Dodaj do ulubionych

Mac Plast - sprzedaje mieszkania

12.10.10, 14:55
Mam pytanko, czytałem dużo złego na temat Mac Plastu ale czy jak teraz sprzedają mieszkania to są one z obciążeniem na hipotekę?
Rozmawiałem z agencją nieruchomości i twierdzą, że mieszkanie ma wpis do KW i nie jet on obciążony.
Powiedzieli też że mieszkanie jest za gotówkę i przy transakcji będzie część dla Mac Plastu a część dla banku - wierzyciela.

Proszę o podpowiedź w tym temacie czy warto się w to pakować?
Obserwuj wątek
    • cypr01 Re: Mac Plast - sprzedaje mieszkania 14.10.10, 08:51
      jesli mieszkanie ma czysta hipoteke to czemu jest tylko za gotowke? :P
    • kaczucha_kl Re: Mac Plast - sprzedaje mieszkania 14.10.10, 11:46
      Mieszkanie jest za gotówkę pradwopodobnie dlatego, że bank, w którym deweloper ma kredyt na inwestycję nie chce dać promesy zwalniającej to mieszkanie. Promesa potrzebna jest potencjalnemu klientowi do zaciągnięcia kredytu w innym banku na zakup mieszkania. Jeśli tak jest, to mieszkanie jest obciążone przez bank dewelopera i prawdopodobnie będzie jeszcze obciążone przez generalnego wykonawcę Agmet, którego wpis "wisi" nad KW podobno czekając na decyzję Sądu Najwyższego. Osobiście odradzałbym zakup czegokolwiek od Mac Plastu.
    • bronekzlotypierscionek Re: Mac Plast - sprzedaje mieszkania 19.10.10, 09:09
      Z DALEKA OD MAC-PLASTU!
      Czego się Pan spodziewa, że pośrednik lub prezesik Panu powie, że nie ma szans na akty czy księgę wieczystą bez obciążen???! Będzie kłamał do końca, bo jak mu to potem Pan udowodni w sądzie???
      Naiwność ludzka nie zna jednak granic :)
      Dowie sie Pan dopiero o tym jak juz wpłaci pieniądze.
      Znam kilka osób z którymi rozmawiałem i mam do nich kontakt a których sprawy są dawno w sądzie i u komornika. Roszczeń będzie przybywało i co za tym idzie obciążeń również. Jeśli chce się Pan "władowac na minę" to nie ma nic lepszego jak kupić cokolwiek u Pana Korczaka i dać mu pieniądze do ręki. Pan prezesik i jego żona to ludzie pozbawieni całkowicie honoru i jakiejkolwiek przyzwoitości czy moralności ludzkiej.
      Całe biuro Mac-Plastu to tzw. "znajomki z rodzinką" z drugiego końca Polski, notoryczni kłamcy i cwaniaki na co jestem w stanie przedstawić Panu każdą ilość dowodów, świadków a nawet nagrań. Widzieliśmy też samochód z TV kilka razy przed osiedlem... co też daje do myślenia, bo z pewnością nie przyjechali kręcić jakie to wspaniałe osiedle pobudowano :)
      P.S. Jeśli jest Pan zainteresowany szczegółami lub kontaktem z ludźmi którzy zostali przez Mac-Plast oszukani, proszę o kontakt na mail gazety.pl. Dowie się Pan znacznie więcej ciekawych historii na temat tej firmy i ludzi którzy tam pracują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka