platinumcyni 07.10.11, 20:29 Drodzy Państwo czy ktoś z Was jest właścicielem mieszkanka na parterze budynku E? Są tam jeszcze dwa wolne mieszkania i chciałabym podpytać przed zakupem :) Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzegorz.gwiazda Re: parter budynek E 10.10.11, 07:57 Czesc. Podejrzewam, ze pod nami jest wolne mieszkanie na parterze. W budynku E, mieszkanie E.0.01. Około 53m. Nie powiem na 100%, bo nie dopytywałem dewelopera, ale jak narazie od ubiegłego roku nikt tam nie rozpoczął wykończeń, więc pewnie wolne jest :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kruq_1 Re: parter budynek E 10.10.11, 12:44 Pod Wami? :-) Grzesiu a czy Ty przypadkiem nie mieszkasz w budynku C ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: parter budynek E 10.10.11, 13:04 W obecnym C, dawnym E ... ale przy okazji polecam mieszkanie na parterze pod sobą, w zimę będę miał cieplej ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
platinumcyni Re: parter budynek E 10.10.11, 14:14 kompletnie zgłupiałam już który budynek jest który :) mówię o E który jest E na stronie developera :) Ten najwyższy na całym osiedlu. Szukam sąsiadów z parteru, bo chciałam podpytać o kilka rzeczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
morpheus33 Re: parter budynek E 10.10.11, 14:37 113E (nowa numeracja) jest najbliżej placu zabaw. natomiast wg numeracji developera budynek E jest na końcu i to o ten chyba Ci chodzi (czyli obecny C) Odpowiedz Link Zgłoś
platinumcyni Re: parter budynek E 10.10.11, 14:58 dokładnie tak! chodzi mi o ten ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
platinumcyni Re: parter budynek E 10.10.11, 15:20 skoro już ustaliliśmy lokalizację ;) to pytam uprzejmie, kto mnie mieszka na parterze i dlaczego warto wprowadzić się tam? :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: parter budynek E 10.10.11, 15:31 Dlaczego warto się TAM wprowadzić zapytaj sam(a) siebie najlepiej :-) Mieszkanie na parterze, jak już - to od zewnętrznej strony osiedla (nikt nie zagląda do okien) :-) ... no i ten ogródek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
platinumcyni Re: parter budynek E 10.10.11, 15:44 specjalnie nie mam wyboru bo na parterze są tylko dwa mieszkania na rogach ;) czy ktoś z was zamieszkuje lokale oznaczone u developera M 2.2 lub M. 2.4 Chciałam to jednopokojowe M 1.3 bo ma mało ścian zewnętrznych ;) ale zajęte jest niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kruq_1 Re: parter budynek E 10.10.11, 16:41 Ja również polecam mieszkania po zewnętrznej stronie osiedla. Jeżeli to ma byc na parterze to tylko tam. Wewnętrzna strona nie zapewnia takiej prywatności i w takim razie już lepsze byłoby na piętrze. Niestety wybór jest mocno ograniczony bo w innych budynkach też w większości wolne są te od środka osiedla a od zewnątrz to tylko te najwieksze - 4 pokojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
morpheus33 Re: parter budynek E 10.10.11, 17:23 w 113E na II piętrze jest jedno wolne (nie jestem pewny co do tego - spytaj developera) na III piętrze chyba 2 mieszkania są wolne i na IV piętrze też dwa są wolne. nie wiem jak to wyglada na obecną chwilę - zapytaj developera Odpowiedz Link Zgłoś
gumis2011 Re: parter budynek E 11.10.11, 08:27 W co wy się pakujecie. Pozwiedzajcie piwnice i korytarze do garaży. tam zobaczycie prawdę. Wilgoć i smród na klatce schodowej to co ma do zaoferowania Vital park. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: parter budynek E 11.10.11, 08:38 i znowu po raz kolejny wbija sie ktos, kto za wszelka cene usiluje odepchnac Klientow. po raz kolejny widze nowe pseudo i to jeszcze z dopiskiem 2011 :-) Mieszkania w dobrej lokalizacji, dobrej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
hoogan Re: parter budynek E 11.10.11, 09:43 mi też się podoba ale z malymi wyjątkami - koszty czynszu i garażu. ale z tego o czym mówił szanowny JB to w miarę sprzedaży mieszkań koszt będzie się rozkładał, więc jest duże prawdopodobieństwo że jak zostanie sprzednana większość mieszkań to opłaty będą niższe (i to ma jakiś sens) Odpowiedz Link Zgłoś
mazi6 Re: parter budynek E 11.10.11, 10:34 hoogan napisał: > mi też się podoba ale z malymi wyjątkami - koszty czynszu i garażu. > ale z tego o czym mówił szanowny JB to w miarę sprzedaży mieszkań koszt będzie > się rozkładał, więc jest duże prawdopodobieństwo że jak zostanie sprzednana wię > kszość mieszkań to opłaty będą niższe (i to ma jakiś sens) może mi pomożecie bo nie kumam czegoś. Pan JB ciągle mówi że koszt będzie się rozkładał.. ale jak? jeśli za niesprzedane mieszkania cięgle płaci Riffhold , czyli tak jakby były już sprzedane... więc wg tego nie mam opcji aby czynsz na tej podstawie się zmniejszył. Druga sprawa czy macie wgląd na co jest wydawane środki z konserwacji technicznej i materiałów plus konserwacja dźwigów? czy to nie z tych środków są robione obecne naprawy? przeglądałam kilka planów gospodarczych wydatków innych wspólnot to ta jest najdroższa i najdrożej sobie liczy zarządca, stąd taki wysoki czynsz. chyba że macie jakąś inna wiedzę na ten temat.. Odpowiedz Link Zgłoś
morpheus33 Re: parter budynek E 11.10.11, 09:39 może przedstaw się tu wszystkim, napisz w którym budynku mieszkasz. na forum każdy jest odważny i wypisuje gupoty. stan piwnic jest podobny to tego co na większości osiedli. zostało zrobione odwodnienie, teraz ekipa podobno ma zrywać tynk na jakikejś wysokości i kłaść nowy. pytanie do tych którzy kupili mieszkania - czy naprawdę źle wam się tu mieszka ??? jak to wszystko zostanie zrobione to to osiedle będzie jednym z lepszych w Ząbkach :) :) ogólnie mi się podoba, a porównując do innych nowych osiedli to u nas naprawdę nie jest źle :) Odpowiedz Link Zgłoś
zweig7 Re: parter budynek E 17.10.11, 13:54 Potwierdzam na 4 pietrze jest wolne mieszkanie od strony osiedla w lewym narożniku. Bardzo dobry punkt widokowy na cały VP :). Mieszkania na parterze nie cieszą się jednak u nas aż taka popularnością z powodu malej odległości pomiędzy blokami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mazi6 Re: parter budynek E 11.10.11, 10:25 sami zastanawialiśmy się nad mieszkaniem na parterze, więc jak pozwolisz podzielę się z Tobą swoimi odczuciami. Jeśli chodzi o parter w E to ja uważam że dużo lepsze jest to wewnętrzna ok 56m2 fajny rozkład i jest przede wszystkim bardzo widne, słoneczne czego nie można powiedzieć o mieszkaniu po zewnętrznej stronie tego budynku niby ma ogródek ale praktycznie zero słońca. Sypialnia strasznie ciemna, do tego ten kawałek ogródka od strony sypialni jest mało użyteczny, nie dość że kamienie to przy najmniejszych opadach lecia tam woda z tych zewnętrznych przejść. My ostatecznie bardzo poważnie braliśmy pod uwagę parter ale w budynku C2 jeśli się ie mylę z ogródkiem od strony zewnętrznej ( od osiedla Gazomontażu) południowo- zachodnie. Fajne zaplanowane, widne. I jeśli jesteście zdecydowani na parter ja bym właśnie to brała pod uwagę :) Odpowiedz Link Zgłoś