Dodaj do ulubionych

Segmenty w Ząbkach

16.03.06, 13:47
Cześć,
Chciałabym kupić segment w Ząbkach, czy ktos wie co sie buduje i gdzie?
A

---
"...na ten temat to można całe laboratorium napisać..."
Obserwuj wątek
    • jolantapal Re: Segmenty w Ząbkach 16.03.06, 13:52
      Może tu znajdziesz ciekawą ofertę : www.gor-pis.pl/
    • gooroo2 Re: Segmenty w Ząbkach 16.03.06, 13:53
      A po ile taki segment?
      • corcia0304 Re: Segmenty w Ząbkach 16.03.06, 14:28
        Dzisiaj się dowiadywałam to za środkowy segment chcą 390 tys. a za zewnętrzne
        410 tys.

-----
        ajarosneirosne
        • tijufit Re: Segmenty w Ząbkach 16.03.06, 15:17
          > Dzisiaj się dowiadywałam to za środkowy segment chcą 390 tys. a za zewnętrzne
          > 410 tys.

Fajne segmenty, nie wiesz może jaki jest metraż (na stronie nie mogę znaleźć
          informacji)?
          • corcia0304 Re: Segmenty w Ząbkach 17.03.06, 21:39
            Niestety nie pytałam, można jedynie sobie na piechotkę policzyć, każde piętro
            jest rozrysowane i podane są wielkości pomieszczeń.
    • agniecha_zet Re: Segmenty w Ząbkach 16.03.06, 15:56
      Dzięki za linka. A moze ktoś ma namiar do faceta który budował segmenty na
      skrzyzowaniu Kopernika i Jagiellonskiej. Te to są ładniutkie :)

---
      "...na ten temat to można całe laboratorium napisać..."
      • yapkovitz Re: Segmenty w Ząbkach 18.03.06, 20:51
        Rozmawialem dzisiaj z wspolwlascicielem GOR-PIS, a wiec srodkowe segemnty
        kosztuja 400 tyś zł. a zewnetrzne 420 tys zł.
        • corcia0304 Re: Segmenty w Ząbkach 19.03.06, 18:37
          W ciągu dwóch dni cena podskoczyła. Ja rozmawiałam z właścicielem w czwartek i
          były po 390 i 410 :)))
          Jestem ciekawa ile będą kosztować za tydzień...miesiąc...
          • tijufit Re: Segmenty w Ząbkach 21.03.06, 09:19
            > W ciągu dwóch dni cena podskoczyła. Ja rozmawiałam z właścicielem w czwartek
            i
            > były po 390 i 410 :)))
            > Jestem ciekawa ile będą kosztować za tydzień...miesiąc...

Za kilka lat na mieszkanie w Ząbkach trzeba będzie wyłożyć minimum 200 kzł, na
            segment 600 kzł...
            • gooroo2 Segmenty w Ząbkach a zmiany w kredytach od lipca 21.03.06, 09:25
              No i co z tego jak połowy ludzi nie będzie stać - vide: Od lipca trudniej o
              kredyty we frankach. Nie dostaniesz pożyczki na mieszkanie we frankach
              szwajcarskich, jeśli nie stać cię na podobną w złotych. Taką zasadę banki będą
              stosować już od początku lipca. Czyli, ci co będa wypłacalni i będą mieli
              pieniądze tak czy siak kupią mieszkanie za 200 tys. NIestety w niedługim czasie
              własne mieszkanie nawet w Ząbkach bedzie luksusem - dlatego na rynku
              nieruchomości taki ruch. A naprawdę w obliczaniu zdolności kredytowej frank
              dawał dużo przewagę tym co mogli pomarzyć o własnym M3. Powiem więcej połowa
              ludzi która dostałakredyt we frankach gdyby brała go w lipcu już by go nie
              otrzymała :) Tak się wspiera budownictwo w Polsce :)

• pietrzj1 Re: Segmenty w Ząbkach a zmiany w kredytach od li 21.03.06, 09:50
                Tą zasadę i tak przyjmowało wiele banków już od dawna, więc nie oczekuję
                znacznego spadku akcji kredytowej. Ja sam, pomimo, że brałem kredyt we
                frankach, zdolność miałem określaną w złotówkach - i z tego co obserwowałem
                wśród znajomych było to dość powszechne.

Pozdrawiam
                Jacek P.
                • gooroo2 tell me Kredyt 21.03.06, 11:13
                  Jak się bierze kredyt w dużych bankach komercyjnych to ci wierzę - ale jest
                  sporo banków które uszceśliwiły spora masę ludzi kredytami we frankach i
                  człowiek który chciał kupić mniejsze mieszkanie kupował duzo większe a ten co
                  kupował większe mieszkanie kupował w efekcie segment, bo bank wyliczał max
                  zdolnosć i zachecał do wyższego zapożyczenia. Kredyt sam w sobie droższy, ale
                  to już indywidualna kwestia. Problem jak widzisz w tym, że jeszcze jest wybór a
                  od lipca juz go nie będzie. i teraz fajnie masz kredyt nie odczuwasz tego, ale
                  jak bedziesz chciał zmienic na większe przy tendencji wzrostowej cen
                  nieruchomości i wizji VAT - wtedy na własnej skórze przekonasz sie o czymm
                  teraz piszę - czego ci nie życzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka