Dodaj do ulubionych

Z innego forum

12.09.12, 23:51
forum.gazeta.pl/forum/w,16,138762530,138769038,Re_usmialam_sie_do_lez_D.html
"Opis
Byłoby miło (nie że tam zaraz czegoś wymagamy…), gdyby umiała: ogarniać chaos biurowy dobrze: prowadzić biuro, korespondencję i kalendarz Zarządu kontaktować się z klientami organizować spotkania (i pisać z nich sprawozdania) i wyjazdy służbowe ścigać pracowników spółki za różne rzeczy
Oferujemy
Zapewniamy: miłą i bezpretensjonalną atmosferę możliwość pełnego zaaranżowania własnego kąta bardzo przyzwoite wynagrodzenie
Wymagamy
Dobrze widziana pedanteria (w odniesieniu do dokumentów i wyglądu biura) oraz uprawnienia strażackie (szybkie akcje w czasie wewnątrzfirmowych pożarów)."

No to kto ma uprawnienia strażackie?
Obserwuj wątek
    • 3.14-roman Re: Z innego forum 12.09.12, 23:53
      Ta sama firma:

"Szukamy
      Fanów poezji Wisławy Szymborskiej na stanowisko Asystenta Project Managera
      Miejsce pracy: Sopot
      Taki żarcik… Nie musisz być fanem poezji Pani Wisławy. Musisz…

mieć pomysły i pomysły na obronę tych pomysłów
      być komunikatywny bardziej niż szwedzki kucharz z Muppetów
      doskonale ogarniać zespół i znaczenie słowa „odpowiedzialność”
      być konsekwentny i skreślać przedrostek „nie” przed słowem „niepowodzenie”

Doceniamy brak fochów, zainteresowanie technologią, umiejętność przyznawania się do błędów i bezpośredniość (nie musisz pytać, czy możesz zrobić sobie herbatę z wody po pierogach…).

Oferujemy świetną atmosferę, dobrą kasę i takie tam. Bądź szybki, bo warto. "
    • 3.14-roman Re: Z innego forum 12.09.12, 23:55
      W podobnym duchu - tym razem ogłoszenie przesłane mi przez znajomka.

Co oferuje firma potencjalnemu stażyście?

"wygodne krzesło"
      • good_morning Re: Z innego forum 13.09.12, 00:07
        wygodne krzeslo jest niezmiernie wazne, tu nie ma zadnego smichu chichu ;)
        najlepsze to ja mam wlasnie w pracy (jednakowoz nie na tyle swietne, bym zostawala tam z wlasnej woli po godzinach ;))
      • nuova Re: Z innego forum 15.09.12, 23:13
        Dobrze, że niechodzi o ofertę darmowej wody z dystrybutora, bo by się ten potencjalny jeszcze utopił w ramach depresji firmowej ;))
    • gazeta_mi_placi Re: Z innego forum 13.09.12, 13:37
      A to autentyczne ogłoszenie które kiedyś pojawiło się na krakowskim Gumtree (sama je widziałam na własne gazeciane oczy):

""Poszukujemy pomocy do przedszkola. Szukamy kogoś sumiennego, traktującego poważnie swoje obowiązki, któremu praca sprawia radość. Kochającego Dzieci. Praca od zaraz. Wynagrodzenie - umowa zlecenie - 700zł/m-c.

Zakres Obowiązków:

Wydawanie posiłków dla dzieci.
      Pomoc dzieciom w czynnościach toaletowych.
      Serwowanie napojów i poczęstunku klientom placówki (kawa, herbata, woda, sok, ciastka).
      Zaprowadzenie porządku w placówce po imprezach specjalnych (urodziny, dni otwarte, itp.)
      Podlewanie trawy i roślin ogrodowych w sezonie wiosenno-letnim.
      Zastępowanie wychowawcy grupy przedszkolnej w koniecznych sytuacjach (toaleta, przerwa śniadaniowa).
      Monitorowanie i zgłaszanie zapotrzebowania zakupu środków czystości.
      Codzienne dbanie o czystość całej placówki. (sale zajęciowe, recepcja, korytarze,klatki schodowe, łazienki, stołówka-kuchnia) oraz jej otoczenia (gród, taras, parking).
      Otwieranie i zamykanie dżwi wyjściowych – witanie i żegnanie klientów.
      Dbanie o czystość okien.
      Bieżące mycie naczyń.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV i Listu Motywacyjnego..."
      • 3.14-roman Re: Z innego forum 10.11.12, 23:01
        O Borze Sosnowy! Wyobrażam sobie list motywacyjny.

Praca sprawia mi ogromną radość i satysfakcję. Od dziecka moją ogromną pasją było bieżące mycie naczyń. Z zamiłowaniem witałem też gości, a z jeszcze większą radością żegnałem. Z pieśnią na ustach pracuję w ogrodzie oraz dbam o czystość parkingu. Chętnie podejmę się pracy za darmo, ba, mogę nawet dopłacić, abyście mnie zatrudnili.

To 700 to brutto czy na rękę?
        • gazeta_mi_placi Re: Z innego forum 12.11.12, 10:29
          Nie wiem, ogłoszenie szybko zniknęło gdy dałam na E-mamę, e-matki pastwiły się nad tą placówką i miały wysyłać maile pełne oburzenia pod adres owego przedszkola.
          • 3.14-roman Re: Z innego forum 15.11.12, 21:17
            Domyślam się, że włodarze przedszkola byli przekonani, że to konkurencja im robi dowcipy. W końcu, kto by nie chciał pracować w takim przedszkolu? I kto mógł się wziąć i oburzyć na tak wspaniałą ofertę?
            • gazeta_mi_placi Re: Z innego forum 16.11.12, 09:04
              To było jakieś prywatne przedszkole, zdaje się Pozytywka nazywało.
              • 3.14-roman Re: Z innego forum 21.11.12, 19:16
                Raczej - pozytywizm - praca u podstaw i inne klimaty. Siłaczki szukali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka