Dodaj do ulubionych

Myjnia na Orlej

25.02.12, 10:06
wiec powiem prawdę jeżeli chodzi o myjnie na orlej 20 to istna kpina, jestem byłym pracownikiem owej myjni i powiecie że robię to po złości, w sumie coś w tym jest bo pracodawca za 220 godz chciał mi zapłacić 300 zł. a umawialiśmy się na 2500zł. Ale nie o tym. chodzi o sama myjnie jeżeli myślicie ze wasze samochody i plaski lśnią bo użyto super preparatów to się zdziwicie. olej i nic więcej chwilowy rezultat. A jeżeli myślicie ze macie jakieś specjalne względy bo jesteście stałymi klientami, to powiem o sytuacji która zapamiętałem ponieważ mam taki sam samochód. Samochód został wstawiony do przygotowania do sprzedaży przez komis z Ząbek miał być spasowany zderzak i wyczyszczony. Wyczyszczony był bo sam to robiłem ale jak potem słyszałem co szef mówi klientowi to bylem zdumiony. Istny poemat że samochód prany w całości naprawdę obleciany wilgotna szmatka. A o pasowaniu przez kilka godzin zderzaka tez długa historia naprawdę nic nie ruszone. a Klient za to zapłacił. Następny przykład to starsza kobieta która przyjechała na zmianę koła gdy chciałem wyważyć owe kolo szef mi zabronił powiedział stara baba nawet się nie zetnie szkoda materiału bo już końcówka. Oczywiście policzona zmiana z wyważeniem jest jeszcze wiele innych takich incydentów. Ale najgorsze opowiadania innym ludziom o swoich klientach i nabijanie się z nich. Życzę panu Andrzejowi jak najlepiej. Ale na kłamstwie i wykorzystywaniu ludzi daleko nie zajedziesz. Pozdrawiam Damian
Obserwuj wątek
    • madameblanka Re: Myjnia na Orlej 25.02.12, 11:05

eeh, no współczuje ci Damian. Zaplacił jendak te 2500 czy nie? Podpisałeś jakąkolwiek umowę czy wszystko na gębę? Jeżeli na gębę to też obowiązuje, jest to tzw umowa ustna. Zgłoś frajera do PIPu, tyle że musisz mieć jakieś dowody, świadków (że się umawialiście na taką kwotę, wykonałeś pracę itd).

A jeżeli myślicie ze macie jakieś specjalne względy bo jesteś
      > cie stałymi klientami,

Myślę że większość zdaje sobie sprawę z dziadostwa i fuszerki w zakładach usługowych....

PS. Gdzie na Orlej jest jakas myjnia:-/?
      • damian.cow Re: Myjnia na Orlej 25.02.12, 11:27
        jest myjnia w podwórzu. zgłosiłem i na razie czekam na odzew. jest opisana nawet chyba na forum jako super myjnia żenada
    • route67 Re: Myjnia na Orlej 25.02.12, 11:33
      to jest jedna strona obrazu, dosc mocna, ocierajaca sie wprost o pomowienie.
      nie znamy wersji drugiej strony, wiec nie oceniajmy.

ps.
      nigdy nie korzystalem z tej myjni, nie bylem tam.
      • damian.cow Re: Myjnia na Orlej 25.02.12, 11:58
        ja nikogo nie pomawiam tylko stwierdzam fakty. Mam wiele argumentów by udowodnić swoja racje. Pracowałem tam nie otrzymałem wynagrodzenia, wiec ku przestrodze innych opisuje ten fakt. Chciałem to załatwić polubownie, dawałem czas choć na wypłatę umawialiśmy się 10. Ale można zrozumieć fakt że zima, mrozy, mały ruch. Wiec czekałem ale jeżeli proponuje się 300 zł za 220 godz pracy kpina totalna. Chodziło mi o przestrogę dla innych i dla klientów bo zaobserwowałem rzeczy które nie powinny mieć miejsca. Jeżeli klient płaci za woskowanie a wosk był tylko na dachu i masce to coś jest nie tak. Po prostu oszczędność środków a klient płaci. Nie pomawiam ostrzegam.
        • route67 Re: Myjnia na Orlej 25.02.12, 12:09
          napisałem : OCIERA SIE o pomówienie.
          jesli potrafisz to wszystko udowodnić, masz umowę, świadków itp itd to ok i życzę Ci odzyskania całej kasy jaka Ci sie należy.
          z tego co wiem to na myjniach różnie bywa z umowami i kasa najcześciej idzie wiadomo jak.
          tyle.
          Z doświadczenia wiem, że w takich sytuacjach zazwyczaj każda ze stron ma swoją całkowicie odmienną wersję a prawda na ogół leży gdzieś po środku, co nie znaczy że sugeruję że i tutaj tak jest...

• damian.cow Re: Myjnia na Orlej 25.02.12, 12:22
            No o umowie to księgowa tego pracodawcy przez miesiąc nie potrafiła sporządzić. Wiec tu jest problem. Ale z każdego jest wyjście. I nie wiem czy ten człowiek zdaje sobie sprawę z konsekwencji swojego postępowania.
            • raptor73 Re: Myjnia na Orlej 25.02.12, 14:00
              Bardzo dobrze że to opisałeś, niestety pracodawcy traktują i pracowników i klientów jak bydło. Może ktoś inny kto to przeczyta zastanowi się dwa razy jak będzie chciał wykorzystywać w ten sposób pracowników albo klientów.
              • insignia928 Re: Myjnia na Orlej 26.02.12, 00:08
                coż, dwa razy korzystałam z tej myjni. z usługi byłam względnie zadowolona, nie miałam zastrzeżeń, ale opisany przypadek bardzo mnie zastanawia i nie podoba mi się takie postępowanie.
                następnym razem wybiore się do innej myjni.
                • damian.cow Re: Myjnia na Orlej 19.03.12, 18:01
                  UWAGA ZŁODZIEJ ZNOWU SZUKA OFIARY W GAZECIE OFERTA PODANY JEST NR:662457274 NIE DAJCIE SIĘ WKRĘCIĆ POZDRAWIAM
      • suiana Re: Myjnia na Orlej 19.03.12, 21:08
        No tak frajer jakich wiele w tego typu i podobnych usługach,człowiek tyra bo ma na karku rodzinę,czasami bez umowy,albo ubezpieczenia,a taki pseudo biznesmen to wykorzystuje.Tu nie ma drugiej strony medalu po prostu po raz kolejny chciał kogoś wykorzystać bo tak się robi ,czy na myjni czy w budowlance,czy przy zbieraniu jabłek,tylko chyba się przeliczył-życzę Ci chłopie,żebyś doczekał się tej swojej kasy,a Pan właściciel dwa razy pomyśli zanim będzie chciał kogoś potraktować w podobny sposób.Ja takim praktykom mówię nie,więc będę myjnię omijała szerokim łukiem bo jak najbardziej Ci wierzę.
        pozdrawiam
        • sebek8805 Re: Myjnia na Orlej 20.03.12, 15:42
          Witam, jechałem Sosnową w ząbkach i zauważyłem ze jest tam myjnia - autokosmetyka, korzystałem wcześniej z usług na Orlej i nie byłem zadowolonym, teraz już wiem dlaczego ;/
          A po myjni na sosnowej auto wyglądało jak nowe. Może i byli nieco drożsi ale cena do jakości usługi jest bardzo dobra, po prostu wiem za co płacę. A na orlą już nie zawitam!.
          Dla tych co dbają o swoje samochody nr do Rafał z myjni: 664-778-508.

Pewnie dlatego ceny mógł mieć tańsze nie płacą pracownikowi, darmowa robota, złoty interes zatrudnia nowa osobą nie zapłacą i tak w kółko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka