agniecha_zet 16.03.06, 13:47 Cześć, Chciałabym kupić segment w Ząbkach, czy ktos wie co sie buduje i gdzie? A --- "...na ten temat to można całe laboratorium napisać..." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolantapal Re: Segmenty w Ząbkach 16.03.06, 13:52 Może tu znajdziesz ciekawą ofertę : www.gor-pis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
corcia0304 Re: Segmenty w Ząbkach 16.03.06, 14:28 Dzisiaj się dowiadywałam to za środkowy segment chcą 390 tys. a za zewnętrzne 410 tys. ----- ajarosneirosne Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: Segmenty w Ząbkach 16.03.06, 15:17 > Dzisiaj się dowiadywałam to za środkowy segment chcą 390 tys. a za zewnętrzne > 410 tys. Fajne segmenty, nie wiesz może jaki jest metraż (na stronie nie mogę znaleźć informacji)? Odpowiedz Link Zgłoś
corcia0304 Re: Segmenty w Ząbkach 17.03.06, 21:39 Niestety nie pytałam, można jedynie sobie na piechotkę policzyć, każde piętro jest rozrysowane i podane są wielkości pomieszczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zet Re: Segmenty w Ząbkach 16.03.06, 15:56 Dzięki za linka. A moze ktoś ma namiar do faceta który budował segmenty na skrzyzowaniu Kopernika i Jagiellonskiej. Te to są ładniutkie :) --- "...na ten temat to można całe laboratorium napisać..." Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: Segmenty w Ząbkach 18.03.06, 20:51 Rozmawialem dzisiaj z wspolwlascicielem GOR-PIS, a wiec srodkowe segemnty kosztuja 400 tyś zł. a zewnetrzne 420 tys zł. Odpowiedz Link Zgłoś
corcia0304 Re: Segmenty w Ząbkach 19.03.06, 18:37 W ciągu dwóch dni cena podskoczyła. Ja rozmawiałam z właścicielem w czwartek i były po 390 i 410 :))) Jestem ciekawa ile będą kosztować za tydzień...miesiąc... Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: Segmenty w Ząbkach 21.03.06, 09:19 > W ciągu dwóch dni cena podskoczyła. Ja rozmawiałam z właścicielem w czwartek i > były po 390 i 410 :))) > Jestem ciekawa ile będą kosztować za tydzień...miesiąc... Za kilka lat na mieszkanie w Ząbkach trzeba będzie wyłożyć minimum 200 kzł, na segment 600 kzł... Odpowiedz Link Zgłoś
gooroo2 Segmenty w Ząbkach a zmiany w kredytach od lipca 21.03.06, 09:25 No i co z tego jak połowy ludzi nie będzie stać - vide: Od lipca trudniej o kredyty we frankach. Nie dostaniesz pożyczki na mieszkanie we frankach szwajcarskich, jeśli nie stać cię na podobną w złotych. Taką zasadę banki będą stosować już od początku lipca. Czyli, ci co będa wypłacalni i będą mieli pieniądze tak czy siak kupią mieszkanie za 200 tys. NIestety w niedługim czasie własne mieszkanie nawet w Ząbkach bedzie luksusem - dlatego na rynku nieruchomości taki ruch. A naprawdę w obliczaniu zdolności kredytowej frank dawał dużo przewagę tym co mogli pomarzyć o własnym M3. Powiem więcej połowa ludzi która dostałakredyt we frankach gdyby brała go w lipcu już by go nie otrzymała :) Tak się wspiera budownictwo w Polsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
pietrzj1 Re: Segmenty w Ząbkach a zmiany w kredytach od li 21.03.06, 09:50 Tą zasadę i tak przyjmowało wiele banków już od dawna, więc nie oczekuję znacznego spadku akcji kredytowej. Ja sam, pomimo, że brałem kredyt we frankach, zdolność miałem określaną w złotówkach - i z tego co obserwowałem wśród znajomych było to dość powszechne. Pozdrawiam Jacek P. Odpowiedz Link Zgłoś
gooroo2 tell me Kredyt 21.03.06, 11:13 Jak się bierze kredyt w dużych bankach komercyjnych to ci wierzę - ale jest sporo banków które uszceśliwiły spora masę ludzi kredytami we frankach i człowiek który chciał kupić mniejsze mieszkanie kupował duzo większe a ten co kupował większe mieszkanie kupował w efekcie segment, bo bank wyliczał max zdolnosć i zachecał do wyższego zapożyczenia. Kredyt sam w sobie droższy, ale to już indywidualna kwestia. Problem jak widzisz w tym, że jeszcze jest wybór a od lipca juz go nie będzie. i teraz fajnie masz kredyt nie odczuwasz tego, ale jak bedziesz chciał zmienic na większe przy tendencji wzrostowej cen nieruchomości i wizji VAT - wtedy na własnej skórze przekonasz sie o czymm teraz piszę - czego ci nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś