28.05.07, 13:08
Ogromna prosba jak rozwiazaliscie problem piecykow gazowych w lazience?
Chodzi mi o to ze jak wchodze do swojej lazienki to na pierwszy rzut jest
piecyk a z prawej strony mam wneke, dziwie sie ze nie zamontowli tego
ustrojstwa wlasnie tam, ponoc byla mozliwosc doplacenia paru zlotych i
kupienia innego piecyka ale jak wczesniej rozmawialam z Beksa to ten
fachowiec od siedmiu bolesci powiedzial mi ze nie ma mozliwosci zmian. A ja
bylam na tyle naiwna ze nie sprawdzilam tego bo poiwinnam isc do robotnikow i
sie z nimi dogadac. Moja starata. Choc jak patrze na ten piec to od razu chce
mi sie plakac. Jak rozwiazliscie ten problem w swoich mieszkaniach,
przerabialiscie to na wlasna reke czy zostawiliscie go tam gdzie zostal
pierwotnie montowany.
Obserwuj wątek
    • olga_jaga Re: Pomoc 28.05.07, 13:44
      Mnie udało się zmienić umiejscowienie piecyka - z lewej strony przesunęłam go
      właśnie do tej wnęki po prawej stronie. Wygląda nieźle, jest sporo węższy od
      wnęki. Poza tym zmieniłam piecyk na ten z zamkniętą komorą spalania, ale
      musiałam dopłacić 1000 zł. Myślę, że było warto. Zmianę zrobiłam wtedy, gdy
      zgłaszałam zmiany na planie mieszkania, więc dobrych parę miesięcy temu...
    • pyzaptys Re: Pomoc 28.05.07, 15:08
      My mamy piecyk w kuchni. Też był z komorą otwartą. Zamieniliśmy na zamkniętą
      (nie ciągnie po nogach zimą) ale ten biznes kosztował :(. Ponieważ mieszkanie
      było już wykończone (stan develop.) i oczywiście miejscowi fachowcy powiedzieli
      że już nie można zamienić zatrudniłem zewnętrzną firmę - www.sawtech.pl/
      z Ząbek. Bardzo solidni. Kupiłem nowy piecyk a ten odsprzedaję. Łącznie będzie
      mnie to kosztowało ok. 2500 extra. Ale wydaje mi się że warto. Gdybyśmy mieli
      możliwość zmiany na wcześniejszym etapie to byłby to koszt różnicy w cenie
      piecyka, a tak dochodzi rozbieranie/składanie, dodatkowa instalacja czerpania
      powietrza no i sprzedawanie...

pozdr
      mariusz
      • aguchab1 Re: Pomoc 29.05.07, 09:48
        Dzieki serdeczne za pomoc. Powiedz mi jeszcze czy nie miales problemu ze
        sprzedaniem tego piecyka z otwrta komora? Ja chyba zrobie podobnie, skontaktuje
        sie z firma ktorej namiary mi przeslales.
        Jeszcze raz wielkie dzieki.
        • tinas1 Re: Pomoc 31.05.07, 12:17
          My z mężem wczesniej zakupilśmy piec z zamkniętą komorą spalania - za dopłatą 1000 zł, jednak jego instalacji dokonano nie we wnęce (w której spokojne by się zmieścił) ale na pełnej ścianie po lewej stronie - moja reakcja była podobna, gdy to zobaczyłam zbierało mnie na płacz!!!
          Postanowiliśmy przesunąć piec do wnęki - kosztowało nas to 800zł, zmiany dokonał nasz hydraulik z budowy - myślę, że to dobry pomysł, nie był taki drogi, poza tym jest z nim stały kontak (można go spotkać na Bajkowym). Łączny koszt napewno nie jest niski ale myślę, że było warto. Taki piec we wnęce spokojnie można zabudować np. drzwiczkami, więc wcale go nie widać!!! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka