Dodaj do ulubionych

Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otwarcie

29.11.11, 18:48
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,10728755,Nowe_centrum_handlowe_pod_Warszawa__Jutro_otwarcie.html
Obserwuj wątek
    • czerwiec83 Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 30.11.11, 07:58
      Ktoś słyszał o jakiś promocjach?
      • ranoma Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 30.11.11, 09:45
        Ja wczoraj i przedwczoraj dostałam ulotki do skrzynki pocztowej
    • e_zabki.pl Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 30.11.11, 10:05
      Współczuję mieszkańcom osiedla - róg Reymonta i Powstańców - już teraz widać, że to skrzyżowanie nie obsłuży ruchu jaki będzie wygenerowany przez klientów nowego centrum. Czekać należy teraz tylko na skargi związane z porannymi dostawami do sklepu ... i mądre komentarze na forum "było nie kupować w tym miejscu mieszkania" ;-);-);-)
      • czerwiec83 Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 30.11.11, 10:22
        w mojej części nie roznosili, a szkoda :( Może ktoś ma ochotę zeskanować? :)
      • raptor73 Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 01.12.11, 09:54
        Tragedii na razie nie było choć ludzie łazili jak zakręceni. Dobrym tematem jest bankomat Euronetu przy Biedronce. Co prawda tak go ustawili że jak jakiś spryciarz zaparkuje i dojedzie przodem na maksa to przy wybieraniu pieniędzy zablokowane jest przejście chodnikiem...
        • rysiutka Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 01.12.11, 14:13
          Byłam tam wczoraj przez chwilkę - przejazdem (chciałam coś kupić w Kaufie, ale niestety jak zobaczyłam te tłumy, to odpuściłam :(). I powiem szczerze że mieszkańcy Ząbek rzucili się na to centrum, jak by jutro mieli je z powrotem zamknąć ...:/ Całe rodziny z wózkami z biedronki zapakowanymi na maksa. Kurczę, ludzie, nie bądźcie tacy! Przecież dziś będzie połowę mniej ludzi, cisza spokój, można pochodzić i pooglądać:)
          Poza tym przeraził mnie ten malutki parking - cała wolna przestrzeń dookoła (czytaj chodniki i trawniki) były zastawione autami "niepełnosprawnych" klientów. Ciekawe co powie Kaufland - bo cały jego parking był "okupowany" przez klientów nowego centrum...
          • sportif Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 01.12.11, 14:42
            "niestety jak zobaczyłam te tłumy, to odpuściłam :(). I powiem szczerze że mieszkańcy Ząbek rzucili się na to centrum, jak by jutro mieli je z powrotem zamknąć"

tak samo było jak otwierali nowe biedronki - tydzień temu w Zielonce i 2 tygodnie temu w Markach
            • raptor73 Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 01.12.11, 16:06
              nic nie poradzicie, naiwni myślą że na otwarcie to będą w sklepach dawać za darmo towar a może nawet do niego dopłacać bo przecież PROMOCJA ;) hehehe
          • madameblanka Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 01.12.11, 16:37

>mieszkańcy Ząbek rzucili się na to centrum, jak by jutro mieli je z powrotem zamknąć
            > ...:/

jadę sobie do domu i myślę a wpadnę, zobaczę co się tam wyprawia.
            A wyprawiało się że hej; powiem, że tulu matek z wózkami dziecięcymi to nie widziałam na festynie i wesołym miasteczku razem. MAKABRA. Nie da się nic obejrzeć, dostęp do towaru ograniczony bo....wózek; nie cofać się bo....wózek, eeeh przyjde może wieczorem jak potomstwo mieszkańców będzie już spać,..... no chyba że przyjdzie druga tura, po popołudniowej drzemce, heh
            • sylwina128 Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 01.12.11, 18:19
              mam pytanie: a czy mamy z wózkami to już na zakupy mają nie chodzić?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • careta Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 01.12.11, 18:36
                Sama jestem matką, ale uważam, że zabieranie małych dzieci do sklepów nie jest potrzebne. Zarówno dla dzieci jak i otoczenia. Dziś rano poszłam obejrzeć nowe "centrum handlowe" i niestety również nie można było przedrzeć się koło wózków, nie mówiąc już o krzykach maluchów. Myślę, że lepszym miejscem na spacery jest las.
                A swoją drogą nazwa centrum handlowe jest chyba tu trochę na wyrost:)
            • magda800 Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 01.12.11, 18:34
              Czy mamom z wózkami nie należą się zakupy i chodzenie po sklepach?Czy one maja siedziec w domu,bo mają dzieci w WÓZKACH?Nie wiem czy bardziej przeszkadzały Ci dzieci czy ich wózki?
              Widac ze jesteś kobietą,ale o dzieciach nie masz pojęcia.
              • madameblanka Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 01.12.11, 19:28

> Czy mamom z wózkami nie należą się zakupy i chodzenie po sklepach?Czy one maja
                > siedziec w domu,bo mają dzieci w WÓZKACH?Nie wiem czy bardziej przeszkadzały Ci
                > dzieci czy ich wózki?

po pierwsze nie przeszkadzały dzieci tylko wózki, fizycznie.

Po drugie, a co wy robiłyscie do tej pory, jak centrum handlowego nie było, hę? Ano spacerowałyście z maluchami po lesie, na świeżym powietrzu. I było git.
                Łotworzyli nowy markiet i nagle dziecku przewietrzenie nie potrzebne a zaduch sklepowy jak najbardziej;
                Niech mi nikt nie mówi, że nagle przypiliły zakupy, ot po prostu ciekawość nowego markietu zeżarła...a że i utrudniła innym klientom, to nie ważne. Zawsze można powiedzieć: "Czy mamom z wózkami nie należą się zakupy i chodzenie po sklepach?".
                Należą się ale pozostałym również. A że wózki przeszkadzają to FAKT a nie moja złośliwość.

Przecież każda z mam dochodząc do sklepu widzi jaki sajgon tam panuje, po co tam się pchać i to z wózkiem? Umęczyć siebie, dziecko i resztę klientów (tych złych, co nie pozwalają mamusiom robić zakupów), warto? Nie lepiej zawróć do lasu:)?
                Czy nie wystarczy zwyczajnie, popołudniu (spoko, centrum będzie otwarte) zostawić dziecko mężowi/kochankowi/sąsiadowi/babci (wybrać) i wyskoczyć na godzinkę?
                Ja też mam dziecko i idąc waszym tropem - powinnam odebrać ze szkoły i iść z nim do sklepu BO MAM PRAWO DO ZAKUPÓW. A zrobiłam na odwrót, odprowadziłam do szkoły i wracając wstąpiłam, można? Można.

pozdr,

• sylwina128 Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 01.12.11, 20:10
                  dobrze że dziecko chodzi do szkoły i dobrze że masz z kim zostawić w ciągu dnia nie każda ma takie szczęście jak ty (mąż, kochanek sąsiad, babcia itd) a nam mamom przeszkadzają samochody pod centrum handlowym bo nie dosyć że parkują czasami gdzie chcą to nawet przed pasami nie potrafią sie zatrzymać to znaczy, że mamy ludziom którzy przyjeżdżają do sklepu zabronić robić zakupy. Ja wczoraj byłam w nowo otwartej biedronce i o dziwo tłumu nie było (do kasy stałam druga w kolejce) więc czasami w dłuższej kolejce stoję w biedronce przy bazarku.
                  • hugo43 Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 01.12.11, 20:18
                    ja bylam dzis ok godz 13 i bylo malo ludzi.
                • magda800 Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 01.12.11, 21:38
                  madameblanka napisała:

> Ja też mam dziecko

Oj to niezmiernie współczuje temu biednemu dzieci takiej "matki"
                  >
                  >
                  >
                  • agnieszka7880 Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 02.12.11, 00:41
                    A ja bardzo cieszę się że otworzyli ten nowy sklep biedronkę itp.
                    Same plusy idę na pocztę i nie muszę stać tam godzinę i więcej tylko parę minutek, bo większość klientów jest w kompleksie handlowym na ul.Reymonta i nie muszę wybierać czy z moim synkiem iść na pocztę czy do lasu na spacer.(w lesie też niema tłumu).
                  • rukwiak Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 02.12.11, 11:28
                    A ja współczuje dzieciom matek, które pchają się z nimi na otwarcie jakiegoś marnego markeciku. Na 100% to lepsze niż spacer na świeżym powietrzu.......
                    • aleks-online Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 02.12.11, 12:32
                      Czy darmobusem można dojechać do tego centrum handlowego? Na jakim przystanku najlepiej wysiąść?Nie znam dobrze tej okolicy z Powstańców czy Piłsudskiego będzie bliżej?
                    • mieszkankagp Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 02.12.11, 18:03
                      mam dokładnie to samo podejście, ile razy nie wejdę do jakiegoś centrum handlowego, nieważne czy w tygodniu czy w weekend pełno jest matek z wózkami, nie przeszkadzają mi dzieci, ale zwyczajnie mi ich żal, rzeczywiście super sprawa kiedy maleńkiemu dziecku światło w oczy daje, nieraz widuję niemalże noworodki, które zapewne w takim CH zaliczyły swój pierwszy spacer, że już lepiej nie wspominać o wrzucaniu fotelików z dziećmi do wózków na zakupy i obkładanie ich zakupami. Nie wiem co to za przyjemność pół dnia łazić po sklepach. Smutne, że niedługo dzieci naprawdę poza komputerem i centrum handlowym nie będą nic więcej znały.
                      Ale cóż, każdy wychowuje swoje dzieci jak chce.
    • czekolada2412 Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 02.12.11, 12:30
      ja też mam dziecko, nie mam go z kim zostawić przez cały dzień, więc wszędzie chodzę z wózkiem. I właśnie dlatego jeszcze nie byłam w nowym centrum handlowym. jak zobaczyłam co tam się dzieje w dniu otwarcia stwierdziłam ze sobie odpuszczę. Wole poczekać do weekendu, pojść z mężem albo zostawić mu dziecko, choćby po to żeby móc spokojnie wszystko obejrzeć zastanowić sie. Zakupy z dzieckiem to naprawdę żadna frajda. A centrum handlowego nie zamkną za tydzień... Swoją drogą otwarcie Biedronki uważam za duży plus. Od razu dało się zauważyć, ze ceny w Kauflandzie spadły. Szczególnie jeśli chodzi o świeże produkty.Wreszcie jakaś konkurencja dla nich
      • mama28_0 Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 02.12.11, 17:53
        HEHEHEH NO TAK MATKI Z DZIECMI I WÓZKAMI TO DO LASU.... HEHEHEHHE SMIESZNE BO NIBY CO MAM Z NIM ZROIC? TO TE OSOBY CO MAJA PROBLEM Z WÓZKAMI I ROZDARTYMI DZIECMI W BIEDRONCE POWINNY CHODZIC DO SKLEPU NP.MINI MAX LUB NOCNY... TAM NIE MA WÓZKÓW HEHEHE A LUDZIE SA I BEDE CZY TO SIE WAM PODOBA CZY NIE BO SKLEPY SA DLA WSZYSTKICH I NIKT Z WAS TEGO NIE ZMIENI.... A CO DO czekolady2412 to powiem ci ze jak nie chodzisz z dzieckiem do sklepu to za pare miesiecy twoje dziecko bedzie dopiero rozdarte i to ty nad nim nie zapanujesz bo nie bedzie przezwyczajone do takich miejsc.... zal mi takich matek jak ty
        • rukwiak Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 02.12.11, 17:59
          A nam żal ludzi, takich jak Ty, czyli nie potrafiących czytać ze zrozumieniem...
        • madameblanka Re: Nowe centrum handlowe pod Warszawą. Jutro otw 02.12.11, 18:21

nie dość że wypowiedź to jeden wielki chaos to jeszcze pisany capslock'iem....

Nie chodzi juz o biedronkę, to jest spożywka i logiczne jest ze idzie sie po chleb. Pisałam o sklepach z ciuchami, artykułami do domu i ołtarzu większości kobiet - ROSSMANNIE. Taaaak, te zakupy to na pewno konieczność.....
    • madameblanka Co tam tłumy.... 03.12.11, 15:54

co tam tłumy, co tam wózki....

Dzisiaj wpadam do Biedronki po wino, patrzę, mało ludzi i czyżby obszerniejszy(?) - już mi się podoba! Ale zaraz, jeden dział mijam, drugi, trzeci....i niepokój narasta, czyżby? Ale nie, to nie możliwe... w biedronce alkoholu by nie było?
      Ekspedientka kubłem zimnej wody mi była i mnie uświadomiwszy mnie iż alkoholu w biedronce NIET!
      A takie dobre winka w rozsądnej cenie i żałądkowa tania...eeeh
      • raptor73 Re: Co tam tłumy.... 04.12.11, 16:58
        pracownicy mówią że za około 3 tyg będzie alkohol jak dotaną pozwolenie. Miejmy nadzieję że ich czarni nie załatwią tak jak Lidla...

A czytając tak te wypowiedzi mamuś, to nasuwa mi się jedna myśl - weźcie te dzieci i wózki i idźcie na spacer, a nie na forum siedzicie :). Niektórym to tak już się nudzi na tym wychowawczym, że piszą takie pierdoły że nie wiadomo czy śmiać się czy płakać... Ach te baby :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka