Dodaj do ulubionych

petycja Stop Bankowemu Bezprawiu

11.03.15, 13:02
Drodzy Państwo posiadający kredyty w CHF. Podaję link do wniosku do KNF o powołanie Komisji trójstronnej, która uczestniczyłaby w rozmowach z Bankami i KNF . To bardzo ważne, aby zebrać 10 tys. podpisów. Od zebrania tych podpisów zależy czy KNF powoła komisję, a my będziemy traktowani jako strona w negocjacjach z bankami.

www.profuturis.org.pl/formularz-do-knf/
Obserwuj wątek
    • robertrobo Re: petycja Stop Bankowemu Bezprawiu 11.03.15, 14:36
      Jeszcze podpiszcie petycję, żeby zadośćuczynić rodzinom, które nie mogły wziąć kredytów we frankach.
      Np. Ja nie mogłem wziąć takiego kredytu bo miałem za niskie dochody. Rata we frankach była wtedy niższa o około 400zł w stosunku do złotówek. Przez 7 lat straciłem więc ponad 30000zł (czyli tyle i ile większość złotówkowców) tylko dlatego że zarabiałem gorzej niż wy. Dlaczego wtedy nie protestowaliście? Czy bogaty zawsze musi mieć lepiej?
      Kredyt we frankach można było przewalutować w każdej chwili jak coś nie pasowało.
    • ftw_2dor Re: petycja Stop Bankowemu Bezprawiu 11.03.15, 17:06
      Trza było nie brać w CHF. Chciało się mniejsze raty spłacać, to teraz nie narzekać....
      • karciaa17 Re: petycja Stop Bankowemu Bezprawiu 11.03.15, 21:08
        Nam nikt nie pomoze jak rata kredytu wzrosnie... Juz nie moge sluchac jacy to biedni posiadzce kredytu we frankach
    • zanecin Re: petycja Stop Bankowemu Bezprawiu 12.03.15, 10:09
      1.Kiedy brałem kredyt franek był najtańszy.
      2.Banki nie głupie dawały go na lewo i prawo.
      3.Wszyscy niezależni doradcy trąbili: CHCESZ SPAĆ SPOKOJNIE WEŹ W WALUCIE W JAKIEJ ZARABIASZ.
      4.Banki kusiły i mogłem wziąć więcej we frankach niż w złotówkach (bo rata duuużo niższa więc zdolność na tamtą chwilę duuużo większa) lub wziąć tyle samo i płacić kilkaset złotych mniej co miesiąc.
      5.Wziąłem w złotówkach - FRAJER.
      6.Przez kilka lat przepłacałem w stosunku do frankowiczów (w sumie ze 40 000zł).
      7.Niektórzy znajomi czy sąsiedzi frankowicze patrzyli jak na frajera.
      8.Franek poszybował w górę (ALE MOŻE NIEBAWEM POSZYBOWAĆ W DÓŁ).
      9.Znowu chcą patrzeć na mnie jak na frajera...
      • robertrobo Re: petycja Stop Bankowemu Bezprawiu 12.03.15, 13:32
        Niech sobie założą partię Rolniczo-Górniczo-Frankową i wystartują w wyborach.
    • careta Re: petycja Stop Bankowemu Bezprawiu 12.03.15, 18:16
      A może podpiszemy petycję STOP BIADOLENIU.
      Mam dość użalania się frankowiczów. Gdy inni jelenie brali kredyt w PLN frankowicze patrzyli się na nich jak na frajerów i stukali się w głowy. Przez tyle lat rata kredytu we frankach była niższa od raty kredytu w PLN. Czy ktoś biorący kredyt w PLN upomina się teraz o zadośćuczynienie? Jeżeli bierze się kredyt w obcej walucie na 100%, a czasem nawet więcej, wartości mieszkania trzeba się liczyć z konsekwencjami swojego postępowania!!! a nie potem wyciągać rękę po pomoc do Państwa i banków. Uważam, że frankowicze są sami sobie winni podobnie jak osoby inwestujące pieniądze w instytucjach parabankowych lub biorące kredyty w lichwiarskich firmach. Trzeba było pomyśleć przed podpisaniem umowy, a nie liczyć na to, że przez naście lat kurs franka będzie stał w miejscu lub spadał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka