłamliwej bądź co bądź tezy? Kłamliwa? Jakoś za bardzo nie podobała Ci się ironia na temat szydła i dudy. A potem także i bardziej konkretne przemyślenia. Skąd te emocje? > Tobie nie wolno > mnie krytykować na ten przykład? To co właśnie robisz? Wolno ale to nie ja narzekałem swego czasu na przejaskrawione poczucie braku wolności na forum. A robię to, co uważam za słuszne. Odpowiedz Link
oby.watel Re: piękne czasy! 24.09.15, 10:01 9rgkh napisał: > Kłamliwa? Jakoś za bardzo nie podobała Ci się ironia na temat szydła > i dudy. A potem także i bardziej konkretne przemyślenia. Skąd te emocje? De gustibus non est disputandum. > Wolno ale to nie ja narzekałem swego czasu na przejaskrawione poczucie braku > wolności na forum. A robię to, co uważam za słuszne. Fakt. Nie Ty narzekałeś na przejaskrawione poczucie. Dzięki zresztą nie narzekającym komuna wytrzymała 45 lat i splajtowała, a III RP ma szansę splajtować po 25 latach. Odpowiedz Link
9rgkh Re: piękne czasy! 24.09.15, 22:39 oby.watel napisał: > 9rgkh napisał: > > > Kłamliwa? Jakoś za bardzo nie podobała Ci się ironia na temat szydła > > i dudy. A potem także i bardziej konkretne przemyślenia. Skąd te emocje? > > De gustibus non est disputandum. Słowa raz wypowiedziane na forum istnieją. Trzymaj się tematu. No więc JAK MOJA TEZA BYŁA KŁAMLIWA? > > Wolno ale to nie ja narzekałem swego czasu na przejaskrawione > > poczucie braku wolności na forum. A robię to, co uważam za słuszne. > > Fakt. Nie Ty narzekałeś na przejaskrawione poczucie. Dzięki zresztą nie narzeka > jącym komuna wytrzymała 45 lat i splajtowała, a III RP ma szansę splajtować po > 25 latach. Znów manipulujesz. Jest oczywiste, że nie ja utrzymywałem komunę przez tyle lat przy istnieniu. Ale Twoja wiedza historyczna jest nikła. No więc oczekuję na rozwinięcie zdania, które tu napocząłeś - kto trzymał komunę przy władzy? Jeśli już zdołasz odpowiedzieć poprawnie na to pytanie, po korepetycjach, to poproszę Cię o odwołanie sugestii, że ja coś miałem z tym wspólnego. Ale i tu trzymajmy się tematu - przypomnę Ci, od czego zaczęliśmy naszą tutaj rozmowę: Dziwne, jak inna miarką oceniasz swoją działalność. Tobie wolno odnosić się TYLKO KRYTYCZNIE. Innym już mniej. Dokładniej - zauważyłem, że jak Ty oceniasz WYŁĄCZNIE krytycznie to jest OK a jak ktoś inny zauważy, na czym to polega Twoja ocena to okrutnie się oburzasz, że to nieprawda itp. Odpowiedz Link
sidreal Re: piękne czasy! 19.09.15, 03:51 Aaaa, dzięki serdeczne za współbrzmienia z Baalami i innymi Brlzebubami. (Mrówek staram się nie deptać, jeśli zdarzy mi się jakąś zauważyć. :~) Odpowiedz Link