rembert 24.06.06, 08:24 Byłem na wycieczce rowerowej do Rembertowa przez las za Powstańców. Jest przepięknie - polecam trasę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wierny_1 Re: las za Powstańców 26.06.06, 08:33 Witam, Jeszcze fajniejsza jest trasa przez - Las na Powstańców - wzdłuż lasu przez Zielonkę Bankową - przez zamknięty poligon w Zielonce - dojeżdżamy do Ossowa miejsca bitwy Warszawskiej „Cud nad Wisłą”.W Ossowie płynie mała rzeczka, w której możemy zmoczyć nogi. Polecam trasę szczególnie w rocznice bitwy tj. 15 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
gajowy771 Re: las za Powstańców 27.06.06, 14:13 jaki on zamkniety? jaki poligon? to od dwóch lat są lasy nadl. drewnica. postulowany przez ekologów park krajobrazowy bitwy warszawskiej. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonkowianin Re: las za Powstańców 27.06.06, 14:19 Z tego co wiem i widziałem ciągle odbywają się tam wojskowe ćwiczenia. Nadleśnictwo i wojsko nie godzą się też na przeprowadzenie szlaków rowerowych przez poligon tłumacząc, że to teren zamknięty. Więc nic się w tej sprawie nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś