oby.watel Re: Dupa zbita 01.10.21, 10:10 Zgodnie z najnowszymi ustaleniami lud dał władzę bandyckim i katolickim neofaszystom, a elity i inteligencja ciągle nie mogą się nadziwić i zrozumieć, co tu się do wuja wyprawia? No lud pośrednio udzielił odpowiedzi, że bat, knut i zamordyzm, czyli porządek, to to, co ceni i rozumie. Przedstawicielka tak zwanej Koalicji Polskiej, czyli PSL-u, który najwidoczniej wstydzi się swojej nazwy, przyznała wczoraj w Sejmie, że ilekroć władza zechce przykręcić śrubę, to chłopi nie mają nic przeciwko temu. Chłopom swobody niepotrzebne, bo i tak nie widzą jak z nich skorzystać. Polacy tak naprawdę nie wiedzą, co dzieje się na granicy polsko-białoruskiej. Jest wiele wątpliwości i pytań, o których tutaj wspomniałam, na które nie udzielono konkretnej odpowiedzi. Dla nas dobro i bezpieczeństwo naszego kraju i naszych obywateli jest najważniejsze. Dlatego podczas głosowaniu nad tym punktem wstrzymamy się od głosu. Wstrzymamy się od głosu, bo uważamy, że w każdej demokracji ważny jest element kontroli, również tej społecznej. Dlatego liczymy na refleksję rządzących w tej sprawie. Dziękuję bardzo. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Dupa zbita 02.10.21, 15:21 Mam nadzieję, że nie będziesz miał za złe że nie przetłumaczę Ci mojego komentarza na Twój język ojczysty co umożliwiłoby Ci zrozumienie go. Spróbuj Google Translate. Odpowiedz Link
oby.watel Wartości chrześcijańskie 01.10.21, 11:04 Chrześcijanie, a zwłaszcza katolicy przepełnieni są miłosierdziem i pochylają się z nieziemską wręcz troską nad dziećmi. Dlatego tylko prawdziwemu katolikowi mogło przyjść do głowy, że migranci z dziećmi specjalnie je rozbierają i zdejmują im buty, żeby chorowały i wzbudziły współczucie u dzielnych obrońców polskich granic. Muzułmanom widocznie nie może się pomieścić w głowie, że polski strażnik względnie żołnierz ma rozkazy i bezmyslnie acz gorliwie je wykonuje. A jeśli chodzi o wartości, to nie ustępuje afgańskiemu talibowi, a często nawet go przewyższa czego dowodzą słowa zastępcy komendanta straży granicznej w Michałowie. Odpowiedz Link
oby.watel Konsekwencja gwałtu na krowie, która jest klaczą 02.10.21, 15:29 Wszystko ma swoje konsekwencje. Także seks z klaczą. Wersja zrozumiała dla walmart.ca: У всего есть последствия. Тoже секс с кобылой. Odpowiedz Link