Dodaj do ulubionych

Nowości kinowe

• misiania Re: Nowości kinowe 10.03.11, 23:04
      Poznasz przystojnego bruneta. To podobno najsłabszy film Allena. OK, niech i tak będzie. Ale przypuszczam, że najlepsze filmy wielu reżyserów są słabsze od tego najsłabszego Allena :)
    • misiania Re: Nowości kinowe 07.04.11, 23:10
      Logo National Geographic na początku Niepokonanych dość precyzyjnie definiuje film. Zostaliśmy jako nacja pomiziani po brzuszku, że tacy jesteśmy dzielni i walczymy o wolność itede itepe, ale film jest głównie o pieszej wędrówce przez różne (ale wszystkie nieprzyjazne) odludzia. Patrzyłam, żyłam i cierpiałam z nimi, ale gdzieś pod kopułką brzęczało cichutko pytanie, co by w danych okolicznościach przyrody zrobił Bear Grylls...
      • nuova Re: Nowości kinowe 20.04.11, 20:10
        Co do kilku szczegółów w The way back mam kilka zastzreżeń, ale film dobry, dobre aktorstwo. No i sama końcówka filmu - poczułam się jakbym czytała książkę z której ktoś wyrwał przedostatnią stronę.
    • misiania Re: Nowości kinowe 19.05.11, 23:33
      Tutaj wpisuję, bo osobny wątek chyba nie ma sensu.
      Serdecznie polecam wszystkim spektakl "Zagraj to jeszcze raz, Sam" w Teatrze 6. Piętro w warszawskim Pekinie. Nie bardzo wiedziałam, czego można się spodziewać po Kubie Wojewódzkim w charakterze aktora i przez kilka początkowych chwil wydawało mi się, że może być drętwo, ale potem Kuba się rozgrzał i poooleciał :))) To było tak, jakby z jego show usunąć wszystkie fragmenty, w których robi i mówi coś głupiego, i zostawić tylko te sympatyczne i dowcipne. A panią Sochę (w kilku rolach w tym jednym spektaklu) można łyżkami jeść (krótka scenka, w której pan Olbrychski demonstruje Kubie na pani Sosze w jaki sposób należy rzucać kobietę - świetna!)
    • nuova Re: Nowości kinowe 23.05.11, 09:13
      1. "Lincz" to taki polski horrorek, jak to w naszym piknym kraju po raz kolejny człowiek i jego podstawowe potrzeby są na drugim planie... Warto zobaczyć!

2. "Piraci z Karaibów. Na nieznanych wodach" poszłam bez obejrzenia 1, 2 i 3, wiec nie mam porównania. Podobało się, ale albo ze mną albo z tłumaczeniem coś było nie tak - kilka dialogów było bez sensu, kilka scen jakby oderwane od wątku.
      W późniejszym czasie obejrzałam 1 i 2. Więc po obejrzeniu w takiej kolejności: 4, 1, 2, doszłam do wniosku, że 1 wymiata, a 4 jest najsłabsza, ale... Jeśli ktoś lubi te klimaty to powinien pójść :) Muzyka Zimmera niepodzielnie kojarzy mi się z Deppem w roli kpt Sparrow'a :)
      • dzidzia_bojowa Re: Nowości kinowe 23.05.11, 21:23
        Ja się szykuję na Erę Nowe Horyzonty pod koniec lipca. Gutek pojechał do Cannes powybierać filmy, które pokaże we Wrocławiu i jestem pewna, że będzie min "Melancholia" von Triera, wyklętego, wyrzuconego z Cannes i pominiętego moim zdaniem niesłusznie.

"Drzewo życia" Malicka z Bradem Pittem może być niezłe. W zajawkach widziałam niezłą psychodelię, chociaż film został dość sponiewierany przez krytykę. Dlaczego właśnie Malick dostał Złotą Palmę- nie pojmuję na razie. Gdy zobaczę film- ocenię.
        • misiania Re: Nowości kinowe 23.05.11, 21:51
          Raz po pracy pojechałam do kina na jeden z filmów Era Nowe Horyzonty, a po seansie wróciłam do domu. Takie tam... Warszawa-Wrocław-Warszawa ;)
          • dzidzia_bojowa Re: Nowości kinowe 23.05.11, 22:21
            Kinomanka!:))
    • nuova Re: Nowości kinowe 07.06.11, 08:29
      Wybieram się na "Uwikłanie". Trochę z ciekawości - czego można spodziewać się po rodzimym kinie od czasu "Wesela", "Chrztu" czy "Linczu", po części z lenistwa (nie będzie napisów) ;) Może być ciekawie.
      • majowamargot Re: Nowości kinowe 11.06.11, 11:05
        no i co, warto się wybrać na "Uwikłanie"?

bo wybieramy się dzisiaj ale jeszcze się waham czy nie wybrać filmu"Kod nieśmiertelności"

jeżeli ktoś był to proszę o opinię
        • nuova Re: Nowości kinowe 13.06.11, 09:54
          majowamargot napisała:

> no i co, warto się wybrać na "Uwikłanie"?
          >
          Jak obejrzę, to opiszę
          • nuova Re: Nowości kinowe 07.07.11, 10:14
            nuova napisała:

> majowamargot napisała:
            >
            > > no i co, warto się wybrać na "Uwikłanie"?
            > >
            > Jak obejrzę, to opiszę

i warto i nie...
            Film bardzo nerwowy (za bardzo jak dla mnie), szybko "przeleciał", ale dobrze zagnane role Stenki, Bukowskiego, Łukaszewicza, natomiast Ostaszewska gra cwaniacko i nerwowo.
            Po obejrzeniu filmu - w przeciwieństwie do "Linczu" (K. Łukaszewicza) - niewiele zostaje w głowie.
            • majowamargot Uwikłanie 06.08.11, 22:26
              no właśnie chciałam iść na ten film głównie ze względu na obsadę i zachęcające recenzje ale w rezultacie się nie wybraliśmy (często rezygnujemy z polskich filmów bo po kilku miesiącach już są w tv albo na yt)
              ale dzięki za wrażenia -zdecydowanie wolę filmy, które pozostawają na jakiś czas w pamięci
        • piotr_c Re: Nowości kinowe 27.06.11, 09:17
          Ja byłem na Kodzie . Nawet fajny pomysł

Za to ostrzegam przed Delfinem Plumem. Pewnie bym przysnął gdyby nie moje dziecko trzesące się obok na widok potwornego Potworro. Ale pomijajac Potworro to film jej się podobał ( lat 6 ) . Widac jestem z ineej półki.
          Za to razem bawilismy sie na Rio.
    • misiania Re: Nowości kinowe 12.07.11, 23:06
      Za niespełna dwa tygodnie maraton boliłód w multikinie :))) Trudno powiedzieć, że to będą nowości, ale... ach, ach, trzy filmy ciurkiem od wieczora do trzeciej nad ranem. na początek boski Szaruk z ośmiopakiem na brzuchu, potem Saif, którego nie sposób nie lubić, a na koniec coś, czego nie znam, ale mam nadzieję, że będzie wypełnione boliłódzkim absurdem po kokardkę. mniam.
      • misiania Re: Nowości kinowe 22.07.11, 18:09
        No to ja się oddalam na maraton :) od dziewiętnastej do pi razy oko trzeciej nad ranem. kawa wypita, zresztą ja nocny marek jestem. opowiem wam potem jak wygląda ośmiopak Szaruka na dużym ekranie :)))
    • nuova Re: Nowości kinowe 06.08.11, 09:54
      "Kret" thriller polityczny.
      Jak dla mnie żaden thriller, częsciej się śmiałam niż bałam.
      Akcja mało wciągająca, nie rozkręciła się przez cały film.
      Muzyka skromna, a jak już się pojawiła,to jak filip z konopi.
      Dobra gra Pszoniaka i Dziędziela.
      Tylko z ciekawości, szału nie ma...
      • miau_weglowy 'the painted veil'/malowany welon 19.08.11, 22:59
        stary ale u mnie odlezal troche na polce
        wzruszajacy, daje do myslenia, chociaz prosta historia (pisza, ze to love story)
        piekne krajobrazy Chin (b. lubie filmy tam sie dziejace), ladny soundtrack,
        z edwardem nortonem (czy tu aby nie ma fanow? ;) - ja raczej nie gustuje ;))
        nie przepadam za francuskim ale urzekla mnie koncowa piosenka:

www.youtube.com/watch?v=MlhGuTf7mN4&feature=related
        • aaricia_szalona Re: 'the painted veil'/malowany welon 19.08.11, 23:03
          >czy tu aby nie ma fanow? ;)

Ależ skąd! Ani jednego fana. Za to jest parę fanek ;)
    • misiania Re: Nowości kinowe 14.09.11, 21:07
      Nowy Almodovar jeszcze mi się nie ułożył w głowie, bo dopiero co wyszłam z seansu. to dobrze. lubię, gdy mi po filmie bąbelki skaczą pod kopułą.

właściwie mogłabym obejrzeć drugi raz...
      • maitresse.d.un.francais Re: Nowości kinowe 14.09.11, 22:23
        misiania napisała:

> Nowy Almodovar jeszcze mi się nie ułożył w głowie, bo dopiero co wyszłam z sean
        > su. to dobrze. lubię, gdy mi po filmie bąbelki skaczą pod kopułą.

To powiedz, kim się okazała ta baba, bo dla mnie film za drastyczny, a ciekawa jestem. Scenariusz na podstawie "Tarantuli", w "Tarantuli" baba okazuje się chłopem, ale motyw zemsty? Tym chłopem, co spowodował wypadek matki bohatera?
        • misiania Re: Nowości kinowe 14.09.11, 22:31
          spoiler spoiler spoiler

krążysz blisko, ale co nieco zostało zmienione. żadnej matki. to jest film, musi się sprzedać. nie czytałam Tarantuli, ale przypuszczam, że książka jest drastyczniejsza niż film.
          • maitresse.d.un.francais Re: Nowości kinowe 15.09.11, 17:30
            misiania napisała:

> spoiler spoiler spoiler

A po co naukowcy radzieccy wymyślili priva? Wal tamże.
            • aaricia_szalona Re: Nowości kinowe 15.09.11, 20:37
              "Fajny film wczoraj widziałem" - O północy w Paryżu. Nic nie powiem, bo lepiej idąc nań, nie znać nawet zarysu fabuły, ale pomysł niezły, a wykonanie, jak zwykle mistrzowskie.
              • misiania Re: Nowości kinowe 15.09.11, 20:53
                Hyhy, ja się wybrałam do Paryża właśnie, bo jakiś czas temu zobaczyłam zwiastun tego filmu... :))) Nosorożec rządzi!
                • aaricia_szalona Re: Nowości kinowe 15.09.11, 21:08
                  Nie, nie. DWA nosorożce :))))
                  • misiania Re: Nowości kinowe 15.09.11, 22:09
                    A propos wiadomych nosorożców! zupełnie mi z głowy wypadło, że w muzeum Dalego na Montmartrze zauważyłam prześliczny szkic z serii poświęconej Tristanowi i Izoldzie. Otóż on.

http://i51.tinypic.com/140exqc.jpg

to, co mu wyrasta z ucha, to być może Jesion :)))))
                    • aaricia_szalona Re: Nowości kinowe 15.09.11, 23:36
                      Misiania, jakim cudem dostrzegłaś, że miejscem wyrostu jesiona jest ucho? W dodatku jego ucho. Ja tu widzę zezującą marchewkę z odrostami, spowitą wiotkim szalem. I rzeczony jesion, of course ;)
                      I ani śladu nosorożca:(
                      • misiania Re: Nowości kinowe 15.09.11, 23:46
                        zdecydowałam, że to ucho ze względu na oczka. oczka mu się wybijają na pierwszy plan, temu Tristanu. no a w bok od oczka powinno być ucho. ale fakt, wszak to Dali. być może Jesion rośnie temu Tristanu z nosa.

a dlaczego nosorożce? no wszak to Dali :)
                      • 3.14-roman Re: Nowości kinowe 29.10.11, 20:21
                        Ja też widzę marchewkę :)
            • maitresse.d.un.francais Czy ja mogę dostać na priva info 16.09.11, 23:51
              kim się okazuje kobitka z filmu Almodovara?

[foch!]
              • misiania Re: Czy ja mogę dostać na priva info 17.09.11, 00:02
                Poszło na gołębnik gazetowy, mam nadzieję, że gołąbek pocztowy doleciał.
                • maitresse.d.un.francais Jeeest! Dzięki! 17.09.11, 16:13
                  O żesz dupa w kropki, na to bym nie wpadła!
                  • maitresse.d.un.francais Re: Jeeest! Dzięki! 18.09.11, 21:07
                    A to co ja pisałam to były moje domysły. Nie wiem, kim się okazuje w "Tarantuli".
    • nuova Re: Nowości kinowe 16.09.11, 21:15
      Czy tylko ja oglądałam Debiutantów? ;>
      z Ewanem McGregorem :)
    • pepsic Re: Nowości kinowe 17.10.11, 08:33
      "Drive" mocny dramat sensacyjny z historią miłosną nie do końca w tle, z interesującym R.Goslingiem, bardzo polecam. Zdobywca Złotej Palmy w Cannes.
      • aaricia_szalona Re: Nowości kinowe 23.10.11, 12:25
        Było się wczoraj na Przepisie na miłość. Baaardzo smaczny i przyjemny filmik. I po fhransusku.
        • miau_weglowy czarny labadek 26.10.11, 23:40
          nie nowosc, ale dopiero ogladam i powiem Wam, ze nuda
          szkoda kasy
          pasji w grze aktorskiej nie ma, muzyki dobrej nie ma
          rozlazle to jakies, nie wiadomo, o co chodzi, a juz pol filmu za nami, niescislosci typu: urodzila corke, gdy miala 28 lat rzekomo, corka ma ze 16 lat, no nawet niech ma 20, matka wyglada na 60 z okladem, wiec nawet matematyka w tym filmie lezy
          o co bylo takie wielkie halo? nie wiem, nie wierze,ze portman sama tanczyla, scenyz awsze sa tak filmowane, ze spokojnie tancerka mogla ja zastepowac
          i to sie nazywa - uwaga:
          provocative (? gdzie jak?) psychological thriller!
          LOL
          ide z ciekawosci dokonczyc
          zeby moc z czystym sumieniem wypowiadac sie o filmie calkowicie negatywnie
          • miau_weglowy drugi bok czarnego labadka 27.10.11, 14:37
            utrzymany w konwencji slabych filmow o wampirach
            LOL
            i to tyle
            tyle, ze wiecej muzyki z jeziora, ale zadna to rekompensata
    • misiania Re: Nowości kinowe 30.10.11, 22:58
      "Służące" widziałam i jestem rozdarta. Z jednej strony pokazano mi bardzo interesujące postaci, świetnie zagrane i temat, o którym wiem w sumie niewiele. Z drugiej strony scenarzyści perfidnie dążyli do wyciśnięcia mi łez z oczu przy pomocy dzieci (martwych, opuszczonych, zaniedbywanych przez własne matki - do wyboru). Problem segregacji rasowej chyba by wystarczył, już mogli sobie te dzieci odpuścić...
    • nuova Re: Nowości kinowe 20.03.12, 12:53
      Nie zrobiła na mnie wrażenia "Róża" Smarzowskiego z Dorocińskim ani "Ścigana" (eng. Haywire) Soderbergha, choć z McGregorem.
      "Żelazna dama" Lloyda do zniesienie, chociaż źle, że na temat głównej postaci wiem niewiele...

A wczoraj widziałam "Kobietę w czerni" Watkinsa ... i bałam się przeokropnie. Zapomniałam przeczytać, przed pójściem do kina, jaki to rodzaj filmu ;D

A noo i "Królewnę Śnieżkę" warto zobaczyć. Po obejrzeniu zmieniłam nastawienie do tego filmu, jakie miałam po obejrzeniu zwiastuna.
      • pepsic Re: Nowości kinowe 21.03.12, 19:57
        Tez nie przekonałam się do "Róży", wychodzi, że drastyczność scen nie wystarcza do okrzyknięcia arcydziełem, albo z moją wrażliwością coś nie tak.
        • nuova Re: Nowości kinowe 22.03.12, 16:39
          Dla porównania, 2 poprzednie filmy Smarzowskiego wstrząsnęły mną. W ogóle Różę uważam za film przeciętny ;)
    • 3.14-roman Re: Nowości kinowe 22.03.12, 21:52
      Kto oglądał Sponsoring? (nie chodzi mi o obrady Sejmu)
      • nuova Re: Nowości kinowe 22.03.12, 22:24
        3.14-roman napisał:

> Kto oglądał Sponsoring? (nie chodzi mi o obrady Sejmu)

jo
        a co?
    • nuova Re: Nowości kinowe 22.03.12, 22:28
      Na nowego-starego Klossa nie warto tracić czasu, bo że kasy - to oczywiste.
      Gra młodych b. słaba, nie przekonująca, charakteryzacja tychże - leży i kwiczy.
      Lepiej już przez 2h popuszczać bąki :))
    • nuova Re: Nowości kinowe 24.04.12, 20:30
      Na pewno warto obejrzeć "Połów szczęścia w Jemenie" i "Nietykalni" - dla mnie oba filmy są bombowe - bdb gra, scenariusz i to, ze nie dołują, jak np "Shame". "Shame" dostaje ode mnie plusa za muzykę, tylko za muzykę.
    • misiania Re: Nowości kinowe 15.05.12, 22:46
      The Avengers są lepsi od Mrocznych cieni, uważam.
      • nuova Re: Nowości kinowe 16.05.12, 00:32
        tzn że Cienie cienkie czy te A a a ... Avecośtamcośtam są boskie??
        Wybieram sie na Cienie, więc zaczęłam się wahać.
        • misiania Re: Nowości kinowe 16.05.12, 07:39
          Cienie chwilami mi się dłużyły, jakby każdą ze scen lekko przeciągnięto. Natomiast Avengersi byli dokładnie tacy, jacy powinni być bohaterowie komiksu na ekranie kinowym. Czyste popcorn movie. Ale ja wielce poważam Jossa Whedona, więc mogę nie być obiektywna. A jeśli chodzi o Burtona, to już z Alicją miałam jakiś problem.
    • nuova Re: Nowości kinowe 26.06.12, 22:03
      Ktoś widział "Chernobyl diaries" ? Warto?
    • misiania Re: Nowości kinowe 21.08.12, 22:19
      Popłakałam się ze śmiechu na nowym Allenie. Zakochani w Rzymie - film o ziszczaniu się skrytych fantazji. I przepiękny Rzym w tle. Jeśli Allen chce, żeby mu zapłacić za nakręcenie filmu w Krakowie, to Krakusy powinni się zrzucić niezależnie od wielkości wymaganej kwoty. Absolutnie nikt nie kręci lepszych reklamówek turystycznych niż Woody Allen. Gdybym nie miała innych planów wyjazdowych, to już bym kupowała bilety...
      • mnop2 Re: Nowości kinowe 23.08.12, 17:21
        a to póńdę. A już miałam nie pónść po 'Paryżu'.
        • mnop2 Re: Nowości kinowe 23.08.12, 17:22
          póńść :D
          • 3.14-roman Re: Nowości kinowe 27.08.12, 22:48
            póńźdź raczej
      • pepsic Re: Nowości kinowe 02.09.12, 16:15
        Owszem zabawny, ale dość płytki, a pod koniec nużący. Cześć wątków niepotrzebnie rozwleczona, a część zbędna. Allen jako aktor - w formie.
    • nuova Re: Nowości kinowe 27.09.12, 12:53
      Nie polecam filmu Ted. Jest śmieszny na siłę, momentami humor jest prawdziwy, ale w przeważającej większości film jest nudny, przewidywalny i dłużący.
    • pionek50 Re: Nowości kinowe 12.10.12, 09:39
      Alicja była spoko :) podobała mi się.
    • nuova Re: Nowości kinowe 12.10.12, 20:44
      A ja czekam na Pokłosie (polski) i Bonda (pod koniec X)
      • jyntie Re: Nowości kinowe 19.10.12, 13:45
        Ja tylko na Bonda. Jak zobaczyłem trailer Pokłosie to stwierdziłem, że lepiej sobie ten film odpuścić.
    • nuova Re: Nowości kinowe 28.11.12, 19:39
      Bond, czyli "Skyfall" ja ktoś lubi te klimaty - jak najberdziej tzreba zobaczyć!

"Pokłosie". Trochę się zapuściłam i nie dotarłam tu zaraz po obejrzeniu filmu. Teraz to chyab nie ma ludzia, który by o Pokłosiu nie słyszał. Ja mam swoje zdnaie na ten temat i b.lubię pana Maćka Stuhra, więc_____

Asterixa i Obelixa można sobie darować, aczkolwiek jak ktoś musi bo się udusi, niech idzie na film. Mnie bardziej on nowego podoba się wersja na olimpiadzie :)

"Niewierni", hmmm francuskie komedia są dość oryginlne i ta również. Mam na myśli do porównajia Amelią, Bazyla z dziurą w głowie,itp. Warto :)

Największym hiciorem bajkowym jest dla mnie "Hotel Transylwania". Płakałam ze śmiechu :P Trzeba zobaczyć.

Teraz czekam na Annę Kareninę! Nie załapałam sie na prapremierę...
      • misiania Re: Nowości kinowe 28.11.12, 21:55
        Kocham Hotel Transylwania :))) Mało się nie popłakałam z żałości, jak bidny Dracula gonił samolot i tak machał tymi malutkimi, nadpalonymi skrzydełkami...

O tutututu jest hotelowej muzy kawałek

www.youtube.com/watch?v=7dCMUUezuK8
        • nuova Re: Nowości kinowe 28.11.12, 22:45
          Mnie się bardzo podobało witanie z gośćmi :D
          Ogólnie film b.udany, doskonałe zadbanie o najdrobniesze szczegóły.
    • misiania Re: Nowości kinowe 19.12.12, 07:28
      Gdyby Gandalf poszedł na wyprawę sam, bez krasnoludów i hobbita, to sprawę załatwiłby pewno szybciej i eleganciej. A tak musi kompanów co 20 minut ratować z opresji...

E, czepiam się :) Fajny jest Hobbit, ponieważ jest właśnie taki, jaki powinien być. Jackson na pewno pogmerał przy książce, ale chyba muszę odświeżyć pamięć literaturą w sprawie konkretów.

Ale niezależnie od tego, co robił na ekranie, Bilbo Bagginsa przez cały czas widziałam z ręcznikiem w ręku. Ta twarz... I nagle losy Hobbita okazały się zadziwiająco zbieżne z losami bohatera Autostopem przez galaktykę :)
    • nuova Re: Nowości kinowe 25.12.12, 21:31
      chcę obejrzeć Life of Pi! 2D!
      • mnop2 Hobbit 26.12.12, 13:30
        wczorajszy spłynął dziś jak pierwszy śnieg. Nic. Chyba, że ktoź jest fanem Tolkiena - aaa to przepraszą ;)
      • nuova Re: Life of Pi 10.01.13, 09:19
        nuova napisała:

> chcę obejrzeć Life of Pi! 2D!

Lepsze napisy czy dubbing?
        • nuova Re: Life of Pi 16.01.13, 13:58
          Na dubbing się nie załapałam.
          Film bdb, więc do recenzji, że grafomania, nie przystaję. Dla mnie to taka baśń raczej.
          Kolory i muzyka też zapamiętałam, nawet po wyjściu z kina ;)
          Warto.
          • mnop2 Re: Life of Pi 16.01.13, 15:21
            mojemu dziecku się podobało!
    • nuova Re: Nowości kinowe 10.01.13, 09:14
      Widziały gały Annę Kareninę? Moje widziały i mam chęć zderzyć opinie na temat filmu. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka