Dodaj do ulubionych

Rozkład jazdy darmobusa

25.08.11, 13:02
pksgrodzisk.com.pl/baza/zabki/rozklad/821_Zabki.pdf
pksgrodzisk.com.pl/baza/zabki/rozklad/823_Zabki.pdf
Obserwuj wątek
    • corrida_pl Re: Rozkład jazdy darmobusa 25.08.11, 13:23
      Nie wiem kto mierzył czas przejazdu na linii Powstańców PKP - wg rozkładu jest to 12 minut (Powstańców-Dzika-Piłsudskiego-Skrajna-Zycha-Piłsudskiego-Wiosenna-PKP). W szczycie rannym i popołudniowym jest to wg mnie niemożliwe do zrealizowania.
      • paulwent Re: Rozkład jazdy darmobusa 25.08.11, 14:05
        Moim zdaniem nie ma szans na zrobienie całej trasy w 40 minut. Już teraz X z Powstańców do stacji jedzie jakieś 10 minut i to bez większych korków więc darmobus na zrobienie kółka myślę że będzie potrzebował około godziny i to w przypadku w którym kierowca na każdym przystanku nie będzie musiał stać i sprzedawać biletów. Tylko na tą czynność w sezonie na przystanku Powstańców kierowca potrzebuje około 5 minut.
        Bardzo bym chciał się mylić w obliczeniach ale niestety poruszanie się po Ząbkach do łatwych nie należy a lepiej raczej nie będzie
        • awawawaw Re: Rozkład jazdy darmobusa 25.08.11, 20:45
          paulwent napisał:
          > Tylko na tą czynność w sezonie na przystanku Powstańców kierowca
          > potrzebuje około 5 minut.

Zobaczymy jak to będzie na starcie, we wrześniu nie będą sprzedawane bilety. A potem trzeba będzie przekonać pasażerów żeby kupowali bilety na zapas.
    • mdulniak Re: Rozkład jazdy darmobusa 25.08.11, 22:25
      No i rozkład kompletnie bez sensu.
      Po starcie z M1 autobus 2 przystanki dalej z przystanku NARUTOWICZA będzie zabierał dzieci do szkoły podstawowej nr 2 i gimnazjum kolejno o : 7.14 i 7.19, czyli w ciągi 5 minut ma 2 kursy.
      Dzieciaki będą pod szkołą już po ok 5-6 minutach. Czyli 7.20 lub 7.25 i ok 40 minut będa czekać na dzwonek.
      Koniecznie przydałby się kurs w okolicy 7.30-7.40. Tym bardziej, że sama maszeruję codzinnie z dzieckiem 30 minut do szkoły i widać jak dużo dzieci ok. 7.30 z okolic ul. Kochanowskiego, Popiełuszki, P. Skargi maszeruje o tej porze do szkół.
      • awawawaw Re: Rozkład jazdy darmobusa 26.08.11, 20:35
        mdulniak napisała:

> No i rozkład kompletnie bez sensu.
        > Po starcie z M1 autobus 2 przystanki dalej z przystanku NARUTOWICZA będzie zabi
        > erał dzieci do szkoły podstawowej nr 2 i gimnazjum kolejno o : 7.14 i 7.19, czy
        > li w ciągi 5 minut ma 2 kursy.

W kwestii formalnej: w dni robocze odjazdy z przystanku Narutowicza będą o 7:04 i 7:19 (następny o 7:54).
        • aleks-online Re: Rozkład jazdy darmobusa 27.08.11, 14:29
          Czy ktoś się orientuje czy będzie to pojazd niskopodłogowy takie jak ma ztm czy będzie to zwykły autobus pks?
          • kerajm Re: Rozkład jazdy darmobusa 27.08.11, 14:31
            zapraszam na stronę swiatkiewicz.blog.onet.pl/, tam jest zdjęcie.
            • awawawaw Re: Rozkład jazdy darmobusa 27.08.11, 17:42
              A nie lepiej podlinkować zdjęcie autobusu PKSu GM?
              phototrans.eu/14,157221,0,Autosan_H7_20_06MB_WI_8642F.html
              • aleks-online Re: Rozkład jazdy darmobusa 28.08.11, 14:30
                Dziękuję za zdjęcie, z tego co widzę to podróż z dzieckiem w wózku raczej odpada-szkoda.
                • aurelia_83 Re: Rozkład jazdy darmobusa 28.08.11, 17:34
                  No właśnie,szkoda jak będzie problem z wózkiem ciekawa jestem na na ile osób jest przystosowany ten pojazd,bo wydaje się mały...
                  • awawawaw Re: Rozkład jazdy darmobusa 28.08.11, 18:59
                    W tych autobusach jest ok. 18 miejsc siedzących (wszystkich ok. 45).
                    Poza tym są one częściowo niskopodłogowe, z wózkiem proponuję wchodzić przez tylne drzwi. Dwa spokojnie się zmieszczą.
                  • forumowy_wyjadacz Re: Rozkład jazdy darmobusa 28.08.11, 19:47
                    aurelia_83 napisała:

> No właśnie,szkoda jak będzie problem z wózkiem ciekawa jestem na na ile osób j
                    > est przystosowany ten pojazd,bo wydaje się mały...

Ciężarówka z siedzeniami, dostawczak - jak kto woli... Klimatyzację teoretycznie ma, w praktyce nie. Małe okienka, w czasie upałów masakra... w kabinie kierowcy temperatura dochodzi nawet do 38-40. stopni. :D
                • forumowy_wyjadacz Re: Rozkład jazdy darmobusa 28.08.11, 19:45
                  aleks-online napisała:

> Dziękuję za zdjęcie, z tego co widzę to podróż z dzieckiem w wózku raczej odpad
                  > a-szkoda.

Dacie radę, ale na przyklęk nie ma co liczyć... Tfu, jaki przyklęk... Opuszczenie tyłu pojazdu, a co za tym idzie... ja to przyklękiem bym nie nazwał.. Bo to zanim się opuści to sprytne Mamusie same sobie poradzą...

Co więcej o Solinach... Jak Wam nagle zamkną się drzwi to nie miejcie pretensji do kierowcy, bo ten zapewne zapomniał przytrzymać przyciski otwierania drzwi - ten typ ma. ;)

Klapa dla wózka inwalidzkiego jest - mogą być z jej otwarciem kłopoty, ale sprytny kierowca poradzi sobie... Nawet bez uchwyty do klapy. :P

Podróż ww. autobusem nie należy do komfortowych, tak więc nie narzekajcie od samego rana...
    • awawawaw Re: Rozkład jazdy darmobusa 31.08.11, 17:46
      Rozkłady przystankowe:
      zabki.pl/teksty/info/komunikacja/rozklad_darmobus.pdf
      • tomkrt Re: Rozkład jazdy darmobusa 31.08.11, 20:33
        Mapka z przystankami i rozkładami
        g.co/maps/hv9p
        Rozkład skumulowany.
        www.zabki.info.pl/zabki/darmobus/rozklad_darmobus_kolor.pdf
        • kriis.borowski Re: Rozkład jazdy darmobusa 01.09.11, 15:03
          pytanie trochę OT. Skąd wytrzasnąłeś skrót g.co/ ? Masz jakieś chody u wujka gugla?
        • darianzabki Re: Rozkład jazdy darmobusa 01.09.11, 16:05
          Nie chce uprawiać czarnowidztwa, ale lektura "kolorowego rozkładu jazdy" Darmobusa wskazuje na to że w szczycie i w ciągu dnia w dni robocze jeżdżą tylko 2 wozy. No chyba że są 3 wozy,ale wtedy przerwy na pętli przy M1 siegałyby 30 minut, a w to mi się nie chce wierzyć bo Jak PKS Grodzisk Mazowiecki przejął linie X od TAndem to zachowaując dotychczasowy rozkład jazdyPKS Grodzisk usiłował obsłużyć tę linie uzywając o 1 wóz mniej niz Tandem . Rezultat był taki że autobusy X miały bardzo duze opoznienia co w koncu zaowocowało zmianą rozkładu jazdy i zwiekszeniu odstepów pomiedzy kolejnymi kursami X w porannym szczycie przy zachowaniu tej samej ilości kursów w ciągu dnia bo ilość kursów dziennie wynikała z umowy z UM Ząbki.

W przypadku Darmobusa wygląda na to że w porannym szczycie ma on dośc krótkie postoje na pętli przy M1 (9-10 minut). Nie wiem ale teraz kazdego dnia ruch będzie wzrastał osiagając na początku pażdziernika ( po powrocie studentów i nauczycieli akademickich) swoje typowe natężenie.

Jeśli zauważymy że czas jazdy na odcinku powstańców/Maczka do PKP ząbki wynosi tylko 11
          minut to wydaje mi sie że z powodu porannych korków na PIłsudskiego mogą powstać opóżnienia ( zwazywszy ze 11 minut to moze mu zajac samo oczekiwanie do swiatel przy Kosciele),które to będą trudne do nadrobienia z powodu krótkich przerw na pętli przy M1 . No chyba że moje przypuszczenia o tylko 2 wozach są nieprawdziwe.
          Ciekaw jestem kiedy PKS Grodzisk robił testy czasu przejazdu .Bo jeśli pożniej niż początek czerwca to obawiam się że praktyka teraz będzie inna.
          Przez całe wakacje nie widziałem w godzinnach porannych korków na Powstańców w kierunku Żołnierskiej które by sięgały do Kościelnej a wczesniej to się zdarzało często , wiec należy przypuszczać że poranne korki wkrótce powrócą do Ząbek . Również te na Orlej w kierunku stacji PKP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka