Dodaj do ulubionych

kandydaci na burmistrza

19.10.06, 09:00
Jest już oficjalna lista kandydatów na burmistrza:
wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/geoGmina.html?id=143403&type=0#wbp

1. Boksznajder Jerzy 56 wyższe Ząbki, zgłoszony przez KW Mazowiecka
Wspólnota Samorządowa, nie należy do partii politycznej.

2. Perkowski Robert 30 wyższe Ząbki, zgłoszony przez KW Prawo i
Sprawiedliwość, popierany przez Prawo i Sprawiedliwość

3. Chibowski Janusz 54 wyższe Ząbki, zgłoszony przez KW Platforma
Obywatelska RP, członek Platformy Obywatelskiej Rzeczypospolitej Polskiej

4. Stachera Waldemar 38 wyższe Ząbki, zgłoszony przez KWW Waldemara
Stachery "CZAS NA ZMIANY", nie należy do partii politycznej.
Obserwuj wątek
    • katmandu4 Re: kandydaci na burmistrza 19.10.06, 09:47
      Lista kandydatów na burmistrza długa nie jest. Ci którzy się obawiali rozbicia
      głosów miedzy zwolennikami odejścia Boksznajdera - mogą spać spokojnie. Druga
      tura raczej nie dla Chibowskiego, najlepszy byłyby wybór Perkowski-Stachera,
      ale boję się, że Panowie mogą niczym nasi kandydaci na prezydenta, po walce
      wyborczej zapałać dużą niechęcią. Może więc lepiej niech zmierzy się któryś z
      nich z obecnym burmistrzem w II turze? Na pewno będzie mógł liczyć wtedy na
      poparcie przegranego.
      Sam jestem przede wszystkim za odejściem JB, strawię każdego innego, choć
      idealnego kandydata nie ma, co pisałem i ja i wiele innych osób. Ale cóż,
      pewnie takie osoby wyjechały do Anglii ;-)
      • tijufit Re: kandydaci na burmistrza 19.10.06, 10:47
        katmandu4 napisał:

> Lista kandydatów na burmistrza długa nie jest.

Jest bardzo krótka, wybór jest niewielki, szkoda.

> Ci którzy się obawiali rozbicia
        > głosów miedzy zwolennikami odejścia Boksznajdera - mogą spać spokojnie. Druga
        > tura raczej nie dla Chibowskiego,

Czy Chibowski byłby lepszym burmistrzem od Boksznajdera?

> najlepszy byłyby wybór Perkowski-Stachera,

Według mnie najwięcej głosów zyskają Perkowski i Stachera i oni niechybnie
        spotkają się w drugiej turze, bo raczej żaden z nich nie wygra w pierwszej.
        Większe szanse na końcowe zwycięstwo ma chyba jednak Stachera.
        • hankow Re: kandydaci na burmistrza 19.10.06, 21:39
          Myślę, że będzie jednak trochę inaczej. Oczywiście też odnoszę wrażenie, żę Pan
          Chibowski ma niewielkie szanse, jednak uważam , że jeśli chodzi o ewentualną
          konfrontację Boksznajder- Stachera to ząbkowianie mimo wszystko opowiedzą się za
          Jezrym Boksznajderem. Myślę, że inaczej mogło by to wyglądać, gdyby do drugiej
          tury wszedł Robert Perkowski.
          • zulu2000 Re: kandydaci na burmistrza 21.10.06, 00:05
            hankow napisała:

> Myślę, że będzie jednak trochę inaczej. Oczywiście też odnoszę wrażenie, żę
            Pan
            > Chibowski ma niewielkie szanse, jednak uważam , że jeśli chodzi o ewentualną
            > konfrontację Boksznajder- Stachera to ząbkowianie mimo wszystko opowiedzą się
            z
            > a
            > Jezrym Boksznajderem. Myślę, że inaczej mogło by to wyglądać, gdyby do drugiej
            > tury wszedł Robert Perkowski.

Jasne jak słoń na niebie.
            A niby na jakich szanowna pani przesłankach opiera te swoje przypuszczenia?
            Zrobiiła Pani jakiś sondaż przedwyborczy? Pytała swoich znajomych? Czy może
            niezawodna, poczciwa kobieca intuicja?
            Naturalnie, że król Maciuś budzi większe sympatie. Zważywszy kobiece uczucia
            macieżyńskie.
            Ale coś mi się zdaje, że w polityce, to taka życzeniowość mało się przydaje.
            Idę o każdy zakład, że w drugiej rundzie p. Boksznajder vs p. Perkowski, ten
            pierwszy rozjedzie młokosa jak walec żabę.
            Dlaczego?
            Przypomnijcie sobie, bracia, poprzednie wybory.
            Pan Słomka z choinki się nie urwał a przechlapał jak złoto.
        • n.rafalik Re: kandydaci na burmistrza 23.10.06, 00:40
          coz... i tak jest lepiej niz w Markach.. gdzie kandydatow na burmistrza jest
          tylko dwóch... jeden to obecny burmistrz... z tej samej wspolnoty co Wasz
          obecny burmistrz... i miejmy nadzieje ze juz nie wygra... ani pan J.B. ani Pan
          j.W.
      • tato60 Re: Moim kandydatem jest Pan Waldek Stachera 21.10.06, 01:29
        Od kilku lat usiłuje coś w tym mieście zrobić. I tak Jemu (oczywiście z pomocą
        innych osób)udało się zablokować troszku dziwnych pomysłów. No i jest Kims kto
        zna Ząbki od podszewki. Więc o czym tu dyskutować.
        • slawomir.luczak Niewiem kto lepszy. 21.10.06, 19:04
          Mieszkam z Ząbkach już długo, nie znam osobiście żadnego kandydata, natomiast
          znam problemy Ząbek z Co Słychać, często czytałem teksty Stachery, nie było tam
          Perkowskiego tylko Uściński.
          Ale teksty Stachery charakteryzowały się pokładami agresji personalnej, widać że
          jest osobą antagonizującą, chyba dla miasta byłby lepszy burmistrz spokoju,
          zgody czyli Chibowski lub Perkowski.
          Pana Stacherę spora liczba ząbkowian po prostu nie trawi.I nie myślę tutaj o
          stronnikach burmistrza - bo ich po prostu nie ma - wybory to pokażą.
    • qznia Moim faworytem jest Perkowski 20.10.06, 11:17
      Jak już napisałam moim faworytem jest Perkowski i uważam że ma szanse wygrać w
      pierwszej turze.
      • qznia Re: Moim faworytem jest Perkowski 20.10.06, 11:18
        Tylko Perkowski i Stachera dają PEWNOŚĆ że w Ząbkach coś się zmieni na lepsze.
        • tijufit Re: Moim faworytem jest Perkowski 20.10.06, 11:49
          qznia napisał:

> Tylko Perkowski i Stachera dają PEWNOŚĆ że w Ząbkach coś się zmieni na lepsze.

Pewność? Można stwierdzić z dużym prawdopodobieństwem, że każdy z nich będzie
          lepszym burmistrzem niż Boksznajder, ale jest też niewielkie
          prawdopodobieństwo, że będzie gorszym. Tego nie wiadomo, zobaczymy po wyborach
          jak nowy burmistrz trochę popracuje.
        • zulu2000 Re: Moim faworytem jest Perkowski 21.10.06, 00:45
          qznia napisał:

> Tylko Perkowski i Stachera dają PEWNOŚĆ że w Ząbkach coś się zmieni na lepsze.

Pod warunkiem, oczywiście, że p. Perkowski nauczy się w tzw. międzyczasie,
          odróżniać oczyszczalnię od zlewni. Ale, w sumie, jak już zostanie tym
          burmistrzem, to po co mu odróżniać? Będzie miał z tego powodu wyższą pensję?
          Nie.
          No i zestawiając znajomość spraw ząbkowskich p. Perkowskiego i p. Stachery...
          Porównując doświadczenie jednego i drugiego to naturalnie, atutem p.
          Perkowskiego jest młodość.
          Ale p. Perkowski ma wspaniałego kandydata na zastępcę. W Ząbkach potrzeba tyle
          estakad.
          ... i zakwitnie w Ząbkach pajdokracja...
          Może p. Perkowski, wzorem swego literackiego odpowiednika, wypowie komuś wojnę?
          W końcu jest z PiSu, nie? Waleczny on...
          • zulu20000 Re: Moim faworytem jest Perkowski 21.10.06, 00:52
            ach jaka tyraliera, cóz za myśli złote. po prostu naczytać się nie mogę,
            mądrości twej ziulu.
            • zulu2000 Re: Moim faworytem jest Perkowski 21.10.06, 01:10
              zulu20000 napisał:

> ach jaka tyraliera, cóz za myśli złote. po prostu naczytać się nie mogę,
              > mądrości twej ziulu.

To ty jeszcze nie śpisz, dzieciaku?
              Marsz do łóżka!
          • piotruscinski Re: Moim faworytem jest Perkowski 21.10.06, 23:20
            zulu2000 napisał:

> qznia napisał:
            >
            > > Tylko Perkowski i Stachera dają PEWNOŚĆ że w Ząbkach coś się zmieni na le
            > psze.
            >
            > Pod warunkiem, oczywiście, że p. Perkowski nauczy się w tzw. międzyczasie,
            > odróżniać oczyszczalnię od zlewni. Ale, w sumie, jak już zostanie tym
            > burmistrzem, to po co mu odróżniać? Będzie miał z tego powodu wyższą pensję?
            > Nie.
            > No i zestawiając znajomość spraw ząbkowskich p. Perkowskiego i p. Stachery...
            > Porównując doświadczenie jednego i drugiego to naturalnie, atutem p.
            > Perkowskiego jest młodość.
            > Ale p. Perkowski ma wspaniałego kandydata na zastępcę. W Ząbkach potrzeba
            tyle
            > estakad.
            > ... i zakwitnie w Ząbkach pajdokracja...
            > Może p. Perkowski, wzorem swego literackiego odpowiednika, wypowie komuś
            wojnę?
            >
            > W końcu jest z PiSu, nie? Waleczny on...

Zulu2000, jeśli uważasz, że Twój poziom merytorycznej dyskusji jest w stanie
            pomóc Panu Stacherze to jesteś w błędzie. Uprawiasz czystą demagogię, nawet nie
            ma jak z tobą dyskutować. Ludzie to czytają, zastanów się czy więcej robisz
            Waldkowi krzywdy czy więcej pomagasz.
            • sabrina-zabki Re: Moim faworytem jest ? 21.10.06, 23:47
              Faktycznie - szansa na to, że jedna lista dostanie większość jest minimalna i
              po wyborach trzeba będzie szukać porozumienia. Może nie warto tak bardzo
              antagonizować ludzi, którzy już współpracowali - (vide wsparcie Stachery dla
              Perkowskiego w wyborach do Rady Powiatu w 2001). Obrona Stachery też chyba nie
              ma większego sensu - sam jest wystarczająco aktywny na tym forum.

Czyli fakty - tak, demagogia - nie.

Pzdr,

Sabrina
            • zulu2000 Re: Moim faworytem jest Perkowski 22.10.06, 22:26
              piotruscinski napisał:

> Zulu2000, jeśli uważasz, że Twój poziom merytorycznej dyskusji jest w stanie
              > pomóc Panu Stacherze to jesteś w błędzie.
              > Uprawiasz czystą demagogię, nawet nie ma jak z tobą dyskutować. Ludzie to
              czytają, zastanów się czy więcej robisz
              > Waldkowi krzywdy czy więcej pomagasz.

O, odedzwał się nasz drogi pan Piotr.
              I znowu ta troska o p. Stacherę. Już pisałem, że to w twoich ustach "obłuda do
              nieba śmierdząca".
              Otóż wyobraź sobie, że nie jest moim zamiarem pomagać p. Stacherze. Nie zwracał
              się on do mnie o pomoc. Czytam na tym forum i widzę, że daje sobie znakomicie
              radę bez mojej pomocy.
              Irytuje mnie tylko to, co wyPiSujecie tutaj pan i pana towarzysze.
              Dlaczego nie martwi cię to, co wypisuje niejaki zulu20000?
              Pytałem, ale nie odpowiedziałeś.
              Nie martwią cię także inwektywy, jakimi jestem obrzucany? Według ciebie jest to
              odpowiedni poziom merytoryczny?
              Jeśli to cię nie martwi, to świadczy właśnie o OBŁUDZIE. Niczym więcej.

A co do uprawiania "czystej demagogii" to taki zarzut w ustach - było nie było -
              polityka, budzi tylko śmiech. A i logicznie jest żałosny. Gdybym jeszcze
              kandydował na stanowisko starosty, no to bym tam demagogował sobie do woli. Ale
              jestem szarym zjadaczem chleba. Na czym więc ma polegać moja demagogia?
              A że nie potrafisz odpowiadać i polemizować, nawet z takimi jak ja, to nie
              świadczy najlepiej o tobie.
              Czy jak już zostaniesz tym radnym, to będziesz przychylnie rozpatrywał sprawy
              tylko tych, którzy będą po twojej stronie? Czy będziesz równie sprytnie
              odmawiał odpowiedzi na niewygodne zarzuty. Czy może spuścisz ze smyczy
              kolejnego kundelka typu zulu20000?
              A przyjrzyjmy się MERYTORYCZNOŚCI twoich dokonań, którymi się tak chwalisz na
              swojej stronie.
              Konstrukcja ołtarza na Boże Ciało i namalowanie obrazka w stylu wczesnego (tak
              na oko 2-ga klasa podstawówki) Nikifora, to bardzo merytoryczne dokonania.
              Doprawdy.
              Albo twój KOLEGA (to słowo jest kluczowe w waszych rachubach do podziałów łupów
              wyborczych, nieprawdaż?).
              Jakże merytoryczny i wyzbyty temagogii był pomysł p. Perkowskiego
              przytransportowania do Ząbek skazańców, którzy mieli tu sprzątać, układać
              chodniki itp. Oczywiście mieszkańcy czuliby się bezpieczniejsi. Zlot złodziei,
              gwałcicieli i różnej maści marginesu wpłynąby ożywczo na miejską
              infrastrukturę, własność prywatną a i może na demografię (nie myl z demagogią).
              Jeszcze gdyby tak p. Perkowski stał na ich straży z przeładowaną giwerą... Ale
              byłby lans!
              Następnym krokiem byłoby łapanie niewolników?
              Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na pana odpowiedź. Warto próbować.

• sabrina-zabki Re: Więźniowie w Ząbkach 22.10.06, 22:42
                O tym projekcie nie słyszałam. Gdzie można o tym poczytać? Czy to jest w
                programie PiS w Ząbkach? Czy razem z więźniami pojawi się w Ząbkach więcej
                policjantów?

Pozdrawiam,

Sabrina

• piotruscinski Re: Więźniowie w Ząbkach 22.10.06, 23:15
                  To raczej pytanie do R. Perkowskiego, zapraszam na forum dyskusyjne na jego
                  stronie www.perkowski.pl.
                  • sabrina-zabki Re: Więźniowie w Ząbkach 22.10.06, 23:32
                    Niestety nic na ten temat nie znalazłam. Na www.perkowski.pl jest mało postów i
                    to dosyć starych. Czy mogę prosić o odpowiedź tutaj?

Pozdrawiam,

Sabrina
                    • piotruscinski Re: Więźniowie w Ząbkach 23.10.06, 08:38
                      Tak jak napisałem to pytanie najlepiej zadać Perkowskiemu na jego forum.
                      Jeśli zaś chodzi o moją wiedzę na ten temat to prace porządkowe są wykonywane
                      przez osadzonych za błache przestępstwa o niekryminalnym charakterze (osoby
                      niepłacące alimentów itp) Dodatkowo są one pod stałym nadzorem strażników. Dla
                      więźniów jest to forma resocjalizacji, natomiast dla korzystających z ich prac
                      samorządów darmowe sprzątanie.

Pozdrawiam,
                      Piotr Uściński
                      --
                      • zulu2000 Re: Więźniowie w Ząbkach 23.10.06, 09:14
                        piotruscinski napisał:

> Tak jak napisałem to pytanie najlepiej zadać Perkowskiemu na jego forum.
                        > Jeśli zaś chodzi o moją wiedzę na ten temat to prace porządkowe są wykonywane
                        > przez osadzonych za błache przestępstwa o niekryminalnym charakterze (osoby
                        > niepłacące alimentów itp) Dodatkowo są one pod stałym nadzorem strażników.
                        Dla
                        > więźniów jest to forma resocjalizacji, natomiast dla korzystających z ich
                        prac
                        > samorządów darmowe sprzątanie.
                        >
                        > Pozdrawiam,
                        > Piotr Uściński
                        > --

I to jest, panie Piotrze, cała MERYTORYCZNA odpowiedź?
                        Dobra i psu mucha. Dzięki.
                        Pozdrawiam
                      • kot1007 Re: Więźniowie w Ząbkach 23.10.06, 11:38
                        panie Piotrze proszę o odpowiedz, wszyscy czekamy. A co z tymi którzy nie mają
                        komputerów czy poinformuje pan wyborców o waszych pomysłach
                        Czy w programie waszym będzie informacja na ten temat.
                        Serdecznie pozdrawiam i czekam
                      • hankow Re: Więźniowie w Ząbkach 24.10.06, 22:45
                        Rozumiem,z Pana wypowiedzi,że Pana wiedza na ten temat jest znikoma.
                        > Jeśli zaś chodzi o moją wiedzę na ten temat to prace porządkowe są wykonywane
                        > przez osadzonych za błache przestępstwa o niekryminalnym charakterze (osoby
                        > niepłacące alimentów itp) Dodatkowo są one pod stałym nadzorem strażników. Dla
                        > więźniów jest to forma resocjalizacji, natomiast dla korzystających z ich prac
                        > samorządów darmowe sprzątanie.
                        Po pierwsze "błahe " pisze sie przez "h", czyżby jakieś braki w wykształceniu...?
                        "przez osadzonych za błache przestępstwa o niekryminalnym charakterze (cytat ,
                        dlatego błache jest nadal przez "ch"), to w naszym Państwie skazuje się ludzi (
                        osadza) za " błache przestępstwa o niekryminalnym charakterze", i o tym mówi
                        PIS!!!! np. osoby nie płacące alimentów, i to dla nich ma być forma
                        resocjalizacji...? A co z mordercami, złodziejami czy innymi bandytami. Może dla
                        nich resocjalizację?
                        Ostatnio ząbkowska policja zatrzymała mojego męża, ponieważ zaparkował tam gdzie
                        nie powinien, spisywanie, przesłuchiwanie, sprawdzanie, obok przechodził
                        "nawalony " pijaczyna, Pan policjant sprowadził Go na chodnik, żeby nie stwarzał
                        "zagrożenia", puścił Go swobodnie, zaparkowany nieprawidłowo samochód mojego
                        męża był widocznie większym zagrożeniem . PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ!!! To nie tak
                        miało być... Miało być Prawo I Sprawiedliwość! A nie karanie człowieka, że dał
                        chleb dla Domu Dziecka... (a nie dla konia-za socjalizmu można było)
                        • tijufit Re: Więźniowie w Ząbkach 25.10.06, 09:43
                          hankow napisała:

> Ostatnio ząbkowska policja zatrzymała mojego męża, ponieważ zaparkował tam
                          gdzi
                          > e
                          > nie powinien, spisywanie, przesłuchiwanie, sprawdzanie, obok przechodził
                          > "nawalony " pijaczyna, Pan policjant sprowadził Go na chodnik, żeby nie
                          stwarza
                          > ł
                          > "zagrożenia", puścił Go swobodnie, zaparkowany nieprawidłowo samochód mojego
                          > męża był widocznie większym zagrożeniem .

No nie przesadzaj, źle zaparkowany samochód może być dużym zagrożeniem, a co
                          złego w tym, że ktoś po kilku głębszych wyszedł na miasto? Ma dostać mandat?
                          Gorzej gdyby był agresywny albo prowadził pojazd.
                          • pppwz Re: Więźniowie w Ząbkach 25.10.06, 13:31
                            a w dodatku pewnie szedł ulicą bo na chodniku był zaparkowany samochód!!! - i
                            kto tu stwarza niebezpieczeństwo? :)
                            • tijufit Re: Więźniowie w Ząbkach 25.10.06, 14:02
                              pppwz napisał:

> a w dodatku pewnie szedł ulicą bo na chodniku był zaparkowany samochód!!! - i
                              > kto tu stwarza niebezpieczeństwo? :)

O, o, właśnie! I wcale nie jest prawdą, że każdy Polak to pijak, a każdy pijak
                              to złodziej :)
    • fiazona Re: kandydaci na burmistrza 23.10.06, 19:50
      Niektórzy sądzą, że pan JB ma duże szanse na zwycięstwo.Zastanawiam się nad tym
      bardzo:w jaki sposób? Czy rzeczywiście tak jest? Jest naszym burmistrzem zdaje
      się już trzecią kadencję. Wszyscy mieszkańcy potrafią chyba ocenić jego
      dotychczasową działalność, czy spełnił obietnice przedwyborcze, jakim jest
      gospodarzem, czy zależy mu na tym aby mieszkańcom żyło się lepiej, itd. W
      przypadku tylko tego kandydata chyba wszyscy wiemy czego się spodziewać. Czy
      tego właśnie chcemy? W żaden sposób nie mogę zrozumieć dlaczego ma jeszcze
      szanse? Bardzo proszę oświećcie mnie jakie ma on atuty (może ma jakieś, a my
      ich nie znamy)? Przekonajcie mnie dlaczego warto na niego głosować....
      • tijufit Re: kandydaci na burmistrza 24.10.06, 10:14
        fiazona napisała:

(..)
        > W żaden sposób nie mogę zrozumieć dlaczego ma jeszcze
        > szanse? Bardzo proszę oświećcie mnie jakie ma on atuty (może ma jakieś, a my
        > ich nie znamy)? Przekonajcie mnie dlaczego warto na niego głosować....

Warto na niego głosować bo:
        - wszystkie ulice w Ząbkach są gładkie jak stół?
        - są ścieżki rowerowe i równe chodniki?
        - miasto jest zadbane, ładne, wszędzie jest czysto, są kosze na śmieci?
        - ulice są w zimie odśnieżane?
        - w Ząbkach południowych jest publiczna szkoła podstawowa (z basenem) i
        przedszkole?
        - jest doskonała opieka medyczna, w Ząbkach południowych jest przychodnia?
        - jest bardzo dobra komunikacja publiczna z Warszawą?
        - nie trzeba stać w korkach na drogach dojazdowych do Warszawy?
        - jest bezpiecznie?
        - jest wiele miejsc gdzie można iść na spacer, np. park leśny?
        - burmistrz ma doskonały kontakt z mieszkańcami, odpowiada na ich pytania,
        sugestie, wiele spraw urzędowych można załatwić przez internet?
        - są pozyskiwane środki z UE na nowe projekty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka