guzik-prawda 20.11.09, 13:06 Z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem się, że jedna z telewizji zainteresowała się devem. I chyba dobrze, nie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan-ciekawski Re: Będziemy w TV ? 20.11.09, 14:13 Nic nam to nie da. Przyjadą, oglądalność sobie podniosą a my zostaniemy z tym samym co mamy. Ja jestem osobą która jeszcze nie ma aktu więc wolałbym poczekać z nagłaśnianiem sprawy aż ten akt będę miał. A telewizja mi w podpisaniu aktu na pewno nic nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
guzik-prawda Re: Będziemy w TV ? 20.11.09, 14:34 Również czekam na akt, nie wiem co o tym sądzić. Co lepsze dla nas, wiem jedno daliśmy wiarę Korczakowi i wyszliśmy na tym jak zabłocki na mydle. Nie ma mieszkania, nie ma własności i nawet nie można rozwiązać umowy - bo nie oddadzą pieniędzy. Z drugiej zaś strony pokarzą, że byle kto może zostać byle dewem i robić z ludźmi co im się podoba. Może zmienią prawo w Polsce już sam nie wiem co robić, czekać czekać, czekam i co z tego wychodzi KW coraz bardziej zapełnia się wierzycielami. Odpowiedz Link Zgłoś
kkrasz Re: Będziemy w TV ? 20.11.09, 16:46 Zgadzam sie. Raczej nie pomoże a przeszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontoemail Re: Będziemy w TV ? 21.11.09, 00:28 Tym bardziej, jak bedziesz mial akt, to nikomu nie bedzie sie chcialo krecic wiekszej afery. Ja rowniez uwazam, ze zalatwianie takich spraw przez TV to nie najlepszy sposob. Szczegolnie biorac pod uwage mozliwosc manipulacji wypowiedziami przez niektore stacje, widzowie beda mogli dojsc do wniosku, ze winnymi calej sytuacji sa osoby komentujace na forum :) Z drugiej strony moze obecnosc kamery i dziennikarza z mocnym zestawem pytan, bedzie niejako gwarantem dotrzymania terminow. Bo ja w tej chwili nie wiem nawet czy zobacze mecz otwarcia Euro 2012 we wlasnym mieszkanku. Odpowiedz Link Zgłoś
zak01 Re: Będziemy w TV ? 20.11.09, 17:21 To chyba dobrze - dev zrobi sobie reklamę, mieszkania zaczną się szybciej sprzedawać więc będzie kasa i tym samym szansa na ukończenie i odbiór naszych mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
slukash Re: Będziemy w TV ? 21.11.09, 09:17 Ja również czekam na Akt. Problem w tym, że na taki Akt na który czekam (czyli bez obciążeń) się nie doczekam! Wy również nie. Jedyne co możemy zrobić to podpisać Akty z długami Korczaka i być właścicielami mieszkania dopóki wierzyciele nie upomną się o swoje. Tak czy siak jesteśmy w czarnej d... bo oprócz kredytów na mieszkanie będziemy płacić ubezpieczenia kredytów (banki na 100% nie zaakceptują innych wpisów w Aktach)i bierzemy na klatę dług Korczaka. W najgorszym przypadku spłacamy kredyt, ubezpieczenie + hipotekę! A to nadaje się o TV jak najbardziej! Kto wie, może po obejrzeniu się w TV Pani/Pan z Banku czy Agmetu opamięta się i wyda oświadczenia dla ludzi na bezciężarowe odłączenie od długu. Bo na Boga czemu MY mamy płacić za błędy innych skoro samo mieszkanie kosztuje i tak zbyt wiele!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pelosi Re: Będziemy w TV ? 23.11.09, 09:55 Tak to prawda, że TV zainteresowała się deweloperem. Ale to nie wszystko, bo także w fazie finalizacji jest obszerny artykuł w jednej z opiniotwórczych gazet o zasięgu krajowym. Dodam jeszcze do tego zainteresowanie, robieniem nas w konia, jednej z najbardziej renomowanych kancelarii w Warszawie, która też chce zarobić. Niedługo skończą się dla pewnych osób wakacje! Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: Będziemy w TV ? 23.11.09, 10:19 A co to wszystko ma dać, może mi ktoś wyjaśnić. Bo ja obawiam się niestety że może to wyżądzić więcej szkody jak pożytku, ale może o czymś nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
slukash Re: Będziemy w TV ? 23.11.09, 21:52 Fakt jest taki, ze w gorszej d.... już kolego nie będziemy więc cokolwiek nie zrobisz i tak będzie źle! Odpowiedz Link Zgłoś
pelosi Re: Będziemy w TV ? 24.11.09, 01:27 Co to ma dać?! To pytanie retoryczne. Dlaczego Polacy są takimi tchórzami i jak ktoś im pluje w twarz to mówią, że deszcz pada. Trzeba robić porządek z takimi nieudacznikami i pseudodeweloperami. Siła tkwi w dużej grupie. Jeśli weźmiemy się za tych beznadziejnych, nieprofesjonalnych amatorów to wyegzekwujemy to co nasze i spowodujemy, że ten człowiek nigdy więcej nikogo nie oszuka, bo nikt już po raz drugi nie da się nabrać na interesy z oszustem. Trzeba to nagłośnić i walczyć na drodze prawnej poświęcając wszystkie siły i nakłady finansowe. Porządek musi być! Trzeba oczyścić społeczeństwo z pijawek żyjących na nasz koszt. marekcz26 napisał: > A co to wszystko ma dać, może mi ktoś wyjaśnić. Bo ja obawiam się > niestety że może to wyżądzić więcej szkody jak pożytku, ale może o > czymś nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: Będziemy w TV ? 24.11.09, 06:49 Szkoda tylko, że ta kancelari nie zainteresowala sie wtedy kiedy powstawała Rada. Odpowiedz Link Zgłoś
slukash Re: Będziemy w TV ? 26.11.09, 10:51 zobaczymy jak pojawią się na osiedlu. Jak się nie pojawią znaczy, żę to kolejna idiotyczna plotka. Oby tak się nie okazało - jesli jednak sam zgłoszę to gdzieś w eter. Już mam w d... co będzie się działo dalej - nie pozwolę, żeby jakiś gość igrał z moim całym życiem i decydował na co mam zarabiać pieniądze (czy na swój kredyt czy na jego długi)! Odpowiedz Link Zgłoś