pyzaptys 11.01.07, 22:46 Witam Czy ktos moglby dac namiar na inspektora budowlanego, ktory moglby sprawdzic mieszkanie pod katem usterek przy odbiorze? Ile taka przyjemnosc kosztuje? pozdr mariusz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pkrolik_bu Re: Namiary na inspektora budowlanego 15.01.07, 23:53 Ja zainwestowałem w rzeczoznawcę ok. 350zł. Niestety nie dysponuję w tej chwili numerem tel. tego pana. (najwcześniej mogę spróbować odszukać ten numer w piątek.) Teraz po fakcie wiem, że był to raczej zbędny wydatek. Pan oczywiście wszystko (prawie wszystko) sprawdził spisał z przedstawicielem developera i tak wszystko utknęło u developera. w/w koszt to tylko pomiar, napisanie ekspertyzy kosztuje kolejne 400-500 zł ja namiary zdobyłem z internetu wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "inspektor bud." lub "odbiór mieszkania" itp. Na pewno warto dokładnie określić metraż mieszkania - ja przed aktem not. musiałem dopłacać za ok. 0,5m kw. jeżeli nie jest to sprawa b. pilna to w piątek mogę odszukać namiary. pozdrawiam. -pb Odpowiedz Link Zgłoś